Nova vest
Košarka 224

5.4.2024.

22:28

Zvezda odlučuje o sudbini Partizana – ništa od Realove pomoći, Baskonija pobedila

Košarkaši Baskonije pobedili su Real u Madridu 95:91 u 33. kolu Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Juanjo Martin

Ekipa Duška Ivanovića zabeležila je veoma važan trijumf u borbi za plej-in, sada je na skoru 17-16 čime su obezbedili doigravanje i osmo mesto na tabeli pred poslednju rundu naredne sedmice.

Ovaj rezultat ne ide na ruku Partizanu, posebno jer je Efes dobio Fenerbahče, pa će crno-belima uz pobedu protiv Valensije, jedina nada biti Crvene zvezda, koja u poslednjem kolu igra protiv Efesa.

U tom meču ekipi Željka Obradovića odgovara pobeda Zvezde, uz trijumf nad Valensijom u četvrtak u Beogradu.

Podsećamo, ekipu Partizana je i drugi put potencijalno vodio do doigravanja, ali samo u slučaju da Baskonija izgubi obe utakmice -  protiv Reala i protiv Virtusu u Bolonji naredne sedmice.

Baskoniju je do trijumfa vodio neverovatni Markus Hauard sa 35 poena od čega je sedam bilo trojki.

Kod Madriđana je Mario Hezonja bio najefikasniji sa 18 poena, dva manje je ubacio Džanan Musa, a je Fakundo Kampaco staoje na korak od dabl-dabla, pošto je imao 12 poena i imao devet asistencija.

Dva španska tima vodial su velik borbu u Vizink centru, a Baskonija je dve i po četvrtine bila u rezultatskom zaostatku, da bi prva borba došla tek u poslednjem kvartalu.


Tim Ćusa Matea na početku četvrte deonice imao je šest poena viša, ali su izabranici Duša Ivanovića napravili seriju 13:0, koja je prelomila meč.

Ekipa iz Vitroije ostala je koncentrisanija u završnici i tako aktuelnom šampionu nanela sedmi poraz u Evroligi.

Četiri minuta i 42 sekunde pre kraja Baskonija je imala plus sedam (80:73), a Real je trojkom Marija Hezonje smanjio na 83:86 na 1,41 pre kraja.

Na 32 sekunde pre kraja, posle pogođenog jednog od dva slobodna bacanja Markusa Hauarda Baskonija je vodila 91:88.

Devetnaest sekundi pre psolednjeg zvižduka Musa je smanjio na 91:93, da biHauard je sa linije za slobodna bacanja povećao na 95:91 i tako postavio konačan rezultat.

Podeli:

Komentari 224

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 224

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu