Jokić: Nemamo šta da izgubimo, najbolji smo protiv najjačih

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić očekuje žestok duel sa Minesota Timbervulvsima u meču koji direktno odlučuje ko će u plej-of.

Izvor: AK

Utorak, 10.04.2018.

09:18

Jokić: Nemamo šta da izgubimo, najbolji smo protiv najjačih
Foto: Getty images

Dva tima sastaju se u noći između srede i četvrtka (2:00h, tekstualni prenos na B92), a samo će se pobednik vratiti u doigravanje posle višegodišnjeg posta za obe ekipe.

Jokić je u ponedeljak desetim tripl-dablom u sezoni predvodio Nagetse do velike pobede nad Portlandom (88:82), posle preokreta sa -12 u trećoj četvrtini.

"Cela utakmica je bila "skakačka", nismo dobro skakali u prvoj četvrtini, (Jusuf) Nurkić nam je pravio mnogo problema. Skakanje je samo borba, nije bitno da li u odbrani ili napadu, sve je u želji da se 'potučeš'", rekao je Jokić. Nagetsi su pre nekoliko dana pobedili Vulvse na svom parketu, ali je tim iz Kolorada daleko slabiji u gostima (31-10 kod kuće, 15-25 u gostima).

"Nemamo ništa da izgubimo, idemo sa se borimo. Jedna je utakmica, sve je moguće. Njima se vratio Batler, nadam se da će za nas Geri (Heris) igrati više minuta. Biće žestoka utakmica, ali mi igramo bolje protiv jačih timova. Ne želim da potcenim Dalas, Lejkerse i slične, ali pobedili smo Sparse, Klivlend, po tri najbolja tima sa Istoka i Zapada, a gubili od onih sa dna", istakao je srpski centar.

Jokić je sa 11 asistencija bio praktično plejmejker Denvera protekle noći, što je uobičajeno za Nagetse koji nemaju standardnog organizatora igre.

"Nemamo zvezdu u timu, svako može da iskoči, nekad Vil Barton, nekad ja, nekad Geri, Pol (Milsap), Vilson (Čendler). Moramo da se istaknemo i odigramo na pravi način", kaže naš reprezentativac.

Nagetsi su u seriji od šest pobeda, dostigli su plej-of nivo igre od povratka Pola Milsepa na parket posle povrede.

"Prvih nekoliko utakmica kako se vratio ja sam se na nekin način prilagođavao njemu, uključivao ga više, posle toga mi je samo rekao da igram svoju igru, da ne brinem o njemu. To nešto govori o tome kakav je on Ol-star igrač", zaključio je Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: