Nova vest
Košarka

Subota, 03.05.2008.

19:57

Partizan pao u Železniku

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši FMP-a pobedili su Partizan 71:69 (20:20, 16:20, 12:17, 23:12), u osmom kolu Svislajon Superlige. Ovo je prvi poraz ekipi Duška Vujoševića posle šest odigranih utakmica, dok FMP na drugoj strani ima šest pobeda i jedan poraz. Zoran Erceg bio je najzaslužniji za trijumf FMP-a sa 27 poena, a u ekipi Partizana najefikasniji je bio Nikola Peković sa 19 poena.

Zanimljivo je da je FMP i pre ovog duela bio poslednji srpski klub koji je savladao Partizan, početkom sezona u NLB ligi.

Meč u Železniku rešen je u samom finišu. Predrag Samardžiski je na 30 sekundi pre kraja promašio dva slobodna bacanja pri vođstvu "crno-belih" 69:68, ali se već u sledećem napadu iskupio pošto je poentirao uz prekršaj.

Centar FMP-a ovoga puta bio je siguran i sa linije slobodnih bacanja, i Partizan je na šest sekundi pre kraja imao minus dva – 71:69. U poslednjem napadu Palasio je pokušao šutem sa pola terena, ali nije pogodio, i domaći tim je na kraju slavio.

Utakmica je protekla u konstantnoj prednosti gostiju, a kada je sedam minuta pre kraja Novica Veličković podigao na najviših 63:50, činilo se da je pobednik odlučen. Tada domaći tim predvođen Ercegom i Krstovićem pravi seriju 18-3, i u poslednja dva minuta ušlo se sa prednošću domaćina (68:66).

Tada je usledio već opisani deo meča u kojem je tim Slobodana Klipe uspeo da pobedi, iako je Kecman trojkom vratio prednost Partizanu (69:68).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu