Nova vest
Košarka

Petak, 28.08.2020.

19:30

Stefan Momirov novo pojačanje Mege

Mega je napravila završni korak ka kompletiranju ekipe za predstojeću sezonu pošto je ugovor sa klubom potpisao Stefan Momirov (20).

Izvor: B92, KK Mega

Autor:B92, KK Mega

Stefan Momirov novo pojačanje Mege
Foto: KK Mega

Momirov je osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu sa juniorima Srbije 2017. godine, koju je osvojio zajedno sa sadašnjim igračima Mege Petruševim i Miškovićem, dok je tu generaciju sa klupe predvodio Vladimir Jovanović.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Stefan Momirov je istakao da je siguran da će se vrlo brzo uklopiti u ekipu:

"Veoma mi je drago što sam postao deo Mege. Ovo je prava sredina za razvijanje mladih igrača, svima je poznato ko je sve izašao iz ovog sistema u prethodnim godinama. Dosta saigrača poznajem od ranije, a i sa trenerom Vladimirom Jovanovićem sam sarađivao u juniorskoj reprezentaciji. Siguran sam da je odlična hemija u ekipi i da ću uspeti vrlo brzo da se uklopim te da ćemo zajedno svi ostvariti ciljeve koji su zacrtani"

Stefan Momirov je rođen 18.12.1999. godine, visok je 198 centimetara i pokriva pozicije od 1 do 3. Posle juniorskog staža u Crvenoj zvezdi, seniorsku karijeru je započeo 2017. godine u FMP-u, da bi sezonu 2018/19 proveo na pozajmici u Vršcu. Prošle sezone je za FMP je za 8.9 minuta u proseku beležio 2.9 poena.

Nastupao je za juniorsku i mladu reprezentaciju Srbije, a najveći uspeh je zlato sa juniorima na Evropskom prvenstvu 2017. godine u Slovačkoj, kada je u proseku beležio 7.1 poen, 3.1 skok i 2.6 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu