Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.02.2023.

22:41

Pešić se oglasio o povratku Teodosića u nacionalni tim

Selektor Srbije Svetislav Pešić nije isključio mogućnost da na Mundobasketu zaigra Miloš Teodosić.

Izvor: DĐt

Autor: DĐt

Pešić se oglasio o povratku Teodosića u nacionalni tim
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaš Virtusa nije bio u Pešićevim planovima za Evropsko prvenstvo koje je okončano razočaravajućim porazom protiv Italije, ali bi 35-godišnjak mogao da se u avgustu vrati u reprezentaciju.

"I tada sam pričao da niko nije odstranjen ni precrtan. Ekipa se sastvalja od igrača koji mogu da zadovolje kriterijume, da neki kontinuitet napravimo. Mislim da već imamo plan, dugačka je sezona, videćemo šta će se dešavati, ali ne bih voleo da se postavljaju pitanja kao što je ovo, samopromocija. To su pitanja postavljena i odgovorena. To je završeno", rekao je Pešić i dodao:

"Pripremite se malo bolje za pres konferenciju, imate 40 igrača koji su prošli kroz kvalifikacije".


Podsetimo, Pešić je u avgustu prošle godine izazvao pravu buru u košarkaškoj javnosti Srbije "precrtavanjem" Teodosića.

"Vidim da su ovakve odluke izazvale različite stavove i komentare, pogotovo kada je u pitanju Teodosić. Međutim, ono što se meni ovde prvi put dešava u mojoj karijeri je da ja nisam ni stigao da informišem ekipu, a već su svi portali objasnili da je Teodosić precrtan, eliminisan, pa čak i odstranjen iz ekipe. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani", izjavio je tada Pešić na konferenciji za medije i nastavio:

"Naravno da su me nakon toga zvale vaše kolege koje poznajem lično. Meni nije padalo na pamet da se javljam jer ja sam trener reprezentacije i meni je prvi moj posao da treniram reprezentaciju i obezbedim maksimalni mir u ekipi. Odluka je bila zajednička, i predsednik i direktor, da mi nemamo potrebu da se javljamo. Sada imamo priliku da pričamo na tu temu."


Videćemo da li ćemo svedočiti povratku Teodosića u nacionalni tim, možda baš za Mundobasket koji se igra od 25. avgusta do 10. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu