DV: Teško igrati ‘dobijene’ mečeve

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su njegovi izabranici odigrali profesionalno protiv Borca iako su mnogi upisali pobedu i pre meča.

JTIzvor: B92 Srbija
Podeli

‘Crno-beli’ su slavili protiv Borca sa 85:69 i tako upisali osmu pobedu u devetom kolu Superlige Srbije.

Teško je igrati utakmice koje su ‘unapred dobijene’, ali ovi momci pokazuju profesionalizam koji čak nema veze sa parama koje primaju ili ne primaju”, rekao je Vujošević, “Podelili smo minutažu, uglavnom sam zadovoljan pristupom igrača koje treniram, bilo je poteza i momenata koje je vredelo videti”.

Jedan od najboljih igrača Partizana ove sezone Bogdan Bogdanović igrao je sa zavijenom šakom, a Vujošević je otkrio da je je to zbog povrede koja nije ozbiljnije prirode.

Bogdanović je dobio lakšu povredu palca, više je preventivno nosio zavoj. Da je povreda ozbiljnija, ne bi bio u sastavu”, naglasio je trener Partizana.
Vujošević se posebno zahvalio navijačima koji su došli u “Pionir”, uprkos lošem vremenu.

Svima koji su došli po ovom kijametu hvala što su bili u Pioniru i što su nas bodrili i podržali, za to je potrebna velika ljubav”, istakao je Vujošević.

Strateg šampiona Srbije je prokomentarisao da mu je drago što Borac održava košarku u Čačku u životu.

Borac je plasmanom među osam ekipa napravio uspeh, o tradiciji koju Čačak ima ne bi trebalo puno pričati. Oni su ozbiljan kolektiv, daju maksimum, veoma cenim kolegu Bojića, koji je ozbiljan čovek i ozbiljan trener i godinama uspeva da održi košarku u Čačku na dobrom nivou. Nadam se da ce se Čačak vratiti na nivo na kojem je bio i u staroj Jugoslaviji i proizvoditi igrače kao nekada. Mi smo se tamo izvukli, svaka njihova pobeda je neka vrsta podviga i radujem se što košarka tamo daje dobre znake života”, rekao je Vujošević.

Trener Borca Raško Bojić istakao je da njegovi izabranici nisu imali odgovor za ‘crno-bele’.

Naš pristup je bio isti kao i protiv Crvene zvezde. To su naše najbolje ekipe, morali smo da pustimo šut spolja zbog njihove igre u tranziciji i napadačkog skoka. Mojim igračima je bilo teško da odgovore na agresivnost i čvrstinu igraca Partizana koji su posvećeni odbrani. Podigli su formu i kvalitet igre, to je prepoznatljiv rad Duška Vujoševića, njegovi igrači i kao pojedinci i timski napreduju kroz sezonu. Mi ćemo biti fokusirani na utakmice u Čačku i utakmice sa timovima iz KLS, stalo nam je da imamo što bolji skor na kraju sezone”, naglasio je Bojić.