LN(ž), finale: Italija – Brazil 3:0

Odbojkašice Italije po prvi put su osvojile zlatnu medalju završnog turnira Lige nacija u Anari.

Dobrodošli
Zajedno ćemo pratiti finalni meč završnog turnira odbojkaške Lige nacija za žene u kom se sastaju selekcije Brazila i Italije.

Utakmica počinje u 17 časova i 30 minuta.
Kraj!
Odbojkašice Italije po prvi put su osvojile zlatnu medalju završnog turnira Lige nacija u Anari.
25:23, 25:22, 24:22 – Set lopta za Italiju

Foto: FIVB
25:23, 25:22, 20:20 – Izjednačenje
Nije pomogao ni predah. Drama u finišu trećeg seta.
25:23, 25:22, 20:19 – Kao i u prva dva seta, Brazil se vraća u finišu
Da li će i epilog biti isti? Tim Ze Roberta nošen mladom Anom Kristinom dolazi na poen zaostatka.

Nije zadovoljan dizanjem Malinove Davide Macante koji traži tajm-aut.
25:23, 25:22, 19:16 – Ulazimo u završnicu
Na klupi Italije već proslavljaju zlatnu medalju, a kako i ne bi kada vode dok izgleda da igraju sa 50 odsto snage. Brazil je nadigran i teško da će se vratiti u ovaj meč uprkos brojnim greškama iz servisa protivnica kojim im poklanjaju poene.
25:23, 25:22, 12:11 – Tehnički tajm-aut
25:23, 25:22, 9:8 – Preokreće Italija
Bolje su Brazilke otvorile ovaj set, imale prednost od dva poena, ali čim su Italijanke malo pritisle i one su popustile.

Egonu u ovim trenucima demonstrira silu, ali pravi i početničke greške. Srećom po nju, ovog prvo je prisutno u većoj meri te Ze Roberto mora da traži tajm-aut.
25:23, 25:22, 0:1 – Šta smo upravo videli?
Počeo je prvi set, prvi u kom su Brazilke povele. Zanimljiv je i način na koji su to uradile. Pometnja je nastala kod Italijanki koje su kao na usporenom snimku pokušale da sustignu tu loptu, padale i na kraju ostavile posao nedovršenim.

Foto: FIVB
25:23, 25:22 – Italijanke uzele i drugi set
Ispravila se Egonu i donela svojoj ekipi set loptu, samo da bi već u narednom poenu pogrešila iz servisa. Ipak, imale su Italijanke pozamašnu prednost i rutinski dupliraju prednost u setovima.

Ponovo je nova igračica Vakifbanke predvodila svoju selekciju sa šest poena, dok je Kisi na drugoj strani imala pet. Ipak, njih dve su dosta i grešile.
25:23, 23:21 – Opet se Egonu "peca"
Njena četvrta greška u setu, a osvojila je pet poena. Jednom može da se desi, ali dva puta..
25:23, 22:20 – Brazilke se ponovo vraćaju u finišu
Činilo se da će Italijanke lako završiti ovaj set, ali je Paola Egonu još jednom pokazala da ima nekoliko rupa u igri. Pri doskoku je zakačila mrežu i "upecala" se, ali to može svakome da se desi.

Međutim, muči se igračica poreklom iz Nigerije sa visokim loptama dizača i jednu takvu je poslala visoko preko bloka i u aut za smanjenje zaostatka Brazilki na samo dva poena.
Neprimetna Julija Bergman
Srbiji je pravila probleme, ali sada je nema. Podsetimo, i u tom polufinalnom meču je imala problema na startu nakon čega je preokrenula i osvojila nekoliko važnih poena.

25:23, 16:12 – Italijanke mislima već u narednom setu
Pao je servis Kisi u polje italijanske reprezentacije proed uspavanog libera Monike De Đenaro. Ne smeju se opuštati inače će im Brazil prirediti preokret poput onog u polufinalu protiv Srbije.

Razigrala se i Kisi, to bi trebalo da bude dovoljno upozorenje za ekipu Davide Macantija.
25:23, 12:9 – Tehnički tajm-aut
Neizvesnije je počeo drugi set, Brazilke su imale priključak, pa i prednost u pojedinim delovima. Ipak, ubrzo su počele ponovo da greše na taj način dozvolivši protivniku da se odvoji.

Predah će im priajti.

25:23, 1:0 – Drugi set počinje kao prvi
Poenima Elene Pjetrini i vođstvom italijanske selekcije.

Foto: FIVB
25:23 – Neslavna završnica prvog seta
Ne mare mnogo Italijanke za to jer stiču prednost. Ipak, i dalje stoji da je set završen sa dve uzastopne servis greške.

Najpre je loptu u mrežu poslala Oro, ali je mnogo više koštala greška srednje blokerke Brazila Ane Karoline koja je donela Italiji prvi set.

Očekivano, najefikasnija je bila Paola Egonu sa sedam poena dok je na suprotnoj strani šest imala Gabi.
24:22 – Set lopta za Italiju
Velika greška Kisi koja je poklonila loptu Ani Danezi, a ova iz prve smečovala za prvu set loptu na meču.

Ze Roberto je tražio video procenu eventualnog pecanja, ali je to bio očajnički potez.
23:21 – Pritiskaju Brazilke
Servis greška Italijanki, odličan blok Brazila, pa as Gabi. Lako stižu do tri poena u nizu i samo dva zaostatka usput ne dopustivši protivnicama da stignu do set lopte.

Mogu li ipak do preokreta?
20:14 – Brazil nema odgovor na odbranu protivnica
Sjajno izgledaju Italijanke kada treba da upasive protivnički napad. Kreiranje akcije i napad potom nije problem kada imate mlade snage kakve su igračice sa Apeninskog poluostrva. Ovaj set možemo već sada pripisati njima, a na ekipi Ze Roberta je da se nadaju preokretu u nastavku.
14:8 – Strašan blok Italije
Raspalila je Loren po toj lopti u Egoninom stilu, ali ju je čekao dvojni blok. Isprečila se Elena Pjetrini i veoma impresivnom blokadom donela poen svojoj selekciji.
10:4 – Evo i poena za Brazil
Mlada Julija Kudieš je prevarila dvojni blok protivnica i poentirala, na taj način prekinuvši seriju Italije.
8:3 – Dobar start Italije
Ne pronalaze Brazilke rešenje na početku ovog meča. Selektor Ze Roberto je sazivao tajm-aut, menjao dijagonalu, ali Italijanke dominiraju.
Egonu i Gabi na ovom meču nose različite uniforme u odnosu na ostatak ekipe
Nosiće ih do prvog tehničkog tajm-auta nakon čega će ti dresovi biti pušteni u prodaju. Pomalo bizarne inovacije organizatora.

Foto: FIVB
Meč je počeo – 1:0
Prvi poeni pripadaju Italijankama.
Meč uskoro počinje
Igračice su na terenu i završeno je intoniranje himni.
Duel dve nove saigračice
Od naredne sezone u dresu turskog Vakifbanka ćemo gledati Gabi i Paolu Egonu, dve ponajbolje igračice na svetu koje će na ovom meču igrati sa suprotnih strana mreže.

Gabrijela Gimaraeš igra na poziciji primača i namučila je Srbiju svojim lucidnim potezima u meču polufinala, dok nam je Paola Egonu veća poznanica nakon brojnih duela sa Srbijom i korektorskim obračunima sa našom Tijanom Bošković.
Srbija je slavila u meču za treće mesto
Sjajna Srbija pobedila Tursku u meču za bronzu
  25:23, 25:22, 25:22
 
  SET  
Italija 3  
Brazil 0  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: