Nova vest
Košarka 10

16.4.2024.

10:52

Sferopulos "poslao" Lesora u Partizan VIDEO

Bivši centar Partizana Matijas Lesor je u podkastu kod Čime Monekea, košarkaša Baskonije govorio o tome kako je obukao crno-beli dres.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Lesor je istakao kako na početku nije želeo da prihvati ponudu Partizana, već je želeo da ostane u Evroligi.

On je dalje objasnio kako je trenutni trener Crvene zvezde, tadašnji Makabija, Janis Sferopulos, imao značajnu ulogu u njegovom dolasku u Partizan.

"Počeo sam godinu u Makabiju, ugovor na dva meseca. Partizan me je hteo još na leto, ali je bio u Evrokupu. Došao sam iz Monaka sa kojim sam osvojio Evrokup, nisam želeo nazad. Želeo sam da ostanem zbog Evrolige, iako me je Partizan zvao. Kada se Žižić oporavio. Sferopulos me je zvao i rekao mi 'Sviđaš mi se, dobar si igrač, ali igraš pod ugovorom, moramo to da poštujemo.' Posle toga Partizan je nastavio da zove i posle toga. Bilo mi je bitno da to vidim. Oni nisu želeli da samo potpišu centra, želeli su da potpišu nekog za trenera. Zvali su u septembru, ti ih odjaviš, oni su zvali ponovo u decembru. On baš želi tebe, vidi nešto u tebi. Željko zna da promeni nekom život i karijeru. Kada je ponuda bila na stolu, pogledao sam šta imam. Ne znam što razmišljam, igraću za Željka, vraćam se u Beograd da igram za te neverovatne navijače", rekao je Lesor.

Francuski centar je proveo dve sezone u Partizanu, profilisao se kao jedan od najboljih centara Evrope, a potom prešao u Panatinaikos.

Podeli:

Komentari 10

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu