Nova vest
Košarka

Subota, 08.11.2014.

11:50

EL: Anderson MVP, Teo u petorci

Košarkaš Žalgirisa iz Kaunasa Džejms Anderson najkorisniji je igrač četvrtog kola Evrolige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Anderson je u pobedi nad Uniksom iz Kazanja meč završio sa 27 poena, 11 skokova i po 4 asistencije i ukradene lopte, za ukupan indeks korisnosti 38.

Osim u ovom kolu, to je najveći indeks koji je neki igrač zabeležio u dosadašnjem toku Evrolige.

Žallgiris igra odličnu sezonu u najjačem evropskom takmičenju, pošto posle četiri utakmice ima skor od tri pobede i jednog poraza.

Iza njega po učinku u prethodnom kolu nalazi se bek Unikahe Džejson Grejndžer, koji je zabeležio rekord karijere od 33 indeksna poena u porazu od CSKA. Ostvario je dabl-dabl sa 20 poena i 10 asistencija.

Najbolji srpski košarkaš Miloš Teodosić briljirao je na toj utakmici sa 27 poena i 10 asistencija i indeksom 31 zaslužio mesto u prvoj petorci 4. kola.

Jedan indeksni poen manje imao je košarkaš Albe Džamel Meklin, a njegov saigrač Aleks Renfro kompletirao najbolju petorku.

U poretku za MVP-ja regularnog dela sezone vode Boban Marjanović i Damjan Kulig iz Turova sa prosečnim indeksom korisnosti 22,25. Prate ih Kit Lengford (Uniks, 20), Teodosić (19,25) i Meklin (19).

Kulig je najbolji strelac sa 20,25 poena po meču, Džon Brajant (Bajern) najbolji skakač sa 10 uhvaćenih lopti (Marjanović drugi sa devet), a Teodosić i Tomas Ertel (Laboral) prednjače među asistentima sa po 7,5 direktnih dodavanja za koš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu