Nova vest
Košarka 42

23.3.2024.

11:55

Timska igra sa pečatom Teodosića i Nedovića

Zvezda je uspela da prekine seriju od šest uzastopnih poraza u Evroligi, pošto je na svom tretenu savladala Virtus iz Bolonje sa 94:79.

Aleksandar Stajkovac
Srđan Stevanović/Starsport

Crveno-beli su izgubili sve šanse da se nađu u plej-ofu, ali će im pobeda značiti za samopouzdanje i kako bi se što bolje pripremili za izazove koji ih očekuju u završnici regionalnog takmičenja ABA lige.

Zvezda se nalazi na 16. mestu u elitnom takmičenju sa 11 pobeda i 20 poraza, dok je ekipa Virtusa osma sa skorom 17-14.

Ovo je četvrti put da se ove dve ekipe sastaju, a crveno-beli su još jednom odbranili svoju “tvrđavu” i izjednačili međusoban učinak na 2:2. Zvezda je u oba duela slavila kod kuće, dok je dva puta pretrpela poraz u Italiji.
U solidno popunjenoj “Beogradskoj areni”, pred 12.708 gledalaca po zvaničnom sajtu Evrolige, delovalo je da je Zvezda sa lakoćom došla do pobede.

Sferopulos je istakao da je ovo veoma bitna pobeda za ekipu.

"Morali smo da se borimo protiv sebe, da ostavimo ovakav utisak. Nismo zaslužili sve ove rezultate, neke mečeve smo mogli da dobijemo. Psihološki veoma bitna pobeda za ekipu", rekao je Sferopulos.

U prvom kvartalu smo mogli da vidimo dobru borbu na obe strane, gotovo izjednačeno je bilo, vodila se velika borba, a onda je Virtus sa dve uzastopne trojke, Pajole i Abasa preuzeo vođstvo, bilo je dovoljno i da dobije četvrtinu (21:23).

Vodila se borba i u drugoj deonici, sve do samog kraja, kada su na 20 sekundi pogodili dve brze trojke prvo Tobi, a posle ukradene lopte i Teodosić za +6 (48:42).

Borba se vodila sve do zavešnice treće deonice. Zvezda je pala u jednom momentu, Virtus je došao do egala 61:61, a onda je usledila 11:0 serija u režiji Nedovića i Teodosića i to bi bilo to.
Uspeli su crveno-beli do kraja da održavaju prednost i završe sa pobedom u rukama.
Zvezdina igra bila je dobra u oba pravca i u odbrani i napadu. Svi igrači, potrudili su se u odbrani, što se pokazalo kao veliki doprinos.

Crveno-beli su napravili čak 12 asistencija više (30/18), kao i 10 skokova u odbrani (30/20). Procenti su takođe bili dobri, pogotovo za tri poena čak 43 posto odnosno 10/23.
Kada je u pitanju individualna statistika, blistao je Nemanja Nedović sa 25 poena, tri skoka i sedam asistencija. Bek crveno-belih je odigrao jednu od najboljih partija ove sezone. Pored toga imao je veliki doprinos u odbrani.

Takođe Miloš Teodosić je briljirao i bio blizu trip-dabl učinka sa 11 poena i devet asistencija. Svaka je bila magična. Njegova energija na terenu, dovela je do toga da navijači skandiraju njegovo ime, a potom mu se i klanjaju.

Bolomboj je standardno dobro odigrao, završio sa 15 poena i pet skokova, Davidovac blista već drugi utakmicu u nizu . Posle 19 u prethodnoj, ovu je završio sa 11 poena i pet skokova. Dvocifren je bio i Mitrović sa 11, a doprinos su dali i Tobi, Gedraitis i Ilić. Čak i Hanga, uprkos sam tri poena, upisao je po sedam skokova i asistencija.

Sofascore

Sferopulos je zadovoljan igrom celokupne ekipe.

"Plan pre ove utakmice je bio da svaki igrač mora da ta nešto više, mali detalj koji je nedostajao u prethodnim mečevima. Borili smo se dobro. Dobar posao smo odradili u odbrani. U drugom poluvremenu smo kontrolisali meč. Kada su istopili prednost, mi smo uspeli da se vratimo na dvocifrenu prednost. Posle duplog kola se fokusiramo na meč u ABA ligi. Želim da se zahvalim navijačima, pokušaćemo da ih usrećimo sa što više pobeda u oba takmičenja", rekao je Sferopulos.

Ostalo je još tri utakmice do kraja regularnog dela Evrolige. Zvezda u narednom kolu gostuje Real Madridu, potom Olimpijakos dolazi u Beograd, a “zavese padaju” u Istanbulu, gde crveno-beli završavaju svoju avanturu protiv Efesa.

Izabranici Janisa Sferopulosa će pokušati da ostvare što veći broj pobeda i pripreme se za završnicu regionalnog takmičenja.

Pre duela sa Realom, crveno-beli na svom terenu dočekuju Megu, u ponedeljak od 20 časova.

Podeli:

Komentari 42

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 42

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu