Nova vest
Košarka

Petak, 30.03.2018.

18:31

Dončić trojkom rastužio borbenu Zvezdu!

Trojkom fenomenalnog Luke Dončića u poslednjoj sekundi košarkaši Real Madrida savladali su Crvenu zvezdu sa 82:79 u 29. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Dončić trojkom rastužio borbenu Zvezdu!
Starsportphoto

Dončić, koji je odigrao izuzetnu utakmicu u hali ‘Aleksandar Nikolić’, izlomio je driblinzima Ognjena Dobrića, a onda uputio šut koji je rastužio sve domaće navijače.

Real je u Beogradu vodio pola sata, ali je bio na korak od drugog poraza od ‘crveno-belih’ jer je ekipa Dušana Alimpijevića napravila veliki preokret početkom poslednje deonice.

Ipak, veliki navijač Zvezde je pokazao zašto je najbolji košarkaš Evrope, iako ima samo 19 godina, pa ćemo ga od sledeće sezone gotovo izvesno gledati u NBA ligi.

Zvezda je veoma loše otvorila utakmicu i u prva tri minuta nije uspela da se upiše na semafor, dok je za to vreme, predvođen Lukom Dončićem, Real poveo 0:10. Domaćin je krajem četvrtine uhvatio priključak, u finišu je Džejms Feldin postigao trojku za -4, ali je Trej Tompkins uz zvuk sirene postigao trojku za 20:27.

Sve vreme je vodio ‘Kraljevski klub’, Alimpijevićeva ekipa je grešila baš u trenucima kada je trebalo da stigne, ali je zahvaljujući odličnoj roli Alena Omića onemogućila rivala da se odlepi. Omić je igrao sa velikom energijom i pokrenuo je seriju 6:0 kojom je Zvezda prišla, da bi na odmor otišla sa prihvatljivih četiri poena minusa.

Početkom nastavka Real je opet otišao na +10 i činilo se da će rutinski privesti meč kraju, ali tako nisu mislili domaći igrači. Početkom poslednje četvrtine su napravili seriju 13:0, preokrenuli i došli do šanse da drugi put sruše ‘Kralja’.

Međutim, ušli su u kontraritam, dozvolili grogiranom protivniku da uzvrati, ali imali šansu za produžetak. Ipak, tada je na scenu stupio magični Slovenac i na već opisan način zatvorio susret.

Upravo je Luka bio najefikasniji u redovima Reala sa 24 poena, uz devet skokova, četiri asistencije, al ii 7 izgubljenih, za indeks 35. Veteran Felipe Rejes dodao je 14 dok je Trej Tompkins imao 11 poena.

U redovima ‘crveno-belih’ najbolju partiju od dolaska zabeležio je Alen Omić koji je upisao dabl-dabl (25 poena i 10 skokova). Feldin je takođe bio sjajan sa 18, a jedini dvocifreni još je bio Dobrić sa 12.

Real je ovim trijumfom zadržao četvrto mesto na tabeli sa 18 pobeda i 11 poraza, Zvezda ima učinak 11-18.

IV četvrtina:

10’ Zbunili su se igrači Zvezde, iako je Pablo Laso izveo izuzetno nisku postavu, posle izlaska Tavaresa. Promašili su dve trojke, što Real kažnjava i Tompkins zakucava za 75:79. Feldin odlično probija i polaže, a onda Ročesti izbija loptu Kozeru i Zvezda ima napad. Nekako lopta stiže do Omića koji zakucava za 79:79. Ipak, Dončić dobija loptu, lomi zglobove Dobriću i postiže trojku u poslednjoj sekundi za konačnih 79:82.

8’ Ušao je domaćin u kontraritam, nije uspevao Alimpijević da pronađe igrače koji će držati koncentraciju, što je Real iskoristio. Kozer sada prolazi i asistira Tavaresu, koji zakucava uz faul. U tim trenucima centar Reala je predvodio svoj tim, dok je na drugoj strani palicu preuzeo Feldin. Na nešto manje od dva minuta do kraja, Zvezda gubi 75:76.

6’ Ipak, Rendl je odličnim prodorom pokazao da ‘Kraljevski klub’ ne odustaje i ekspresno dolazi na pola koša minusa.

4’ Fenomenalan ritam Zvezde – Feldin vezuje četiri sjajna poena za 70:64. Real je četiri i po minuta bez koša!

3’ Omić zaokružuje savršen početak poslednje deonice – produžava seriju na 9:0 i ‘crveno-beli’ vode 66:64!

2’ U sledećem napadu je Janković imao otvorenu trojku za vođstvo, ali je promašio. Ipak, Dobrić krade loptu Dončiću i Slovenac pravi nesportsku ličnu grešku. Zvezda dolazi do izjednačenja!

1’ Rendolf promašajem otvara poslednju deonicu, a Omić nastavlja da potvrđuje da je ovo njegova utakmica. Popravlja promašaj Jankovića, pre nego što Dobrić trojkom vraća svoj tim na 62:64.

III četvrtina:

10’ Rendolf je konačno pogodio, ali to nije bilo dobro jer je vratio +10. Dobra stvar je što je Tavares napravio četvrti faul, a Omić i Enis ubacili tri poena. Uzvratio je Džejsi Kerol, pa opet Omić za 57:64 pred poslednjih 10 minuta.

8’ Dončić iznuđuje nove faulove, ali Omić opet hvata ofanzivni skok i vraća loptu u obruč Reala.

6’ Odlični minuti sada Lesora – kucanje i za polaganje, pa je Zvezda prišla na -6. Onda Kozer ubacuje odbojku, pre nego što je Feldin smanjio na 50:55.

5’ Kozer je lepo položio posle prodora, Enis je požurio sa šutem, a onda je i promašio flouter. Lazić je napravio četvrtu ličnu, poslao Rejesa na liniju bacanja koji je polovičan za 43:53.

3’ Nisu se ni Španci proslavljali u napadu, ali je Zvezda pravila velike greške u važnim trenucima. Domaćin je već izašao iz bonusa.

1’ Ročesti je izgubio loptu, a vrlo brzo je Dončić iznudio treću ličnu Branka Lazića, pre nego što je i Bjelica neprikladno zaustavio Rendolfa. Dončić iz driblinga nastavlja gde je stao pre pauze, ali je Ročesti uzvratio. Ipak, neverovatni Slovenac opet pogađa za 41:48.

II četvrtina:

10’ Omić je nekako pogodio oba slobodna bacanja, ali mu je u kontri loš lob pas poslao Ročesti. Zvezda nije uspela da priđe na -2. Ipak, Ročesti se pobrinuo da se rival ne odlepi. Domaćin je promašio poslednji napad i ostalo je 39:43 na kraju poluvremena.

8’ Džejms Feldin je iznudio tri slobodna bacanja i sve ih realizovao, ali je srpski tim propustio šansu da se dodatno približi posle greške Dončića. Isto se desilo i kada je Milko Bjelica napravio nesportsku ličnu grešku, nakon nove izgubljene lopte Feldina.

6’ Sudije su od prvog minuta bile u prvom planu, da bi Omić velikom energijom pokrenuo novu seriju svog tima. Realizovao je dva napada, pa je Dobrić završio polukontru i Zvezda je prišla na 30:35.

4’ Nije pomoglo ni što je Dobrić sjajnom rampom podigao publiku na noge jer je Tompkins novim pogotkom van linije 6,75 doneo 24:35.

3’ Kada god su ‘crveno-beli’ imali priliku da se rezultatski priključe, usledio bi pad koncentracije. To je sada kaznio Rendl trojkom za +10.

1’ Laki poeni Kerola i Dobrića, ali Zvezda ponovo brzo pravi faulove – već dva za minut i po.

I četvrtina:

10’ U igru je ušao i Rudi Fernandes, lepo je pronašao Rejesa, dok je kod Zvezde odgovornost preuzeo Enis. Iznudio je dva faula, poentirao je i Lesor, pre nego što je Feldin trojkom produžio seriju na 7:0. Činilo se da je domaćin uhvatio priključak, a onda je Trej Tompkins pogodio trojku sa devet metara uz zvuk sirene – 20:27.

8’ Dobar talas Zvezdine igre nije mnogo trajao, Dončić je lako probio, a onda je i lepo pronašao Rejesa, pa je Alimpijević morao da traži tajm aut kod rezultata 10:18.

6’ Zvezda je uhvatila ritam, dok je na drugoj strani Tavares ušao u problem jer je napravio treći faul. Davidovac realizuje 2+1 za 7:12.

5’ Zvezda je tek nakon skoro četiri minuta uspela da se upiše na semafor, ali je za to vreme ‘Kraljevski klub’ već došao do dvocifrenog viška.

3’ Ročesti je promašio i drugi pokušaj sa distance, to je Dončić izuzetno kaznio i pogodio za 0:8.

1’ Real je mnogo bolje otvorio meč – za 40 sekundi Dončić i Kozer postižu četiri poena, dok ‘crveno-beli’ ne uspevaju da realizuju dva napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

305 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu