Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.01.2020.

20:35

Novo saopštenje Zvezde povodom neodigranog meča u Podgorici

Košarkaški klub Crvena zvezda čestitao je Badnje veče i Božić svim vernicima i još jednom se osvrnuo na dešavanja u ABA ligi.

Izvor: PT

Autor: PT

Novo saopštenje Zvezde povodom neodigranog meča u Podgorici
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Crveno-beli nisu otišli na utakmicu protiv Budućnosti iz bezbednosnih razloga, a disciplinski sudija ih je nekoliko dana kasnije kaznio zbog nedolaska u Podgoricu.

"KK Crvena zvezda je kompletnu javnost do detalja informisala šta se dešavalo pre utakmice u Podgorici, a u zvaničnom saopštenju kojim smo se oglasili nakon "uslovne" kazne od strane disciplinskog sudije ABA lige, rekli smo i šta ćemo činiti! Kao prvo nastavićemo kao jedan od osnivača ove lige, našu pravnu borbu i izborićemo se za naše pravo da se plasman u regionalnom takmičenju određuje igrama na terenu, a ne van njega", piše u novom saopštenju Zvezde.

Zvezda ističe da "neće dozvoliti da je iko umeša u politiku, što je bila osnovna namera prethodne nedelje" i dodaje:

"Događaji koji su usledili nakon odluke da ne otputujemo u Podgoricu samo su učvrstili naše uverenje da smo doneli pravu odluku, bez obzira na cenu. To su rekli svi dobronamerni, i što je nama posebno važno, Srbi iz Crne Gore, naši navijači "Delije“ i gotovo celokupna srpska ne samo sportska javnost".

Sa Malog Kalemegdana poručuju da je sada u pokušaju nova ideja da se obori klub, tako što bi "nelegalnim pokušajem kažnjavanja i oduzimanjem bodova Zvezda bila udaljena od plej-ofa".

Takođe, navodi se da "Zvezda ne ucenjuje ABA ligu izlaskom, već je to držanje do principa i pravila koja su ustanovljena 2015. godine".

Crveno-beli pozivaju sve Zvezdaše da u ovom trenutku budu uz Crvenu zvezdu i "da sklone u stranu bilo kakve različite poglede,shvatanja, želje i mogućnosti kojih u svakom velikom klubu i oko njega na svetu ima".

Iz redova šampiona Srbije još jednom ponavljaju da se nisu uplašlili odlaska u Crnu Goru, kao što se nisu ni "aprila 2019. tokom nezapamćenog napada na našu upravu i igrače tokom treće utakmice finala plej ofa ABA lige".

"Ponavljamo, KK Crvena zvezda nakon 17.aprila 2019.godine nikada više neće biti dekor u unapred režiranim političkim, a ne sportskim predstavama u Morači!

KK Crvena zvezda želi pobede na terenu, ali van njega neće dozvoliti nikakve opstrukcije, podmetanja, neprincipijelne koalicije, izmišljene kazne zasnovane na navodnom "neopravdanom" dolasku KK Crvena zvezda u Podgoricu. Od te namere nećemo odstupiti ni po koju cenu. Pa čak i onu koju smo kao klub naveli u zvaničnom saopštenju u subotu 04.01.2020. godine!", piše u zaključku saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu