Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.04.2013.

20:55

ASL: Vojvodina razbila Radnički!

Serija iznenađenja u Agroživ Superligi Srbije se nastavlja, kragujevački Radnički poražen je od Vojvodine 79:64, na svom parketu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novosađani su slavili u poslednjem meču petog kola ASL u "Jezeru" sjajnom igrom u poslednjem periodu u kojem su primili samo devet poena.

Slavlje Voše u Šumadiji samo je produbili krizu Radničkog koji je zabeležio treći poraz u nizu u ASL, dva od ekipa iz Košarkaške lige Srbije. Pre dva kola bolja je bila Mega Vizura, koja je u nedelju šokirala i Crvenu zvezdu.

Vojvodinu je predvodio Dragan Zeković sa 17 poena i 6 skokova, 17 je ubacio i Nikola Kalinić, dok je Marko Boltić imao 8 poena, 7 skokova i 11 asistencija. U ekipi Radničkom samo je Miloš Borisov bio raspoložen sa 16 poena i 6 skokova.

Prvo poluvreme bilo je potpuno izjednačeno, Radnički je imao koš prednosti nakon prve četvrtine, ali je rezultat na velikoj pauzi bio 42:42.

U nastavku Radnički pada, Vojvodine stiže do vođstva od osam poena uoči poslednjeg perioda, da bi sjajnom odbranom u poslednjih deset minuta primila samo devet poena i slavila sa velikih 15 poena razlike.

Posle pet kola u ASL Partizan je prvi sa maksimalnim učinakom, a neočekivano drugo mesto dele Mega Vizura i Vojvodina sa po četiri pobede i porazom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu