Nova vest
Košarka

Sreda, 26.03.2014.

11:24

Zvezda sa Cibonom ipak u nedelju

Utakmica između Cibone i Crvene zvezde u Zagrebu biće odigrana u nedelju, a ne u ponedeljak, kako je prvobitno bilo planirano.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Iako su mečevi koji će odlučivati o konačnom plasmanu učesnika ’fajnal fora’ bili zakazani za isto vreme, u ponedeljak u 20.45, duel ’vukova’ i ’crveno-belih’ igraće se dan ranije od 19.30 u Domu Dražena Petrovića.

"Meč je pomeren na zahtev Crvene zvezde u slučaju da se plasira u polufinale Evrokupa", rekao je direktor ABA lige Josip Bilić.

Zvezda je još ranije obezbedila prvo mesto na tabeli, a od duela sa Cibonom, kao i susreta Partizana i Cedevite u Beogradu, zavisiće ko će joj biti protivnik u polufinalu završnog turnira. U slučaju trijumfa jedne beogradske ekipe u ta dva duela, ’večiti’ će se izbeći u polufinalu regionalnog takmičenja, a takođe će Srbija pobediti Hrvatsku u koeficijentu, odnosno borbi za četvrto mesto u ABA ligi naredne sezone.

U slučaju trijumfa Zvezde u Zagrebu, Partizan će bez obzira na rezultat meča sa Cedevitom obezbediti treće mesto pred završni turnir. Međutim, ukoliko Cibona slavi, ’crno-belima’ će za treće mesto biti potrebna pobeda u ponedeljak od 20.45.

U isto vreme će igrati i Mega Vizura i Budućnost, dok će jedini preostali srpski predstavnik Radnički gostovati MZT Skoplju u subotu od 19 časova.

Ostali mečevi poslednjeg, 26. kola igraju se tokom vikenda. U subotu se sastaju Krka i Solnok, odnosno MZT i Radnički, dok su dan kasnije na program dueli Igokee i Širokog, i Zadra i Olimpije.

Raspored 26. kola ABA lige
subota, 29. mart
Krka – Solnok 17.00
MZT – Radnički 19.00
nedelja, 30. mart
Igokea – Široki 17.30
Zadar – Olimpija 17.30
Cibona – Crvena zvezda 19.30
ponedeljak, 31. mart
Mega Vizura – Budućnost 20.45
Partizan – Cedevita 20.45

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu