Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.08.2022.

13:41

Pešić objasnio zašto Teodosić više nije deo reprezentacije

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić objasnio je zašto je Miloš Teodosić "precrtan" sa spiska.

Izvor: LN

Autor: LN

Pešić objasnio zašto Teodosić više nije deo reprezentacije
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Pešić je iznenadio javnost time što je nedelju dana nakon početka priprema odlučio da Teodosić više neće biti deo ekipe.

Selektor "orlova" je prvo kritikovao medije, koji su pre bilo kakve zvanične objave preneli da je Teodosić "precrtan".

"Vidim da su ovakve odluke izazvale različite stavove i komentare, pogotovo kada je u pitanju Teodosić. Međutim, ono što se meni ovde prvi put dešava u mojoj karijeri je da ja nisam ni stigao da informišem ekipu, a već su svi portali objasnili da je Teodosić precrtan, eliminisan, pa čak i odstranjen iz ekipe. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani", izjavio je Pešić na konferenciji za medije i nastavio:

"Naravno da su me nakon toga zvale vaše kolege koje poznajem lično. Meni nije padalo na pamet da se javljam jer ja sam trener reprezentacije i meni je prvi moj posao da treniram reprezentaciju i obezbedim maksimalni mir u ekipi. Odluka je bila zajednička, i predsednik i direktor, da mi nemamo potrebu da se javljamo. Sada imamo priliku da pričamo na tu temu."


Konferenciju Pešića mogli ste da pratite uživo OVDE.

Pešić je istakao da je sa 35-godišnjim plejmejkerom obavljen "dobar razgovor", kao i da odluka "nije bila laka".

"Odluka je moja i nije bila laka, ne samo zbog toga što je on dugo godina u reprezentaciji, nego ona nije laka za svakog igrača. Naravno da je i on bio malo iznenađen, ali to je sastavni deo života u sportu. Ja sam njemu direktno rekao da ne mogu nakon ovoga svega što sam video, ne samo od njega i ostalih koji su na njegovim pozicijama, da ne mogu da mu ponudim status i mesto koje je do sada imao u reprezentaciji", istakao je iskusni stručnjak.

Dodao je selektor i da se dugo razmatralo da li da Teo bude deo ekipe u nekoj drugoj ulozi od one glavne.

"Da se okrećem igračima koji u ovom trenutku po mom mišljenju mogu više da daju. Naravno da je bilo mnogo razgovora na tu temu, pa u jednom momentu smo mislili: 'On je kapiten reprezentacije, vrhunski igrač, sve što je uradio za srpsku košarku...'. Hajde da ostane, da bude član ekipe, bekap igrač. To sam i njemu rekao, ali on nije bekap igrač nikada bio, nikada nije bio igrač sa klupe, a i rekao sam mu da imam boljih igrača od njega za te pozicije. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, nego od najboljih igrača koji između sebe funkcionišu", podvukao je Kari.

Selektor nije želeo da otkrije šta je tačno rekao sada već bivšem kapitenu.

"To šta sam rekao Teodosiću, to bih ostavio između mene i njega. Kod nas postoji pravilo da je najvažnije šta se dešava na terenu. Svaki igrač može da radi šta god hoće, ako ispuni od trenera šta hoće. Ja nisam policajac, ja sam selektor, to je to."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

241 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d