Nova vest
Košarka

Utorak, 04.09.2012.

22:21

Tomas: Dolazim u veliki klub

Novi plejmejker Partizana Tori Tomas u intervjuu za „Novosti“ rekao je da je dobro informisan o našoj zemlji i košarci i da vrlo dobro zna klub u koji je dopao.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tomas je prošlu sezonu proveo u ruskoj ekipi Spartak Primorje iz Vladivostoka, za koji je u proseku beležio 15,3 poena, 4,6 skokova i 4,5 asistencija, te bio treći strelac ruske lige.

Srpska košarka ima neverovatnu kulturu, a moj novi klub neverovatne navijače, koji zaista razumeju i poznaju ovu igru“, rekao je Tomas, „Partizan je slavan klub, ne samo u okruženju. Znate, kada čujem njegovo ime, prvo na šta pomislim je izuzetnost. Godinama osvajaju trofeje, ali i razvijaju igrače. Koliko sam upoznat, i u sadašnjem timu imamo nekoliko momaka koji su kandidati za NBA“.

Tomas ne krije da su mu u otkrivanju srpske košarke pomagali i nekadašnji saigrači.

Igrao sam sa Markom Brkićem, Ivanom Žigeranovićem, Stefanom Mladenovićem, Vladimirom Krupnikovićem i Zoranom Kristanovićem. Nadam se da nekoga nisam zaboravio. Normalno je da u toj razmeni mišljenja centralna tema bude košarka“, istakao je Tomas, „Verujem da mogu da budem lider mladog tima, željnog dokazivanja, da pomognem u stvaranju novih uspeha, naravno uz želju da svi zajedno igramo vrhunsku košarku u svim takmičenjima“.

Uz košarkašku, Tomas ima i zanimljivu akademsku biografiju, pošto je diplomirani sociolog, za razliku od brojnih američkih kolega košarkaša koji su se, uglavnom, upuštali u studiranje ekonomije.

Sociologija je nauka o ljudskom ponašanju, pa sam mislio da je veoma zanimljivo da je studiram, jer se u svakodnevnom kontaktu sa ljudima susrećemo sa njom“, naglasio je novi plejmejker ’crno-belih’.

Tomas je već godinama okrenut humanitarnom radu sa decom, zbog čega je izuzetno cenjen u Sjedinjenim Državama.

Preko programa „Njujork blejz atletik klub“ trudimo se koliko je moguće da klincima od osam do 19 godina obezbedimo košarkaški razvoj, ali i da im pomognemo u radim obavezama, i da im prenesemo životne lekcije. Naš moto je „Životne veštine kroz sport“. Nadam se će sve više ljudi uključiti u program“, rekao je Tomas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu