Nova vest
Košarka 0

10.4.2024.

21:51

Bivši sedmi pik na NBA draftu uhapšen zbog silovanja

Američki košarkaš Ben Meklemor uhapšen je zbog optužbi u vezi sa silovanjem i drugim prestupima seksualne prirode.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Vest je preneo lokalni medij iz Portlanda, gde je Meklemor pre dve sezone imao poslednji NBA angažman odigravši 64 utakmice za Trejlbeljzerse.

Lokalni šerif je potvrdio da se 31- godišnjak nalazi u zatvoru, a kasnije tokom dana će izaći i pred sudiju u Okružnom sudu okruga Klakamas. Konkretno, tereti se za za silovanje prvog stepena, protivpravnu seksualnu penetraciju prvog stepena i seksualno zlostavljanje drugog stepena.

Meklemor je proveo devet sezona u NBA ligi nakon što su ga Sakramento Kingsi 2013. birali kao sedmog pika na draftu sa univerziteta Kanzas. Osim tima iz Kalifornije i Oregona, bio je član Memfisa, Hjustona i LA Lejkersa.

U periodu od 2013. do 2022. godine odigrao je 556 utakmica i u karijeri ima prosek od 9 poena, uz 2,3 skoka. Najbolje dane je proveo u Sakramentu, a posebno se pamti nekoliko odličnih partija u sezoni 2014/15 kada je imao 12 poena u proseku.

Po okončanju NBA karijere igrao je u Kini, Grčkoj i na kraju u Španiji gde je zimus prešao u Breogan. Sa timom iz Galicije je dogovorio saradnju do kraja sezone, ali je neminovno da će ugovor biti automatski raskinut.

Od kluba je nedavno i dobio dozvolu da napusti Lugo i otputuje u Oregon, iako je početkom marta takođe imao problema sa predstavnicima zakona zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Prethodno je u ACB ligi bio na proseku od 13,7 poena po meču.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu