Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.03.2017.

16:51

Trinkijeri: Teško onome ko naleti na Zvezdu

Trener Bamberga Andrea Trinkijeri rekao je pred duel sa Crvenom zvezdom da srpski šampion pravi čudesne rezultate ove sezone u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Trinkijeri: Teško onome ko naleti na Zvezdu
Starsport

Zvezda od 19 časova dočekuje nemačkog šampiona u 24. kolu Evrolige sa skorom 13-10 i eventualna pobeda bi je sasvim približila plasmanu u četvrtifnale.

"Ovo je najteži teren u Evropi. Zvezda je fantastičan tim, biće u plej-ofu i biće teško onome ko naleti na njih", kazao je Andrea Trinkijeri.

Bamberg ima 8-15, ali je mnogo mečava izgubio na jednu loptu.

"Mi igramo sve utakmice, neki put dobro, neki put kako-tako... Samo smo dve-tri odigrali jako loše, ali sa svakim smo igrali do kraja i tako ćemo i sutra. Ovde su svi izgubili, postoji šansa i mi da izgubimo, ali ćemo videti".

Žalgiris je jedan od retkih timova koji je pobedio Zvezdu u Beogradu.

"Da, ali Žalgiris je jako specifična ekipa, posle ste videli šta je i kako je bilo na utakmici Žalgiris - Zvezda. Tako da, Real, Fener, svi su ovde izgubili...", dodao je Trinkijeri i prokomentarisao igre Zvezde.

"Zvezda čini čuda. Ovo je zadnja godina njihovog ciklusa, najbolja godina. Sledeće godine će svi ići u ne bolje, već bogatije klubove i mislim će ove godine igrati dobro do kraja. Hemija ekipe je fantastična sistem je isti, to pomaže godinama. Znaju šta treba da rade. Košarkaška ekipa u košarkaškoj zemlji.", kazao je Italijan i dodao:

"Igraju odlično, zna se ko pije, a ko plaća i mislim da rezultati najbolje govore i o kvalitetu trenera Radonjića. Ne kažem to ja, već je to tako".

Voleo bi i da njegova ekipa bude na tom nivou.

"Zvezda je temelj ove sezone postavila pre tri godine. Dodavali su ove kvalitet ove godine, mali su i sportsku sreću, Bjelica je doneo iskustvo, mladi su ostali, Jović je jedan od najboljih plejmejkera... Fenerbahčeu je trebalo deset godina da dođe na F4. Mi? Mi smo još na početku", zaključio je Italijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
ABA

Spartak korak bliže ABA ligi VIDEO

Košarkaši Spartaka pobedili su gao gosti Vojvodinu rezultatom 74:73 u prvom meču finala ABA 2 lige i tako napravili veliki korak ka plasmanu u ABA ligu sledeće sezone.

Tanjug

21:30

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu