Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.11.2020.

18:40

Bleda Zvezda u dramatičnom finišu pobedila Split!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Split 78:76 u sedmom kolu ABA Lige.

Izvor: PT

Autor: PT

Bleda Zvezda u dramatičnom finišu pobedila Split!
STARSPORT

Izabranici Saše Obradovića nisu odigrali dobru utakmicu, ali su u završnici, na kvalitet i iskustvo, uspeli da dođu do sedme pobede u isto toliko mečeva.

Ključnu ulogu odigrao je Džordan Lojd koji je na 38 sekundi do kraja ukrao loptu i poentirao za 78:76, a potom je i iznudio faul u napadu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džoni O'Brajant sa 18 poena, a pratio ga je Simonović sa 15, Davidovac je dodao 10, a Lojd je imao sedam poena.

Kod gostiju Luković je ubacio 25 poena, Vranković je imao 21 i 12 skokova, a Mesiček je postigao 11 uz šest skokova i pet asistencija.

Crveno-beli loše su otvorili utakmicu i već posle dva i po minuta Saša Obradović morao je da zatraži tajm-aut, 2:9.

Nije ova pauza mnogo pomogla domaćoj ekipi. Vranković je bio raspoložen, pogađao je i Luković, te su Splićani non-stop bili u prednosti.

Prva četvrtina završena je sa zaostatkom Zvezde od šest poena, 18:24.

Na startu druge deonice gosti prave novu seriju, 18:31. Imali su odgovor izabranici Saše Obradovića, međutim mnogo su oscilirali, a Split je držao prednost.

Posle dvadeset minuta igre gosti su vodili +4, 40:44.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tokom treće deonice gosti iz Splita došli su do maksimalnih +14, 41:55. Loše je izgledala Zvezda, mučila se u napadu, a u odbrani nije mogla mnogo da odbrani i Saša Obradović je morao nešto da menja.

Marko Simonović uneo je potrebnu energiju, crveno-beli zaustavili su napad Splićana, a proradio je i napad. U završnici četvrtine uspeli su da uhvate priključak i da preokrenu. Košem Tejlora Ročestija u poslednjim sekundama deonice, Zvezda je prvi put došla do prednosti na meču – 60:59.

U poslednjoj četvrtini viđena je velika drama. Činilo se da će Zvezda slomiti otpor protivnika kada je otišla na +7, 72:65. Ipak, Split na krilima Mesičeka i Lukovića dolazi do preokreta, 74:76.

U poslednjem minutu ključnu ulogu odigrali su O'Brajant i Lojd. Prvi je pogodio oba bacanja za izjednačenja, a drugi je ukrao loptu, doneo prednost i iznudio faul u napadu.

Ali, tu nije bio kraj drame. Split je imao napad za pobedu ili produžetak. Luković je promašio trojku, a Čampara, posle ofanzivnog skoka, nije uspeo da donese dodatnih pet minuta Splitu.

Utakmicu ste mogli da pratite putam našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu