Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.12.2015.

18:51

PAO rutinski, Kuzmić solidan

Košarkaši Panatinaikosa rutinski su savladali Trikalu 77:64, za osmu uzatopnu pobedu u Grčkoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

PAO je meč rešio već u prvom poluvremenu stekavši 19 poena razlike, pa je u nastavku Aleksandar Đorđević mogao da kalkuliše.

Srpski igrači se nisu posebno istakli, najkorisniji je bio Ognjen Kuzmić sa 6 poena (1/4 iz igre) i 8 skokova za 17 minuta, Aleksandar Pavlović je dodao 3 poena i skoka, uz asisteciju i ukradenu loptu za 12, dok je Miroslav Raduljica igrao samo pet minuta i postigao dva poena.

Najbolji u Đorđevićevom timu bio je Nik Kalates sa 15 poena (6/9), 9 skokova i 8 asistencija, a pratio ga je samo Antonis Focis sa 13 poena (5/10) uz 5 uhvaćenih lopti.

S druge strane, gosti su imali četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, najefikasniji je bio Konger sa 15 poena i 6 skokova, 14 je dodao Kadugan, dok je dabl-dabl ostvario Soko sa 13 poena i 10 uhvaćenih lopti.

PAO je jedini neporaženi tim u šampionatu, najveći rival Olimpijakos ima jedan neuspeh, a Aris i AEK po dva.

U sledećem kolu PAO igra sa solunskim PAOK-om, pretposlednjim timom na tabeli za koji nastupaju trojica srpskih košarkaša Milenko Tepić, Uroš Duvnjak i Nikola Marković, te donedavni centar Crvene zvezde Sofoklis Skorcanitis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu