Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.09.2018.

22:55

Vujošević u "Pioniru": Zvezdu ne mogu da gledam, a Partizan neću

Duško Vujošević, legendarni trener Partizana, bio je prvi put u "Pioniru" još od kada je vodio crno-bele kao glavni šef stručnog štaba.

Izvor: PT

Autor: PT

Vujošević u
Foto: Starsport

Vujošević je u hali "Aleksandar Nikolić" bio kako bi odgledao meč Srbije i Estonije i kako kaže, da bi razbio strah.

"Došao sam onako malo da razbijem strah. Prvi put sam u Pioniru od onoga kada sam bio poslednji put. Sada ovo izgleda smešno rečeno, ali je tačno. Naravno, Zvezdu ne mogu da gledam, za Partizan navijam, ali iz određenih razloga neću da dolazim. Tako da je normalno da dođem da gledam reprezentaciju i eto iskoristio sam ovu priliku. Moje odsustvo se tumači ovako i onako, suštinski ja sam dosta dobro", rekao je Vujošević.

Srbija je pred domaćom publikom ostvarila važnu pobedu, pošto je sa 91:65 bila bolja od Estonije.

Vujošević kaže da mu se sviđa kako su "Orlovi" odigrali protiv Estonaca.

"Svidelo mi se kako igraju, čvrsti u stavu, igraju ozbiljno, trče, postoji određeni potencijal, kada bi tu još bili Jokić, Marjanović i još neki igrači bila bi to prava ekipa za zlatnu medalju. FIBA mora da nađe način da se ova takmičenja igraju kada NBA igrači mogu da dođu. To mora da bude prvi stepen, jer ako oni budu dolazili onda će i ove iz Evrolige da bude sramota da zabranjuju. FIBA ne može da bira vreme kada ona hoće, već mora da se prilagodi i da nađe diplomatski i inteligentan način da NBA igrači mogu da budu prisutni ovde, kako bi se do kraja vratio značaj ovim takmičenjima", kazao je Dule.

Čuveni trener Partizana rekao je i šta bi moralo da se desi pa da dođe na utakmicu nekadašnjeg kluba.

"To zavisi pre svega od njihovog ponašanja. Mi smo stalno na sudu, ja se smatram i zaslužnim za taj klub i neko ko ga voli, a da u ovakvom stanju budem stalno na BAT-u i na sudu. Smatram licemernim da svojim prisustvom podržavam tu upravu. Došao bih zbog igrača i većeg dela navijača", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu