Nova vest
Košarka

Sreda, 13.09.2023.

23:50

NBA liga zabranila odmaranje zvezda: Šta nas čeka?

NBA liga je iznela nove promene u pravilima za narednu sezonu.

Izvor: SN

Autor: SN

NBA liga zabranila odmaranje zvezda: Šta nas čeka?
Foto: Profimedia

Kako smo već pisali čelnici NBA lige poslali su svim timovima dopis o promeni pravilnika za odmaranje glavnih zvezda.

Kako su preneli američki mediji, ovo pravilo je i zvanično izglasano u sredu i stupiće na snagu: Nijedan tim ne sme da odmara više od jedne zvezde po utakmici.

NBA zvezdom će se smatrati svako ko je u prethodne tri sezone bio ili u nekoj od idealne petorke/idealne defanzivne petorke ili neko ko je bio član Ol Star tima.

Nova pravila će direktno uticati na 25 timova i 50 igrača, što je oko 25 odsto lige.

Ekipe sa više od jedne zvezde u timu su: Boston Seltiksi, Filadelfija Seventisiksersi, Golden Stejt Voriorsi, Los Anđeles Klipersi, Los Anđeles Lejkersi , Finiks Sansi, Sakramento Kingsi, Memfis Grizlisi, Čikago Bulsi, Klivlend Kavalirsi, Milvoki Baksi, Atlanta Hoksi, Majami Hit, Minesota Timbervulvs i Dalas Maveriks.

Liga će potencijalno davati i kazne preko milion dolara ako timovi i igrači ne poštuju pravilnik. Prva kazna će biti između 100.000 dolara, druga 250.000 dolara i treća najmanje milion, a kasnije će biti daleko strožije ukoliko se nastavi sa anarhijom.

Dakle, timovi moraju da obezbede zvezde za svaku utakmicu i da najviše jedan takav igrač može da odmori, osim u slučaju povreda. Utakmice na nacionalnoj televiziji moraće da se igraju u punom sastavu kao i utakmice NBA kupa koji uskoro startuje.

Timovi više neće smeti da odmaraju igrače ukoliko je ogromna razlika, kao što su Portland i Vašington radili sa Bilom i Lilardom već će morati da igraju do kraja.

Ako igrač mora da odmori meč, moraće da bude prisutan u hali i da ga navijači jasno vide.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu