Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.04.2019.

22:45

Košarkašice Crvene zvezde osvojile 31. titulu šampiona Srbije

Košarkašice Crvene zvezde 31. put u klupskoj istoriji osvojile su titulu prvaka države, nakon što su savladale ekipu 021 sa 69:49 za 3:0 u finalnoj seriji.

Izvor: PT

Autor: PT

Košarkašice Crvene zvezde osvojile 31. titulu šampiona Srbije
Foto: Getty Images

One su u dvorani FMP u Železniku odbranile trofej, ali i kompletirale "duplu krunu" u zemlji.

Nagradu MVP finala plej-ofa dobila je Mina Đorđević.

Treći finalni duel Beograđanki i Novosađanki nije doneo nikakvu neizvesnost, borbene gošće nisu uspele da naprave brejk i produže borbu za titulu.

Domaće, predvođene raspoloženim Đorđević i Bogićević, od starta susreta su bile ubedljivije i odlučnije i već u 6. minutu povele 15:6 i to vođstvo održavale do kraja uvodne četvrtine.

Posle prve mini pauze, na koju se otišlo kod rezultata 24:16, očekivao se žešći odgovor Adamovićeve i saigračica, ali šampionke im nisu ostavile ni gram nade. Razlika u korist Crvene zvezde je konstantno rasla i to vrtoglavo, posle 35:18, u 16. minutu, na poluvremenu je na semaforu stajalo 48:23!

U nastavku su igračice 021 zaigrale na sve ili ništa, kudikamo rasterećenije, ali i borbenije, međutim, rezultatski bez većeg uspeha.

Beograđanke su držale sve konce igre u rukama (51:31, 25. minut), ali u finišu trećeg perioda malo i posustale, što su Novosađanke na momente koristile da donekle poprave utisak na terenu (51:37, 28. minut). Zvezda je zatim uzvratila agresivnom odbranom i serijom atraktivnih poena Mišeljićeve i Katanićeve (59:39, 30. minut).

Poslednja četvrtina nije donela značajnije promene. Ekipa 021 se trudila da izbori častan poraz, ali nije uspela da poljulja samopouzdanje starih-novih šampionki.

Do kraja utakmice treneri oba tima su nastojali da daju šansu što većem broju igračica, koje su se svojski trudile da opravdaju renome finala.

Na kraju potpuno zasluženo ubedljivo slavlje mladih košarkašica Crvene zvezde, kojima je ovo treća šampionska titula zaredom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu