7. kolo: Bajern Minhen – Crvena zvezda 74:59

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u meču sedmog kola Evrolige protiv Bajerna u Minhenu rezultatom 74:59.

 18:14, 15:17, 22:20, 19:8
  BAY   CZV  
  74 : 59  
Kraj!
Trojka Lučića uz zvuk sirene za kraj...
Trinkijeri tražio tajm-aut na +12 i 2 sekunde do kraja
...
39' Lučić stavlja "tačku na i"
Trojka Lučića na minut i po do kraja za 68:59 i tajm-aut Obradovića.
38' Impotentni napadi Zvezde
Poeni Rejnoldsa nakon što se Lučić bacio na parket i izborio novi napad. Lojd je jedva pogodio tablu pri šutu za tri poena (63:59). Lojd nije znao šta će sa loptom, ali je O'Brajant znao šta je potrebno da uradi da bi je izgubio.

Na drugoj strani faul Hola nad Bebom pri šutu, a nedugo zatim i 65:59.
36' Može li Lojd da se raspuca?
Beb nije iskoristio odličnu asistenciju Šiška, a onda novi faul nad Lojdom koji sada nije pogodio ni oba bacanja (61:57). Nije bilo trojke Šiška, nije ni Davidovca, ali jeste poludistance Lojda posle ofanzivnog skoka – 61:59.
34' Bajern se blago "odlepio"
Šiško se konačno upisuje, ali sledi brz odgovor Lojda i Terija alej-upom. Ipak, još jedna trojka Bajerna, ovog puta Vajler-Beba, a prednost smanjuje Volden – 61:55.
32' Šta je to košarka?
Zaređao je promašaje iz svih pozicija Lojd, ali, na sreću po Zvezdu, srlja i Zipser.

Šiško je "pojeo" Lojda u odbrani, pa posle dva minuta četvrte četvrtine nema poena, 55:51.
Kraj III četvrtine
Konačno poeni za Zvezdu preko Terija, ali ofanzivni skok Džonsona donosi Bajernu nove poene. Volden se zaleće i flouterom sa mnogo osećaja postiže svoje nove poene, a dobija i faul (52:51).

Crveno-beli su ukradenu loptu momentatlno izgubili, to je kaznio Boldvin, a u poslednjem napadu treće četvrtine je Kuridža napravio korake, pa je ostalo 55:51.
28' O'Brajantov 16. poen, pa serija Bajerna od 7:0
Trojka O'Brajanta koji sada ima 16 poena za 42:46, ali onda serija ekipe iz Minhena.

Zvezda minut i po nije postigla poen, a to je kaznio Bajern, pa crveno-beli traže tajm-aut, a rezultat je 49:46.
25' Poeni Lojda i O'Brajanta
Minut bez poena uz par jeftinih grešaka na obe strane, a onda koš Boldvina koji prekida seriju (40:39).

Lojd dolazi do novih poena, sa linije za slobodna bacanja, a posle promašaja Lučića idu novi poeni raspoloženog O'Brajanta – 40:43.
23' Preokret!
Prvi poeni Hola još od početka utakmice, a posle dobre odbrane i dobrog protoka lopte ide trojka Voldena za 38:36!

Zvezda uspeva i da se odbrani, dođe do kontre, a u njoj Kuridža pogađa trojku za preokret – 38:39!
Užasno veče Lojda
Lojd igra najgoru utakmicu od kada je došao. Ima četiri poena i šut iz igre 1/8.
22' Loše Zvezda ušla u drugo poluvreme
Loš početak Zvezde sa dva promašaja, a na drugoj strani četiri vezana poena Malkolma Tomasa, pa tajm-aut Obradovića (37:31).
Počelo je drugo poluvreme
Kraj II četvrtine
Za Bajern poene "porađa" Boldvin, a Zvezda ponovo ulazi u manju krizu. O'Brajant ponovo "siluje" i promašuje, a Lazić pravi faul u napadu.

Branko pravi još jedan faul, na zemlji za bacanja, a onda zbog reakcije dobija i tehničku. Lučić pogađa sva tri penala (31:31). Lojd gubi loptu, Boldvin poentira u kontir, a u poslednjem napadu u prvih 20 minuta Zvezda gubi loptu.

33:31.
18' Mnogo više energije u igri Zvezde
Teri se odlično pozicionira i hvata ofanzivni skok, pa dobio nagradu u vidu dva pogođena slobodna bacanja. Zvezda propušta priliku da se dodatno "odlepi", ali nastavlja da igra sjajnu odbranu.

Teri dobija "bananu", ali to hvata Jagodić Kuridža koji dobija faul i pogađa oba bacanja – 26:31.
16' Serija Zvezde, pa trojka Zipsera
Skoro dva minuta bez poena, a onda serija O'Brajanta i Lojda (24:27), posle tehničke Trinkijerija.

Zipser smanjuje zaostatak trojkom, 26:27.
Tehnička za Trinkijerija!
Prigovarao je italijanski trener i zbog toga je kažnjen.
14' Igra se u naletima
Đedović greši, pa pogađa trojku, a Zvezdi na kratko vođstvo donosi Volden (23:21). Snažno zakucavanje O'Brajanta koji i dalje pokušava sve sam, a onda i dobra odbrana crveno-belih (24:23).
12' O'Brajant "siluje", Lojd se konačno upisao!
Ne pogađa O'Brajant iz neizgrađene pozicije, pa to kažnjava Džahuan Džonson (20:14). O'Brajant ponovo hoće sve sam i protiv svih, pa ponovo i ne pogađa... Šiško poklanja Voldenu nesportski faul i bacanja, a u istom napadu sledi i promašaj Lojda, koji je i dalje bez poena.

Ali, ne zadugo! Dobar blok Rita i konačno koš Lojda – za tri poena i 20:19! Tajm-aut traži Trinkijeri.
Kraj I četvrtine
O'Brajant je pogodio dva šuta zaredom i postigao šesti poen kojim je Zvezda izjednačila na 14:14. Rejnolds pogađa posle ofanzivnog skoka,a posle promašaja Davidovca opet Rejnolds – posle izuzetnog prodora i asistencije Lučića.

Lučić je napravio faul na 0,7 sekundi do kraja, a umalo da za to vreme pogodi Lojd. Ostalo je – 18:14
8' Loša košarka
Koš Beba, pa po nekoliko promašaja na obe strane, faul u napadu O'Brajanta, a onda i njegov nesporazum sa Voldenom i druga izgubljena lopta Zvezde u dva napada... O'Brajant sebi gradi potpuno otvorenu poziciju ali "cigla", a onda imamo tri sekunde u reketu Rejnoldsa, koji je promašio dva prethodna šuta...

Loša košarka u Minhenu u poslednjih nekoliko minuta, pa "crnu seriju" prekida O'Brajant šutem preko ruke (14:12).
6' Egal u Minhenu
Prvi poeni O'Brajanta, ali onda trojka mladog Saše Grenta, italijanskog reprezentativca (12:10). Teri faulira Boldvina posle promašene trojke Hola, pa idemo na tajm-aut.
4' Hol raspucan
Dve trojke Hola u dva napada i Zvezda preuzima vođstvo, ali nerealan šut pogađa Boldvin (9:8).
2' Dve brze trojke Bajerna
Dobra odbrana Zvezde, a onda poeni Kuridže (0:2). Prva trojka na meču delo je Boldvina. Holu izlazi lopta iz koša, a pogađa trojku i Saša Grent (6:2).
Promena u sudijskom kadru
Rižik se nije pojavio na meču, umesto njega pravdu delu Mantila.
Utakmica uskoro počinje
Izjava Trinkijerija
"Prethodnih nedelja su se pojačali sa tri veoma dobra košarkaša. Za nas će ovo biti, do sada, fizički najzahtevniji meč jer Zvezda igra veoma agresivno i sa mnogo energije", rekao je Trinkijeri i dodao:

"Imaju veliki broj igrača u rosteru i pobedili su protiv CSKA – to je dokaz. Biće ovo teška utakmica, moramo da im odgovorima istom energijom, kako defanzivno, tako i ofanzivno. Dakle, moramo da podignemo naš nivo igre za lestvicu iznad".
Izjave Obradovića i Simonovića
"Nisu igrali domaće prvenstvo spremaju se za Evroligu, jedan dobar razlog da se opravdaju ti dobri rezultati. Veliko poštovanje prema rezultatima i radu (Andree) Trinkijerija koji je ostavio pečat ovde. Znaju šta rade, igraju čvrsto, sigurno teška utakmica za nas i gledajući težak raspored pred nama, više ćemo najverovatnije učiti iz utakmica nego iz treninga, ali sama utakmica može nam dati neke odgovore o momentumu i statusu ekipe", rekao je Obradović.

"Igraju zaista dobro. Izgubili su na jedan šut od Armanija, ostale dobili. Odlična ekipa, odlično vodjena, jasna je ideja šta se radi na terenu, znaju se uloge, lideri, želje. Igraju dobru timsku košarku, ali imamo i mi naše adute, prednosti i šanse u odnosu na njih. Moramo da odgovorimo na isti način, zato je cilj pokriti tamo gde smo slabiji i napasti gde smo jači", rekao je Simonović.
Dobro došli!
Utakmica počinje u 20.30 u minhenskom Audi domu.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: