Nova vest
Košarka

Subota, 05.11.2022.

08:20

Jović presedeo poraz Majamija – Derozan i Vučević uzalud ubacili 70 poena

Indijana Pejsersi nadigrali su Majami Hit rezultatom 101:99, dok su Boston Seltiksi savladali Čikago Bulse rezultatom 123:119.

Izvor: SN

Autor: SN

Jović presedeo poraz Majamija – Derozan i Vučević uzalud ubacili 70 poena
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Srpski košarkaš Nikola Jović nije dobio priliku da nastupi za Majami Hit protiv Indijana Pejsersa u njihovoj hali, a ekipa je upisala poraz.

Dramatična završnica, još jedna u kojoj je blistao Tajler Hiro, ali su njegove koševe sa linije za slobodna bacanja poništili Tajris Haliburton i Benedikt Maturin.

Badi Hild je bio najefikasniji igrač Indijana Pejsersa sa 25 poena i 9 skokova, 23 je postigao Benedikt Maturin, a Tajris Haliburton 22 poena uz po 9 skokova i 9 asistencija, dok je dvocifren bio Majls Tarner sa 16 poena i 7 skokova.

U redovima Majamija, Tajler Hiro je upisao 29 poena uz po 5 skokova i asistencija, 18 poena i 10 skokova uz 4 asistencije bio je učinak Bema Adebaja, Maks Štrus je postigao 17 uz 7 skokova, 15 je imao Gejb Vinsent, a 10 Kajl Lauri.

Omer Jurtseven, Viktor Oladipo i Džimi Batler nisu igrali za Majami u ovoj utakmici.

Derbi večeri odigran je u bostonskom TD Gardenu gde su domaći Seltiksi dočekali Čikago Bulse i pobedili ih rezultatom 123:119 u fantastičnoj utakmici.

Demar Derozan se "zapalio" i postigao 46 poena uz 3 skoka i 5 asistencija, dok je Nikola Vučević postigao 24 uz 12 skokova i 3 asistencije i kompletirao dabl-dabl učinak.

Odličan je bio još i Zek Lavin sa 16 poena, 7 skokova i 3 asistencije, dok je Ajo Dosunmu postigao 11. Kao što vidite, uzaludna je bila fenomenalna partija Derozana i Vučevića koji su postigli 70 poena i nisu uspeli da izbegnu poraz.

Džejson Tejtum je bio heroj Bostona sa 36 poena, 25 je postigao Malkolm Brogdon, 16 Džejlen Braun, 12 Markus Smart i 11 Al Horford.

Portland Trejlblejzersi su rezultatom 108:106 savladali Finiks Sanse u noći iza nas.

U neizvesnom susretu rivali su poslednji minut dočekali izjednačeni, a 46 sekundi pre kraja Ejton je pogodivši za dva doneo vođstvo domaćinu.

U narednom napadu Portland je odgovorio trojkom Nurkića, ali se Buker revanširao istom merom te je pola minuta pre kraja Finiks imao dva poena prednosti.

Poenima Nurkića gosti su izjednačili, a sekund pre kraja Bridžs je izgubivši loptu izrastao u tragičara Finiksa jer su usledili poeni Granta za pobedu Portlanda.

Devin Buker je postigao 25 poena uz po 5 skokova i asistencija, 24 poena i 8 skokova imao je Diandre Ejton, 13 je imao Li, a 12 Mikal Bridžis.

Što se tiče Portlanda, 30 poena postigao je Džeremi Grent, 14 Jusuf Nurkić, 12 Nasir Litl, koliko je postigao i Džastis Vinslou uz po 9 skokova i asistencija.

Standings provided by Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu