Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.11.2009.

13:38

EL Grupa B: Tri pobede i poraz

Partizanovi protivnici iz evroligaške Grupe B zabeležili su pobede u svojim nacionalnim prvenstvima, osim Unikahe koja je doživela i peti poraz.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizanov naredni protivnik, francuski Orlean, savladao je Viši na gostovanju sa 84:76. Olimpijakos je savladao Marusi sa 86:77, dok je Lijetuvos Ritas bio ubedljiv protiv Šiauliaija sa 99:77. Unikaha je nastavila sa očajnim rezultatima u prvenstvu Španije, izgubivši od Kahasola sa 63:61. Efes Pilsen u ponedeljak gostuje Turk Telekomu.

Orlean je došao i do treće pobede u prvenstvu Francuske, savladavši Viši na gostovanju sa 84:76. Junak pobede bio je Amerikanac Sedrik Benks koji je ubacio 29 poena. Solidan je bio i centar Rivon Kovil sa 18 poena. Orlean zauzima četvrtu poziciju u šampionatu Francuske sa tri pobede i jednim porazom.

Olimpijakos je zabeležio i drugu pobedu u grčkom prvenstvu, pošto je na domaćem terenu bio bolji od Marusija rezultatom 86:77. Najbolji na terenu bio je Linas Kleiza sa 27 poena i sedam skokova. Sofoklis Skorcanitis je imao 16 poena i šest skokova, dok je Džoš Čajldres zabeležio 15 poena uz sedam uhvaćenih lopti. Srpski reprezentativac Miloš Teodosić na terenu je proveo 29 minuta i za to vreme je postigao četiri poena i sa pet dodavanja je bio prvi asistent ekipe.

Najubedljiviju pobedu ostvarila je ekipa Lijetuvos Ritasa, nad Šiauliaijem, rezultatom 99:77. Trener Rimas Kurtinaitis odmarao je Arona Bejnsa posle povrede na meču sa Orleanom u Evroligi. Martinas Gečevičijus ubacio je 23 poena, uz po četiri skoka i asistencije, a Dejan Borovnjak je imao dva poena manje i skok više. Arturas Jomantas je imao 19 poena, a dobru partiju prikazao je i kapiten Steponas Babrauskas sa 11 poena, osam skokova i pet asistencija.

Unikaha se i dalje nalazi u rezultatskoj agoniji u španskom prvenstvu, pošto je u petom kolu zabeležila i peti poraz. Ovaj put, u andaluzijskom derbiju, uspešnija od tima iz Malage, bila je Kahasol Sevilja koja je slavila sa 63:61. Takuan Din je bio najefikasniji sa 16 poena, Karlos Himenes imao je 12, a Georgios Printezis 10 poena.

Da situacija u Malagi bude jos teža, doprinela je i, po svemu sudeći, teška povreda Printezisa, koji je dobrio frakturu ramena posle jednog zakucavanja.

Ekipa Efes Pilsena svoj meč u prvenstvu Turske igra u ponedeljak, kada gostuje Turk Telekomu.

Partizan u trećem kolu Evrolige u četvrtak, od 20:45 časova, dočekuje ekipu Orleana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu