Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.11.2007.

11:56

Veličković: "Sledeći put pogađam"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U trećem meču Evrolige Partizan je izgubio u svom "Pioniru" od prvaka Evrope Panatinaikosa 94:90. „Crno – beli" su igrali veoma dobro, a priliku da svom timu donese pobedu propustio je Novica Veličković, koji je imao otvoren šut za tri poena na samo dve sekunde pre kraja meča. Svi akteri meča istakli su fantastično navijanje u punom "Pioniru".

Zadovoljan sam sa nekoliko stvari, ali bih kao i navijači bio zadovoljniji da smo dobili. Žao mi je zbog navijača ali biće još velikih utakmica. Protiv jačih imamo samo obavezu da ofigramo najbolje što možemo. Procenat šuta je posledica mladosti, ne mora da bude tako, ali to je pitanje godina, protiv toga ne možemo. Čestitam Panatinaikosu na zasluženoj pobedi, vodili su tokom većeg dela utakmice, a mi nismo mogli kada smo dolazili do vođstva, da napravimo veću razliku. Loše smo šutirali za tri poena, a oni su odlično branili naš ‘pik en rol',” rekao je Vujošević.

Željko Obradović, bivši trener Partizana, bio je zadovoljan rezultatom, ali ne u potpunosti igrom svog tima.

Izvanredna utakmica u svakom slučaju. Mogli smo ranije da obezbedimo pobedu, tri puta u poslednja tri minuta promašili smo otvorene šuteve. Hvala navijačima na dočeku i čestitam mojim igračima, jer u ovakvoj atmosferi zaista nije lako igrati“, izjavio je Obradović.

O igri Partizana pohvalno se izrazio i bivši igrač tog tima Dejan Tomašević.

Ne bih da malerišem Partizanu, ali sam siguran da u Pioniru više niko neće dobiti. Kada to kažem mislim i na i na kvalitet tima i na fantastičnu publiku. Mi još nismo u pravoj formi ali smo bez obzira na to kvalitetniji tim“.

Momak koji je imao meč u rukama, Novica Veličković, sjajnu partiju nije krunisao pogotkom za pobedu.

Imao sam taj šut, sledeći put neću promašiti. Igrali smo dobro, publika nas je nosila. Panatinaikos je jak tim, ali ovde se niko neće naigrati“, rekao je reprezentativac Srbije.

Nikola Peković je ponovo bio najbolji kod "crno - belih", a meč je završio sa indeksom korisnosti 38.

Meč je bio izvanredan nije mala stvar igrati na jednu loptu sa prvakom Evrope. Nevozno smo počeli, posle je sve došlo na svoje mesto. Nismo imali sreće, ostaje da na sledeće mečeve uđemo sa istim žarom i sve će biti u redu“, rekao je Peković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu