Nova vest
Košarka

Sreda, 22.11.2006.

22:47

Kecman za infarkt pobedu Partizana

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Partizana pobedili su Union Olimpiju u Ljubljani sa 71:70 i tako posle tri godine prekinuli niz poraza na gostujućim terenima!

Pogodak za dva boda i treći trijumf u Evroligi postigao je Dušan Kecman 3 sekunde pre kraja. Iako su minut pre kraja vodili sa 69:62 crno-beli su se poigrali sa nervima svojih navijača i stručnog štaba. Tri lopte oduzeli su košarkaši Olimpije i pretvorili ih u lake poene, a posle prekršaja Tepića posle još jedne bezidjene akcije sa Perovićem, na liniju penala otišao je Raniko.

Finac je pogodio oba slobodna bacanja, a Kamings je poveo poslednji napad Partizana. Amerikanac je na udvajanju uposlio Kecmana koji je sa poludistance pogodio dvojku i prekinuo trogodišnju agoniju crno-belih i 22 meča bez pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu pred 4000 gledalaca u "Tivoliju" bio je odlični Kamings sa 18 poena, Drobnjak je ubacio 14, a Perović 13.

U ekipi Olimpije Raniko je postigao 26, a Markoišvili 12.

U tvrdoj utakmici, ekipe su se u prvom poluvremenu smenjivale u vodstvu, a šampion Slovenije otišao je na veliki odmor uz poen prednosti 32:31.

Drugi deo doneo je velike obrte. Olimpija se odmah na startu sa dve trojke Ranika odlepila sa 53:44, a onda su crno-beli počeli da igraju mnogo lakše i tečnije. Trojka Drobnjaka, serija penala Kamingsa i dvojka, pa trojka Bogdanovića doneli su Partizanu seriju od 17-3 u periodu od 30-36.minuta. U poslednji minut crno-beli su ušli sa prednošću 69:62 a trener Gašper Okorn odlučio se za poslednju očajničku varijantu. Bekovi Olimpije prešli su u opšti presing, a za nepunih 20 sekundi posle dva pogotka sa linije slobodnih bacanja Ranika, lopte su za lake poene gubili Kecman i Kamings (obe lopte ukrao je Manučar Markoišvili), a u več opisanom finišu crno-beli su ipak iščupali pobedu.

Ekipa Partizana naredne nedelje dočekuje Panatinaikos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu