Nova vest
Košarka 96

18.4.2024.

22:33

Vujošević: Jokić da dođe motivisan, a ne da čašćava prisustvom

Košarkaški trener Duško Vujošević govorio je o predstojećem letu koje čeka reprezentaciju Srbije.

Izvor: Sport Klub

Profimedia

Ekipa Svetislava Pešića od 26. jula od 11. avgusta igraće na Olimpijskim igrama u Parizu, na koje dolazi kao aktuelni vicešampion sveta.

U Manili je u oslabljenom sastavu stigla do srebra, a pitanje svih pitanja je da li će sa najjačim timom otići na olimpijski turnir, odnosno da li će Nikola Jokić igrati za nacionalni tim ovog leta.

“Svetsko prvenstvo nije bilo na ekstremno visokom nivou kvaliteta, ali nije očekivano bilo da se osvoji medalja. Prvo, Pešić je stara škola koja zahteva jednu stvar, a to su dve stvari, a to je red, rad i disciplina. Tako je, on je rekao, ja citiram… Stvarno je reprezentaciji bilo potrebno da se vrati red i rad. Atmosfera nije bila sjajna pred put, ali se tamo napravila. Bio je dobio dobar raspored, pa je svaka pobeda ima svoje nusprodukte. Stvorilo se zajedništvo, pogotovo kad se sve desilo sa Borišom Simanićem. To što se desilo, njegovo ponašanje pred svima, kad je slao poruke i podržavao ekipu, a borio za život jednu noć, to je diglo ekipu. Napravljen je uspeh koji niko nije očekivao. Sa tim timom je svaka medalja imala sjaj zlata”, rekao je Duško Vujošević u emisiji “360 stepeni” na televiziji N1, prenosi Sport klub.

Bivši trener Partizana govorio je i o šansama "orlova" na OI.

"Ako budemo išli u najjačem sastavu, kao što se najavljuje… Ako će tu biti Jokić, verovatno i Micić… Lučić je jako važan, nadamo se da da će igrati Bogdanović, koji je jako bitan za tu ekipu. Pod uslovom da svako od njih, i pre svega mislim na Jokića, dođe da igra, ne da čašćava svojim prisustvom, ako dođe maksimalno motivisan i u funkciji tima… Samo pod tim uslovima, imali bismo šanse. Nema jačeg takmičenja od Olimpijskih igara i tu učešće treba da bude krunisano dobrim rezultatom. To svima treba da bude motiv da se spreme i istrpe Pešićev dril", jasan je Vujošević.

Podeli:

Komentari 96

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 96

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu