Nova vest
Košarka

Petak, 06.11.2020.

19:30

Lojd 2/14, Zvezda na minus 15 – Trinkijeri nadmudrio Obradovića

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u meču sedmog kola Evrolige protiv Bajerna u Minhenu rezultatom 74:59.

Izvor: LN

Autor: LN

Lojd 2/14, Zvezda na minus 15 – Trinkijeri nadmudrio Obradovića
Foto: KK Crvena zvezda

Zvezdi je ovo četvrti poraz ove sezone posle šest odigranih mečeva, dok je Bajern sada na skoru od pet trijumfa i dva neuspeha.

Bavarci su se ovime osvetili Zvezdi za prošlosezonski poraz od 30 razlike u Beogradu, te uspeli da ostanu u samom vrhu Evrolige.

Meč je otvoren sa po dve trojke na obe strane, od kojih je obe za Zvezdu postigao Lengston Hol.

Ubrzo se ušlo u dosta neefikasan, spor ritam sa dosta prekida koji je, ispostavilo se, obeležio celu utakmicu.

Bilo je mnogo promašaja, a tokom prve četvrtine najistaknutiji bio je Džoni O'Brajant, doduše više negativno nego pozitivno uz mnogo "soliranja".

Bajern je posle prve deonice imao malu prednost od 18:14.

O'Brajant je nastavio da igra sam protiv svih i u drugoj četvrtini, ali je uspevao da dođe i do poena, što nije bio slučaj sa Lojdom.

Tokom druge četvrtine se igralo u naletima, a "mrtvilo" je na kratko prekinuo Andrea Trinkijeri koji je zbog prigovora dobio tehničku grešku, pa se ubrzo smirio.

Meč ste mogli da pratite uživo uz naš LIVE BLOG.

Zvezda je pronašla mnogo više energije u drugom delu druge četvrtine i time došla do preokreta i +5, ali je njihova dobra igra imala rok trajanja.

U samoj završnici srljali su svi, pre svega Branko Lazić koji je u samo nekoliko sekundi napravio faul u napadu, pa u odbrani, pa i dobio tehničku.

Bajern je to iskoristio i na poluvremenu vodio sa 33:31.

Zvezda je u drugo poluvreme loše ušla, a Lojd je nastavio da šutira i promašuje, pa je u ovim trenucima imao četiri poena uz šut iz igre 1/8.

Ipak, to nije omelo crveno-bele da naprave seriju i trojkama O'Brajanta i Voldena dođu do preokreta.

Međutim, kao i obično tokom ove utakmice, nalet tima iz Beograda bio je kratkog daha, pa je usledila nova serija Bavaraca, ovog puta od 7:0.

Posle tri odigrane deonice Trinkijerijevi izabranici su vodili sa 55:51.

Četvrta četvrtina, kao i prethodne tri, nije donela mnogo toga lepog i interesantnog, štaviše. U prva dva poena nismo videli nijedan poen, a Lojd je nastavio da promašuje.

Zvezdini ofanzivni problemi su najviše do izražaja došli tokom poslednjih poena, tokom kojih je srpski tim postigao čitavih osam poena.

Napadi su izgledali potpuno bezidejno i besmisleno i to je Bajern uspeo da iskoristi, te da "prelomi" meč trojkama Vladimira Lučića. Trinkijeri je čak i na dve sekunde do kraja tražio tajm-aut na +12, a to mu se isplatilo pošto je Lučić pogodio trojku uz zvuk sirene.

Crveno-beli su imali samo dva dvocifrena igrača, O'Brajanta sa 17 poena (7/15) i pet skokova i Voldena sa 12 poena i dve ukradene lopte.

Lojd je imao devet poena ali uz skandaloznih 2/14 iz igre, dok je osam uz četiri skoka dodao Hol.

Problem je bio i taj što je bilo mnogo igrača sa 0 poena, a od srpskih jedini se u listu strelaca upisao Jagodić Kuridža koji je imao sedam.

Na drugoj strani su najefikasniji bili Vejler-Beb i Boldvin sa 15 poena. Lučić je dodao 12 uz tri skoka, a Rejnolds je uz 11 uhvaćenih lopti imao i osam poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

553 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu