Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.12.2007.

21:42

Dušan Ivković ipak pristao?

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Nekadašnji selektor reprezentacije Dušan Ivković nalazi se na korak od povratka na klupu nacionalnog tima, prenose u četvrtak uveče beogradski mediji. Posle sastanka radne grupe u najjačem mogućem sastavu (Kapičić, Stanković, Danilović, Bojić, Čović), nije bilo baš najjasnije da li je Ivković rekao bilo šta na predlog da ponovo sedne na klupu reprezentacije sa kojom je osvajao brojne medalje. Posebno posle izjave predsednika saveza Kapidžića da se razgovori nastavljaju u petak...

Medjutim, u izjavi za"Sport" Ivković se ipak "otvorio" i rekao da je na nešto ipak pristao - u narednom periodu on će ipak biti na čelu srpske reprezentativne košarke:

"Posle jučerašnjeg sastanka sa radnom grupom, dao sam saglasnost i prihvatio odgovornost da vodim brigu o muškom reprezentativnom basketu
U ovom trenutku ne mogu precizno da kažem kako će se krstiti funkcija koju sam prihvatio, ali mislim i da nije od krucijalnog značaja" rekao je Ivković za "Sport".

Ivković je od početka rada pomenute grupe važio za kandidata broj jedan bez konkurencije, bilo da se špekulisalo sa mestom predsednika Stručnog saveta ili selektora. Prva je osoba sa kojom je najjuže rukovodstvo Saveza počelo seriju razgovora za reorganizaciju i traželje izlaza iz tunela u kome se našao nekada trofejni sport.

" Za novi sastanak sam saznao sasvim slučajno, nisam ga očekivao ponovo u kratkom vremenskom intervalu. Otvorili akutnu tematiku, bilo je svega i svačega . Ne samo vezano za košarku, već uopšte za stanje srpskog sporta. Nije mi se dopalo kada su me obavestili da ozbiljno računaju, da sam jedino rešenje.. . Pogotovo što situacija nije jednostavna, tek slede promene Statuta, veliki posao je pred nama, ali, popularno rečeno, dao sam zeleno svetlo – nije želeo da širi priču Dušan Ivković, sa kojim je nacionalna selekcija svojevremeno ispisivala najblistavije stranice pod obručima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu