Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.02.2013.

22:08

Radivojević: Pehar je najvažniji

Bek Crvene zvezde Vuk Radivojević izjavio je posle pobede nad Partizanom da je najvažnije to što su crveno-beli osvojili Kup Radivoja Koraća.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Veoma čudna utakmica, u karijeri nisam odigrao nijednu sličnu. Mislim da smo počeli utakmicu sa velikom energijom, nismo dozvolili lake poene i to je donelo rezultat. Najvažnije je da smo osvojili Kup, sigurno je da nam je sve ovo pokvarilo slavlje, pošto ne možemo da proslavimo trofej sa navijačima".

"Ali, ni nemamo vremena za slavlje, već nas za dva dana čeka Ulm. Moraćemo da se odmorimo i damo sve od sebe. Osvojili smo Kup, idemo na titulu, ali prvo po redu“, dodao je Radivojević.

Krilni košarkaš Zvezde Marko Simonović rekao je da njegovi saigrači i on skoro uopšte nisu spavali u noći između nedelje i ponedeljka.

"Nedostajali su nam navijači, bilo bi lepše da smo mogli da proslavimo sa njima. Najbitnije da smo ostvarili naš cilj, slavićemo malo, odmoriti i čeka nas Ulm. Nismo spavali uopšte, bukvalno smo o tome samo razmišljali kako da dobijemo ovaj meč. Veoma je nezgodna situacija, igramo utakmicu koja traje 15 minuta. Znali smo da moramo da imamo maksimalnu energiju i da ćemo samo tako da pobedimo. Nema preterane taktike, energija dobije ovakve mečeve. Velika je tenzija, ali mi smo profesionalci, trudimo se da budemo hladne glave, nekada u tome uspemo, a nekada ne. Najbitnije je da se odmorimo, četiri utakmice smo igrali četiri utakmice, čeka nas težak raspored, ali moramo da nastavimo dalje. Sigurno je da nećemo stati“.

Centar crveno-belih Predrag Samardžiski nada se da incident neće baciti u senku trofej koji je Zvezda osvojila.

"Rekao sam čim sam došao da sam stigao po trofeje i sada je stigao prvi, idemo po još tri. Stvarno je bila čudna situacija, zagrevali smo se pola sata za 15 minuta igre. Mi smo se malo bolje snašli, znali smo da odmah moramo da krenemo agresivno, imali smo priliku da damo sve od sebe, a da se ne umorimo za to vreme. Uticalo je dosta, malo nas je sve zbunilo jer je u pitanju veliko finale i da se prekine na takav način je bilo neočekivano. Nikome nije prijatno, jer je ovo sport i sve to baca senku na sve. Samo se nadam da neće baciti potpuno u senku ovo što smo mi postigli. Ceo dan sam razmišljao o tome, ljudi su me zvali, ali moramo da gledamo dalje. Ovo ćemo da arhiviramo kao nešto lepo, a da zaboravimo ono što se desilo u nedelju, da razmišljamo da osvojimo Kup. Bili smo glavni favoriti i mislim da smo pokazali da smo najbolja ekipa u zemlji, i da treba da budemo svesni da smo bolji od ostalih".

Pročitajte i izjave posle finala Igora Rakočevića i Vlade Vukočića, kao i šta su rekli Duško Vujošević i Vladimir Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu