Nova vest
Košarka

Utorak, 20.09.2016.

15:34

KK Zvezda dobila novog generalnog sponzora

Košarkaški klub Crvena zvezda mts dobila je novog generalnog sponzora, kompaniju "Laki bet".

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

KK Zvezda dobila novog generalnog sponzora
kkcrvenazvezda.rs

Sa firmom "Laki bet" (Lucky Bet) potpisan je ugovor na godinu dana, a postoji mogućnost i da saradnja bude produžena.

'Nazivni' sponzor srpskog i regionalnog šampiona ostaje Mobilna telefonija Srbije (MTS), dok je firma 'Laki bet' postala generalni sponzor tima sa Malog Kalemegdana.

"Međunarodna kompanija našla je interes da bude generalni sponzor košarkaškog kluba Crvena zvezda. Time se direktno i indirektno poštuje sve što smo uradili u prethodnim godinama. Zadovoljni smo i očekujemo da će saradnja biti dobra i da ćemo je nastaviti i u narednim godinama. Ove godine moramo svi zajedno da uradimo mnogo posla jer nas čeka mnogo izazova", rekao je predsednik kluba Nebojša Čović.

Predsednik Zvezde kazao je da je budžet za narednu sezonu "zatvoren" i istakao da klub ima samo jednog državnog sponzora.

"Budžet zatvoren sa cirka 6,2 miliona evra, od čega je država učestvovla sa 20 odsto. Klub je u tih 6,2 miliona učestvovao sa 4,2 miliona – karte, tv prava, prihodi od Evrolige, bonusi od utakmice, prodaja majica i dresova... Ostalo su sve bili privatni sponzori. Zapravo, mi imamo samo jednog državnog sponzora, kome smo vrlo zahvalni, a to je Telekom. Nivo budžeta za sezonu 2016/17. treba da bude na istom nivou kao za prošlu godinu", kaže Čović.

Zvezda je dovela nekoliko pojačanja za novu sezonu, a trener Dejan Radonjić je kazao da je ekipi potrebno još novih igrača.

“Da li se kasni sa formiranjem ekipe ili ne, to je relativna stvar. Kao klub bismo voleli da smo poput ruskih ili španskih, koji kad završe sezonu imaju pripremljen budžet. Radovalo bi nas da se približimo i njihovim ciframa, a naša realnost nije takva. Dobar deo tima je formiran, veliki napori su uloženi da okosnica tima ostane i da se sa velikim brojem igrača produže ugovori. Dejan je rekao na kojim pozicijama očekuje pojačanja i to će biti u narednim danima, ali neću da oročavam jer je neozbiljno", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu