Nova vest
Košarka 26

21.3.2024.

12:00

Šta je presudilo Zvezdi?

Košarkaši Crvene zvezde su upisali i šeti uzastopni poraz u Evroligi. Bolji od njih je bio Panatinaikos na domaćem terenu.

Aleksandar Stajkovac
Starsport

Ekipa iz Atine je slavila protiv crveno-belih u "Beogradskoj areni" rezultatom 89:76, u okviru 30. kola Evrolige.

Ovim porazom, Zvezda je izgubila sve šanse za plej-in u elitnom takmičenju.

Crveno-beli se nalaze na 16. mestu tabele sa 10 pobeda i 20 poraza. Sa druge strane, Panatinaikos je treći sa skorom 19-11.

Zvezda nije uspela da odgovori na sjajno šutersko veče “zelenih”. Odbrana nije najbolje funkcionisala. Panatinaikos je već i prvoj četvrtini pogodio sedam trojki, a dve poslednje uz istek napada sa zvukom sirene (Slukas i Nan), što je iz egala odvelo goste na +9.

"Oni su postigli nekoliko trojki iz tranzicije, a mi nismo bili u bonusu. Mogli smo da presečemo to faulom. Oni su dali 29 poena, što se u ovakvim utakmicama teško stiže."

Kada god su crveno-beli pokušali da se vrate u meč, usledila je reakcije Panatinaikosa i poraz je bio neminovan.

Kada se pogleda statistika, ekipe su u većem broju parametra bile izjednačene, ali šut za tri poena je bio presudan. Košarkaši Zvezde su pogodili svega šest iz 22 pokušaja dok je Panatinaikos imao 12/21, odnosno 57% uspešnosti.

Odbrana crveno-beli nije bila na visokom nivou, što je potvrdio i Sferopulos na konferenciji za medije. Veliki broj poena primljen je u tranziciji. Takođe, nekoliko puta su crveno-beli van bonusa mogli da seku brze poene, šuteve za tri poena, što nisu uradili.

Zvezda je dobro branila reket u prvom poluvremenu, ali je i to “puklo” u drugom delu igre. Centar Panatinaikosa Matijas Lesor je u prvom delu igre, dobrim udvajanjem, najčešće Bolomboja i Mitrovića postigao samo četiri poena, ali je u drugom uspeo da pronađe ritam i postane najkorisniji igrač gostujuće ekipe. Završio je meč sa 19 poena.

Veliki doprinos dao je Dinos Mitoglu, jedan od najboljih igraca ekipe iz Atine tokom čitave sezone sa 17 poena i devet skokova, takođe i Slukas sa klupe. Imao je dabl-dabl učinak sa 17 poena i 10 asistencija.

Pridružili su im se Kendrik Nan sa 15 i Džerijan Grant sa 12 poena. Iako nije stigao pravi doprinos od ostalih igrača, njih petorica su bila dovoljna za pobedu.

Sofascore

Kada je u pitanju Crvena zvezda, bolji od ostalih je bio Dejan Davidovac sa 19 poena, isti broj je postigao i Nemanja Nedović, koji se aktivirao u poslednjem kvartalu sa 10 poena.

Džoel Bolomboj je standardno odigrao, konstantan je čitave sezone, postigao je 11 poena i osam skokova. Ispostavio se kao najbolje pojačanje crveno-belih.

Dobru minutažu (23 min), iskoritio je Dalibor Ilić, koji je meč završio sa devet poena i četiri skoka.

Meč je obeležio i povratak Miloša Teodosića, koji je nešto ranije završio meč zbog pet faulova sa četiri poena i šest asistencija.


Kada su ostali igrači u pitanju, nisu dali dovoljan doprinos, kako bi pomogli ekipi da upiše eventualnu pobedu. Bez poena su bili Majk Tobi, Fredi Gilespi i Stefan Lazarević.

Adam Hanga, Džavonte Smart su upisali po dva poena, Rokas Gedraitis četiri, a Mitrović šest.

Kada se na sve to doda loša odbrana, poraz je neminovan. Svestan je bio Sferopulos.

"Naša odbrana nije bila dobra. Moramo da je poboljšamo u narednim mečevima", rekao je Sferopulos.

Crveno-bele već u petak očekuje novi duel sa ekipom Virtusa iz Bolonje, takođe u “Beogradskoj areni” sa početkom od 19 časova.

Do kraja regularnog dela Evrolige, očekuje ih gostovanje Realu i Efesu u poslednjem kolu, dok je između duel u Beogradu sa Olimpijakosom.

Podeli:

Komentari 26

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 26

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

1 h

Novo Sport Video Menu