Kalinić zadovoljan novom Arenom: Nema više crnih rupa u parketu

Srpski košarkaš Nikola Kalinić prijatno je iznenađen uslovima u Beogradskoj areni pred Fajnal for Evrolige u Beogradu.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Od petka do nedelje prestonica Srbije biće domaćin završnici najjačeg evropskog takmičenja, zbog kojeg je najveća arena doživela velike promene.

Jedna od najvećih je novi parket kojim je košarkaš Fenerbahčea oduševljen.

"Promenili su parket, nema više crnih rupa na terenu – lopta više ne odskače kao pre i to je bitno. To sam prvo primetio, sad ne znam kakvi su obruči. Mislim da će biti sjajno i da će svi koji dođu doprineti doživljaju. Znamo da će biti dosta i Litvanaca koji vole svoje klubove i nacionalne selekcije i uvek ih prate", rekao je Kalinić.

On će sa Fenerom braniti titulu osvojenu prošle sezone.

"Ne vidim neku preveliku razliku, čak se i trudim da nemam previše spoljnih uticaja. Posvećen sam i fokusiran na košarku i ono što sledi. Trudimo se da što manje izlazimo iz hotela i budemo u sličnoj situaciji kao na prethodnim Fajnal forovima. Dobro, jedan je bio uspešan, jedan manje uspešan, ali imamo iskustvo. Najbitnije je da ostanemo u rutini koju uvek imamo".

Na pitanje šta očekuje od prvog susreta sa Žalgirisom, rekao je čvrstu igru po kojoj je njegov tim karakterističan.

"Očekujem da odigramo čvrsto i agresivno – sigurno je da smo jedna od najboljih ekipa kada tako odigramo. Od sebe očekujem da odigram upola kao prošle godine i biću zadovoljan. Posle svega što se dešavalo ove godine, ne treba da imam previše očekivanja. Sve što uradim biće bonus".

Za kraj, istakao je da nije dobio previše zahteva za ulaznice.

"Očekujem da odigramo čvrsto i agresivno – sigurno je da smo jedna od najboljih ekipa kada tako odigramo. Od sebe očekujem da odigram upola kao prošle godine i biću zadovoljan. Posle svega što se dešavalo ove godine, ne treba da imam previše očekivanja. Sve što uradim biće bonus", zaključio je Kalinić.

Košarka

strana 1 od 2 idi na stranu