Dženkins: Nedostaje mi Nelson

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je da će mu nedostajati Demarkus Nelson, ali da će ekipa biti podjednako jaka i bez njega.

JTIzvor: B92, Beta
Podeli

Nelson je posle dve sezone u crveno-belom dresu prešao u Panatinaikos, a na njegovo mesto je stigao Markus Vilijams.

Nedostajaće mi Nelson, ali takav je posao. On je neko koga nisam poznavao kada sam došao u Srbiju, ali sada se čujemo svaki dan, baš smo bliski. Postali smo veliki prijatelji, on sada nosi zeleni dres, a ja crveno-beli“, rekao je Dženkins novinarima na Zlatiboru.

Pored Dženkinsa, od američkih košarkaša će u Zvezdi naredne Vilijams, koji je do prošle godine igrao za Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara.

Pomoći ću mu ako bude bilo potrebno, ali on ima mnogo evropskog iskustva i mislim da neće imati problema. Za sada mu nije bila potrebna pomoć, ali tu sam ako zatreba“, rekao je Dženkins.

Dženkins je dodao da ne zna mnogo o novom centru ’crveno-belih’ Majku Cirbesu, ali da dobro poznaje Nemanju Dangubića.

Ne znam mnogo o Cirbesu, a Dangubića dobro poznajem, znam sve o njemu, mnogo puta smo igrali prošle sezone, kao i Vilijamsa, protiv kog sam igrao dva puta“, naveo je američki bek.

Dženkins je istakao da će od velike pomoći ekipi biti mlađi igrači, za koje je rekao da su mnogo napredovali u odnosu na prošlu sezonu.

Kada se na pojačanja dodaju i mladi igrači koji su bili tu prošle sezone, biće to veoma dobar tim. Oni će biti znatno bolji nego do sada, gledao sam ih i na Evropskom prvenstvu za mlade, baš su bili dobri“, istakao je Dženkins.

Dženkins je jedan od igrača koji se među poslednjima pridružio ekipi na Zlatiboru i, kako je rekao, nije umoran od putovanja i promene vremenske zone.

Nisam umoran, znam kako da se pripremim, sada se lako navikavam na promenu vremenske zone. Guram najjače što mogu kako bih bio što spremniji za početak sezone“, naglasio je Dženkins.

Košarkaši Zvezde će na Zlatiboru boraviti do petka, kada se vraćaju u Beograd.