Nova vest
Košarka

Petak, 04.11.2022.

09:15

"Cela Jugoslavija je gledala na koju stranu će se Dražen opredeliti"

Hrvatski košarkaški stručnjak Aco Petrović otkrio je zanimljive detalje o svom pokojnom bratu Draženu Petroviću.

Izvor: LN

Autor: LN

Foto: Profimedia

Petrović se u emisiji "U svom filmu" na HRT-u osvrnuo na temu nacionalnosti i to da je Dražen mogao da bira reprezentaciju za koju će nastupati.

"Bio je lider ne samo košarke, nego i sporta Hrvatske. Znate, tada je cela Jugoslavija gledala na koju će se stranu Dražen opredeliti. Jer, nemam što kriti, mi smo iz mešanog braka, iako je Jolin otac iz Zagore kod Trebinja u Hercegovini, a mama iz Bilica u Šibeniku", izjavio je Petrović.

Petroviću je Hrvatska bila najbliža scru, a sa tom reprezentacijom osvojio je srebro na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

"Tata je celo školovanje i radni vek proveo u Hrvatskoj. Ali kad se država raspadala svi su gledali što će Dražen napraviti. I dolaskom u UN-a, svima je poručio: 'Tu sam jer hrvatska reprezentacija mi je sve'. Uvek je s ponosom pričao o 1992",
dodao je Aco Petrović, novi-stari selektor "kockastih".

Dražen je, nastupajući za Jugoslaviju, osvojio je bronzu i srebro na Olimpijskim igrama 1984. i 1988, bronzu i zlato na svetskim prvenstvima 1986. i 1990, bronzu i zlato na evropskim prvenstvima 1987. i 1989, te srebro i zlato na Univerzijadama 1983. i 1987. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu