Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.11.2018.

23:15

Budućnost odbila nalet Olimpije i pobedila u "Morači"

Košarkaši Budućnosti pobedili su Olimpiju u šestom kolu Aba lige sa 85:69.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Budućnost odbila nalet Olimpije i pobedila u
aba-liga.com / Photo: Buduænost VOLI

Budućnost je igrala dobro prvo poluvreme u kom je stvorila veliku prednost i sve to umalo prokockala u trećoj četvrtini.

Najefikasniji u ekipi aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja bili su Džekson i Omić sa po 11, kao i Klark i Barović sa po deset poena.

Omić je svom učinku dodao i osam skokova. U timu Olimpije je Bubnić imao 13, Šamanić 12, a Špan 11 poena. Dobro je krenulo po tim Aleksandra Džikića koji je utakmicu posle poena Klarka otvorio serijom 7:0.

Do kraja prve deonice prednost je povećana na 22:10, a dominantno prvo poluvreme Podgoričana je ofanzivnim skokom i poenima za 45:23 završio Alen Omić.

U trećoj četvrtini kreće naopako po Budućnost. Bubnić i Šamanić su poentirali u mini-serijama pre nego im se priključio Špan, a prednost Crnogoraca se topila i posle trojke Sanona, za samo tri i po minuta svela na 48:38.

Na minut do kraja treće deonice Bubnić pogađa trojku za 58:53, ali je to bilo najbliže što je Olimpija prišla. Budućnost je već do početka završne četvrtine vratila dvocifrenu prednost koju je do kraja meča uvećala. Podgoričani posle ove pobede imaju skor 4-2 i treći su iza Crvene zvezde i Mege, dok je Olimpija sedma sa skorom 2-4.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu