Durent pokidao ahilovu tetivu, propušta veći deo sezone 2019/2020

Kevin Durent, košarkaš Golden Stejt Voriorsa, pokidao je ahilovu tetivu u petom meču finala, što znači da će propusti veći deo naredne sezone.

PTIzvor: B92
Podeli
Tanjug/ Chris Young/The Canadian Press via AP
Tanjug/ Chris Young/The Canadian Press via AP

Durent, koji je igrao sezonu iz snova, povredio je list na utakmici protiv Hjustona pre više od mesec dana.

Jedan od najboljih košarkaša sveta nije mogao da pomogne saigračima u nastavku seriju protiv Roketsa, kao ni protiv Blejzersa, a potom i Reptorsa u finalu.

Međutim, kako je Toronto vodio sa 3-1 u seriji, Durent je zajedno sa osobljem Voriorsa odlučio da zaigra u petoj utakmici. KD ušao je u meč na sjajan način, za 11 minuta postigao je 11 poena, ali usled promene pravca došlo je do kidanja ahilove tetive.

To su bile prve naznake, a potom je magnetna rezonanca to i potvrdila, posle čega je operisan. Nakon operacije Durent se oglasio saopštenjem.

"Pokidao sam ahilovu tetivu. Operacija je bila danas i bila je uspešna. Moj povratak nazada kreće od ovog trenutka. Zahvalan sam na svim porukama podrške. Kao što sam rekao u ponedeljak, boli me sve ovo, ali sam OK. Košarka je moja najveća ljubav i želeo sam da igram to veče. Želeo sam da pomognem saigračima u pohodu na treću uzastopnu titulu. Jednostavno se ovo desilo i ponosan sam što sam dao sve od sebe i što su moja braća pobedila", napisao je Durent na Instagram profilu.

Kevin Durent ima mogućnost da ovog leta postane slobodan košarkaš i potpiše višegodišnji ugovor sa Voriorsima ili nekom drugom franšizom. Ova povreda dosta menja situaciju, pošto će KD verovatno propustiti 80 odsto naredne sezone.

Durent ima 30 godina, u septembru će napuniti 31 i povreda ahilove tetive mogla bi dosta da mu utiče na dalju karijeru u NBA.

strana 1 od 42 idi na stranu