Nova vest
Košarka 0

12.4.2024.

12:20

Meklemor negira silovanje: "Imali odnose, sada tvrdi da nije pristala"

Američki košarkaš Ben Meklemor oglasio se posle optužbi u vezi sa silovanjem i drugim prestupima seksualne prirode.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Konkretno, tereti se za za silovanje prvog stepena, protivpravnu seksualnu penetraciju prvog stepena i seksualno zlostavljanje drugog stepena. Meklemor je u saopštenju za medije negirao te navode.

"Optužbe koje su predate sudu sugerišu da sam 2021. godine imao seksualne odnose sa ženom koja je bila previše pod uticajem da bi mogla da pristane na to. Nisam optužen da sam upotrebom fizičke sile silovao nekoga, nego da sam se upustio u seksualne odnose sa nekim ko sada tvrdi da nije pristao na to. Nisam silovao tu ženu. Nisam nasilnik. Nikada nisam tražio seksualni odnos sa ženom koja nije bila zainteresovana za mene", napisao je Meklemor.

Potom se osvrnuo na sam proces i načine na koje mu je on doprineo.

"Optužbe datiraju od oktobra 2021. godine, kada sam igrao za Portland. Biće potrebno neko vreme kako bi činjenice bile jasne. Za sada tužitelji nisu obavestili moje advokate o bilo kakvim dokazima. Moji advokati i ja u potpunosti sarađujemo sa istragom. Ispunio sam svaki zahtev izned pred mene odmah i profesionalno. Naglasio sam da sam zainteresovan da svedočim pred porotom, ali mi je ta prilika uskraćena. Kada su moji advokati informisani o optužbama, odmah smo napravili planove u vezi sa mojim povratkom u SAD za prvo pojavljivanje pred sudom i o tome obavestio vlasti. Nisam mogao da učinim više da pomognem procesu", dodao je Meklemor.

Za kraj je imao poruku za sve one koji mu veruju.

"Istina će izaći na videlo. Siguran sam da ćemo se izvući i da će moje ime biti očišćeno. Hvala vam za podršku. Cenim to. Siguran sam da će se ovo okončati onako kako bi trebalo", zaključio je Meklemor.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu