Nova vest
Košarka

Petak, 21.12.2012.

12:05

Simonović: I Zadar nam je dužnik

Krilni košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović izjavio je pred meč sa Zadrom u 15. kolu ABA lige da ‘crveno-beli’ žele revanš za poraz u prvom delu sezone.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Zadar je naš veliki dužnik sa početka sezone, baš kao i Split, pa se nadam da će isto proći. Dobili su nas u prvom krugu takmičenja. Tada su odigrali odličan meč, pogodili mnogo trojki i imali prednost tokom većeg dela utakmice. U pitanju je veoma neugodna ekipa, imaju brzu tranziciju, dosta koriste šut za tri poena".

"Koliko su kvalitetni, dokazali su pre nekoliko dana, kada su u triler završnici dobili Partizan", kaže Simonović.

U dosadašnjem toku takmičenje u Jadranskoj ligi ekipa Zvezde zabeležila je devet pobeda i pet poraza, dok Zadrani imaju učinak 6-8. U prvom meču dva rivala bilo je 98:81 za hrvatski tim.

"Moramo da budemo agresivni i da imamo dobru energiju u odbrani, uz dosta kontri i lakih poena. Siguran sam da je to recept za uspeh, što se već pokazalo u prethodnim utakmicama regionalne lige. To nam je poslednja utakmica u 2012, što je još jedan razlog da odigramo dobro i uspešno završimo kalendarsku godinu", dodao je Simonović.

Utakmica 15. kola Jadranske lige izmedju Crvene zvezde i Zadra igra se u subotu od 19 sati u hali Pionir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu