Utorak, 14.08.2012.

03:56

Olimpijci i medalje stigli u Srbiju

Srpski sportisti, učesnici Olimpijskih igara u Londonu rano jutros sleteti su na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Izvor: Tanjug

Olimpijci i medalje stigli u Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Slobodan

pre 11 godina

(papaneus, 14. avgust 2012 17:06)
A što je tebi bitna ćirilica, pa ni "braća" Rusi su imali ispisano ime latinicom.
Друго: а што не користиш ћирилицу када шаљеш коментаре ако ти толико смета латиница?

Milutin

pre 11 godina

@necu doci
Pa dobro, to je tvoj problem što nećeš doći. Tačno je da su neke zemlje koje su manje od nas (Jamajka, Hrvatska, Litvanija) bile uspešnije na ovim igrama, ali je takođe tačno da su neke zemlje koje su mnogo veće od nas daleko iza nas (Indija 1200 miliona, Indonezija 230 miliona, Pakistan 180 miliona, Nigerija 160 miliona, Banglades 150 miliona i da ne nabrajam dalje). A uslovi za bavljenje sportom u Srbiji sigurno nisu bolji od uslova u gorenabrojanim državama.

Čaša je ili do pola puna ili do pola prazna. Moglo je biti mnogo bolje, par medalja u streljaštvu nam je bukvalno za dlaku izmaklo u poslednjem hitcu, Čavić je otplivao što najbolje može u ovom trenutku ali je Rus bio malo bolji, Nole je imao loš žreb i nadahnutog Merija i DelPotra. Realno, jedino su odbojkaši i odbojkašice podbacili.

Ali ovim mladim ljudima treba čestitati na postignutom i treba se njima ponositi. Sad će svako da ih zaboravi naredne četiri godine kad prođe ova euforija, pa ćemo opet pred Rio da pričamo o nekim medaljama i nerealno maštamo o nekim uspesima.

Aleksandra Vasilic

pre 11 godina

Moram da vam svima kazem nesto -- strelci - nakon osvajanja kupova svetskih, evropskih kojecega nagradila ih drzava - plate su im preko 200000 dinara, malo malo pa neki bonus, imaju zgarantovane penzije, Bekric, Kolasinac, Spanovic isli su na neka ostrva da se spremaju jos pre EP, odbojkasi uvek imaju odlicne pripreme, rukometasi su odabrali da sve vreme budu u zmelji, Cavic je otrcao do Amerike - to mu je omogucio OK pred OI da proba da se tempira sa sve bolnim ledjim. Ja sam bila sportista i znam sta znaci kada se na jednim OI pojavite u nekoliko sportova a na sledecima u 4 puta vise i u tim disciplinama imate mnogo predstavnika - udvostrucuje se sansa za medalju. OK je odradio dobar posao i u Riju videcete bice mnogo vise uspeha - stasace odbojkasi, rukometasi znaju sta im valja ciniti, necemo imati samo varijantu Cavic - Djokovic vec 5 puta toliko. E to je uspeh. Ko to ne vidi ne zna nista. Nemojte meriti uspehe Hrvatske sa nasim - njihova ulaganja u na primer atletiku traju vec 10 godina nasa tek nekoliko poslednjih, njihov rukomet cveta od raspada SFRJ, i imaju jos neke sportove do kojih mi verovtano necemo doci ali to ne sme da se osporava jer smo mi sa druge strane dobri u nekima u kojima oni nisu i to je sve u redu. Ja bih volela da imamo nekoga na primer u strelicarstvu sto da ne. Eto razmislite i videcete da je ovo pomak, mali ali krecemo. Srdacan pozdrav :)

my way

pre 11 godina

Samo da pitam zar nije realnije brojati medalje od kada je Srbija postala samostalna, a ne uzimati u obzir i medalje koje su osvojene decenijama unazad? Malo smiješno, zar ne!
(libero, 14. avgust 2012 15:19)

Sta je tebi realno, a sta smesno ja ne znam, niti je relevantno. Srbija je postala samostalna na Berlinskom kongresu i njena drzavnost se nije ugaslila ni kad su se drugi sa njom ujedinili 1914. (cak naprotiv srpska drzavnost je temelj na osnovu koga je to bilo moguce), a svakako ne ni kad su odlucili da se odvoje. Novostvorenim drzavama i njihovim Olimpijskim komitetima ne diramo ni u jednu jedinu medalju koju su osvojili od svog nastanka i nije mi jasno zasto i na osnovu cega pojedinci nama osporavaju nase, ali nije mi ni bitno.

bilja

pre 11 godina

Svaka cast svim nasim osvajacima medallja!

Da li je ovo uspeh ili ne? Zadovoljni jesmo, ali da su mnogi razocarali istina je. Ovaj put su imali svi najbolje uslove koje su mogli da dobiju, sve sto su trazili dobili su, i jeste, svaka cast Srbiji na 115 olimpijaca, ali kako evropski sampioni u odbojci muskarci i zene uspeju da izgube 9 DEVET od 10 utakmica. To je sramota i debakl. Olimpijske igre su mesto gde se dokazuje nadmoc i jedini trenutak kada sve staje zbog sporta, i kada svi izvestavaju o sampionima, jednom, svake cetvrte godine, to je trenutak da se bude u najboljoj formi.
Oni koji vode nas sport na svim nivoima treba da budu toga svesni i da ako to neki sportisti ne shvataju, oni budu ti koji ce ih usmeriti ka podizanju forme u pravom trenutku, ne za ovo ili ono evropsko, svetsko prvenstvo, vec za OLIMPIJSKE IGRE.

ljubisa

pre 11 godina

Sjajan ucinak nasih olimpijaca cetiri medalje za Srbiju, te nekoliko cetvrtih mesta, od toga jedna zlatna medalja koju smo dugo ocekivali, doslo vreme da se i mi nakon dugo godina okitimo zlatom. Srecno olimpijci od sveg srca.

mostarac

pre 11 godina

Cestitke svim ucesnicima Olimpijade.
Kad bi uveli karate na olimpijadu, imala bi Srbija i BIH posla samo tako. 2010 svjetski prvaci u BG, BIH III, Bitevic je tako brz da ne stizu ni boju kimona da mu zapisu na tatamiju, Umicevic zmaj i cela reprezentacija. Pozdrav od paparazza iz Mostara, vas fotograf

А и ми са њом

pre 11 godina

@(miki, 14. avgust 2012 12:00)

А шта је онда освајала Јасна Шекарић и чему се радовала? Да ли би смео и њој у лице то да кажеш? Као и оцу Иване Максимовић.

libero

pre 11 godina

Samo da pitam zar nije realnije brojati medalje od kada je Srbija postala samostalna, a ne uzimati u obzir i medalje koje su osvojene decenijama unazad? Malo smiješno, zar ne!

Mirko

pre 11 godina

Nacija je zadovoljna sa osvojene cetiti medalje, od toga jedna zlatna sta nam u prethodnom periodu nije polazilo za rukom. Sve cestitke nasim osvajacima medalja, OKS i Ministarstvu sporta.

Mimica

pre 11 godina

Najvise su se obrukali odbojkasi i odbojkasice, sramota je da evropski sampioni ne mogu grupu da prodju, a odbojkasice nisu uzele nijedan jedini bod, zao mi je sto se Milorad Cavic oprostio od profesionalnog sporta bez medalje sa OI 2012, vaterpolisti se nikada sa velikog takmicenja nisu vratili bez medalje, tako da su oni istinski sampioni, naravno uz Ivanu,Andriju i Milicu!

veliki strumf

pre 11 godina

(wlado, 14. avgust 2012 13:49)
Naravno da ne bih. Olimpijada je jednom u 4 godine, sa masom sportova koje niko ziv ne prati. Meni su daleko drazi uspesi nasih tenisera koji nas stalno obraduju, titule prvaka Evrope i sveta i medalje u vaterpolu, odbojci, kosarci (srebro EP 2009, i kradja u polufinalu na SP 2010 - vec si zaboravio?), rukometu... Ja se radujem uspesima nasih sportista vise puta godisnje u najvaznijim planetranim sportovima (osim fudbala), a Kazahstanci, Madjari, Uzbekistanci, Iranci raduju se samo na OI. I ne bih menjao 27. 1. 2012. ni za jedan datum na svetu. Tako da - ti nemas pojma! Idi cekaj jos 4 godine.

sars

pre 11 godina

(Zoki, 14. avgust 2012 11:25)

Zoki tebe ili neko plaća da ovako pišeš ili vese nemaš sa realnošću.
Ako misliš da bi neki novopečeni poljo-privrednik ili političar bio bolji od Divca onda treba da sjedneš i ozbiljno popričaš sa sobom.
Svi osvajači medalja , a pogotovo strelci (čitaj B92)su istakli da su im obezbjeđeni vrhunski uslovi za rad. Srbiji su ovo , vjerovao ili ne , najuspješnije Igre a mogli smo uzeti , da je bilo malo sreće još bar duplo ovoliko medalja. Šta ti to govori ? Da smo za razliku od predhodnih olimpijada kada smo gledali samo u košarkaše, vaterpoliste ili eventualno odbojkaše sada svaki dan gledali jedan novi biser Srpskog sporta. Atletiku si prije prebacivao kada počne, sada si gledao skoro svaki takmičarski dan. Plivanje takođe , bio je Čava i Nađa ali sada ih ima pun bazen. Streljaštvo - kao da je mobilizacija . Veslanje , borilački sportovi , odbojkašice ... svaki dan NEKO predstavlja TVOJU zemlju i opet ti malo ... mala ti duša brate ... mala.... i svakome ko misli kao ti ... treba im stope ljubiti .. u Riu ima da nas bude 200 ...sve sa Divcem i njemu sličnim na čelu ...

Бетелгез

pre 11 godina

Сада ступа период од четри године комшијске фрустације, у тенису, кошарци, одбојци, ватерполу, ако да Бог можда и у фудбалу, рукомету.То је веома дуг период, али не брините, доћиће ОИ и глинени голубови.
Поздрав!
P.S.Ako ne razumete, poslužite se Gugl translejtom.

Djordje

pre 11 godina

Mi smo najgora nacija na svetu! Od one stare, "u dobru se ne uzvisi ,a u zlu se ne ponizi", mi nismo uzeli ništa, sve radimo suprotno! Nekad smo bili "zemlje košarke", pojaviuo se Djoković, odmah smo sebe nazvali "zemlja tenisa", a 95% ljudi ne zna pravila tenisa! Ne bi me čudilo da sad neko kaže, mi smo "zemlja tekvandoa"!!! Čitam komentare, i ne mogu se načuditi: Srbi izmislili rakiju, samo se Srbi ljube tri puta, Srbi najjači- protiv sudija i celog sveta, u inat svima ... Pa dokle bre?! Kakvi smo i koliko ulažemo u sport, odlični smo!
(Radiša, 14. avgust 2012 08:50)

Najgore je to sto mislimo da smo najgori! Eto, meni je muka kada procitam da Srbin govori kako su Srbi najgori, a sve vise je takvih. Mi smo napacen narod, bez mnoo zivotnih radosti i ovi trenuci nam mnogo znace. Zdravo je za organizam da luci hormon srece i ja sam zahvalan Ivani, Milici, Zlaticu, vaterpolistima i svim ostalima koji nas usrecuju. I sami sportisti zasluzuju da se ovih dana podigne atmosfera, da znaju da je to sto su uradili vredelo, da to nama znaci. To podstice i mladje da se ugledaju na njih i da pokusaju da iz sebe iscrpe ono najbolje. Niko ne misli da smo zemlja tenisa, a kamo li tekvondoa, ali to ne znaci da ove medalje ne treba proslaviti. Problem je ono sto stoji u jednom naslovu ovde na b92, sta posle euforije. Dakle, ne bi trebalo da ukinemo radost, trebalo bi "samo" da promenimo nacin rada kada se emocije stisaju. Ja cu ispred skupstine, jer to zelim i zato sto su to nasi zasluzili.

ja

pre 11 godina

igor@ova vasa se kao prvo nebori u kategoriji sa nasima a kao drugo u najtezoj kategoriji gdje se milica bori nema azijatkinja a pogotovo korejki i za tvoju informaciju ana i lucija su aktualne europske prvakinje i nemoj pricat o sucima jer vi ste se zalili na njih u skoro svim sportovima pa tako i u tekvadou

Igor vr

pre 11 godina

Generalno ovo je najuspesnija Olimpijada za nase sportiste od raspada SFRJ, izjednacili smo rezultat iz Atlante i pored toga imali smo tri cetvrta mesta koja su lako mogla biti i medalje(ko je mogao da zna da ce onaj Juznoafrikanac biti ispred Cavica ili da ce Novak generalno odigrati los turnir),ali me posebno raduje zlato Milice Mandic jer sam to potajno i ocekivao, a jos vise me raduje cinienjica da bi ona dobila obe sestre Zainovic(Lucija i Ana)i to zajedno da se bore.
Evo zasto ovo pricam, pre OI Hrvati su na sva zvona hvalile ove sestre, pominjali su u komentarima oba zlata, kako su Korejke pobegle navodno od njih u druge kategorija, i slicne stvari, a desilo se to da je Lucija jedva uzela bronzu(Dragana Gladovic bi je dobila sigurno da su se srele u 1/4finalu), a Ana je ispala odmah u prvom kolu, da ne pominjem cinjenicu da su se spremale u SAD i da je malo hvalilo da Ana nosi zastavu Hrvatske na otvaranju.
Pouka cele price da uslovi nista ne znace, ako se kao MILICA srcem ne borite za svoju zemlju, i kada posle iz svog glasa pevate svoju himnu na pobednickom postolju.
P.S. naravno Hrvatima su sudije bile krive sto je Ana ispala u prvom kolu,

wlado

pre 11 godina

@veliki strumf

nemas pojma....zlato je zlato, ti ne bi menjao medajlu kosarkasa za sve madjarske medalje u rvanju, macevanju...ehehehe super si

btw, kada smo osvojili medalju u kosarci? pre deceniju, vise? koje boje je bila? zlatna? a vidi nije...

Marko bez kompleksa

pre 11 godina

Vidim Marko (stručnjak za sport) nije u stanju priznati da su na ovim Olimpijskim igrama Hrvati jednostavno bili bolji. Pazi njega, Sandra je sumnjiva zbog nedavne kazne za doping. Nisi pomislio da bi joj uzeli medalju da su nešto našli kao i onoj Bjeloruskinji. Koliko si zavidan govori i tvoje ismijavanje zlatne medalje u disciplini Trap (streljaštvo) a zaboravio si da su sportaši iz Srbije nakon raspada bivše države osvojili ukupno 19 medalja od toga 9 u streljaštvu. Halo majstore!?
Čestitke sportašima Srbije na osvojenojm medaljama, a Markanu pozdrav bez obzira što misli da su sportaši iz Hrvatske medalje uzeli uz pomoć dopinga, sudaca, sreće...

Zlatko

pre 11 godina

Sve je to super. Sportisti , medalje, novinari... Nego kada će moći da se preuzme album? Od petka mi stoji "Preuzimanje PDF-a albuma će biti uskoro moguće".
Pošto je enko pitao pitao, Zlatić je ranije došao kući. Ovo je poslednja grupa, jer su i poslednjeg dana imali takmičenja.

hr

pre 11 godina

Boris@da ti znas ko vara a olimpijski komitet nemoze skuzit daj nebudi smjesan pa svi se sportasi testiraju prije i poslje olipijskih igara nismo vam mi krivi sto vam neide u sportu

Boshko

pre 11 godina

@(buha, 14. avgust 2012 11:54)
Svaka cast devojkama - Milici i Ivani!
Neznam sta ocekujes od Divca? Ne moze on da pliva umesto Cavica ili Nadje ili da igra odbojku i rukomet. Nadja je ocigledno dosla potpuno nespremna na Igre, Cavic se borio muski al nije uspeo. Odbojkasi i odbojkasice takodje nespremni i potpuno van forme. Ono sto bi Divac trebao da uradi je da posmenjuje sve likove u raznim savezima, pocev od fudbalskog, pa preko kosarkaskog, rukometnog, odbojkaskog i dalje... Ali da li on ima mandat to da sprovede? S druge strane njegova funkcija je vise ceremonijalna, jer on ne raspolaze novcem, pa da ga usmerava u sportove i sportiste koji imaju potencijal za osvajanje medalje. Jedino tada bi bila njegova krivica, jer nije stvari postavio na svoje mesto. Ali kao sto znas svi ti savezi su nezavisni, prepuni nekih losih likova, koji su upleteni u finansijske malverzacije i sl. Divac je bar cist sto se toga tice, a i uziva veliko postovanje u medjunarodnim sportskim organizacijama, jer ga svi pamte kao velikog sportistu. Sta treba sad da ga smenimo, pa da opet dodje neki lopov i muljavina. Za bolje rezultate drzava mora mnogo vise para da ulaze i to je jedini kljuc uspeha.

bojan

pre 11 godina

MA I JEDNU DA SMO OSVOJILI NASA JE ! STA MENE BRIGA DRUGE ZEMLJE STA SU URADILIE,POSTUJEM JA TO ALI MENE JE NASE NAJLEPSE I NAJSLADJE :))))))

Stoper

pre 11 godina

Pa njih i treba da dočeka predsednik, zaslužili su. Ili npr. da ih nije sačekao, pričali bi kako mu je i to teško da uradi, da ustane u pola noći i sačeka sportiste kojima nije bilo teško da toliko treniraju.....koja gomila dokonaša ste vi. Vi koji hvalite ove divne ljude i umesto da se ugledate na njih, vi ste krajnja suprotnost. Zašto nam kvarite čitanje ovih članaka o ljudima koji su nas obradovali i rasplakali u isto vreme, zbog kojih su me deca gledala kao da sam dete veće od njih samih.....pa noćas ustajao da gledam te divne ljude. Pa da sam iz Bg, bio bih na aerodromu i ja, kao što je i predsednik uradio, a ne da bančim po lokalima kao mnogi ovde od kojih pola nije ni gledalo Milicu jer su skakali po nekom splavu, ili nije mogao da se probudi od noćnog lutaranja da pogleda Ivanu i Andriju......vaterplolisti su onako u 15:30 bili taman.
I ponavljam, ne smarajte nam temu politikom i mržnjom, ostavite nam da uživamo još neko vreme. I pozdrav za sve prave koji su noćas bili na aerodromu.

radujem se!

pre 11 godina

Dobro dosli dragi nasi sportisti! Ulepsali ste nam ove olimpijske dane. Kad nema vas, nije ni priblizno zanimljivo kao kad ste tu, pa se radujemo ili tugujemo sa vama, ali uvek gledamo, iscekujemo...Sve je to radost, uzbudjenje..Oprostite na nekim komentarima. Malo stariji i oni koji znaju sta znaci pomuciti se u zivotu i te kako cene sav vas trud, zalaganje, fizicki i mentalni napor koji ste istrpeli. Ponose se vama i raduju vam se!
Vidimo se veceras!

Prle

pre 11 godina

''U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking''
Pa čekaj, to onda znači da OKS i nije radio tako lose u prethodne 4 godine?
Treba malo razmisliti pre nego sto se nesto napise.
(krle, 14. avgust 2012 11:30)
@
Evo razmislio sam, vazno je ucestvovati hahahahaha
Povedite na sledecu Olimipjadu i moju babu. Uvek je htela da vidi Rio.

Cole

pre 11 godina

Da Divac da ostavku? Da, to će sigurno uticati na to da vaterpolisti koriste svakog igrača više, da odbojkaši serviraju i smečuju preciznije, da svaki Novakov servis bude as... Kad je taj isti Divac igrao i donosio medalje, sigurno je to radio zato što je imao odlične predsednike sportskih saveza. Smešno
(antižabar, 14. avgust 2012 11:04)
@
Ovakva opravdanja je pre cetiri godine mogao da smislja i ondasnji smenjeni predsednik kada su ga svi razapinjali zbog tri osvojene medalje u Pekingu. Po toj logici i Ekrem Jevric moze da bude predsednik OKS sta ce covek ne moze on da nauci sportiste da igraju. Jos si nasao nesto da zameras vaterpolistima OMG! Ne moze se jedan predsednik smeniti a drugi posle istih rezultata biti dobar zato sto je "car i legenda". Merilo moraju biti iskljucivo rezultati bez obzira o kome se radi. Neobjektivnost nas je dovde i dovela. Divac ostavka!

darije

pre 11 godina

@Dibaba

Da li si ti svjestan šta si upravo rekao. Sama činjenica da je osvojila zlato i da Olimpijski komitet nakon najnovije provjere nema nikakve zamjerke na taj rezultat je dokaz da je najbolja, isto kao i prošle godine. Da je tako kako ti misliš onda bi opet bila diskvalifikovana. Pošto nije, njena pobjeda je čista kao suza i nikakvi zavidni komentari poput tvojeg ne mogu umanjiti njen uspjeh!!

zg

pre 11 godina

marko@a gadanje zracnom puskom je nesto bolje to sa lovackom puskom se zove trap i postojalo je vec na prvoj olimpijadi modernog vremena samo sto su tad koristili zive golubove a za sandru nemoj bit smjesan pa vama su svi koji uspjevaju a nisu srbi na dopingu pa svi se testiraju prije i poslje oi o vaterpolu i rukometu necu ni pricat jer smo u vaterpolu proletili kroz turnir gazeci sve pred sobom i zaboravio si veslanje i tekvando osvojili smo 6medalja u 6razlicitih sportova i nalzimo se na 25.mjestu i ti kazes tako tako umjesto da cestitas

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

divac da podnese ostavku.ovo je bruka i sramota za srpski sport,a i sta je olimpijski komitet i uradio da im omoguci adekvatne uslove da se spreme za olimpijadu.NISTA!!!!

Cestitke osvajacima medalja

pre 11 godina

Mnogo je lupanja i zluradosti u kometarima. Pre svega svim osvajacima medalje najiskrenije cestitke.

Rezultate ostalih nasih sportista treba ocenjivati pojedinacno. Neki su dali sve od sebe, ali nisu uspeli da dodju do medalje; drugi su jako podbacili ili odustali od takmicenja. Od nekih smo ocekivali vise, a opet bilo je i onih koji su mozda isli samo da povecaju broj, kako bi ovo bile OI sa najvise nasih ucesnika do sada. Realno gledano 42. mesto od preko 200 drzava ucesnica i nije bas lose, imajuci u vidu da se kod nas sem u fudbal, prakticno ne ulaze u sport. U vodecim sportskim nacijama, tacno se zna koliko treba uloziti sredstava da bi se osvojila medalja. Mi to nemozemo da ispratimo, i svaka osvojena medalja je kao od Boga data i iskljucivo je rezultat talenta i mukotrpnog rada pojedinaca.

Sto se tice Alise Maric i Divca, ja nevidim ovde njihovu krivicu. To sto je Djokovicu ili vaterpolistima pala koncentracija u jednoj utakmici, to niko ne moze da predvidi i ispravi. Ako drzava hoce vise medalja, mora vise novca i u prave(sportiste) ruke da ulaze. Koliko para, toliko i muzike. Sto se tice predsednika Tome Nikolica on je 2-3 meseca na duznosti, a Olimpijski ciklus priprema traje bar 2-3 godine. Nevidim nikakvu njegovu krivicu, bas ko sto ne vidim ni Obaminu zaslugu, za silne medalje koje je Phelps pokupio. Ja tu vidim zaslugu doktora koji ga je kljukao "energetskim napitcima", tako da je mogao po 2-3 zlata u toku istog dana da osvaja...

žungul

pre 11 godina

Najvjerovatnije sam ja smanjenih intelektualnih sposobnosti,pa ne mogu shvatiti da se na temu dočeka sportaša iz Srbije,mnogi komentiraju zlato spotašice iz druge zemlje(Sandra Perković,Hrvatska,atletika,bacanje diska).
Molio bih zbog toga te genijalne komentatore da nam odaju tajnu svog motiva da svima ostalim pokažu i na djelu dokažu staru srpsku o "promašaju celog fudbala".Ili je nešto drugo u pitanju?

zg

pre 11 godina

Ajde ostavite se sandre sta ste ljubomorni sto u atletici necete jos sto godina osvojit zlato i da je blanka bila tu imali bi jos jedno. i evo da vas malo informiram sa sandrom trenutno trenira jedan mladi bacac koji je izniman talent i koji se prirema za rio i cilja na vrh a trenutno je visestruki juniorski prvak isto tako ima i bacac koplja tako da sad do ria imate vremena da se pripremite za nove zavjere protiv vas i optuzbe protiv ostalih koji vas pobjeduju jer sam vec cuo vase price o dopingu felpsa pa cak i federera samo mi je cudno kako to da bolta jos niste optuzili

x-ray

pre 11 godina

srbija je jedinstvena, samo u srbiji predsednik drzave ide na aerodrom da doceka sportiste. inace, cestitam im na medaljama i nadam se da ce neko brinuti o njima i nakon gasenja svetala pozornice.

Cerak, Srbija

pre 11 godina

Posle Pekinga 2008. i osvojene tri medalje predsednik OK Curkovic je smenjen zbog neuspeha a danas slavimo cetiri medalje kao veliki uspeh?! U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking. Osvajaci medalja su zasluzili cestitke a Divac je zasluzio ostavku zbog debakla olimpijskog tima. Sramota je da se toliki covek sakriva iza dve devojke.
(Prle, 14. avgust 2012 10:25)
Divac je mozda zasluzio da ode ali ne zbog debakla celog tima vec zbog toga sto je davao nerealne izjave pre takmicenja. A debakla celog tima nije bilo. Jedini ko moze da se podvede pod debakl su odbojkasi i odbojkasice, a delimicno i rukometasi i Nadja Higl (mada je ona povredjena otisla u London tako da ima opravdanje). Svi ostali su bili u rangu svojih mogucnosti a neki i znatno iznad. E sad, dobar rezultat automatski ne znaci i medalju. Evo recimo Cavic, Djokovic, Arunovicka, svi su bili jako blizu medalje, plus sto je Zlatic mogao da uzme jos jednu (imao je 3 desetke zaredom i sa sestog se probio na trece mesto hitac pre kraja, nazalost nije imao snage za jos jednu desetku). Da je bilo vise srece moglo je da bude ne "samo" 4 nego recimo 6 ili 7 medalja. Ali nije, i to je sport. Ali i ove 4 medalje zaista jesu uspeh, ne ogroman ali uspeh svakako.

Pre 4 godine imali smo 3 medalje, sada imamo 4 ukljucujuci i jednu zlatnu, ako za 4 godine osvojimo 5 medalja (jos ako dve budu zlatne) racunam da se niko nece ni najmanje buniti. :)

Slobodan

pre 11 godina

Kao prvo čestitke osvajačima medalja za njihov lični uspeh. Ali dokle ćemo da se kitimo tuđim perjem, mislim na raznorazne političare i ine funkcionere koji koriste trenutke uspeha sportista za koji nisu zaslužni ni jedan promil za svoju ličnu promociju (zamisli predsednik u pola dva noću dočekuje olimpijce, demagoški do bola). Ako je ovo uspeh za naš sport ja sam vanzemaljac. Osvojili smo medalje u tako važnim sportovima (opet svaka čast sportistima) da ih niko živi neće ni spomenuti za mesec dana najviše. A šta je sa bazičnim sportovima atletici, gimnastici, plivanju. Okej imamo par talentovanih sportista u atletici ali koji nisu ni blizu ( za sada )medaljama, u gimnastici nas nema nigde, u plivanju Čavić školovao se i trenirao u Americi, Stjepanović živi i trenira u Dubaiju ostali, poneki bljesak i ništa. Ekipni sportovi, fudbal nula, košarka nema nas, rukomet ćorak, odbojka hajde de smena generacija. samo nemojte da mi pričate o vaterpolu (svaka čast vaterpoilistima izuzetno težak sport) u kome se četiri pet zemalja smenjuje među osvajačima medalja ostali samo znaju da plivaju. Prema tome naš sport je na vrlo niskim granama i samo zahvaljujući talentu pojedinaca i odricanju i upornosti njih i uglavnom njihovih roditelja i trenera entuzijasta neko nešto i napravi, zato ovo zaista nije povod za slavlje nikog drugog već samo sportista koji su to svojim radom i odricanjem zaslužili. P.S. Divac bi trebalo ako iole ima obraza da podnese ostavku.

maylo,zg

pre 11 godina

Dobar rezultat, specijalne cestitke Milici i Ivani, njihovo vreme tek dolazi a vec imaju zlato i srebro, vaterpolisti nas nikada nisu razocarali, steta za slab dan protiv Italije da smo usli u finale bilo bi to jos jedno zlato za Srbiju. Cestitka i Zlaticu, strelci su redovni osvajaci medalja, vidi se da sistematski rade. Sto se tice regiona, pre svega cestitka Sloveniji sa kojom delimo 42 mesto, Hrvatska, tako tako, Sandra Perkovic je bila uhvacena u dopingu, suspenzija joj je istekla pred OI tako da to ipak malo stavlja pod sumnju pobedu.....Vaterpolisti superiorni, sve pobede, i neki lovac koji je gadjao glinene golubove (nisam znao da je to olimpijski sport) ne mogu mu se setiti imena...BiH mora bolje, oni imaju problem velikog odljeva BiH sportista u susedne zemlje....
(Marko, 14. avgust 2012 08:15) Sto se tice regiona, pre svega cestitka Sloveniji sa kojom delimo 42 mesto, Hrvatska, tako tako -Hehehe,što reći,koju posluku porati,sve si sam rekao.Sandra je naravno dopingirana,ovaj lovac u bezveznom sportu gađa u pokretne mete ali čestitaš veliki uspjeh vašim strijelcima koji gađaju u statične.Hehehe,ne volim one otrcane fraze o kompleksima pa ću samo reći čestitam,danas si osvojio zlato ispred Vlade Divca-u demagogiji.

Zoki

pre 11 godina

Prvo sve cestitke i divljenje osvajacima medalja.Svim ostalim nasim olimpijcima koji ih nisu osvojili isto svaka cast sport je to nekada sitnice odlucuju,sreca,dnevna forma,itd.
E sada malo o nasim celnicima pre svega celnicima Olimpijskog Komiteta.Gospodo kako vas nije sramota!Kitite se medaljama strelaca,one divne devojke iz tekvondoa uz vaterpoliste kojima medalja tesko moze da izmakne posto su realno uvek medju prve 3 ekipe od ukupno 5 ekipa u svetu koje se bave vaterpolom.Kada smo kod strelaca niste im obezbedili minimum uslova koje imaju cak i malobrojni strelci iz Albanije i nije vas sramota da se slikate sa njima.A sta reci za Milicu Mandic devojku cudotvorca koja trenira u podrumu i koja se nije razmetala izjavama nego je sve rekla na terenu tamo gde je najvaznije.Nase celnike takodje nije sramota da legenda Milorad Cavic mora 9 meseci pre Olimpijade da izjavi kako u Srbiji nema minimum uslova za pripreme i ode u Ameriku da se spremi.Sreca da Velimir Stjepanovic novi biser svetskog plivanja nece doziveti sudbinu Lendjera,Siladjija i Nadje Higl koji su bili kapaciteti za Olimpijske medalje ali nebrigom drzave i celnika OI to vise nisu.Kazem sreca za Velju posto on U Srbiji niti trenira niti ima nameru.Novaku niko nema pravo rec zamerke da uputi spletom okolnosti ostao je bez medalje,sto se tice Ane i Jelene velika zamerka da nije bilo autoriteta da im nalozi da dubl za Srbiju moraju da igraju da licnu netrpeljivost stave u drugi plan.Divcu poruka:OSTAVKA!

Boris

pre 11 godina

Ako sto mrzim to je varanje u sportu. Sjecam se da je i Marion Jones tvrdila kao i Sandra Perkovic da je u pitanju energetski napitak. Doping je najvece zlo modernog sporta. Ko malo prati atletiku zna da je i Sandrin trener Ivan Ivancic bio suspendiran zbog dopinga. Gle slucajnosti, isto se kao i Sandra pravdao da je popio "energetski napitak" i isto kao Sandra bavio se bacackom disciplinom (kugla) Price za malu djecu.

Lokalac

pre 11 godina

Olimpijcima cestitam na rezultatima, neki su malo podbacili (Arunovic, Djokovic) neki nas prijatno iznendaili (Milica,Ivana,Velja,Emir, Asmir,Andrija), ali sve u svemu zadovoljni smo. Druga je stvar sto su neki namerno pravili pritisak na OKS i Divca dajuci bombasticne, NEREALNE izjave kako ocekuju 20 medalja, zlata odbojkasa, odbojkasica, rukometasa, Cavica, teniskih dublova, kajaksa, veslaca... a sve sa ciljem da se rezultat okarakterise kao neuspeh. Ko je realno sagledao stvar od njih se nije mogla ni ocekivati medalja s obzirom i na njihovu formu,povrede,formu protivnika... Rezultat nije neuspeh,pogotovo sto smo plasaman na listi poboljsali za dvadesetak mesta u odnosu na prethodne Olimpijade i sto nam je ustvari ovo NAJUSPESNIJA Olimpijada od raspada SFRJ.
Neko rece u komentaru da je sramota sto su zemlje kao Madjarska i Litvanija sa 3mil. stanovnika ispred nas. A sta onda da kaze Indija koja ima milijardu i 200 miliona st, iliti 150 puta vise nego Srbija, a iza nas je 15-ak mesta, zatim ostale mnogoljudne zemlje Indonezija, Egipat, Saudijska Arabija, cak 9 zemalja iz EU: Belgija,Portugalija, Grcka, Bugarska, Letonija, Kipar,Estonija, Finska, Slovacka, plus par zemalja iz EU koje nisu osvojile niti jednu medalju ukljucujuci jednu Austriju, bogate zemlje kao sto su Katar,Kuvajt, Singapur, Hong Kong, a jedna Kanada je tek 5-6 mesta iznad nas. A Madjarsku nikako nesmes da ubacis u u pricu na taj nacin jer oni imaju visedecenijski plan i osvajaju na svakim OI 15+ medalja.

veliki strumf

pre 11 godina

Kakvi komentari... Ej, kakav smo mi narod? Pogledajte prvo sebe i sta ste u zivotu uradili, pa onda kritikujte. Ni na tribine na OI ne mozete da odete, ni to niste postigli, a kamoli da se takmicite na OI. Drzava propala, sve upropasceno, uslovi nikakvi (npr. sestre Moldovan se presvlace u Vili promaji prepunoj paucine) a vi i dalje ocekujete najvise rezultate. Od miliona sportista u svetu, u Londonu je bilo 10 000 onih koji su najbolji, vrhunski. Medju nima i 115 nasih. Jel vam to malo? Neverovatan podatak je da smo svakog dana imali predstavnike na OI, i to u najmanje 2 sporta. Jeste svesni tog uspeha? Nisu uspeh samo medalje, medalja znaci da si u tome sto radis jedan od 3 najbolja u svetu, medju 7 milijardi ljudi. Pa opet su nasi sportisti sam svetski vrh, ponos nacije, uzeli medalju ili ne. A sto se npr. Madjarske tice - svaka njima cast, ogroman uspeh. Ali nikad ja ne bih dao nase titule u kosarci, odbojci, vaterpolu, tenisu, za sve njihove olimpijske medalje u veslanju, macevanju, rvanju... Po broju medalja jesu bolji od nas i Kazahstan, Novi Zeland, Iran, Severna Koreja. Ma ne bih se sa svima njima menjao za jednog Djokovica, a o kolektivnim sportovima koji se najvise i vrednuju da ne govorim.

antižabar

pre 11 godina

Da Divac da ostavku? Da, to će sigurno uticati na to da vaterpolisti koriste svakog igrača više, da odbojkaši serviraju i smečuju preciznije, da svaki Novakov servis bude as... Kad je taj isti Divac igrao i donosio medalje, sigurno je to radio zato što je imao odlične predsednike sportskih saveza. Smešno

krle

pre 11 godina

@Prle, 14. avgust 2012 10:25

''U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking''
Pa čekaj, to onda znači da OKS i nije radio tako lose u prethodne 4 godine?
Treba malo razmisliti pre nego sto se nesto napise.

Dibaba

pre 11 godina

@Zlatna medalja Sandre Perković nikome nije pod sumnjom, barem ne Olimpijskom komitetu. Istina je da je prošle godine napravila glupu grešku jer je popila energetski napitak (nikakve kemikalije) nakon nastupa te je ispalo da je doping pozitivna.
(darije, 14. avgust 2012 10:49)

Da li si ti svestan sta si sad rekao? Price za malu decu!
Pa svi sportisti piju energetske napitke od najpoznatijih Getorejda i Pauerejda do ostalih i niko od toga nije bio pozitivan na doping testu, jer su oni upravo napravljeni za sportiste da ih koriste tokom nakmicenja kada se izlazu velikim naporima. U njima nema ni D od dopinga.
Verovatno je onda, po tvojoj price, ova Beloruskinja sto joj je juce oduzeto zlato razmutila jednu multivitu pred takmicenje?

buha

pre 11 godina

Djokovic,
Cavic,
Nadja,
Odbojkasi i odbojkasice
Rukometasi...

Sva sreca u ove dve devojke na koje niko nije ni racunao.
Kapiram Divac ih gleda kao spasioce:)

zmazan,neškolovan,zg

pre 11 godina

Ako sto mrzim to je varanje u sportu. Sjecam se da je i Marion Jones tvrdila kao i Sandra Perkovic da je u pitanju energetski napitak. Doping je najvece zlo modernog sporta. Ko malo prati atletiku zna da je i Sandrin trener Ivan Ivancic bio suspendiran zbog dopinga. Gle slucajnosti, isto se kao i Sandra pravdao da je popio "energetski napitak" i isto kao Sandra bavio se bacackom disciplinom (kugla) Price za malu djecu.
(Boris, 14. avgust 2012 11:21) Off topic kompleksarije,pročitaj naslov.

Gabrijel Omar

pre 11 godina

Ivana i Milica da se dozivotno proglase za Mis Srbije i prvu pratilju!!
Bravo devojke!! Kamo lepe srece da se svi ugledaju na vas,sa ostatkom ekipe sa slike ste nas ucinile jako ponosnim,sto malo ko cini u ovoj zemlji!!!!

Prle

pre 11 godina

Posle Pekinga 2008. i osvojene tri medalje predsednik OK Curkovic je smenjen zbog neuspeha a danas slavimo cetiri medalje kao veliki uspeh?! U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking. Osvajaci medalja su zasluzili cestitke a Divac je zasluzio ostavku zbog debakla olimpijskog tima. Sramota je da se toliki covek sakriva iza dve devojke.

Plus za Alisu

pre 11 godina

(pera kojot genije, 14. avgust 2012 07:05)
Zlatan za medalju, 14. avgust 2012 04:30)

Ne treba stavljati Alisu Marić u isti komentar/koš sa Tomom Nikolićem i Divcem. Ne znam da li da udarim + ili - :). Alisa je došla na mesto ministarke sporta u vreme početka OI, šta je mogla da učini? Dajmo ženi šansu, da vidimo koliko je sposobna.

Mirko

pre 11 godina

A Nas Presednik ih doceka sa osmehom i sporskim srcem koje u njemu bije.
Ponosan na svoju omladinu i ponosam na sporski duh koji vlada dusama Njegovog naroda.

ZIVEO SRECAN DRUG PRESEDNIK!

my way

pre 11 godina

Kako je divna ova druga slika sa nase dve zagrljene nasmejane lepotice i njihovim medaljama! Dobro dosli kuci, dragi nasi olimpijci!

Pak

pre 11 godina

Svi se izredjase, a Zlatica niko i ne pomenu, kao da nije bio na Olimpijadi.Po cemu je njegova bronza manje vredna od bronze vaterpolista?

Zagreb

pre 11 godina

Čestitke iz Zagreba svim Vašim sportašima,a posebno osvajačima medalja.Istina,očekivao sam ih više:Novak,obje odbojke,malo sjajniju u vaterpolu,pa i rukometaši(imate momčad za to)...
Olimpijske igre.

mrmlj

pre 11 godina

klasika, sad ih svi politicari tapsu po ramenu a kad treba da se napravi neki sportski objekat tada im samo kazu: "probajte na salteru pored"

sport je u srbiji na alarmantno niskim granama.
1. pocnimo od infrastrukture - 20-30% osnovnih skola u srbiji nema salu za fizicko, a u onima koje imaju salu za fizicko barem pola dece izbegava fizicko. kragujevac koji je po velicini cetvrti ili peti grad u srbiji je tek pre godinu dana dobio prvi zatvoreni olimpijski bazen (pancevo ga jos uvek nema a imalo je svetsku sampionku u plivanju), nemamo jedan jedini atletski stadion u drzavi...

2. sportska svest nam je jako nerazvijena. po nedavno obavljenim istrazivanjima, 74% stanovnistva je fizicki neaktivno. sta ocekivati u takvoj sredini? pa, kad sam trcao beogradski polumaraton, jedan prolaznik, predebeli covek od 60-ak godina nam je vikao: "bolje da ste uzeli da kopate umesto sto trcite"?! sami kazite koliko puta ste videli i culi da se ljudi u autobusu zale na torbe koje klinci nose kad idu na trening? pre par godina sam sa drugovima u jednoj kragujevackoj osnovnoj skoli demonstrirao klincima jednu vrstu hokeja u dvorani, gde je jedna klinka od 11-12 godina pokazala neverovatan talenat za golmana. kad smo kasnije to prokomentarisali sa nastavnicima fizickog u toj skoli, rekli su: "znamo mi da je ona talenat, i drugi sportovi joj idu lepo, ali roditelji joj NE DAJU DA SE BAVI SPORTOM. kazu, moze samo na folklor".

iz ove drzave, ucesce na OI je ravno senzaciji a tek medalja...

Maxim

pre 11 godina

Pa zar je gluvo doba noći vreme kada predsednik treba da se smuca po aerodromu?
Je l' on taj koga olimpijci treba prvog da vide po povratku?

Pod hitno mu dajte kompas. Ni tri meseca nije predsednik, a već ne zna gde se nalazi.

darije

pre 11 godina

@Marko,

Ružno je vlastite uspjehe veličati na račun umanjivanja tuđih. Zlatna medalja Sandre Perković nikome nije pod sumnjom, barem ne Olimpijskom komitetu. Istina je da je prošle godine napravila glupu grešku jer je popila energetski napitak (nikakve kemikalije) nakon nastupa te je ispalo da je doping pozitivna. Vratila se jača nego ikad!
Giovanni Cernogoraz kojem se nemožeš sjetiti imena je medalju osvojio u sportu koji je u programu od prve moderne olimpijade i među najstarijim je sportovima Olimpijskih igara. Ako neko nije čuo za taj sport to je samo dokaz njegove neobaviještenosti, a nikako nepopularnosti sporta. Šta bi onda po tvome bio tekwando (Korejska borilača vještina)koji je na programu OI od 1988 i Seula jer su Korejanci uspjeli izlobirati da ga Olimpijski komitet prihvati dok u svijetu daleko popularniji karate nije olimpijski sport. Dakako bez obzira na to čestitke Milici na osvojenoj medalji u sportu koji Hrvatskoj sad već tradicionalno donosi medalje sa OI.

Antiprotivan

pre 11 godina

Država veličine poput naše, Mađarska, osvojila je 8-OSAM zlatnih medalja! To je uspeh. Možemo se samoobmanjivati, ali naši olimpijci su gadno podbacili, odnosno prošli su sramotno.Divac je potpuno u pravu, najveći broj sportista nije imao pravo učeša na ovim igrama. Ali imalo au neku vezu!?....NAŠA POSLA

Mladen

pre 11 godina

Cuj Divca,dostojno reprezentovali Srbiju,odbojkasi i odbojkasice evropski sampioni,rukometasi evropski vicesampion,teniseri podbacili,plivaci podbacili,sem Bekrica, Kolasinca i Ivane Spanovic ostali atleticari podbacili od vatrepolista se ocekivalo minimum finale,strelci od kojih se najvise ocekivalo Arunovic i Mikec podbacili,tako da mi ta izjava nije jasna,MILICI,IVANI I ANDRIJI SVAKA CAST!

Baki

pre 11 godina

Divac je zadovoljan jer bi u suprotnom morao da podnese ostavku, a znamo da Srbi ne vole da podnose ostavku. Kojom logikom je dosao do zakljucka da treba da bude zadovoljan ako je najavio 5 do 10 medalja, a vratio se sa 4?
Drugo, dokle sa ovim glupostima "Najbolje sto Srbija ima"? Osvajaci medalja su postigli uspeh i svaka im cast ali to ne znaci da u ovoj Srbiji nema drugih ljudi koji su uspesni.

Marko

pre 11 godina

Dobar rezultat, specijalne cestitke Milici i Ivani, njihovo vreme tek dolazi a vec imaju zlato i srebro, vaterpolisti nas nikada nisu razocarali, steta za slab dan protiv Italije da smo usli u finale bilo bi to jos jedno zlato za Srbiju. Cestitka i Zlaticu, strelci su redovni osvajaci medalja, vidi se da sistematski rade. Sto se tice regiona, pre svega cestitka Sloveniji sa kojom delimo 42 mesto, Hrvatska, tako tako, Sandra Perkovic je bila uhvacena u dopingu, suspenzija joj je istekla pred OI tako da to ipak malo stavlja pod sumnju pobedu.....Vaterpolisti superiorni, sve pobede, i neki lovac koji je gadjao glinene golubove (nisam znao da je to olimpijski sport) ne mogu mu se setiti imena...BiH mora bolje, oni imaju problem velikog odljeva BiH sportista u susedne zemlje....

Radiša

pre 11 godina

Mi smo najgora nacija na svetu! Od one stare, "u dobru se ne uzvisi ,a u zlu se ne ponizi", mi nismo uzeli ništa, sve radimo suprotno! Nekad smo bili "zemlje košarke", pojaviuo se Djoković, odmah smo sebe nazvali "zemlja tenisa", a 95% ljudi ne zna pravila tenisa! Ne bi me čudilo da sad neko kaže, mi smo "zemlja tekvandoa"!!! Čitam komentare, i ne mogu se načuditi: Srbi izmislili rakiju, samo se Srbi ljube tri puta, Srbi najjači- protiv sudija i celog sveta, u inat svima ... Pa dokle bre?! Kakvi smo i koliko ulažemo u sport, odlični smo!

Tara

pre 11 godina

Još jednom sve čestitke našim sportistima. Predsedniče, u sport se mora ulagati. Dajte im dobre uslove rada i materijalna sredstva. To je ono što im treba a našu ljubav imaju beskonačnu.Godinama dočekujem sportiste, ne mogu opisati tu radost koju osećam. No, danas mi je sinu rođendan i to me može sprečiti - a možda i NE. Gosti, oprostite ja moram da idem!

Tribun

pre 11 godina

Dva olimpijska ciklusa Srbija nije osvojila zlatnu olimpijsku medalju, i kad se vidi da jedna Austrija nije osvojila nijednu medalju, i kolika je mala verovatnoća i još milijardu faktora ,od sreće do pogoditi formu potrebno, a da nisi Felps ili Bolt, onda je Milica zaslužila milijardu posto da dobije od države stan u Stepe Stepanovića, 50 kvadrata , što bi rekao Toma, inaf. Pa kad može ministar prosvete da "zaradi" za pet godina stan od 200 kvadrata pa još na Vračaru, ili da potroši 10.000-15.000 evra za aranžman , onda mogu da se isprse i za Milicu i za Maksimovićku, valjda će se nešto vratiti od Agrobankinih 300 miliona evra.

necu doci

pre 11 godina

osvojili smo 4 medalje,zemlje kao sto hrvatska(3,5 miliona stanovnika) ili litvanija(3 miliona) su bili uspesnije,i mi govorimo o velikom uspehu...bruka...svaka cast osvajacima,posebno milici,ali ovo je ponizenje...

Vladan

pre 11 godina

Lep docek, topao i pun ljubavi za nase sportiste. Zlato, srebro i dve bronze je dobar rezultat, uz malo srece moglo je biti i bolje s obzirom na tri cetvrta mesta. Biti 42 od 205 zemalja ucesnica je stvarno dobar rezultat.

демијан

pre 11 godina

Браво за златне и сребрне девојке и нарвно бронзане "штуке".А где је онај револвераш са медаљом?

Radiša

pre 11 godina

Mi smo najgora nacija na svetu! Od one stare, "u dobru se ne uzvisi ,a u zlu se ne ponizi", mi nismo uzeli ništa, sve radimo suprotno! Nekad smo bili "zemlje košarke", pojaviuo se Djoković, odmah smo sebe nazvali "zemlja tenisa", a 95% ljudi ne zna pravila tenisa! Ne bi me čudilo da sad neko kaže, mi smo "zemlja tekvandoa"!!! Čitam komentare, i ne mogu se načuditi: Srbi izmislili rakiju, samo se Srbi ljube tri puta, Srbi najjači- protiv sudija i celog sveta, u inat svima ... Pa dokle bre?! Kakvi smo i koliko ulažemo u sport, odlični smo!

Zagreb

pre 11 godina

Čestitke iz Zagreba svim Vašim sportašima,a posebno osvajačima medalja.Istina,očekivao sam ih više:Novak,obje odbojke,malo sjajniju u vaterpolu,pa i rukometaši(imate momčad za to)...
Olimpijske igre.

Tribun

pre 11 godina

Dva olimpijska ciklusa Srbija nije osvojila zlatnu olimpijsku medalju, i kad se vidi da jedna Austrija nije osvojila nijednu medalju, i kolika je mala verovatnoća i još milijardu faktora ,od sreće do pogoditi formu potrebno, a da nisi Felps ili Bolt, onda je Milica zaslužila milijardu posto da dobije od države stan u Stepe Stepanovića, 50 kvadrata , što bi rekao Toma, inaf. Pa kad može ministar prosvete da "zaradi" za pet godina stan od 200 kvadrata pa još na Vračaru, ili da potroši 10.000-15.000 evra za aranžman , onda mogu da se isprse i za Milicu i za Maksimovićku, valjda će se nešto vratiti od Agrobankinih 300 miliona evra.

Pak

pre 11 godina

Svi se izredjase, a Zlatica niko i ne pomenu, kao da nije bio na Olimpijadi.Po cemu je njegova bronza manje vredna od bronze vaterpolista?

Baki

pre 11 godina

Divac je zadovoljan jer bi u suprotnom morao da podnese ostavku, a znamo da Srbi ne vole da podnose ostavku. Kojom logikom je dosao do zakljucka da treba da bude zadovoljan ako je najavio 5 do 10 medalja, a vratio se sa 4?
Drugo, dokle sa ovim glupostima "Najbolje sto Srbija ima"? Osvajaci medalja su postigli uspeh i svaka im cast ali to ne znaci da u ovoj Srbiji nema drugih ljudi koji su uspesni.

демијан

pre 11 godina

Браво за златне и сребрне девојке и нарвно бронзане "штуке".А где је онај револвераш са медаљом?

Tara

pre 11 godina

Još jednom sve čestitke našim sportistima. Predsedniče, u sport se mora ulagati. Dajte im dobre uslove rada i materijalna sredstva. To je ono što im treba a našu ljubav imaju beskonačnu.Godinama dočekujem sportiste, ne mogu opisati tu radost koju osećam. No, danas mi je sinu rođendan i to me može sprečiti - a možda i NE. Gosti, oprostite ja moram da idem!

Vladan

pre 11 godina

Lep docek, topao i pun ljubavi za nase sportiste. Zlato, srebro i dve bronze je dobar rezultat, uz malo srece moglo je biti i bolje s obzirom na tri cetvrta mesta. Biti 42 od 205 zemalja ucesnica je stvarno dobar rezultat.

mrmlj

pre 11 godina

klasika, sad ih svi politicari tapsu po ramenu a kad treba da se napravi neki sportski objekat tada im samo kazu: "probajte na salteru pored"

sport je u srbiji na alarmantno niskim granama.
1. pocnimo od infrastrukture - 20-30% osnovnih skola u srbiji nema salu za fizicko, a u onima koje imaju salu za fizicko barem pola dece izbegava fizicko. kragujevac koji je po velicini cetvrti ili peti grad u srbiji je tek pre godinu dana dobio prvi zatvoreni olimpijski bazen (pancevo ga jos uvek nema a imalo je svetsku sampionku u plivanju), nemamo jedan jedini atletski stadion u drzavi...

2. sportska svest nam je jako nerazvijena. po nedavno obavljenim istrazivanjima, 74% stanovnistva je fizicki neaktivno. sta ocekivati u takvoj sredini? pa, kad sam trcao beogradski polumaraton, jedan prolaznik, predebeli covek od 60-ak godina nam je vikao: "bolje da ste uzeli da kopate umesto sto trcite"?! sami kazite koliko puta ste videli i culi da se ljudi u autobusu zale na torbe koje klinci nose kad idu na trening? pre par godina sam sa drugovima u jednoj kragujevackoj osnovnoj skoli demonstrirao klincima jednu vrstu hokeja u dvorani, gde je jedna klinka od 11-12 godina pokazala neverovatan talenat za golmana. kad smo kasnije to prokomentarisali sa nastavnicima fizickog u toj skoli, rekli su: "znamo mi da je ona talenat, i drugi sportovi joj idu lepo, ali roditelji joj NE DAJU DA SE BAVI SPORTOM. kazu, moze samo na folklor".

iz ove drzave, ucesce na OI je ravno senzaciji a tek medalja...

antižabar

pre 11 godina

Da Divac da ostavku? Da, to će sigurno uticati na to da vaterpolisti koriste svakog igrača više, da odbojkaši serviraju i smečuju preciznije, da svaki Novakov servis bude as... Kad je taj isti Divac igrao i donosio medalje, sigurno je to radio zato što je imao odlične predsednike sportskih saveza. Smešno

necu doci

pre 11 godina

osvojili smo 4 medalje,zemlje kao sto hrvatska(3,5 miliona stanovnika) ili litvanija(3 miliona) su bili uspesnije,i mi govorimo o velikom uspehu...bruka...svaka cast osvajacima,posebno milici,ali ovo je ponizenje...

veliki strumf

pre 11 godina

Kakvi komentari... Ej, kakav smo mi narod? Pogledajte prvo sebe i sta ste u zivotu uradili, pa onda kritikujte. Ni na tribine na OI ne mozete da odete, ni to niste postigli, a kamoli da se takmicite na OI. Drzava propala, sve upropasceno, uslovi nikakvi (npr. sestre Moldovan se presvlace u Vili promaji prepunoj paucine) a vi i dalje ocekujete najvise rezultate. Od miliona sportista u svetu, u Londonu je bilo 10 000 onih koji su najbolji, vrhunski. Medju nima i 115 nasih. Jel vam to malo? Neverovatan podatak je da smo svakog dana imali predstavnike na OI, i to u najmanje 2 sporta. Jeste svesni tog uspeha? Nisu uspeh samo medalje, medalja znaci da si u tome sto radis jedan od 3 najbolja u svetu, medju 7 milijardi ljudi. Pa opet su nasi sportisti sam svetski vrh, ponos nacije, uzeli medalju ili ne. A sto se npr. Madjarske tice - svaka njima cast, ogroman uspeh. Ali nikad ja ne bih dao nase titule u kosarci, odbojci, vaterpolu, tenisu, za sve njihove olimpijske medalje u veslanju, macevanju, rvanju... Po broju medalja jesu bolji od nas i Kazahstan, Novi Zeland, Iran, Severna Koreja. Ma ne bih se sa svima njima menjao za jednog Djokovica, a o kolektivnim sportovima koji se najvise i vrednuju da ne govorim.

my way

pre 11 godina

Kako je divna ova druga slika sa nase dve zagrljene nasmejane lepotice i njihovim medaljama! Dobro dosli kuci, dragi nasi olimpijci!

Mladen

pre 11 godina

Cuj Divca,dostojno reprezentovali Srbiju,odbojkasi i odbojkasice evropski sampioni,rukometasi evropski vicesampion,teniseri podbacili,plivaci podbacili,sem Bekrica, Kolasinca i Ivane Spanovic ostali atleticari podbacili od vatrepolista se ocekivalo minimum finale,strelci od kojih se najvise ocekivalo Arunovic i Mikec podbacili,tako da mi ta izjava nije jasna,MILICI,IVANI I ANDRIJI SVAKA CAST!

Prle

pre 11 godina

Posle Pekinga 2008. i osvojene tri medalje predsednik OK Curkovic je smenjen zbog neuspeha a danas slavimo cetiri medalje kao veliki uspeh?! U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking. Osvajaci medalja su zasluzili cestitke a Divac je zasluzio ostavku zbog debakla olimpijskog tima. Sramota je da se toliki covek sakriva iza dve devojke.

buha

pre 11 godina

Djokovic,
Cavic,
Nadja,
Odbojkasi i odbojkasice
Rukometasi...

Sva sreca u ove dve devojke na koje niko nije ni racunao.
Kapiram Divac ih gleda kao spasioce:)

Plus za Alisu

pre 11 godina

(pera kojot genije, 14. avgust 2012 07:05)
Zlatan za medalju, 14. avgust 2012 04:30)

Ne treba stavljati Alisu Marić u isti komentar/koš sa Tomom Nikolićem i Divcem. Ne znam da li da udarim + ili - :). Alisa je došla na mesto ministarke sporta u vreme početka OI, šta je mogla da učini? Dajmo ženi šansu, da vidimo koliko je sposobna.

Antiprotivan

pre 11 godina

Država veličine poput naše, Mađarska, osvojila je 8-OSAM zlatnih medalja! To je uspeh. Možemo se samoobmanjivati, ali naši olimpijci su gadno podbacili, odnosno prošli su sramotno.Divac je potpuno u pravu, najveći broj sportista nije imao pravo učeša na ovim igrama. Ali imalo au neku vezu!?....NAŠA POSLA

bojan

pre 11 godina

MA I JEDNU DA SMO OSVOJILI NASA JE ! STA MENE BRIGA DRUGE ZEMLJE STA SU URADILIE,POSTUJEM JA TO ALI MENE JE NASE NAJLEPSE I NAJSLADJE :))))))

darije

pre 11 godina

@Marko,

Ružno je vlastite uspjehe veličati na račun umanjivanja tuđih. Zlatna medalja Sandre Perković nikome nije pod sumnjom, barem ne Olimpijskom komitetu. Istina je da je prošle godine napravila glupu grešku jer je popila energetski napitak (nikakve kemikalije) nakon nastupa te je ispalo da je doping pozitivna. Vratila se jača nego ikad!
Giovanni Cernogoraz kojem se nemožeš sjetiti imena je medalju osvojio u sportu koji je u programu od prve moderne olimpijade i među najstarijim je sportovima Olimpijskih igara. Ako neko nije čuo za taj sport to je samo dokaz njegove neobaviještenosti, a nikako nepopularnosti sporta. Šta bi onda po tvome bio tekwando (Korejska borilača vještina)koji je na programu OI od 1988 i Seula jer su Korejanci uspjeli izlobirati da ga Olimpijski komitet prihvati dok u svijetu daleko popularniji karate nije olimpijski sport. Dakako bez obzira na to čestitke Milici na osvojenoj medalji u sportu koji Hrvatskoj sad već tradicionalno donosi medalje sa OI.

Marko

pre 11 godina

Dobar rezultat, specijalne cestitke Milici i Ivani, njihovo vreme tek dolazi a vec imaju zlato i srebro, vaterpolisti nas nikada nisu razocarali, steta za slab dan protiv Italije da smo usli u finale bilo bi to jos jedno zlato za Srbiju. Cestitka i Zlaticu, strelci su redovni osvajaci medalja, vidi se da sistematski rade. Sto se tice regiona, pre svega cestitka Sloveniji sa kojom delimo 42 mesto, Hrvatska, tako tako, Sandra Perkovic je bila uhvacena u dopingu, suspenzija joj je istekla pred OI tako da to ipak malo stavlja pod sumnju pobedu.....Vaterpolisti superiorni, sve pobede, i neki lovac koji je gadjao glinene golubove (nisam znao da je to olimpijski sport) ne mogu mu se setiti imena...BiH mora bolje, oni imaju problem velikog odljeva BiH sportista u susedne zemlje....

Lokalac

pre 11 godina

Olimpijcima cestitam na rezultatima, neki su malo podbacili (Arunovic, Djokovic) neki nas prijatno iznendaili (Milica,Ivana,Velja,Emir, Asmir,Andrija), ali sve u svemu zadovoljni smo. Druga je stvar sto su neki namerno pravili pritisak na OKS i Divca dajuci bombasticne, NEREALNE izjave kako ocekuju 20 medalja, zlata odbojkasa, odbojkasica, rukometasa, Cavica, teniskih dublova, kajaksa, veslaca... a sve sa ciljem da se rezultat okarakterise kao neuspeh. Ko je realno sagledao stvar od njih se nije mogla ni ocekivati medalja s obzirom i na njihovu formu,povrede,formu protivnika... Rezultat nije neuspeh,pogotovo sto smo plasaman na listi poboljsali za dvadesetak mesta u odnosu na prethodne Olimpijade i sto nam je ustvari ovo NAJUSPESNIJA Olimpijada od raspada SFRJ.
Neko rece u komentaru da je sramota sto su zemlje kao Madjarska i Litvanija sa 3mil. stanovnika ispred nas. A sta onda da kaze Indija koja ima milijardu i 200 miliona st, iliti 150 puta vise nego Srbija, a iza nas je 15-ak mesta, zatim ostale mnogoljudne zemlje Indonezija, Egipat, Saudijska Arabija, cak 9 zemalja iz EU: Belgija,Portugalija, Grcka, Bugarska, Letonija, Kipar,Estonija, Finska, Slovacka, plus par zemalja iz EU koje nisu osvojile niti jednu medalju ukljucujuci jednu Austriju, bogate zemlje kao sto su Katar,Kuvajt, Singapur, Hong Kong, a jedna Kanada je tek 5-6 mesta iznad nas. A Madjarsku nikako nesmes da ubacis u u pricu na taj nacin jer oni imaju visedecenijski plan i osvajaju na svakim OI 15+ medalja.

Maxim

pre 11 godina

Pa zar je gluvo doba noći vreme kada predsednik treba da se smuca po aerodromu?
Je l' on taj koga olimpijci treba prvog da vide po povratku?

Pod hitno mu dajte kompas. Ni tri meseca nije predsednik, a već ne zna gde se nalazi.

Boshko

pre 11 godina

@(buha, 14. avgust 2012 11:54)
Svaka cast devojkama - Milici i Ivani!
Neznam sta ocekujes od Divca? Ne moze on da pliva umesto Cavica ili Nadje ili da igra odbojku i rukomet. Nadja je ocigledno dosla potpuno nespremna na Igre, Cavic se borio muski al nije uspeo. Odbojkasi i odbojkasice takodje nespremni i potpuno van forme. Ono sto bi Divac trebao da uradi je da posmenjuje sve likove u raznim savezima, pocev od fudbalskog, pa preko kosarkaskog, rukometnog, odbojkaskog i dalje... Ali da li on ima mandat to da sprovede? S druge strane njegova funkcija je vise ceremonijalna, jer on ne raspolaze novcem, pa da ga usmerava u sportove i sportiste koji imaju potencijal za osvajanje medalje. Jedino tada bi bila njegova krivica, jer nije stvari postavio na svoje mesto. Ali kao sto znas svi ti savezi su nezavisni, prepuni nekih losih likova, koji su upleteni u finansijske malverzacije i sl. Divac je bar cist sto se toga tice, a i uziva veliko postovanje u medjunarodnim sportskim organizacijama, jer ga svi pamte kao velikog sportistu. Sta treba sad da ga smenimo, pa da opet dodje neki lopov i muljavina. Za bolje rezultate drzava mora mnogo vise para da ulaze i to je jedini kljuc uspeha.

Igor vr

pre 11 godina

Generalno ovo je najuspesnija Olimpijada za nase sportiste od raspada SFRJ, izjednacili smo rezultat iz Atlante i pored toga imali smo tri cetvrta mesta koja su lako mogla biti i medalje(ko je mogao da zna da ce onaj Juznoafrikanac biti ispred Cavica ili da ce Novak generalno odigrati los turnir),ali me posebno raduje zlato Milice Mandic jer sam to potajno i ocekivao, a jos vise me raduje cinienjica da bi ona dobila obe sestre Zainovic(Lucija i Ana)i to zajedno da se bore.
Evo zasto ovo pricam, pre OI Hrvati su na sva zvona hvalile ove sestre, pominjali su u komentarima oba zlata, kako su Korejke pobegle navodno od njih u druge kategorija, i slicne stvari, a desilo se to da je Lucija jedva uzela bronzu(Dragana Gladovic bi je dobila sigurno da su se srele u 1/4finalu), a Ana je ispala odmah u prvom kolu, da ne pominjem cinjenicu da su se spremale u SAD i da je malo hvalilo da Ana nosi zastavu Hrvatske na otvaranju.
Pouka cele price da uslovi nista ne znace, ako se kao MILICA srcem ne borite za svoju zemlju, i kada posle iz svog glasa pevate svoju himnu na pobednickom postolju.
P.S. naravno Hrvatima su sudije bile krive sto je Ana ispala u prvom kolu,

Dibaba

pre 11 godina

@Zlatna medalja Sandre Perković nikome nije pod sumnjom, barem ne Olimpijskom komitetu. Istina je da je prošle godine napravila glupu grešku jer je popila energetski napitak (nikakve kemikalije) nakon nastupa te je ispalo da je doping pozitivna.
(darije, 14. avgust 2012 10:49)

Da li si ti svestan sta si sad rekao? Price za malu decu!
Pa svi sportisti piju energetske napitke od najpoznatijih Getorejda i Pauerejda do ostalih i niko od toga nije bio pozitivan na doping testu, jer su oni upravo napravljeni za sportiste da ih koriste tokom nakmicenja kada se izlazu velikim naporima. U njima nema ni D od dopinga.
Verovatno je onda, po tvojoj price, ova Beloruskinja sto joj je juce oduzeto zlato razmutila jednu multivitu pred takmicenje?

Marko bez kompleksa

pre 11 godina

Vidim Marko (stručnjak za sport) nije u stanju priznati da su na ovim Olimpijskim igrama Hrvati jednostavno bili bolji. Pazi njega, Sandra je sumnjiva zbog nedavne kazne za doping. Nisi pomislio da bi joj uzeli medalju da su nešto našli kao i onoj Bjeloruskinji. Koliko si zavidan govori i tvoje ismijavanje zlatne medalje u disciplini Trap (streljaštvo) a zaboravio si da su sportaši iz Srbije nakon raspada bivše države osvojili ukupno 19 medalja od toga 9 u streljaštvu. Halo majstore!?
Čestitke sportašima Srbije na osvojenojm medaljama, a Markanu pozdrav bez obzira što misli da su sportaši iz Hrvatske medalje uzeli uz pomoć dopinga, sudaca, sreće...

Gabrijel Omar

pre 11 godina

Ivana i Milica da se dozivotno proglase za Mis Srbije i prvu pratilju!!
Bravo devojke!! Kamo lepe srece da se svi ugledaju na vas,sa ostatkom ekipe sa slike ste nas ucinile jako ponosnim,sto malo ko cini u ovoj zemlji!!!!

Boris

pre 11 godina

Ako sto mrzim to je varanje u sportu. Sjecam se da je i Marion Jones tvrdila kao i Sandra Perkovic da je u pitanju energetski napitak. Doping je najvece zlo modernog sporta. Ko malo prati atletiku zna da je i Sandrin trener Ivan Ivancic bio suspendiran zbog dopinga. Gle slucajnosti, isto se kao i Sandra pravdao da je popio "energetski napitak" i isto kao Sandra bavio se bacackom disciplinom (kugla) Price za malu djecu.

maylo,zg

pre 11 godina

Dobar rezultat, specijalne cestitke Milici i Ivani, njihovo vreme tek dolazi a vec imaju zlato i srebro, vaterpolisti nas nikada nisu razocarali, steta za slab dan protiv Italije da smo usli u finale bilo bi to jos jedno zlato za Srbiju. Cestitka i Zlaticu, strelci su redovni osvajaci medalja, vidi se da sistematski rade. Sto se tice regiona, pre svega cestitka Sloveniji sa kojom delimo 42 mesto, Hrvatska, tako tako, Sandra Perkovic je bila uhvacena u dopingu, suspenzija joj je istekla pred OI tako da to ipak malo stavlja pod sumnju pobedu.....Vaterpolisti superiorni, sve pobede, i neki lovac koji je gadjao glinene golubove (nisam znao da je to olimpijski sport) ne mogu mu se setiti imena...BiH mora bolje, oni imaju problem velikog odljeva BiH sportista u susedne zemlje....
(Marko, 14. avgust 2012 08:15) Sto se tice regiona, pre svega cestitka Sloveniji sa kojom delimo 42 mesto, Hrvatska, tako tako -Hehehe,što reći,koju posluku porati,sve si sam rekao.Sandra je naravno dopingirana,ovaj lovac u bezveznom sportu gađa u pokretne mete ali čestitaš veliki uspjeh vašim strijelcima koji gađaju u statične.Hehehe,ne volim one otrcane fraze o kompleksima pa ću samo reći čestitam,danas si osvojio zlato ispred Vlade Divca-u demagogiji.

krle

pre 11 godina

@Prle, 14. avgust 2012 10:25

''U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking''
Pa čekaj, to onda znači da OKS i nije radio tako lose u prethodne 4 godine?
Treba malo razmisliti pre nego sto se nesto napise.

Djordje

pre 11 godina

Mi smo najgora nacija na svetu! Od one stare, "u dobru se ne uzvisi ,a u zlu se ne ponizi", mi nismo uzeli ništa, sve radimo suprotno! Nekad smo bili "zemlje košarke", pojaviuo se Djoković, odmah smo sebe nazvali "zemlja tenisa", a 95% ljudi ne zna pravila tenisa! Ne bi me čudilo da sad neko kaže, mi smo "zemlja tekvandoa"!!! Čitam komentare, i ne mogu se načuditi: Srbi izmislili rakiju, samo se Srbi ljube tri puta, Srbi najjači- protiv sudija i celog sveta, u inat svima ... Pa dokle bre?! Kakvi smo i koliko ulažemo u sport, odlični smo!
(Radiša, 14. avgust 2012 08:50)

Najgore je to sto mislimo da smo najgori! Eto, meni je muka kada procitam da Srbin govori kako su Srbi najgori, a sve vise je takvih. Mi smo napacen narod, bez mnoo zivotnih radosti i ovi trenuci nam mnogo znace. Zdravo je za organizam da luci hormon srece i ja sam zahvalan Ivani, Milici, Zlaticu, vaterpolistima i svim ostalima koji nas usrecuju. I sami sportisti zasluzuju da se ovih dana podigne atmosfera, da znaju da je to sto su uradili vredelo, da to nama znaci. To podstice i mladje da se ugledaju na njih i da pokusaju da iz sebe iscrpe ono najbolje. Niko ne misli da smo zemlja tenisa, a kamo li tekvondoa, ali to ne znaci da ove medalje ne treba proslaviti. Problem je ono sto stoji u jednom naslovu ovde na b92, sta posle euforije. Dakle, ne bi trebalo da ukinemo radost, trebalo bi "samo" da promenimo nacin rada kada se emocije stisaju. Ja cu ispred skupstine, jer to zelim i zato sto su to nasi zasluzili.

Mirko

pre 11 godina

A Nas Presednik ih doceka sa osmehom i sporskim srcem koje u njemu bije.
Ponosan na svoju omladinu i ponosam na sporski duh koji vlada dusama Njegovog naroda.

ZIVEO SRECAN DRUG PRESEDNIK!

Slobodan

pre 11 godina

Kao prvo čestitke osvajačima medalja za njihov lični uspeh. Ali dokle ćemo da se kitimo tuđim perjem, mislim na raznorazne političare i ine funkcionere koji koriste trenutke uspeha sportista za koji nisu zaslužni ni jedan promil za svoju ličnu promociju (zamisli predsednik u pola dva noću dočekuje olimpijce, demagoški do bola). Ako je ovo uspeh za naš sport ja sam vanzemaljac. Osvojili smo medalje u tako važnim sportovima (opet svaka čast sportistima) da ih niko živi neće ni spomenuti za mesec dana najviše. A šta je sa bazičnim sportovima atletici, gimnastici, plivanju. Okej imamo par talentovanih sportista u atletici ali koji nisu ni blizu ( za sada )medaljama, u gimnastici nas nema nigde, u plivanju Čavić školovao se i trenirao u Americi, Stjepanović živi i trenira u Dubaiju ostali, poneki bljesak i ništa. Ekipni sportovi, fudbal nula, košarka nema nas, rukomet ćorak, odbojka hajde de smena generacija. samo nemojte da mi pričate o vaterpolu (svaka čast vaterpoilistima izuzetno težak sport) u kome se četiri pet zemalja smenjuje među osvajačima medalja ostali samo znaju da plivaju. Prema tome naš sport je na vrlo niskim granama i samo zahvaljujući talentu pojedinaca i odricanju i upornosti njih i uglavnom njihovih roditelja i trenera entuzijasta neko nešto i napravi, zato ovo zaista nije povod za slavlje nikog drugog već samo sportista koji su to svojim radom i odricanjem zaslužili. P.S. Divac bi trebalo ako iole ima obraza da podnese ostavku.

Cerak, Srbija

pre 11 godina

Posle Pekinga 2008. i osvojene tri medalje predsednik OK Curkovic je smenjen zbog neuspeha a danas slavimo cetiri medalje kao veliki uspeh?! U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking. Osvajaci medalja su zasluzili cestitke a Divac je zasluzio ostavku zbog debakla olimpijskog tima. Sramota je da se toliki covek sakriva iza dve devojke.
(Prle, 14. avgust 2012 10:25)
Divac je mozda zasluzio da ode ali ne zbog debakla celog tima vec zbog toga sto je davao nerealne izjave pre takmicenja. A debakla celog tima nije bilo. Jedini ko moze da se podvede pod debakl su odbojkasi i odbojkasice, a delimicno i rukometasi i Nadja Higl (mada je ona povredjena otisla u London tako da ima opravdanje). Svi ostali su bili u rangu svojih mogucnosti a neki i znatno iznad. E sad, dobar rezultat automatski ne znaci i medalju. Evo recimo Cavic, Djokovic, Arunovicka, svi su bili jako blizu medalje, plus sto je Zlatic mogao da uzme jos jednu (imao je 3 desetke zaredom i sa sestog se probio na trece mesto hitac pre kraja, nazalost nije imao snage za jos jednu desetku). Da je bilo vise srece moglo je da bude ne "samo" 4 nego recimo 6 ili 7 medalja. Ali nije, i to je sport. Ali i ove 4 medalje zaista jesu uspeh, ne ogroman ali uspeh svakako.

Pre 4 godine imali smo 3 medalje, sada imamo 4 ukljucujuci i jednu zlatnu, ako za 4 godine osvojimo 5 medalja (jos ako dve budu zlatne) racunam da se niko nece ni najmanje buniti. :)

Бетелгез

pre 11 godina

Сада ступа период од четри године комшијске фрустације, у тенису, кошарци, одбојци, ватерполу, ако да Бог можда и у фудбалу, рукомету.То је веома дуг период, али не брините, доћиће ОИ и глинени голубови.
Поздрав!
P.S.Ako ne razumete, poslužite se Gugl translejtom.

zmazan,neškolovan,zg

pre 11 godina

Ako sto mrzim to je varanje u sportu. Sjecam se da je i Marion Jones tvrdila kao i Sandra Perkovic da je u pitanju energetski napitak. Doping je najvece zlo modernog sporta. Ko malo prati atletiku zna da je i Sandrin trener Ivan Ivancic bio suspendiran zbog dopinga. Gle slucajnosti, isto se kao i Sandra pravdao da je popio "energetski napitak" i isto kao Sandra bavio se bacackom disciplinom (kugla) Price za malu djecu.
(Boris, 14. avgust 2012 11:21) Off topic kompleksarije,pročitaj naslov.

Stoper

pre 11 godina

Pa njih i treba da dočeka predsednik, zaslužili su. Ili npr. da ih nije sačekao, pričali bi kako mu je i to teško da uradi, da ustane u pola noći i sačeka sportiste kojima nije bilo teško da toliko treniraju.....koja gomila dokonaša ste vi. Vi koji hvalite ove divne ljude i umesto da se ugledate na njih, vi ste krajnja suprotnost. Zašto nam kvarite čitanje ovih članaka o ljudima koji su nas obradovali i rasplakali u isto vreme, zbog kojih su me deca gledala kao da sam dete veće od njih samih.....pa noćas ustajao da gledam te divne ljude. Pa da sam iz Bg, bio bih na aerodromu i ja, kao što je i predsednik uradio, a ne da bančim po lokalima kao mnogi ovde od kojih pola nije ni gledalo Milicu jer su skakali po nekom splavu, ili nije mogao da se probudi od noćnog lutaranja da pogleda Ivanu i Andriju......vaterplolisti su onako u 15:30 bili taman.
I ponavljam, ne smarajte nam temu politikom i mržnjom, ostavite nam da uživamo još neko vreme. I pozdrav za sve prave koji su noćas bili na aerodromu.

sars

pre 11 godina

(Zoki, 14. avgust 2012 11:25)

Zoki tebe ili neko plaća da ovako pišeš ili vese nemaš sa realnošću.
Ako misliš da bi neki novopečeni poljo-privrednik ili političar bio bolji od Divca onda treba da sjedneš i ozbiljno popričaš sa sobom.
Svi osvajači medalja , a pogotovo strelci (čitaj B92)su istakli da su im obezbjeđeni vrhunski uslovi za rad. Srbiji su ovo , vjerovao ili ne , najuspješnije Igre a mogli smo uzeti , da je bilo malo sreće još bar duplo ovoliko medalja. Šta ti to govori ? Da smo za razliku od predhodnih olimpijada kada smo gledali samo u košarkaše, vaterpoliste ili eventualno odbojkaše sada svaki dan gledali jedan novi biser Srpskog sporta. Atletiku si prije prebacivao kada počne, sada si gledao skoro svaki takmičarski dan. Plivanje takođe , bio je Čava i Nađa ali sada ih ima pun bazen. Streljaštvo - kao da je mobilizacija . Veslanje , borilački sportovi , odbojkašice ... svaki dan NEKO predstavlja TVOJU zemlju i opet ti malo ... mala ti duša brate ... mala.... i svakome ko misli kao ti ... treba im stope ljubiti .. u Riu ima da nas bude 200 ...sve sa Divcem i njemu sličnim na čelu ...

Mimica

pre 11 godina

Najvise su se obrukali odbojkasi i odbojkasice, sramota je da evropski sampioni ne mogu grupu da prodju, a odbojkasice nisu uzele nijedan jedini bod, zao mi je sto se Milorad Cavic oprostio od profesionalnog sporta bez medalje sa OI 2012, vaterpolisti se nikada sa velikog takmicenja nisu vratili bez medalje, tako da su oni istinski sampioni, naravno uz Ivanu,Andriju i Milicu!

Prle

pre 11 godina

''U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking''
Pa čekaj, to onda znači da OKS i nije radio tako lose u prethodne 4 godine?
Treba malo razmisliti pre nego sto se nesto napise.
(krle, 14. avgust 2012 11:30)
@
Evo razmislio sam, vazno je ucestvovati hahahahaha
Povedite na sledecu Olimipjadu i moju babu. Uvek je htela da vidi Rio.

zg

pre 11 godina

Ajde ostavite se sandre sta ste ljubomorni sto u atletici necete jos sto godina osvojit zlato i da je blanka bila tu imali bi jos jedno. i evo da vas malo informiram sa sandrom trenutno trenira jedan mladi bacac koji je izniman talent i koji se prirema za rio i cilja na vrh a trenutno je visestruki juniorski prvak isto tako ima i bacac koplja tako da sad do ria imate vremena da se pripremite za nove zavjere protiv vas i optuzbe protiv ostalih koji vas pobjeduju jer sam vec cuo vase price o dopingu felpsa pa cak i federera samo mi je cudno kako to da bolta jos niste optuzili

Cestitke osvajacima medalja

pre 11 godina

Mnogo je lupanja i zluradosti u kometarima. Pre svega svim osvajacima medalje najiskrenije cestitke.

Rezultate ostalih nasih sportista treba ocenjivati pojedinacno. Neki su dali sve od sebe, ali nisu uspeli da dodju do medalje; drugi su jako podbacili ili odustali od takmicenja. Od nekih smo ocekivali vise, a opet bilo je i onih koji su mozda isli samo da povecaju broj, kako bi ovo bile OI sa najvise nasih ucesnika do sada. Realno gledano 42. mesto od preko 200 drzava ucesnica i nije bas lose, imajuci u vidu da se kod nas sem u fudbal, prakticno ne ulaze u sport. U vodecim sportskim nacijama, tacno se zna koliko treba uloziti sredstava da bi se osvojila medalja. Mi to nemozemo da ispratimo, i svaka osvojena medalja je kao od Boga data i iskljucivo je rezultat talenta i mukotrpnog rada pojedinaca.

Sto se tice Alise Maric i Divca, ja nevidim ovde njihovu krivicu. To sto je Djokovicu ili vaterpolistima pala koncentracija u jednoj utakmici, to niko ne moze da predvidi i ispravi. Ako drzava hoce vise medalja, mora vise novca i u prave(sportiste) ruke da ulaze. Koliko para, toliko i muzike. Sto se tice predsednika Tome Nikolica on je 2-3 meseca na duznosti, a Olimpijski ciklus priprema traje bar 2-3 godine. Nevidim nikakvu njegovu krivicu, bas ko sto ne vidim ni Obaminu zaslugu, za silne medalje koje je Phelps pokupio. Ja tu vidim zaslugu doktora koji ga je kljukao "energetskim napitcima", tako da je mogao po 2-3 zlata u toku istog dana da osvaja...

žungul

pre 11 godina

Najvjerovatnije sam ja smanjenih intelektualnih sposobnosti,pa ne mogu shvatiti da se na temu dočeka sportaša iz Srbije,mnogi komentiraju zlato spotašice iz druge zemlje(Sandra Perković,Hrvatska,atletika,bacanje diska).
Molio bih zbog toga te genijalne komentatore da nam odaju tajnu svog motiva da svima ostalim pokažu i na djelu dokažu staru srpsku o "promašaju celog fudbala".Ili je nešto drugo u pitanju?

wlado

pre 11 godina

@veliki strumf

nemas pojma....zlato je zlato, ti ne bi menjao medajlu kosarkasa za sve madjarske medalje u rvanju, macevanju...ehehehe super si

btw, kada smo osvojili medalju u kosarci? pre deceniju, vise? koje boje je bila? zlatna? a vidi nije...

libero

pre 11 godina

Samo da pitam zar nije realnije brojati medalje od kada je Srbija postala samostalna, a ne uzimati u obzir i medalje koje su osvojene decenijama unazad? Malo smiješno, zar ne!

radujem se!

pre 11 godina

Dobro dosli dragi nasi sportisti! Ulepsali ste nam ove olimpijske dane. Kad nema vas, nije ni priblizno zanimljivo kao kad ste tu, pa se radujemo ili tugujemo sa vama, ali uvek gledamo, iscekujemo...Sve je to radost, uzbudjenje..Oprostite na nekim komentarima. Malo stariji i oni koji znaju sta znaci pomuciti se u zivotu i te kako cene sav vas trud, zalaganje, fizicki i mentalni napor koji ste istrpeli. Ponose se vama i raduju vam se!
Vidimo se veceras!

zg

pre 11 godina

marko@a gadanje zracnom puskom je nesto bolje to sa lovackom puskom se zove trap i postojalo je vec na prvoj olimpijadi modernog vremena samo sto su tad koristili zive golubove a za sandru nemoj bit smjesan pa vama su svi koji uspjevaju a nisu srbi na dopingu pa svi se testiraju prije i poslje oi o vaterpolu i rukometu necu ni pricat jer smo u vaterpolu proletili kroz turnir gazeci sve pred sobom i zaboravio si veslanje i tekvando osvojili smo 6medalja u 6razlicitih sportova i nalzimo se na 25.mjestu i ti kazes tako tako umjesto da cestitas

Zoki

pre 11 godina

Prvo sve cestitke i divljenje osvajacima medalja.Svim ostalim nasim olimpijcima koji ih nisu osvojili isto svaka cast sport je to nekada sitnice odlucuju,sreca,dnevna forma,itd.
E sada malo o nasim celnicima pre svega celnicima Olimpijskog Komiteta.Gospodo kako vas nije sramota!Kitite se medaljama strelaca,one divne devojke iz tekvondoa uz vaterpoliste kojima medalja tesko moze da izmakne posto su realno uvek medju prve 3 ekipe od ukupno 5 ekipa u svetu koje se bave vaterpolom.Kada smo kod strelaca niste im obezbedili minimum uslova koje imaju cak i malobrojni strelci iz Albanije i nije vas sramota da se slikate sa njima.A sta reci za Milicu Mandic devojku cudotvorca koja trenira u podrumu i koja se nije razmetala izjavama nego je sve rekla na terenu tamo gde je najvaznije.Nase celnike takodje nije sramota da legenda Milorad Cavic mora 9 meseci pre Olimpijade da izjavi kako u Srbiji nema minimum uslova za pripreme i ode u Ameriku da se spremi.Sreca da Velimir Stjepanovic novi biser svetskog plivanja nece doziveti sudbinu Lendjera,Siladjija i Nadje Higl koji su bili kapaciteti za Olimpijske medalje ali nebrigom drzave i celnika OI to vise nisu.Kazem sreca za Velju posto on U Srbiji niti trenira niti ima nameru.Novaku niko nema pravo rec zamerke da uputi spletom okolnosti ostao je bez medalje,sto se tice Ane i Jelene velika zamerka da nije bilo autoriteta da im nalozi da dubl za Srbiju moraju da igraju da licnu netrpeljivost stave u drugi plan.Divcu poruka:OSTAVKA!

x-ray

pre 11 godina

srbija je jedinstvena, samo u srbiji predsednik drzave ide na aerodrom da doceka sportiste. inace, cestitam im na medaljama i nadam se da ce neko brinuti o njima i nakon gasenja svetala pozornice.

Mirko

pre 11 godina

Nacija je zadovoljna sa osvojene cetiti medalje, od toga jedna zlatna sta nam u prethodnom periodu nije polazilo za rukom. Sve cestitke nasim osvajacima medalja, OKS i Ministarstvu sporta.

Aleksandra Vasilic

pre 11 godina

Moram da vam svima kazem nesto -- strelci - nakon osvajanja kupova svetskih, evropskih kojecega nagradila ih drzava - plate su im preko 200000 dinara, malo malo pa neki bonus, imaju zgarantovane penzije, Bekric, Kolasinac, Spanovic isli su na neka ostrva da se spremaju jos pre EP, odbojkasi uvek imaju odlicne pripreme, rukometasi su odabrali da sve vreme budu u zmelji, Cavic je otrcao do Amerike - to mu je omogucio OK pred OI da proba da se tempira sa sve bolnim ledjim. Ja sam bila sportista i znam sta znaci kada se na jednim OI pojavite u nekoliko sportova a na sledecima u 4 puta vise i u tim disciplinama imate mnogo predstavnika - udvostrucuje se sansa za medalju. OK je odradio dobar posao i u Riju videcete bice mnogo vise uspeha - stasace odbojkasi, rukometasi znaju sta im valja ciniti, necemo imati samo varijantu Cavic - Djokovic vec 5 puta toliko. E to je uspeh. Ko to ne vidi ne zna nista. Nemojte meriti uspehe Hrvatske sa nasim - njihova ulaganja u na primer atletiku traju vec 10 godina nasa tek nekoliko poslednjih, njihov rukomet cveta od raspada SFRJ, i imaju jos neke sportove do kojih mi verovtano necemo doci ali to ne sme da se osporava jer smo mi sa druge strane dobri u nekima u kojima oni nisu i to je sve u redu. Ja bih volela da imamo nekoga na primer u strelicarstvu sto da ne. Eto razmislite i videcete da je ovo pomak, mali ali krecemo. Srdacan pozdrav :)

Cole

pre 11 godina

Da Divac da ostavku? Da, to će sigurno uticati na to da vaterpolisti koriste svakog igrača više, da odbojkaši serviraju i smečuju preciznije, da svaki Novakov servis bude as... Kad je taj isti Divac igrao i donosio medalje, sigurno je to radio zato što je imao odlične predsednike sportskih saveza. Smešno
(antižabar, 14. avgust 2012 11:04)
@
Ovakva opravdanja je pre cetiri godine mogao da smislja i ondasnji smenjeni predsednik kada su ga svi razapinjali zbog tri osvojene medalje u Pekingu. Po toj logici i Ekrem Jevric moze da bude predsednik OKS sta ce covek ne moze on da nauci sportiste da igraju. Jos si nasao nesto da zameras vaterpolistima OMG! Ne moze se jedan predsednik smeniti a drugi posle istih rezultata biti dobar zato sto je "car i legenda". Merilo moraju biti iskljucivo rezultati bez obzira o kome se radi. Neobjektivnost nas je dovde i dovela. Divac ostavka!

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

divac da podnese ostavku.ovo je bruka i sramota za srpski sport,a i sta je olimpijski komitet i uradio da im omoguci adekvatne uslove da se spreme za olimpijadu.NISTA!!!!

veliki strumf

pre 11 godina

(wlado, 14. avgust 2012 13:49)
Naravno da ne bih. Olimpijada je jednom u 4 godine, sa masom sportova koje niko ziv ne prati. Meni su daleko drazi uspesi nasih tenisera koji nas stalno obraduju, titule prvaka Evrope i sveta i medalje u vaterpolu, odbojci, kosarci (srebro EP 2009, i kradja u polufinalu na SP 2010 - vec si zaboravio?), rukometu... Ja se radujem uspesima nasih sportista vise puta godisnje u najvaznijim planetranim sportovima (osim fudbala), a Kazahstanci, Madjari, Uzbekistanci, Iranci raduju se samo na OI. I ne bih menjao 27. 1. 2012. ni za jedan datum na svetu. Tako da - ti nemas pojma! Idi cekaj jos 4 godine.

А и ми са њом

pre 11 godina

@(miki, 14. avgust 2012 12:00)

А шта је онда освајала Јасна Шекарић и чему се радовала? Да ли би смео и њој у лице то да кажеш? Као и оцу Иване Максимовић.

Zlatko

pre 11 godina

Sve je to super. Sportisti , medalje, novinari... Nego kada će moći da se preuzme album? Od petka mi stoji "Preuzimanje PDF-a albuma će biti uskoro moguće".
Pošto je enko pitao pitao, Zlatić je ranije došao kući. Ovo je poslednja grupa, jer su i poslednjeg dana imali takmičenja.

hr

pre 11 godina

Boris@da ti znas ko vara a olimpijski komitet nemoze skuzit daj nebudi smjesan pa svi se sportasi testiraju prije i poslje olipijskih igara nismo vam mi krivi sto vam neide u sportu

my way

pre 11 godina

Samo da pitam zar nije realnije brojati medalje od kada je Srbija postala samostalna, a ne uzimati u obzir i medalje koje su osvojene decenijama unazad? Malo smiješno, zar ne!
(libero, 14. avgust 2012 15:19)

Sta je tebi realno, a sta smesno ja ne znam, niti je relevantno. Srbija je postala samostalna na Berlinskom kongresu i njena drzavnost se nije ugaslila ni kad su se drugi sa njom ujedinili 1914. (cak naprotiv srpska drzavnost je temelj na osnovu koga je to bilo moguce), a svakako ne ni kad su odlucili da se odvoje. Novostvorenim drzavama i njihovim Olimpijskim komitetima ne diramo ni u jednu jedinu medalju koju su osvojili od svog nastanka i nije mi jasno zasto i na osnovu cega pojedinci nama osporavaju nase, ali nije mi ni bitno.

Milutin

pre 11 godina

@necu doci
Pa dobro, to je tvoj problem što nećeš doći. Tačno je da su neke zemlje koje su manje od nas (Jamajka, Hrvatska, Litvanija) bile uspešnije na ovim igrama, ali je takođe tačno da su neke zemlje koje su mnogo veće od nas daleko iza nas (Indija 1200 miliona, Indonezija 230 miliona, Pakistan 180 miliona, Nigerija 160 miliona, Banglades 150 miliona i da ne nabrajam dalje). A uslovi za bavljenje sportom u Srbiji sigurno nisu bolji od uslova u gorenabrojanim državama.

Čaša je ili do pola puna ili do pola prazna. Moglo je biti mnogo bolje, par medalja u streljaštvu nam je bukvalno za dlaku izmaklo u poslednjem hitcu, Čavić je otplivao što najbolje može u ovom trenutku ali je Rus bio malo bolji, Nole je imao loš žreb i nadahnutog Merija i DelPotra. Realno, jedino su odbojkaši i odbojkašice podbacili.

Ali ovim mladim ljudima treba čestitati na postignutom i treba se njima ponositi. Sad će svako da ih zaboravi naredne četiri godine kad prođe ova euforija, pa ćemo opet pred Rio da pričamo o nekim medaljama i nerealno maštamo o nekim uspesima.

ljubisa

pre 11 godina

Sjajan ucinak nasih olimpijaca cetiri medalje za Srbiju, te nekoliko cetvrtih mesta, od toga jedna zlatna medalja koju smo dugo ocekivali, doslo vreme da se i mi nakon dugo godina okitimo zlatom. Srecno olimpijci od sveg srca.

darije

pre 11 godina

@Dibaba

Da li si ti svjestan šta si upravo rekao. Sama činjenica da je osvojila zlato i da Olimpijski komitet nakon najnovije provjere nema nikakve zamjerke na taj rezultat je dokaz da je najbolja, isto kao i prošle godine. Da je tako kako ti misliš onda bi opet bila diskvalifikovana. Pošto nije, njena pobjeda je čista kao suza i nikakvi zavidni komentari poput tvojeg ne mogu umanjiti njen uspjeh!!

ja

pre 11 godina

igor@ova vasa se kao prvo nebori u kategoriji sa nasima a kao drugo u najtezoj kategoriji gdje se milica bori nema azijatkinja a pogotovo korejki i za tvoju informaciju ana i lucija su aktualne europske prvakinje i nemoj pricat o sucima jer vi ste se zalili na njih u skoro svim sportovima pa tako i u tekvadou

mostarac

pre 11 godina

Cestitke svim ucesnicima Olimpijade.
Kad bi uveli karate na olimpijadu, imala bi Srbija i BIH posla samo tako. 2010 svjetski prvaci u BG, BIH III, Bitevic je tako brz da ne stizu ni boju kimona da mu zapisu na tatamiju, Umicevic zmaj i cela reprezentacija. Pozdrav od paparazza iz Mostara, vas fotograf

bilja

pre 11 godina

Svaka cast svim nasim osvajacima medallja!

Da li je ovo uspeh ili ne? Zadovoljni jesmo, ali da su mnogi razocarali istina je. Ovaj put su imali svi najbolje uslove koje su mogli da dobiju, sve sto su trazili dobili su, i jeste, svaka cast Srbiji na 115 olimpijaca, ali kako evropski sampioni u odbojci muskarci i zene uspeju da izgube 9 DEVET od 10 utakmica. To je sramota i debakl. Olimpijske igre su mesto gde se dokazuje nadmoc i jedini trenutak kada sve staje zbog sporta, i kada svi izvestavaju o sampionima, jednom, svake cetvrte godine, to je trenutak da se bude u najboljoj formi.
Oni koji vode nas sport na svim nivoima treba da budu toga svesni i da ako to neki sportisti ne shvataju, oni budu ti koji ce ih usmeriti ka podizanju forme u pravom trenutku, ne za ovo ili ono evropsko, svetsko prvenstvo, vec za OLIMPIJSKE IGRE.

Slobodan

pre 11 godina

(papaneus, 14. avgust 2012 17:06)
A što je tebi bitna ćirilica, pa ni "braća" Rusi su imali ispisano ime latinicom.
Друго: а што не користиш ћирилицу када шаљеш коментаре ако ти толико смета латиница?

necu doci

pre 11 godina

osvojili smo 4 medalje,zemlje kao sto hrvatska(3,5 miliona stanovnika) ili litvanija(3 miliona) su bili uspesnije,i mi govorimo o velikom uspehu...bruka...svaka cast osvajacima,posebno milici,ali ovo je ponizenje...

Baki

pre 11 godina

Divac je zadovoljan jer bi u suprotnom morao da podnese ostavku, a znamo da Srbi ne vole da podnose ostavku. Kojom logikom je dosao do zakljucka da treba da bude zadovoljan ako je najavio 5 do 10 medalja, a vratio se sa 4?
Drugo, dokle sa ovim glupostima "Najbolje sto Srbija ima"? Osvajaci medalja su postigli uspeh i svaka im cast ali to ne znaci da u ovoj Srbiji nema drugih ljudi koji su uspesni.

Maxim

pre 11 godina

Pa zar je gluvo doba noći vreme kada predsednik treba da se smuca po aerodromu?
Je l' on taj koga olimpijci treba prvog da vide po povratku?

Pod hitno mu dajte kompas. Ni tri meseca nije predsednik, a već ne zna gde se nalazi.

Antiprotivan

pre 11 godina

Država veličine poput naše, Mađarska, osvojila je 8-OSAM zlatnih medalja! To je uspeh. Možemo se samoobmanjivati, ali naši olimpijci su gadno podbacili, odnosno prošli su sramotno.Divac je potpuno u pravu, najveći broj sportista nije imao pravo učeša na ovim igrama. Ali imalo au neku vezu!?....NAŠA POSLA

Radiša

pre 11 godina

Mi smo najgora nacija na svetu! Od one stare, "u dobru se ne uzvisi ,a u zlu se ne ponizi", mi nismo uzeli ništa, sve radimo suprotno! Nekad smo bili "zemlje košarke", pojaviuo se Djoković, odmah smo sebe nazvali "zemlja tenisa", a 95% ljudi ne zna pravila tenisa! Ne bi me čudilo da sad neko kaže, mi smo "zemlja tekvandoa"!!! Čitam komentare, i ne mogu se načuditi: Srbi izmislili rakiju, samo se Srbi ljube tri puta, Srbi najjači- protiv sudija i celog sveta, u inat svima ... Pa dokle bre?! Kakvi smo i koliko ulažemo u sport, odlični smo!

Mladen

pre 11 godina

Cuj Divca,dostojno reprezentovali Srbiju,odbojkasi i odbojkasice evropski sampioni,rukometasi evropski vicesampion,teniseri podbacili,plivaci podbacili,sem Bekrica, Kolasinca i Ivane Spanovic ostali atleticari podbacili od vatrepolista se ocekivalo minimum finale,strelci od kojih se najvise ocekivalo Arunovic i Mikec podbacili,tako da mi ta izjava nije jasna,MILICI,IVANI I ANDRIJI SVAKA CAST!

Mirko

pre 11 godina

A Nas Presednik ih doceka sa osmehom i sporskim srcem koje u njemu bije.
Ponosan na svoju omladinu i ponosam na sporski duh koji vlada dusama Njegovog naroda.

ZIVEO SRECAN DRUG PRESEDNIK!

Marko

pre 11 godina

Dobar rezultat, specijalne cestitke Milici i Ivani, njihovo vreme tek dolazi a vec imaju zlato i srebro, vaterpolisti nas nikada nisu razocarali, steta za slab dan protiv Italije da smo usli u finale bilo bi to jos jedno zlato za Srbiju. Cestitka i Zlaticu, strelci su redovni osvajaci medalja, vidi se da sistematski rade. Sto se tice regiona, pre svega cestitka Sloveniji sa kojom delimo 42 mesto, Hrvatska, tako tako, Sandra Perkovic je bila uhvacena u dopingu, suspenzija joj je istekla pred OI tako da to ipak malo stavlja pod sumnju pobedu.....Vaterpolisti superiorni, sve pobede, i neki lovac koji je gadjao glinene golubove (nisam znao da je to olimpijski sport) ne mogu mu se setiti imena...BiH mora bolje, oni imaju problem velikog odljeva BiH sportista u susedne zemlje....

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

divac da podnese ostavku.ovo je bruka i sramota za srpski sport,a i sta je olimpijski komitet i uradio da im omoguci adekvatne uslove da se spreme za olimpijadu.NISTA!!!!

maylo,zg

pre 11 godina

Dobar rezultat, specijalne cestitke Milici i Ivani, njihovo vreme tek dolazi a vec imaju zlato i srebro, vaterpolisti nas nikada nisu razocarali, steta za slab dan protiv Italije da smo usli u finale bilo bi to jos jedno zlato za Srbiju. Cestitka i Zlaticu, strelci su redovni osvajaci medalja, vidi se da sistematski rade. Sto se tice regiona, pre svega cestitka Sloveniji sa kojom delimo 42 mesto, Hrvatska, tako tako, Sandra Perkovic je bila uhvacena u dopingu, suspenzija joj je istekla pred OI tako da to ipak malo stavlja pod sumnju pobedu.....Vaterpolisti superiorni, sve pobede, i neki lovac koji je gadjao glinene golubove (nisam znao da je to olimpijski sport) ne mogu mu se setiti imena...BiH mora bolje, oni imaju problem velikog odljeva BiH sportista u susedne zemlje....
(Marko, 14. avgust 2012 08:15) Sto se tice regiona, pre svega cestitka Sloveniji sa kojom delimo 42 mesto, Hrvatska, tako tako -Hehehe,što reći,koju posluku porati,sve si sam rekao.Sandra je naravno dopingirana,ovaj lovac u bezveznom sportu gađa u pokretne mete ali čestitaš veliki uspjeh vašim strijelcima koji gađaju u statične.Hehehe,ne volim one otrcane fraze o kompleksima pa ću samo reći čestitam,danas si osvojio zlato ispred Vlade Divca-u demagogiji.

Prle

pre 11 godina

Posle Pekinga 2008. i osvojene tri medalje predsednik OK Curkovic je smenjen zbog neuspeha a danas slavimo cetiri medalje kao veliki uspeh?! U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking. Osvajaci medalja su zasluzili cestitke a Divac je zasluzio ostavku zbog debakla olimpijskog tima. Sramota je da se toliki covek sakriva iza dve devojke.

Igor vr

pre 11 godina

Generalno ovo je najuspesnija Olimpijada za nase sportiste od raspada SFRJ, izjednacili smo rezultat iz Atlante i pored toga imali smo tri cetvrta mesta koja su lako mogla biti i medalje(ko je mogao da zna da ce onaj Juznoafrikanac biti ispred Cavica ili da ce Novak generalno odigrati los turnir),ali me posebno raduje zlato Milice Mandic jer sam to potajno i ocekivao, a jos vise me raduje cinienjica da bi ona dobila obe sestre Zainovic(Lucija i Ana)i to zajedno da se bore.
Evo zasto ovo pricam, pre OI Hrvati su na sva zvona hvalile ove sestre, pominjali su u komentarima oba zlata, kako su Korejke pobegle navodno od njih u druge kategorija, i slicne stvari, a desilo se to da je Lucija jedva uzela bronzu(Dragana Gladovic bi je dobila sigurno da su se srele u 1/4finalu), a Ana je ispala odmah u prvom kolu, da ne pominjem cinjenicu da su se spremale u SAD i da je malo hvalilo da Ana nosi zastavu Hrvatske na otvaranju.
Pouka cele price da uslovi nista ne znace, ako se kao MILICA srcem ne borite za svoju zemlju, i kada posle iz svog glasa pevate svoju himnu na pobednickom postolju.
P.S. naravno Hrvatima su sudije bile krive sto je Ana ispala u prvom kolu,

libero

pre 11 godina

Samo da pitam zar nije realnije brojati medalje od kada je Srbija postala samostalna, a ne uzimati u obzir i medalje koje su osvojene decenijama unazad? Malo smiješno, zar ne!

Boris

pre 11 godina

Ako sto mrzim to je varanje u sportu. Sjecam se da je i Marion Jones tvrdila kao i Sandra Perkovic da je u pitanju energetski napitak. Doping je najvece zlo modernog sporta. Ko malo prati atletiku zna da je i Sandrin trener Ivan Ivancic bio suspendiran zbog dopinga. Gle slucajnosti, isto se kao i Sandra pravdao da je popio "energetski napitak" i isto kao Sandra bavio se bacackom disciplinom (kugla) Price za malu djecu.

Cole

pre 11 godina

Da Divac da ostavku? Da, to će sigurno uticati na to da vaterpolisti koriste svakog igrača više, da odbojkaši serviraju i smečuju preciznije, da svaki Novakov servis bude as... Kad je taj isti Divac igrao i donosio medalje, sigurno je to radio zato što je imao odlične predsednike sportskih saveza. Smešno
(antižabar, 14. avgust 2012 11:04)
@
Ovakva opravdanja je pre cetiri godine mogao da smislja i ondasnji smenjeni predsednik kada su ga svi razapinjali zbog tri osvojene medalje u Pekingu. Po toj logici i Ekrem Jevric moze da bude predsednik OKS sta ce covek ne moze on da nauci sportiste da igraju. Jos si nasao nesto da zameras vaterpolistima OMG! Ne moze se jedan predsednik smeniti a drugi posle istih rezultata biti dobar zato sto je "car i legenda". Merilo moraju biti iskljucivo rezultati bez obzira o kome se radi. Neobjektivnost nas je dovde i dovela. Divac ostavka!

zg

pre 11 godina

Ajde ostavite se sandre sta ste ljubomorni sto u atletici necete jos sto godina osvojit zlato i da je blanka bila tu imali bi jos jedno. i evo da vas malo informiram sa sandrom trenutno trenira jedan mladi bacac koji je izniman talent i koji se prirema za rio i cilja na vrh a trenutno je visestruki juniorski prvak isto tako ima i bacac koplja tako da sad do ria imate vremena da se pripremite za nove zavjere protiv vas i optuzbe protiv ostalih koji vas pobjeduju jer sam vec cuo vase price o dopingu felpsa pa cak i federera samo mi je cudno kako to da bolta jos niste optuzili

Zoki

pre 11 godina

Prvo sve cestitke i divljenje osvajacima medalja.Svim ostalim nasim olimpijcima koji ih nisu osvojili isto svaka cast sport je to nekada sitnice odlucuju,sreca,dnevna forma,itd.
E sada malo o nasim celnicima pre svega celnicima Olimpijskog Komiteta.Gospodo kako vas nije sramota!Kitite se medaljama strelaca,one divne devojke iz tekvondoa uz vaterpoliste kojima medalja tesko moze da izmakne posto su realno uvek medju prve 3 ekipe od ukupno 5 ekipa u svetu koje se bave vaterpolom.Kada smo kod strelaca niste im obezbedili minimum uslova koje imaju cak i malobrojni strelci iz Albanije i nije vas sramota da se slikate sa njima.A sta reci za Milicu Mandic devojku cudotvorca koja trenira u podrumu i koja se nije razmetala izjavama nego je sve rekla na terenu tamo gde je najvaznije.Nase celnike takodje nije sramota da legenda Milorad Cavic mora 9 meseci pre Olimpijade da izjavi kako u Srbiji nema minimum uslova za pripreme i ode u Ameriku da se spremi.Sreca da Velimir Stjepanovic novi biser svetskog plivanja nece doziveti sudbinu Lendjera,Siladjija i Nadje Higl koji su bili kapaciteti za Olimpijske medalje ali nebrigom drzave i celnika OI to vise nisu.Kazem sreca za Velju posto on U Srbiji niti trenira niti ima nameru.Novaku niko nema pravo rec zamerke da uputi spletom okolnosti ostao je bez medalje,sto se tice Ane i Jelene velika zamerka da nije bilo autoriteta da im nalozi da dubl za Srbiju moraju da igraju da licnu netrpeljivost stave u drugi plan.Divcu poruka:OSTAVKA!

zmazan,neškolovan,zg

pre 11 godina

Ako sto mrzim to je varanje u sportu. Sjecam se da je i Marion Jones tvrdila kao i Sandra Perkovic da je u pitanju energetski napitak. Doping je najvece zlo modernog sporta. Ko malo prati atletiku zna da je i Sandrin trener Ivan Ivancic bio suspendiran zbog dopinga. Gle slucajnosti, isto se kao i Sandra pravdao da je popio "energetski napitak" i isto kao Sandra bavio se bacackom disciplinom (kugla) Price za malu djecu.
(Boris, 14. avgust 2012 11:21) Off topic kompleksarije,pročitaj naslov.

Zagreb

pre 11 godina

Čestitke iz Zagreba svim Vašim sportašima,a posebno osvajačima medalja.Istina,očekivao sam ih više:Novak,obje odbojke,malo sjajniju u vaterpolu,pa i rukometaši(imate momčad za to)...
Olimpijske igre.

Vladan

pre 11 godina

Lep docek, topao i pun ljubavi za nase sportiste. Zlato, srebro i dve bronze je dobar rezultat, uz malo srece moglo je biti i bolje s obzirom na tri cetvrta mesta. Biti 42 od 205 zemalja ucesnica je stvarno dobar rezultat.

veliki strumf

pre 11 godina

Kakvi komentari... Ej, kakav smo mi narod? Pogledajte prvo sebe i sta ste u zivotu uradili, pa onda kritikujte. Ni na tribine na OI ne mozete da odete, ni to niste postigli, a kamoli da se takmicite na OI. Drzava propala, sve upropasceno, uslovi nikakvi (npr. sestre Moldovan se presvlace u Vili promaji prepunoj paucine) a vi i dalje ocekujete najvise rezultate. Od miliona sportista u svetu, u Londonu je bilo 10 000 onih koji su najbolji, vrhunski. Medju nima i 115 nasih. Jel vam to malo? Neverovatan podatak je da smo svakog dana imali predstavnike na OI, i to u najmanje 2 sporta. Jeste svesni tog uspeha? Nisu uspeh samo medalje, medalja znaci da si u tome sto radis jedan od 3 najbolja u svetu, medju 7 milijardi ljudi. Pa opet su nasi sportisti sam svetski vrh, ponos nacije, uzeli medalju ili ne. A sto se npr. Madjarske tice - svaka njima cast, ogroman uspeh. Ali nikad ja ne bih dao nase titule u kosarci, odbojci, vaterpolu, tenisu, za sve njihove olimpijske medalje u veslanju, macevanju, rvanju... Po broju medalja jesu bolji od nas i Kazahstan, Novi Zeland, Iran, Severna Koreja. Ma ne bih se sa svima njima menjao za jednog Djokovica, a o kolektivnim sportovima koji se najvise i vrednuju da ne govorim.

Slobodan

pre 11 godina

Kao prvo čestitke osvajačima medalja za njihov lični uspeh. Ali dokle ćemo da se kitimo tuđim perjem, mislim na raznorazne političare i ine funkcionere koji koriste trenutke uspeha sportista za koji nisu zaslužni ni jedan promil za svoju ličnu promociju (zamisli predsednik u pola dva noću dočekuje olimpijce, demagoški do bola). Ako je ovo uspeh za naš sport ja sam vanzemaljac. Osvojili smo medalje u tako važnim sportovima (opet svaka čast sportistima) da ih niko živi neće ni spomenuti za mesec dana najviše. A šta je sa bazičnim sportovima atletici, gimnastici, plivanju. Okej imamo par talentovanih sportista u atletici ali koji nisu ni blizu ( za sada )medaljama, u gimnastici nas nema nigde, u plivanju Čavić školovao se i trenirao u Americi, Stjepanović živi i trenira u Dubaiju ostali, poneki bljesak i ništa. Ekipni sportovi, fudbal nula, košarka nema nas, rukomet ćorak, odbojka hajde de smena generacija. samo nemojte da mi pričate o vaterpolu (svaka čast vaterpoilistima izuzetno težak sport) u kome se četiri pet zemalja smenjuje među osvajačima medalja ostali samo znaju da plivaju. Prema tome naš sport je na vrlo niskim granama i samo zahvaljujući talentu pojedinaca i odricanju i upornosti njih i uglavnom njihovih roditelja i trenera entuzijasta neko nešto i napravi, zato ovo zaista nije povod za slavlje nikog drugog već samo sportista koji su to svojim radom i odricanjem zaslužili. P.S. Divac bi trebalo ako iole ima obraza da podnese ostavku.

ja

pre 11 godina

igor@ova vasa se kao prvo nebori u kategoriji sa nasima a kao drugo u najtezoj kategoriji gdje se milica bori nema azijatkinja a pogotovo korejki i za tvoju informaciju ana i lucija su aktualne europske prvakinje i nemoj pricat o sucima jer vi ste se zalili na njih u skoro svim sportovima pa tako i u tekvadou

Dibaba

pre 11 godina

@Zlatna medalja Sandre Perković nikome nije pod sumnjom, barem ne Olimpijskom komitetu. Istina je da je prošle godine napravila glupu grešku jer je popila energetski napitak (nikakve kemikalije) nakon nastupa te je ispalo da je doping pozitivna.
(darije, 14. avgust 2012 10:49)

Da li si ti svestan sta si sad rekao? Price za malu decu!
Pa svi sportisti piju energetske napitke od najpoznatijih Getorejda i Pauerejda do ostalih i niko od toga nije bio pozitivan na doping testu, jer su oni upravo napravljeni za sportiste da ih koriste tokom nakmicenja kada se izlazu velikim naporima. U njima nema ni D od dopinga.
Verovatno je onda, po tvojoj price, ova Beloruskinja sto joj je juce oduzeto zlato razmutila jednu multivitu pred takmicenje?

zg

pre 11 godina

marko@a gadanje zracnom puskom je nesto bolje to sa lovackom puskom se zove trap i postojalo je vec na prvoj olimpijadi modernog vremena samo sto su tad koristili zive golubove a za sandru nemoj bit smjesan pa vama su svi koji uspjevaju a nisu srbi na dopingu pa svi se testiraju prije i poslje oi o vaterpolu i rukometu necu ni pricat jer smo u vaterpolu proletili kroz turnir gazeci sve pred sobom i zaboravio si veslanje i tekvando osvojili smo 6medalja u 6razlicitih sportova i nalzimo se na 25.mjestu i ti kazes tako tako umjesto da cestitas

Prle

pre 11 godina

''U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking''
Pa čekaj, to onda znači da OKS i nije radio tako lose u prethodne 4 godine?
Treba malo razmisliti pre nego sto se nesto napise.
(krle, 14. avgust 2012 11:30)
@
Evo razmislio sam, vazno je ucestvovati hahahahaha
Povedite na sledecu Olimipjadu i moju babu. Uvek je htela da vidi Rio.

hr

pre 11 godina

Boris@da ti znas ko vara a olimpijski komitet nemoze skuzit daj nebudi smjesan pa svi se sportasi testiraju prije i poslje olipijskih igara nismo vam mi krivi sto vam neide u sportu

antižabar

pre 11 godina

Da Divac da ostavku? Da, to će sigurno uticati na to da vaterpolisti koriste svakog igrača više, da odbojkaši serviraju i smečuju preciznije, da svaki Novakov servis bude as... Kad je taj isti Divac igrao i donosio medalje, sigurno je to radio zato što je imao odlične predsednike sportskih saveza. Smešno

žungul

pre 11 godina

Najvjerovatnije sam ja smanjenih intelektualnih sposobnosti,pa ne mogu shvatiti da se na temu dočeka sportaša iz Srbije,mnogi komentiraju zlato spotašice iz druge zemlje(Sandra Perković,Hrvatska,atletika,bacanje diska).
Molio bih zbog toga te genijalne komentatore da nam odaju tajnu svog motiva da svima ostalim pokažu i na djelu dokažu staru srpsku o "promašaju celog fudbala".Ili je nešto drugo u pitanju?

Marko bez kompleksa

pre 11 godina

Vidim Marko (stručnjak za sport) nije u stanju priznati da su na ovim Olimpijskim igrama Hrvati jednostavno bili bolji. Pazi njega, Sandra je sumnjiva zbog nedavne kazne za doping. Nisi pomislio da bi joj uzeli medalju da su nešto našli kao i onoj Bjeloruskinji. Koliko si zavidan govori i tvoje ismijavanje zlatne medalje u disciplini Trap (streljaštvo) a zaboravio si da su sportaši iz Srbije nakon raspada bivše države osvojili ukupno 19 medalja od toga 9 u streljaštvu. Halo majstore!?
Čestitke sportašima Srbije na osvojenojm medaljama, a Markanu pozdrav bez obzira što misli da su sportaši iz Hrvatske medalje uzeli uz pomoć dopinga, sudaca, sreće...

Tribun

pre 11 godina

Dva olimpijska ciklusa Srbija nije osvojila zlatnu olimpijsku medalju, i kad se vidi da jedna Austrija nije osvojila nijednu medalju, i kolika je mala verovatnoća i još milijardu faktora ,od sreće do pogoditi formu potrebno, a da nisi Felps ili Bolt, onda je Milica zaslužila milijardu posto da dobije od države stan u Stepe Stepanovića, 50 kvadrata , što bi rekao Toma, inaf. Pa kad može ministar prosvete da "zaradi" za pet godina stan od 200 kvadrata pa još na Vračaru, ili da potroši 10.000-15.000 evra za aranžman , onda mogu da se isprse i za Milicu i za Maksimovićku, valjda će se nešto vratiti od Agrobankinih 300 miliona evra.

darije

pre 11 godina

@Dibaba

Da li si ti svjestan šta si upravo rekao. Sama činjenica da je osvojila zlato i da Olimpijski komitet nakon najnovije provjere nema nikakve zamjerke na taj rezultat je dokaz da je najbolja, isto kao i prošle godine. Da je tako kako ti misliš onda bi opet bila diskvalifikovana. Pošto nije, njena pobjeda je čista kao suza i nikakvi zavidni komentari poput tvojeg ne mogu umanjiti njen uspjeh!!

wlado

pre 11 godina

@veliki strumf

nemas pojma....zlato je zlato, ti ne bi menjao medajlu kosarkasa za sve madjarske medalje u rvanju, macevanju...ehehehe super si

btw, kada smo osvojili medalju u kosarci? pre deceniju, vise? koje boje je bila? zlatna? a vidi nije...

darije

pre 11 godina

@Marko,

Ružno je vlastite uspjehe veličati na račun umanjivanja tuđih. Zlatna medalja Sandre Perković nikome nije pod sumnjom, barem ne Olimpijskom komitetu. Istina je da je prošle godine napravila glupu grešku jer je popila energetski napitak (nikakve kemikalije) nakon nastupa te je ispalo da je doping pozitivna. Vratila se jača nego ikad!
Giovanni Cernogoraz kojem se nemožeš sjetiti imena je medalju osvojio u sportu koji je u programu od prve moderne olimpijade i među najstarijim je sportovima Olimpijskih igara. Ako neko nije čuo za taj sport to je samo dokaz njegove neobaviještenosti, a nikako nepopularnosti sporta. Šta bi onda po tvome bio tekwando (Korejska borilača vještina)koji je na programu OI od 1988 i Seula jer su Korejanci uspjeli izlobirati da ga Olimpijski komitet prihvati dok u svijetu daleko popularniji karate nije olimpijski sport. Dakako bez obzira na to čestitke Milici na osvojenoj medalji u sportu koji Hrvatskoj sad već tradicionalno donosi medalje sa OI.

bojan

pre 11 godina

MA I JEDNU DA SMO OSVOJILI NASA JE ! STA MENE BRIGA DRUGE ZEMLJE STA SU URADILIE,POSTUJEM JA TO ALI MENE JE NASE NAJLEPSE I NAJSLADJE :))))))

veliki strumf

pre 11 godina

(wlado, 14. avgust 2012 13:49)
Naravno da ne bih. Olimpijada je jednom u 4 godine, sa masom sportova koje niko ziv ne prati. Meni su daleko drazi uspesi nasih tenisera koji nas stalno obraduju, titule prvaka Evrope i sveta i medalje u vaterpolu, odbojci, kosarci (srebro EP 2009, i kradja u polufinalu na SP 2010 - vec si zaboravio?), rukometu... Ja se radujem uspesima nasih sportista vise puta godisnje u najvaznijim planetranim sportovima (osim fudbala), a Kazahstanci, Madjari, Uzbekistanci, Iranci raduju se samo na OI. I ne bih menjao 27. 1. 2012. ni za jedan datum na svetu. Tako da - ti nemas pojma! Idi cekaj jos 4 godine.

buha

pre 11 godina

Djokovic,
Cavic,
Nadja,
Odbojkasi i odbojkasice
Rukometasi...

Sva sreca u ove dve devojke na koje niko nije ni racunao.
Kapiram Divac ih gleda kao spasioce:)

Бетелгез

pre 11 godina

Сада ступа период од четри године комшијске фрустације, у тенису, кошарци, одбојци, ватерполу, ако да Бог можда и у фудбалу, рукомету.То је веома дуг период, али не брините, доћиће ОИ и глинени голубови.
Поздрав!
P.S.Ako ne razumete, poslužite se Gugl translejtom.

демијан

pre 11 godina

Браво за златне и сребрне девојке и нарвно бронзане "штуке".А где је онај револвераш са медаљом?

Plus za Alisu

pre 11 godina

(pera kojot genije, 14. avgust 2012 07:05)
Zlatan za medalju, 14. avgust 2012 04:30)

Ne treba stavljati Alisu Marić u isti komentar/koš sa Tomom Nikolićem i Divcem. Ne znam da li da udarim + ili - :). Alisa je došla na mesto ministarke sporta u vreme početka OI, šta je mogla da učini? Dajmo ženi šansu, da vidimo koliko je sposobna.

Lokalac

pre 11 godina

Olimpijcima cestitam na rezultatima, neki su malo podbacili (Arunovic, Djokovic) neki nas prijatno iznendaili (Milica,Ivana,Velja,Emir, Asmir,Andrija), ali sve u svemu zadovoljni smo. Druga je stvar sto su neki namerno pravili pritisak na OKS i Divca dajuci bombasticne, NEREALNE izjave kako ocekuju 20 medalja, zlata odbojkasa, odbojkasica, rukometasa, Cavica, teniskih dublova, kajaksa, veslaca... a sve sa ciljem da se rezultat okarakterise kao neuspeh. Ko je realno sagledao stvar od njih se nije mogla ni ocekivati medalja s obzirom i na njihovu formu,povrede,formu protivnika... Rezultat nije neuspeh,pogotovo sto smo plasaman na listi poboljsali za dvadesetak mesta u odnosu na prethodne Olimpijade i sto nam je ustvari ovo NAJUSPESNIJA Olimpijada od raspada SFRJ.
Neko rece u komentaru da je sramota sto su zemlje kao Madjarska i Litvanija sa 3mil. stanovnika ispred nas. A sta onda da kaze Indija koja ima milijardu i 200 miliona st, iliti 150 puta vise nego Srbija, a iza nas je 15-ak mesta, zatim ostale mnogoljudne zemlje Indonezija, Egipat, Saudijska Arabija, cak 9 zemalja iz EU: Belgija,Portugalija, Grcka, Bugarska, Letonija, Kipar,Estonija, Finska, Slovacka, plus par zemalja iz EU koje nisu osvojile niti jednu medalju ukljucujuci jednu Austriju, bogate zemlje kao sto su Katar,Kuvajt, Singapur, Hong Kong, a jedna Kanada je tek 5-6 mesta iznad nas. A Madjarsku nikako nesmes da ubacis u u pricu na taj nacin jer oni imaju visedecenijski plan i osvajaju na svakim OI 15+ medalja.

Cestitke osvajacima medalja

pre 11 godina

Mnogo je lupanja i zluradosti u kometarima. Pre svega svim osvajacima medalje najiskrenije cestitke.

Rezultate ostalih nasih sportista treba ocenjivati pojedinacno. Neki su dali sve od sebe, ali nisu uspeli da dodju do medalje; drugi su jako podbacili ili odustali od takmicenja. Od nekih smo ocekivali vise, a opet bilo je i onih koji su mozda isli samo da povecaju broj, kako bi ovo bile OI sa najvise nasih ucesnika do sada. Realno gledano 42. mesto od preko 200 drzava ucesnica i nije bas lose, imajuci u vidu da se kod nas sem u fudbal, prakticno ne ulaze u sport. U vodecim sportskim nacijama, tacno se zna koliko treba uloziti sredstava da bi se osvojila medalja. Mi to nemozemo da ispratimo, i svaka osvojena medalja je kao od Boga data i iskljucivo je rezultat talenta i mukotrpnog rada pojedinaca.

Sto se tice Alise Maric i Divca, ja nevidim ovde njihovu krivicu. To sto je Djokovicu ili vaterpolistima pala koncentracija u jednoj utakmici, to niko ne moze da predvidi i ispravi. Ako drzava hoce vise medalja, mora vise novca i u prave(sportiste) ruke da ulaze. Koliko para, toliko i muzike. Sto se tice predsednika Tome Nikolica on je 2-3 meseca na duznosti, a Olimpijski ciklus priprema traje bar 2-3 godine. Nevidim nikakvu njegovu krivicu, bas ko sto ne vidim ni Obaminu zaslugu, za silne medalje koje je Phelps pokupio. Ja tu vidim zaslugu doktora koji ga je kljukao "energetskim napitcima", tako da je mogao po 2-3 zlata u toku istog dana da osvaja...

Djordje

pre 11 godina

Mi smo najgora nacija na svetu! Od one stare, "u dobru se ne uzvisi ,a u zlu se ne ponizi", mi nismo uzeli ništa, sve radimo suprotno! Nekad smo bili "zemlje košarke", pojaviuo se Djoković, odmah smo sebe nazvali "zemlja tenisa", a 95% ljudi ne zna pravila tenisa! Ne bi me čudilo da sad neko kaže, mi smo "zemlja tekvandoa"!!! Čitam komentare, i ne mogu se načuditi: Srbi izmislili rakiju, samo se Srbi ljube tri puta, Srbi najjači- protiv sudija i celog sveta, u inat svima ... Pa dokle bre?! Kakvi smo i koliko ulažemo u sport, odlični smo!
(Radiša, 14. avgust 2012 08:50)

Najgore je to sto mislimo da smo najgori! Eto, meni je muka kada procitam da Srbin govori kako su Srbi najgori, a sve vise je takvih. Mi smo napacen narod, bez mnoo zivotnih radosti i ovi trenuci nam mnogo znace. Zdravo je za organizam da luci hormon srece i ja sam zahvalan Ivani, Milici, Zlaticu, vaterpolistima i svim ostalima koji nas usrecuju. I sami sportisti zasluzuju da se ovih dana podigne atmosfera, da znaju da je to sto su uradili vredelo, da to nama znaci. To podstice i mladje da se ugledaju na njih i da pokusaju da iz sebe iscrpe ono najbolje. Niko ne misli da smo zemlja tenisa, a kamo li tekvondoa, ali to ne znaci da ove medalje ne treba proslaviti. Problem je ono sto stoji u jednom naslovu ovde na b92, sta posle euforije. Dakle, ne bi trebalo da ukinemo radost, trebalo bi "samo" da promenimo nacin rada kada se emocije stisaju. Ja cu ispred skupstine, jer to zelim i zato sto su to nasi zasluzili.

my way

pre 11 godina

Samo da pitam zar nije realnije brojati medalje od kada je Srbija postala samostalna, a ne uzimati u obzir i medalje koje su osvojene decenijama unazad? Malo smiješno, zar ne!
(libero, 14. avgust 2012 15:19)

Sta je tebi realno, a sta smesno ja ne znam, niti je relevantno. Srbija je postala samostalna na Berlinskom kongresu i njena drzavnost se nije ugaslila ni kad su se drugi sa njom ujedinili 1914. (cak naprotiv srpska drzavnost je temelj na osnovu koga je to bilo moguce), a svakako ne ni kad su odlucili da se odvoje. Novostvorenim drzavama i njihovim Olimpijskim komitetima ne diramo ni u jednu jedinu medalju koju su osvojili od svog nastanka i nije mi jasno zasto i na osnovu cega pojedinci nama osporavaju nase, ali nije mi ni bitno.

Tara

pre 11 godina

Još jednom sve čestitke našim sportistima. Predsedniče, u sport se mora ulagati. Dajte im dobre uslove rada i materijalna sredstva. To je ono što im treba a našu ljubav imaju beskonačnu.Godinama dočekujem sportiste, ne mogu opisati tu radost koju osećam. No, danas mi je sinu rođendan i to me može sprečiti - a možda i NE. Gosti, oprostite ja moram da idem!

mrmlj

pre 11 godina

klasika, sad ih svi politicari tapsu po ramenu a kad treba da se napravi neki sportski objekat tada im samo kazu: "probajte na salteru pored"

sport je u srbiji na alarmantno niskim granama.
1. pocnimo od infrastrukture - 20-30% osnovnih skola u srbiji nema salu za fizicko, a u onima koje imaju salu za fizicko barem pola dece izbegava fizicko. kragujevac koji je po velicini cetvrti ili peti grad u srbiji je tek pre godinu dana dobio prvi zatvoreni olimpijski bazen (pancevo ga jos uvek nema a imalo je svetsku sampionku u plivanju), nemamo jedan jedini atletski stadion u drzavi...

2. sportska svest nam je jako nerazvijena. po nedavno obavljenim istrazivanjima, 74% stanovnistva je fizicki neaktivno. sta ocekivati u takvoj sredini? pa, kad sam trcao beogradski polumaraton, jedan prolaznik, predebeli covek od 60-ak godina nam je vikao: "bolje da ste uzeli da kopate umesto sto trcite"?! sami kazite koliko puta ste videli i culi da se ljudi u autobusu zale na torbe koje klinci nose kad idu na trening? pre par godina sam sa drugovima u jednoj kragujevackoj osnovnoj skoli demonstrirao klincima jednu vrstu hokeja u dvorani, gde je jedna klinka od 11-12 godina pokazala neverovatan talenat za golmana. kad smo kasnije to prokomentarisali sa nastavnicima fizickog u toj skoli, rekli su: "znamo mi da je ona talenat, i drugi sportovi joj idu lepo, ali roditelji joj NE DAJU DA SE BAVI SPORTOM. kazu, moze samo na folklor".

iz ove drzave, ucesce na OI je ravno senzaciji a tek medalja...

krle

pre 11 godina

@Prle, 14. avgust 2012 10:25

''U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking''
Pa čekaj, to onda znači da OKS i nije radio tako lose u prethodne 4 godine?
Treba malo razmisliti pre nego sto se nesto napise.

x-ray

pre 11 godina

srbija je jedinstvena, samo u srbiji predsednik drzave ide na aerodrom da doceka sportiste. inace, cestitam im na medaljama i nadam se da ce neko brinuti o njima i nakon gasenja svetala pozornice.

my way

pre 11 godina

Kako je divna ova druga slika sa nase dve zagrljene nasmejane lepotice i njihovim medaljama! Dobro dosli kuci, dragi nasi olimpijci!

Pak

pre 11 godina

Svi se izredjase, a Zlatica niko i ne pomenu, kao da nije bio na Olimpijadi.Po cemu je njegova bronza manje vredna od bronze vaterpolista?

Gabrijel Omar

pre 11 godina

Ivana i Milica da se dozivotno proglase za Mis Srbije i prvu pratilju!!
Bravo devojke!! Kamo lepe srece da se svi ugledaju na vas,sa ostatkom ekipe sa slike ste nas ucinile jako ponosnim,sto malo ko cini u ovoj zemlji!!!!

sars

pre 11 godina

(Zoki, 14. avgust 2012 11:25)

Zoki tebe ili neko plaća da ovako pišeš ili vese nemaš sa realnošću.
Ako misliš da bi neki novopečeni poljo-privrednik ili političar bio bolji od Divca onda treba da sjedneš i ozbiljno popričaš sa sobom.
Svi osvajači medalja , a pogotovo strelci (čitaj B92)su istakli da su im obezbjeđeni vrhunski uslovi za rad. Srbiji su ovo , vjerovao ili ne , najuspješnije Igre a mogli smo uzeti , da je bilo malo sreće još bar duplo ovoliko medalja. Šta ti to govori ? Da smo za razliku od predhodnih olimpijada kada smo gledali samo u košarkaše, vaterpoliste ili eventualno odbojkaše sada svaki dan gledali jedan novi biser Srpskog sporta. Atletiku si prije prebacivao kada počne, sada si gledao skoro svaki takmičarski dan. Plivanje takođe , bio je Čava i Nađa ali sada ih ima pun bazen. Streljaštvo - kao da je mobilizacija . Veslanje , borilački sportovi , odbojkašice ... svaki dan NEKO predstavlja TVOJU zemlju i opet ti malo ... mala ti duša brate ... mala.... i svakome ko misli kao ti ... treba im stope ljubiti .. u Riu ima da nas bude 200 ...sve sa Divcem i njemu sličnim na čelu ...

Mirko

pre 11 godina

Nacija je zadovoljna sa osvojene cetiti medalje, od toga jedna zlatna sta nam u prethodnom periodu nije polazilo za rukom. Sve cestitke nasim osvajacima medalja, OKS i Ministarstvu sporta.

Mimica

pre 11 godina

Najvise su se obrukali odbojkasi i odbojkasice, sramota je da evropski sampioni ne mogu grupu da prodju, a odbojkasice nisu uzele nijedan jedini bod, zao mi je sto se Milorad Cavic oprostio od profesionalnog sporta bez medalje sa OI 2012, vaterpolisti se nikada sa velikog takmicenja nisu vratili bez medalje, tako da su oni istinski sampioni, naravno uz Ivanu,Andriju i Milicu!

mostarac

pre 11 godina

Cestitke svim ucesnicima Olimpijade.
Kad bi uveli karate na olimpijadu, imala bi Srbija i BIH posla samo tako. 2010 svjetski prvaci u BG, BIH III, Bitevic je tako brz da ne stizu ni boju kimona da mu zapisu na tatamiju, Umicevic zmaj i cela reprezentacija. Pozdrav od paparazza iz Mostara, vas fotograf

Boshko

pre 11 godina

@(buha, 14. avgust 2012 11:54)
Svaka cast devojkama - Milici i Ivani!
Neznam sta ocekujes od Divca? Ne moze on da pliva umesto Cavica ili Nadje ili da igra odbojku i rukomet. Nadja je ocigledno dosla potpuno nespremna na Igre, Cavic se borio muski al nije uspeo. Odbojkasi i odbojkasice takodje nespremni i potpuno van forme. Ono sto bi Divac trebao da uradi je da posmenjuje sve likove u raznim savezima, pocev od fudbalskog, pa preko kosarkaskog, rukometnog, odbojkaskog i dalje... Ali da li on ima mandat to da sprovede? S druge strane njegova funkcija je vise ceremonijalna, jer on ne raspolaze novcem, pa da ga usmerava u sportove i sportiste koji imaju potencijal za osvajanje medalje. Jedino tada bi bila njegova krivica, jer nije stvari postavio na svoje mesto. Ali kao sto znas svi ti savezi su nezavisni, prepuni nekih losih likova, koji su upleteni u finansijske malverzacije i sl. Divac je bar cist sto se toga tice, a i uziva veliko postovanje u medjunarodnim sportskim organizacijama, jer ga svi pamte kao velikog sportistu. Sta treba sad da ga smenimo, pa da opet dodje neki lopov i muljavina. Za bolje rezultate drzava mora mnogo vise para da ulaze i to je jedini kljuc uspeha.

ljubisa

pre 11 godina

Sjajan ucinak nasih olimpijaca cetiri medalje za Srbiju, te nekoliko cetvrtih mesta, od toga jedna zlatna medalja koju smo dugo ocekivali, doslo vreme da se i mi nakon dugo godina okitimo zlatom. Srecno olimpijci od sveg srca.

Aleksandra Vasilic

pre 11 godina

Moram da vam svima kazem nesto -- strelci - nakon osvajanja kupova svetskih, evropskih kojecega nagradila ih drzava - plate su im preko 200000 dinara, malo malo pa neki bonus, imaju zgarantovane penzije, Bekric, Kolasinac, Spanovic isli su na neka ostrva da se spremaju jos pre EP, odbojkasi uvek imaju odlicne pripreme, rukometasi su odabrali da sve vreme budu u zmelji, Cavic je otrcao do Amerike - to mu je omogucio OK pred OI da proba da se tempira sa sve bolnim ledjim. Ja sam bila sportista i znam sta znaci kada se na jednim OI pojavite u nekoliko sportova a na sledecima u 4 puta vise i u tim disciplinama imate mnogo predstavnika - udvostrucuje se sansa za medalju. OK je odradio dobar posao i u Riju videcete bice mnogo vise uspeha - stasace odbojkasi, rukometasi znaju sta im valja ciniti, necemo imati samo varijantu Cavic - Djokovic vec 5 puta toliko. E to je uspeh. Ko to ne vidi ne zna nista. Nemojte meriti uspehe Hrvatske sa nasim - njihova ulaganja u na primer atletiku traju vec 10 godina nasa tek nekoliko poslednjih, njihov rukomet cveta od raspada SFRJ, i imaju jos neke sportove do kojih mi verovtano necemo doci ali to ne sme da se osporava jer smo mi sa druge strane dobri u nekima u kojima oni nisu i to je sve u redu. Ja bih volela da imamo nekoga na primer u strelicarstvu sto da ne. Eto razmislite i videcete da je ovo pomak, mali ali krecemo. Srdacan pozdrav :)

Slobodan

pre 11 godina

(papaneus, 14. avgust 2012 17:06)
A što je tebi bitna ćirilica, pa ni "braća" Rusi su imali ispisano ime latinicom.
Друго: а што не користиш ћирилицу када шаљеш коментаре ако ти толико смета латиница?

Cerak, Srbija

pre 11 godina

Posle Pekinga 2008. i osvojene tri medalje predsednik OK Curkovic je smenjen zbog neuspeha a danas slavimo cetiri medalje kao veliki uspeh?! U London je islo vise sportista u vise sportova nego pre cetiri godine u Peking. Osvajaci medalja su zasluzili cestitke a Divac je zasluzio ostavku zbog debakla olimpijskog tima. Sramota je da se toliki covek sakriva iza dve devojke.
(Prle, 14. avgust 2012 10:25)
Divac je mozda zasluzio da ode ali ne zbog debakla celog tima vec zbog toga sto je davao nerealne izjave pre takmicenja. A debakla celog tima nije bilo. Jedini ko moze da se podvede pod debakl su odbojkasi i odbojkasice, a delimicno i rukometasi i Nadja Higl (mada je ona povredjena otisla u London tako da ima opravdanje). Svi ostali su bili u rangu svojih mogucnosti a neki i znatno iznad. E sad, dobar rezultat automatski ne znaci i medalju. Evo recimo Cavic, Djokovic, Arunovicka, svi su bili jako blizu medalje, plus sto je Zlatic mogao da uzme jos jednu (imao je 3 desetke zaredom i sa sestog se probio na trece mesto hitac pre kraja, nazalost nije imao snage za jos jednu desetku). Da je bilo vise srece moglo je da bude ne "samo" 4 nego recimo 6 ili 7 medalja. Ali nije, i to je sport. Ali i ove 4 medalje zaista jesu uspeh, ne ogroman ali uspeh svakako.

Pre 4 godine imali smo 3 medalje, sada imamo 4 ukljucujuci i jednu zlatnu, ako za 4 godine osvojimo 5 medalja (jos ako dve budu zlatne) racunam da se niko nece ni najmanje buniti. :)

Zlatko

pre 11 godina

Sve je to super. Sportisti , medalje, novinari... Nego kada će moći da se preuzme album? Od petka mi stoji "Preuzimanje PDF-a albuma će biti uskoro moguće".
Pošto je enko pitao pitao, Zlatić je ranije došao kući. Ovo je poslednja grupa, jer su i poslednjeg dana imali takmičenja.

Milutin

pre 11 godina

@necu doci
Pa dobro, to je tvoj problem što nećeš doći. Tačno je da su neke zemlje koje su manje od nas (Jamajka, Hrvatska, Litvanija) bile uspešnije na ovim igrama, ali je takođe tačno da su neke zemlje koje su mnogo veće od nas daleko iza nas (Indija 1200 miliona, Indonezija 230 miliona, Pakistan 180 miliona, Nigerija 160 miliona, Banglades 150 miliona i da ne nabrajam dalje). A uslovi za bavljenje sportom u Srbiji sigurno nisu bolji od uslova u gorenabrojanim državama.

Čaša je ili do pola puna ili do pola prazna. Moglo je biti mnogo bolje, par medalja u streljaštvu nam je bukvalno za dlaku izmaklo u poslednjem hitcu, Čavić je otplivao što najbolje može u ovom trenutku ali je Rus bio malo bolji, Nole je imao loš žreb i nadahnutog Merija i DelPotra. Realno, jedino su odbojkaši i odbojkašice podbacili.

Ali ovim mladim ljudima treba čestitati na postignutom i treba se njima ponositi. Sad će svako da ih zaboravi naredne četiri godine kad prođe ova euforija, pa ćemo opet pred Rio da pričamo o nekim medaljama i nerealno maštamo o nekim uspesima.

radujem se!

pre 11 godina

Dobro dosli dragi nasi sportisti! Ulepsali ste nam ove olimpijske dane. Kad nema vas, nije ni priblizno zanimljivo kao kad ste tu, pa se radujemo ili tugujemo sa vama, ali uvek gledamo, iscekujemo...Sve je to radost, uzbudjenje..Oprostite na nekim komentarima. Malo stariji i oni koji znaju sta znaci pomuciti se u zivotu i te kako cene sav vas trud, zalaganje, fizicki i mentalni napor koji ste istrpeli. Ponose se vama i raduju vam se!
Vidimo se veceras!

Stoper

pre 11 godina

Pa njih i treba da dočeka predsednik, zaslužili su. Ili npr. da ih nije sačekao, pričali bi kako mu je i to teško da uradi, da ustane u pola noći i sačeka sportiste kojima nije bilo teško da toliko treniraju.....koja gomila dokonaša ste vi. Vi koji hvalite ove divne ljude i umesto da se ugledate na njih, vi ste krajnja suprotnost. Zašto nam kvarite čitanje ovih članaka o ljudima koji su nas obradovali i rasplakali u isto vreme, zbog kojih su me deca gledala kao da sam dete veće od njih samih.....pa noćas ustajao da gledam te divne ljude. Pa da sam iz Bg, bio bih na aerodromu i ja, kao što je i predsednik uradio, a ne da bančim po lokalima kao mnogi ovde od kojih pola nije ni gledalo Milicu jer su skakali po nekom splavu, ili nije mogao da se probudi od noćnog lutaranja da pogleda Ivanu i Andriju......vaterplolisti su onako u 15:30 bili taman.
I ponavljam, ne smarajte nam temu politikom i mržnjom, ostavite nam da uživamo još neko vreme. I pozdrav za sve prave koji su noćas bili na aerodromu.

А и ми са њом

pre 11 godina

@(miki, 14. avgust 2012 12:00)

А шта је онда освајала Јасна Шекарић и чему се радовала? Да ли би смео и њој у лице то да кажеш? Као и оцу Иване Максимовић.

bilja

pre 11 godina

Svaka cast svim nasim osvajacima medallja!

Da li je ovo uspeh ili ne? Zadovoljni jesmo, ali da su mnogi razocarali istina je. Ovaj put su imali svi najbolje uslove koje su mogli da dobiju, sve sto su trazili dobili su, i jeste, svaka cast Srbiji na 115 olimpijaca, ali kako evropski sampioni u odbojci muskarci i zene uspeju da izgube 9 DEVET od 10 utakmica. To je sramota i debakl. Olimpijske igre su mesto gde se dokazuje nadmoc i jedini trenutak kada sve staje zbog sporta, i kada svi izvestavaju o sampionima, jednom, svake cetvrte godine, to je trenutak da se bude u najboljoj formi.
Oni koji vode nas sport na svim nivoima treba da budu toga svesni i da ako to neki sportisti ne shvataju, oni budu ti koji ce ih usmeriti ka podizanju forme u pravom trenutku, ne za ovo ili ono evropsko, svetsko prvenstvo, vec za OLIMPIJSKE IGRE.