Nova vest
Košarka

Petak, 11.07.2014.

21:38

"Orlići" furiozno do treće pobede

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treću pobedu u prvoj fazi Evropskog prvenstva, trijumfom nad Švedskom (75:49).

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Izabranici selektora Dejana Mijatovića su održali prvu poziciju u grupi B, a najzapaženiji u duelu sa Švedskom bili su Nikola Rebić (18p, 5sk) i Marko Tejić (11p, 11sk).

Takođe, sjajnu partiju pružio je Ognjen Jaramaz sa 15 poena, dok je trenutno najefikasniji akter kompletnog turnira, Nikola Janković bio na korak od dabl-dabl učinka (11p, 9sk).

“Orlići“ su dobro otvorili utakmicu, prvu deonicu završili sa viškom od sedam poena, međutim Švedska je uspela da do poluvremena zaostatak smanji na četiri.

Ipak, do potpunog preokreta nije došlo, sjajnom odbranom u drugih 20 minuta meča Srbija je dozvolila protivniku da ubaci svega 19 poena, a, primera radi, samo u poslednjoj četvrtini je upisala 27 poena.

Do kraja prve faze takmičenjima, pred reprezentativcima Srbije je još duel sa Nemačkom, koji je na programu u subotu od 20.15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu