Nova vest
Košarka 15

30.5.2024.

20:49

Obradović sve ishvalio: Trenera i igrače Mege, svoj tim, napad, odbranu

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović mogao je samo da konstatuje dobru igru, dobar napad, još bolju odbranu njegovog tima u ubedljivoj pobedi protiv Mege.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Crno-beli su se tako plasirali u finale Superlige gde će sa Zvezdom odlučiti o novom prvaku države - ta serija igra se na dva dobijena meča.


Partizan je deklasirao ekipu Marka Baraća 96:68, već je u prvoj deonici rešio sav posao (39:9) i trasirao put ka trijumfu u ranoj fazi utakmice.

"Prvo bih hteo da čestitam ekipi Mege na odličnoj sezoni koju su imali, specijalno njihovom trenru Marku Baraću. Mislim da je sve uradio da mladi igrači izgledaju kako izgledaju i zaista mu čestitam na tome. Jasno je da je večeras utakmica odlučena u prvom četvrtini koju smo odigrali ozbiljno i odbranu i napadački, takav je bio otprilike i ceo meč sem tog nekog perioda u drugoj četvrtini, ali posle toga sve je bilo manje-više korektno", rekao je Obradović nakon meča.

Publika je ovacijama pozdravila potez Obradovića da šansu pruži 211 cm visokom Aleksi Dimitrijeviću, i debitantu, baš na dan kada je postao punoletan. Na isti način publiak je pozdravila i ulazak Save Drezgića u igru.

"Ono što je sigurno veoma lepo videti to su ova dva  mlada igrača, koja su dobila priliku da igraju ali nisu srljali. Obično
se u ovakvim utakmicama kada ekipa vodi preko 20 razlike igra na njih da daju lak koš ili ono što publika obična voli, ali su oni igrali ozbiljno i to je dobro i pohvalno. Imali smu podršku starijih igrača na terenu, ali kako god, čestitke ekipi na pobedi i ulasku u finale".


Obradović je takođe pohvalio dbranu svoje ekipe.

"Izgleda da smo bili u pravu. Ako smo primili devet poena u prvoj četvrtini onda je odlično. Fokusirali smo se na neke stvari koje su bile loše u drugoj utakmici, da je izuzetno bila strana pomoći i da smo u tom segmentu odigrali mnogo bolje. Mislim da je odbrana funkcionisala veoma dobro, bilo je nekih lakih koševa, ali generalno neuporedivo bolje
nego u prošloj utakmici"

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu