Utorak, 26.05.2015.

08:27

Harden ostavio Hjuston u životu

Hjuston Rokitsi savladali su Golden Stejt Voriorse 128:115 i na taj način produžili finalnu seriju Zapadne konferencije (3:1).

Izvor:

Harden ostavio Hjuston u životu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

shazam

pre 8 godina

Shazame,imas li neki blog ili samo ovde delis svoje misli sa nama?
(spree15, 26. maj 2015 22:43)

Imao par tekstova kao citalac na jednom domacem portalu pre par godina, za vise je bila neprelazna tzv bolest lenjosti balkanskih brdjana koju uspesno gajim. Ja citam Edina tu i tamo, ali za stvarno siroku i detaljnu diskusiju aktuelnih desavanja u nba, mora da se cita na engleskom, pa ako ste tako trenutno u mogucnosti, toplo preporucujem tekstove gospodina Zacha, poznavaoca kosarke, vaterpola, balkanskih zena i jadranske obale: http://grantland.com/contributors/zach-lowe/

JeRemija

pre 8 godina

@vincecarter Hoćeš da kažeš da se igrači u NBA danas dopinguju, a to nisu činili pre 10 godina kada su igrali Kingsi sa Divcem i Pedjom?!
Ili hoćeš da kažeš da se igrači nisu dopingovali ni u ono ranije Džordanovo vreme, nego se dopinguju evo samo poslednjih par sezona?!
Inače, MJ je zakucavao sa linije bacanja zato što je jeo palente za doručak a Karl Meloun je imao rame kao Roni Koleman zato što je jeo puno graška bogatog proteinima?
U šta ti dečko veruješ...

vince carter

pre 8 godina

"Tracy Lamar Mcgrady" moj dragi rodjace,nije nostalgija nego je jednostavno to bila atomska kosarka u odnosu na ovu,samo slep covek to ne vidi,a to sto uporedjujes igrace je povrsno,kingsi su igrali toliko tecno i timski da jednostavno ovi ne bi imali nikakve sanse. Pa znas li koliko sam ja daleko od peleovog vremena a njega smatram najkompletnijim fudbalerom ikad jer sam realan i imam oci bez obzira protiv koga je igrao sa danasnjom spremom i nedozvoljenim sredstvima pravio bi malu decu. Ko prati UFC zna koliko su nedozboljena sredstva zastupljena a kamoli u ovim bogatijim sportovima,mozes da potplatis predsednika drzave a kamoli jednu doping kontrolu.

shazam

pre 8 godina

Hjuston je (za razliku od GS) ono na sta Barkli zaista misli kada kaze "jump shooting team", znaci tim koji ce u nekim utakmicama potpuno van toka igre ostati ili ih i dobiti zahvaljujuci ogromnom broju trojki koje sutiraju, a nekad ce iz istog razloga (kada trojke ne ulaze) umesto konkurentnosti u utakmici pretrpeti katastrofu
(shazam, 24. maj 2015 14:31)

To je bilo nakon 3. utakmice pre 3 veceri, a sinoc smo videli suprotnost - 17 od 32 trojke, pa se kocka eto i isplatila. Pretpostavljam da ce nekada i neko tako osvojiti titulu u (nadam se dalekoj) buducnosti, ali kockarski pristup slabo pali kada "kuca" igra sa jacim kartama (GS) a nekad moze da te saplete i kad si usao jaci u duel. To sto Hjustonu napredna statistika govori da bi trebalo da sutiraju sto vise trojki, ne znaci da ne treba imati i plan B kada eto igras protiv mozda i najbolje trojkaske ekipe svih vremena, koja cisto usput igra i najbolju odbranu i ima jednako "dubok" tim kao i Hjuston (za razliku od 3 i po igraca Klipsa). Svi smo videli efektivnost kombinacije sporog tempa, dobrog skoka i cvrste odbrane koju je igrao Memfis protiv Golden Stejta, s tim sto je Hjustonov napad nuklearna eksplozija u odnosu na Memfisov. Iako je delovalo tokom sezone da Hjuston nije defanzivno dobra ekipa, ali to je opravdano bilo samo kad su bili bez Dvajta. Oni imaju centarsku/krilnu liniju Hauard - Smit - Dzons - Kapela - Bruer - Ariza. To su sve vrlo dobri ili u par slucajeva fantasticni defanzivci. E da im je Tibodo

Miki27

pre 8 godina

Gorane, hvala sto si me ispravio! Kucam sa telefona pa nisam obratio paznju na to... Dakle, finale krece 4 juna i konacno da vidimo tu neku dobru kosarku jer od tolikog potenciranje ove sezone, za mene kao nekog ko prati odavno NBA, blago receno plejof je razocarenje! Moje misljenje

mare

pre 8 godina

Sjajna utakmica, generalno su sve cetiri bile dobre. Ko misli da su odbrane lose, neka pogleda kako clay thompson i green igraju odbranu, pravo odbrambeno umece.
Inace predvidjam titulu gsw, ne mislim da kralj moze da ih zaustavi, osim da Deladenova ne iscenira neki udarac kad se serija bude lomila :).

Radovan

pre 8 godina

Moje predviđanje je Golden State 4:1. Problem nastaje kasnije u finalu. Iako su ekipe sa istoka slabjije po svemu što se u košarci meri, na istoku svi biju i to na veliko a sudije puštaju (ko ne veruje neka pogleda kako igra Chikago, Boston, Klivkend i ostali). Tako da Curry, Thompson i kompanija će da imaju mnogo problema sa tabanjem. GSW igra najlepšu košarku, ali najlepša košara ne donosi uvek titulu. Moraće da se "potuku" sa Klivlendom. Inače, uz dužno poštovanje svima, neće proći dobro

$$$

pre 8 godina

Kakva glupa kosarka bez odbrane zivi cirkus za siroku publiku. Ne kazem da su igraci losi odlicni su ali ceo spektakl je ponizavajuci za edukovanog posmatraca koji nije nalozeni tinejdzer.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Trener, 26. maj 2015 12:04)

Nije isto kada igras odbranu protiv Hardena ili Blazica/Milosavljevica.

tracy lamar mcgrady

pre 8 godina

Odakle vam to da ce Houston tesko ponoviti ovakvo sutersko vece?

@Vince Carter.Ajde ti meni reci u kom matchupu Kingsi iz 2002.imaju prednost?
Webber Love i to je to mada bi Love pravio probleme izlazenjem na sut za 3,Divac je bolji od Mozgova ali ne donosi razliku ofanzivno,Christie bi verovatno smetao Lebronu ali samo to,Pedja i Smith bi sutirali trojke s tim da bi Pedju drzao lebron dok bi Smitha drzao ne tliko dobar defanzivac Pedja,Kyrie ofanzivno dere Bibbyja a Cavsi mogu da ga kriju na Christyju u odbrani.Klupa malo na strani Kingsa zbog Bobby Jacksona i Turkoglua.
Samo povrsna analiza matchupova cisto da ne budes toliko uveren da bi neke ekipe pojele ovaj Cleveland i nije mi jasno na osnovu cega tvrdis to?Nostalgija?

Memfis

pre 8 godina

@a jel si i ti muzicar Procitao sam jednom da ti u najboljem timu svih vremena nije ni MJ ni Kobi, nego Dreksler. Jedno je nekog ne voleti, a drugo biti glup i ne kapirati proste cinjenice, tako da nije u redu ta ti odredjujes ciji je komentar najglupji, ko god to bio, kad si u najuzoj konkurenciji po gluposti.

drvobradi

pre 8 godina

@Trener
Da bi razumeo NBA taktiku, prvo moras da naucis pravila NBA kosarke. Inace, cetvorica momaka koje gledas u finalima konferencija je igralo na SP prosle godine za tim SAD. Ostali nisu nista losiji, da ne pominjem LBJ. Rezultat znas. Pretpostavljam da ti postavljas bolju odbranu od Saleta Djordjevica, Kevin McHale-a i Steve Kerr-a .

Goran

pre 8 godina

"Miki 27" Za one neupucene kazes da finale pocinje 4. jula !!! Provjeri da li je bas tako. Zar ce cekati cijeli mjesec dana da bi igrali finalnu seriju??? Inace prema pravilu velikih brojeva jedna ekipa ce kad tad preokrenuti seriju i nadoknaditi zaostatak od 3 utakmice. Bilo bi interesantno da se to desi ove godine iako su sanse zaista minimalne.

Aki

pre 8 godina

@umotvorina bas me briga kako sam napisao bitno je da si ti procitao a istina boli kada vam se napise obicno cinjenicno stanje koje vi kraljicini fanovi ne zelite da vidite niti da prihvatite,isto kao sto ga i ove godine liga gura i dozvoljava neke nerealne trejdove a o sudjenju da ne govori kraljica onom sudiji Toniju Bradersu treba spomenik da podigne.Necu nista vise pisati do kraja velikog finala a vi ljubitelji kraljice mozete da trazite moje pravopisne greske koliko hocete,ali kraljica gubi ove godine svoje cetvrto finale to ce jedino biti vazno.

Spartakus

pre 8 godina

Ocajno sudjenje . U prvom poluvremenu najmanje 10 koraka nisu svirali. Smith je u jednom trenutku napravio 3 koraka u roku od 5 sekundi.NBA izgleda kao rukomet.

vince carter

pre 8 godina

Interesantno je kako neki zele da proguraju Lebrona medju 3,4 najbolja ikada,iako ni sama NBA liga nije ni delic popularna kao sto je bila,mislim da je i WWE(keceri)gledaniji u americi,konkurencija tanka,utakmice isprekidane prekidima to mere negledljivosti,lebrona prvo digli u nebo kad je uveo klivlend u finale na smesnom istoku a kada je potom pociscen u finalu od spursa gde se jasno videla razlika izmedju istoka i zapada,brajant se nipodistava a sam njegov ulazak u pleyof sa lejkersima na zapadu 2006 je ravan tom finalu..opasan igrac james ali marketing cini cuda takodje,ja mislim da ovaj klivlend na 20 pobeda ne bi mogao da dobije u jednom mecu..lejkerse,kingse,spurse ondasnje,dok sad mogu da dobiju finale..adrenalin,nervoza,motivacija odlucuju sampiona.

elmer

pre 8 godina

Lepa utakmica, odlicno sto se Kari nije tesko povredio

I odlican tiket naplacen plus poluvreme i breada i tompson plusevi, bravo momci.

Sledeci mec je kraj serije pa da svi uzivamo.

ivica

pre 8 godina

Hjuston pogodio sve sto je sutnuo.takva partija se tesko ponavlja. verujem u prolaz Gsw i finale sa Cavsima.A tamo ocekujem svasta.Iako svi veruju da Lebron nema sanse,verujte ovogodisnji nba je nikad nepredvidiji.Da se razumemo ,nije gsw san antonio.Prednost cavsima dajem u reketu.tt i mozgov su mnogo bolji od boguta.A shump kad pritisne karija bice gusto.Ako irving da 70% mogucnostu moguca je 7. utakmica

tracy lamar mcgrady

pre 8 godina

Ipak je Bogut nebitan igrac pa sudije nisu iskljucile Howarda,da je udario Delavedovu mozda bi popio i koju utakmicu suspenzije jer se Delavedova po svaku cenu mora zastititi.

Aki

pre 8 godina

Ne mogu da shvatim ove navijace Lebrona oni ne navijaju za Cavse nego za Lebrona,jedva cekam finale i poraz Lebrona koje ce mu biti cetvrto i onda neki ovde strucnjaci kazu najbolji svih vremena a covek ce imati izgubljena cetri finala,a do tih finala je dolazijo iskljucivo zbog slabe konkurencije na istoku da je kojim slucajem igrao na zapadu nebi bijo dva puta u velikom finalu.

Trener

pre 8 godina

Kakva glupa kosarka bez odbrane zivi cirkus za siroku publiku. Ne kazem da su igraci losi odlicni su ali ceo spektakl je ponizavajuci za edukovanog posmatraca koji nije nalozeni tinejdzer.

Bojan

pre 8 godina

(tony parker, 26. maj 2015 10:12)
vise para koje ide ligi.
veruj mi, ne postoji ekipa koja bi htela da igra vise meceva nego sto im je potrebno za prolaz, novi mec, veca sansa za povredu, Kari izvrne zglob i bye, bye sanse za titulu. Celnici lige mogu da navijaju za vise neizvesnosti i meceva, jer oni time samo dobijaju, ali igraci i timovi zele da se sve zavrsi u najkracem mogucem roku.

alen

pre 8 godina

Nadam se da se nije Carina osbiljno povredio i da ta konfuzija sto je imao nece uticati na dalji tok play off.pozdrav ljubiteljima NBA

petarczv

pre 8 godina

Ovo mi se svida prvenstveno iz razloga sto ce Irving imati vise odmora za veliko finale
(Bulbasor, 26. maj 2015 08:52)

Finale se igra 4. juna kako god da se zavrse serije...

ja

pre 8 godina

ovo je gore od Ronalda po pitanju faulova, ne mogu da svarim da njegova ekipa daje poene, a on i dalje trazi neke faulove i bacanja... sto se tice utakmice, tesko da ce Hjuston ponoviti ovo sutersko vece

tony parker

pre 8 godina

kakav dosadan play of samo par serija zanimljovo ovo nista ,ovo nocas je bilo cisto opustanje golden state da bi se igrala jos jedna utakmica kuci ipak karte tv prava nije malo para,

Miki27

pre 8 godina

Za one koji nisu upuceni, kako god da se zavrse ovi mecevi konferencija finale pocinje 4 jula... Igrali 4 ili 7 meceva, finale krece tada tako da ce Irving svakako imati vremena za odmor... Sto se tice sinocnjeg meca, ocekivano da se Hjustonu nece ponoviti izdanje kao u 3 mecu ali ova serija se zavrsava u 5 mecu! Za Hauarda nemam rijeci tj za sudije, ako ono nije za iskljucenje a Horfordovo jeste onda su se sudije pogubile! Hardenu svaka cast, sjajna partija

ja

pre 8 godina

Dzaba ova pobeda,dalje ide GSW! Inace,nadam se da ce Klivlend da osvoji titulu samo zbog Blata i LBJ,i prosto se cudim da ljudi pisu kako covek igra samo na snagu,to je besmisleno i on je mentalno toliko jak da je to neverovatno,posle onoliko promasaja i ona povreda na kraju,lik preuzme odgovornost i da poslednjih 5 poena za svoj tim. Pored Kobija najbolji igrac svih vremena,ne racunam DZordana on je igrao nesto drugo protiv mnogo jacih odbrana nego danas. Napred Kavsi!!!!

Unknown19G70

pre 8 godina

Uživanje je pratiti ovu seriju. Moglo je biti uzbudljivije da je HOU skinuo još jednu pobedu. Ali ono, što iznova i iznova me iznenađuje, to su sudije.. Haos. Mogu da zamislim da su ovde Dule, Željko, Duda.. Pa oni ne bi primili platu sve bi dali za kazne. Jača liga, a gore sudije, nema. Slično kao sa PL u fudbalu. Drago mi je što je matora celava drtina pala, zamisli 38 godina sudi, ali pre penzija odavno.

brazoria

pre 8 godina

samo pravi kockar(ali,ko reskira-dobija!,pravilo uvek bilo) mozze da stavi veccu kintu(pa bar sto jura) na pobedu Rokitsa sad u Ouklendu,u petoj tekmi!...priznajem,nisam taj!...

Boris Diaw

pre 8 godina

GS je dokazao da su prava ekipa sa dubokom klupom. Svi bi pomislili da ce Houston da ih razbije kada se Curry povredio, ali oni su celu utakmicu bili blizu povratka posle ocajne prve cetvrtine (ili bolje receno odlicne cetvrtine Rocketsa). Njihova druga petorka Barbosa, Livingston, Igoudala, Lee i Speights bi mogla da se nosi sa dosta ekipa koje nisu usle u play off. Jedina sansa Cavsa da pobede GS je da LeBron svaku utakmicu odigra na nivou ove poslednje protiv Atlante kada je imao triple double. Jedva cekam finale :)

StormBGD

pre 8 godina

Lepo je da se produze swrije, samo sto cu ja dobiti otkaz jer sam neispavan danima. :) Hjustonu treba jos jedan vrhunski igrac i bice sledece godine konkurenti za titulu.

IRONemke

pre 8 godina

Meni je najveci utisak sa ove utakmice onaj Karijev flop preko igraca. Drzi se majstore, cekamo te u finalu da cika Leka Dzejms potvrdi neke stvari

Boris Diaw

pre 8 godina

GS je dokazao da su prava ekipa sa dubokom klupom. Svi bi pomislili da ce Houston da ih razbije kada se Curry povredio, ali oni su celu utakmicu bili blizu povratka posle ocajne prve cetvrtine (ili bolje receno odlicne cetvrtine Rocketsa). Njihova druga petorka Barbosa, Livingston, Igoudala, Lee i Speights bi mogla da se nosi sa dosta ekipa koje nisu usle u play off. Jedina sansa Cavsa da pobede GS je da LeBron svaku utakmicu odigra na nivou ove poslednje protiv Atlante kada je imao triple double. Jedva cekam finale :)

brazoria

pre 8 godina

samo pravi kockar(ali,ko reskira-dobija!,pravilo uvek bilo) mozze da stavi veccu kintu(pa bar sto jura) na pobedu Rokitsa sad u Ouklendu,u petoj tekmi!...priznajem,nisam taj!...

StormBGD

pre 8 godina

Lepo je da se produze swrije, samo sto cu ja dobiti otkaz jer sam neispavan danima. :) Hjustonu treba jos jedan vrhunski igrac i bice sledece godine konkurenti za titulu.

Unknown19G70

pre 8 godina

Uživanje je pratiti ovu seriju. Moglo je biti uzbudljivije da je HOU skinuo još jednu pobedu. Ali ono, što iznova i iznova me iznenađuje, to su sudije.. Haos. Mogu da zamislim da su ovde Dule, Željko, Duda.. Pa oni ne bi primili platu sve bi dali za kazne. Jača liga, a gore sudije, nema. Slično kao sa PL u fudbalu. Drago mi je što je matora celava drtina pala, zamisli 38 godina sudi, ali pre penzija odavno.

ja

pre 8 godina

Dzaba ova pobeda,dalje ide GSW! Inace,nadam se da ce Klivlend da osvoji titulu samo zbog Blata i LBJ,i prosto se cudim da ljudi pisu kako covek igra samo na snagu,to je besmisleno i on je mentalno toliko jak da je to neverovatno,posle onoliko promasaja i ona povreda na kraju,lik preuzme odgovornost i da poslednjih 5 poena za svoj tim. Pored Kobija najbolji igrac svih vremena,ne racunam DZordana on je igrao nesto drugo protiv mnogo jacih odbrana nego danas. Napred Kavsi!!!!

Miki27

pre 8 godina

Za one koji nisu upuceni, kako god da se zavrse ovi mecevi konferencija finale pocinje 4 jula... Igrali 4 ili 7 meceva, finale krece tada tako da ce Irving svakako imati vremena za odmor... Sto se tice sinocnjeg meca, ocekivano da se Hjustonu nece ponoviti izdanje kao u 3 mecu ali ova serija se zavrsava u 5 mecu! Za Hauarda nemam rijeci tj za sudije, ako ono nije za iskljucenje a Horfordovo jeste onda su se sudije pogubile! Hardenu svaka cast, sjajna partija

ja

pre 8 godina

ovo je gore od Ronalda po pitanju faulova, ne mogu da svarim da njegova ekipa daje poene, a on i dalje trazi neke faulove i bacanja... sto se tice utakmice, tesko da ce Hjuston ponoviti ovo sutersko vece

tracy lamar mcgrady

pre 8 godina

Ipak je Bogut nebitan igrac pa sudije nisu iskljucile Howarda,da je udario Delavedovu mozda bi popio i koju utakmicu suspenzije jer se Delavedova po svaku cenu mora zastititi.

petarczv

pre 8 godina

Ovo mi se svida prvenstveno iz razloga sto ce Irving imati vise odmora za veliko finale
(Bulbasor, 26. maj 2015 08:52)

Finale se igra 4. juna kako god da se zavrse serije...

IRONemke

pre 8 godina

Meni je najveci utisak sa ove utakmice onaj Karijev flop preko igraca. Drzi se majstore, cekamo te u finalu da cika Leka Dzejms potvrdi neke stvari

Bojan

pre 8 godina

(tony parker, 26. maj 2015 10:12)
vise para koje ide ligi.
veruj mi, ne postoji ekipa koja bi htela da igra vise meceva nego sto im je potrebno za prolaz, novi mec, veca sansa za povredu, Kari izvrne zglob i bye, bye sanse za titulu. Celnici lige mogu da navijaju za vise neizvesnosti i meceva, jer oni time samo dobijaju, ali igraci i timovi zele da se sve zavrsi u najkracem mogucem roku.

ivica

pre 8 godina

Hjuston pogodio sve sto je sutnuo.takva partija se tesko ponavlja. verujem u prolaz Gsw i finale sa Cavsima.A tamo ocekujem svasta.Iako svi veruju da Lebron nema sanse,verujte ovogodisnji nba je nikad nepredvidiji.Da se razumemo ,nije gsw san antonio.Prednost cavsima dajem u reketu.tt i mozgov su mnogo bolji od boguta.A shump kad pritisne karija bice gusto.Ako irving da 70% mogucnostu moguca je 7. utakmica

$$$

pre 8 godina

Kakva glupa kosarka bez odbrane zivi cirkus za siroku publiku. Ne kazem da su igraci losi odlicni su ali ceo spektakl je ponizavajuci za edukovanog posmatraca koji nije nalozeni tinejdzer.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Trener, 26. maj 2015 12:04)

Nije isto kada igras odbranu protiv Hardena ili Blazica/Milosavljevica.

elmer

pre 8 godina

Lepa utakmica, odlicno sto se Kari nije tesko povredio

I odlican tiket naplacen plus poluvreme i breada i tompson plusevi, bravo momci.

Sledeci mec je kraj serije pa da svi uzivamo.

drvobradi

pre 8 godina

@Trener
Da bi razumeo NBA taktiku, prvo moras da naucis pravila NBA kosarke. Inace, cetvorica momaka koje gledas u finalima konferencija je igralo na SP prosle godine za tim SAD. Ostali nisu nista losiji, da ne pominjem LBJ. Rezultat znas. Pretpostavljam da ti postavljas bolju odbranu od Saleta Djordjevica, Kevin McHale-a i Steve Kerr-a .

tracy lamar mcgrady

pre 8 godina

Odakle vam to da ce Houston tesko ponoviti ovakvo sutersko vece?

@Vince Carter.Ajde ti meni reci u kom matchupu Kingsi iz 2002.imaju prednost?
Webber Love i to je to mada bi Love pravio probleme izlazenjem na sut za 3,Divac je bolji od Mozgova ali ne donosi razliku ofanzivno,Christie bi verovatno smetao Lebronu ali samo to,Pedja i Smith bi sutirali trojke s tim da bi Pedju drzao lebron dok bi Smitha drzao ne tliko dobar defanzivac Pedja,Kyrie ofanzivno dere Bibbyja a Cavsi mogu da ga kriju na Christyju u odbrani.Klupa malo na strani Kingsa zbog Bobby Jacksona i Turkoglua.
Samo povrsna analiza matchupova cisto da ne budes toliko uveren da bi neke ekipe pojele ovaj Cleveland i nije mi jasno na osnovu cega tvrdis to?Nostalgija?

alen

pre 8 godina

Nadam se da se nije Carina osbiljno povredio i da ta konfuzija sto je imao nece uticati na dalji tok play off.pozdrav ljubiteljima NBA

JeRemija

pre 8 godina

@vincecarter Hoćeš da kažeš da se igrači u NBA danas dopinguju, a to nisu činili pre 10 godina kada su igrali Kingsi sa Divcem i Pedjom?!
Ili hoćeš da kažeš da se igrači nisu dopingovali ni u ono ranije Džordanovo vreme, nego se dopinguju evo samo poslednjih par sezona?!
Inače, MJ je zakucavao sa linije bacanja zato što je jeo palente za doručak a Karl Meloun je imao rame kao Roni Koleman zato što je jeo puno graška bogatog proteinima?
U šta ti dečko veruješ...

Aki

pre 8 godina

Ne mogu da shvatim ove navijace Lebrona oni ne navijaju za Cavse nego za Lebrona,jedva cekam finale i poraz Lebrona koje ce mu biti cetvrto i onda neki ovde strucnjaci kazu najbolji svih vremena a covek ce imati izgubljena cetri finala,a do tih finala je dolazijo iskljucivo zbog slabe konkurencije na istoku da je kojim slucajem igrao na zapadu nebi bijo dva puta u velikom finalu.

Radovan

pre 8 godina

Moje predviđanje je Golden State 4:1. Problem nastaje kasnije u finalu. Iako su ekipe sa istoka slabjije po svemu što se u košarci meri, na istoku svi biju i to na veliko a sudije puštaju (ko ne veruje neka pogleda kako igra Chikago, Boston, Klivkend i ostali). Tako da Curry, Thompson i kompanija će da imaju mnogo problema sa tabanjem. GSW igra najlepšu košarku, ali najlepša košara ne donosi uvek titulu. Moraće da se "potuku" sa Klivlendom. Inače, uz dužno poštovanje svima, neće proći dobro

vince carter

pre 8 godina

Interesantno je kako neki zele da proguraju Lebrona medju 3,4 najbolja ikada,iako ni sama NBA liga nije ni delic popularna kao sto je bila,mislim da je i WWE(keceri)gledaniji u americi,konkurencija tanka,utakmice isprekidane prekidima to mere negledljivosti,lebrona prvo digli u nebo kad je uveo klivlend u finale na smesnom istoku a kada je potom pociscen u finalu od spursa gde se jasno videla razlika izmedju istoka i zapada,brajant se nipodistava a sam njegov ulazak u pleyof sa lejkersima na zapadu 2006 je ravan tom finalu..opasan igrac james ali marketing cini cuda takodje,ja mislim da ovaj klivlend na 20 pobeda ne bi mogao da dobije u jednom mecu..lejkerse,kingse,spurse ondasnje,dok sad mogu da dobiju finale..adrenalin,nervoza,motivacija odlucuju sampiona.

shazam

pre 8 godina

Hjuston je (za razliku od GS) ono na sta Barkli zaista misli kada kaze "jump shooting team", znaci tim koji ce u nekim utakmicama potpuno van toka igre ostati ili ih i dobiti zahvaljujuci ogromnom broju trojki koje sutiraju, a nekad ce iz istog razloga (kada trojke ne ulaze) umesto konkurentnosti u utakmici pretrpeti katastrofu
(shazam, 24. maj 2015 14:31)

To je bilo nakon 3. utakmice pre 3 veceri, a sinoc smo videli suprotnost - 17 od 32 trojke, pa se kocka eto i isplatila. Pretpostavljam da ce nekada i neko tako osvojiti titulu u (nadam se dalekoj) buducnosti, ali kockarski pristup slabo pali kada "kuca" igra sa jacim kartama (GS) a nekad moze da te saplete i kad si usao jaci u duel. To sto Hjustonu napredna statistika govori da bi trebalo da sutiraju sto vise trojki, ne znaci da ne treba imati i plan B kada eto igras protiv mozda i najbolje trojkaske ekipe svih vremena, koja cisto usput igra i najbolju odbranu i ima jednako "dubok" tim kao i Hjuston (za razliku od 3 i po igraca Klipsa). Svi smo videli efektivnost kombinacije sporog tempa, dobrog skoka i cvrste odbrane koju je igrao Memfis protiv Golden Stejta, s tim sto je Hjustonov napad nuklearna eksplozija u odnosu na Memfisov. Iako je delovalo tokom sezone da Hjuston nije defanzivno dobra ekipa, ali to je opravdano bilo samo kad su bili bez Dvajta. Oni imaju centarsku/krilnu liniju Hauard - Smit - Dzons - Kapela - Bruer - Ariza. To su sve vrlo dobri ili u par slucajeva fantasticni defanzivci. E da im je Tibodo

tony parker

pre 8 godina

kakav dosadan play of samo par serija zanimljovo ovo nista ,ovo nocas je bilo cisto opustanje golden state da bi se igrala jos jedna utakmica kuci ipak karte tv prava nije malo para,

Memfis

pre 8 godina

@a jel si i ti muzicar Procitao sam jednom da ti u najboljem timu svih vremena nije ni MJ ni Kobi, nego Dreksler. Jedno je nekog ne voleti, a drugo biti glup i ne kapirati proste cinjenice, tako da nije u redu ta ti odredjujes ciji je komentar najglupji, ko god to bio, kad si u najuzoj konkurenciji po gluposti.

Goran

pre 8 godina

"Miki 27" Za one neupucene kazes da finale pocinje 4. jula !!! Provjeri da li je bas tako. Zar ce cekati cijeli mjesec dana da bi igrali finalnu seriju??? Inace prema pravilu velikih brojeva jedna ekipa ce kad tad preokrenuti seriju i nadoknaditi zaostatak od 3 utakmice. Bilo bi interesantno da se to desi ove godine iako su sanse zaista minimalne.

mare

pre 8 godina

Sjajna utakmica, generalno su sve cetiri bile dobre. Ko misli da su odbrane lose, neka pogleda kako clay thompson i green igraju odbranu, pravo odbrambeno umece.
Inace predvidjam titulu gsw, ne mislim da kralj moze da ih zaustavi, osim da Deladenova ne iscenira neki udarac kad se serija bude lomila :).

Miki27

pre 8 godina

Gorane, hvala sto si me ispravio! Kucam sa telefona pa nisam obratio paznju na to... Dakle, finale krece 4 juna i konacno da vidimo tu neku dobru kosarku jer od tolikog potenciranje ove sezone, za mene kao nekog ko prati odavno NBA, blago receno plejof je razocarenje! Moje misljenje

Spartakus

pre 8 godina

Ocajno sudjenje . U prvom poluvremenu najmanje 10 koraka nisu svirali. Smith je u jednom trenutku napravio 3 koraka u roku od 5 sekundi.NBA izgleda kao rukomet.

vince carter

pre 8 godina

"Tracy Lamar Mcgrady" moj dragi rodjace,nije nostalgija nego je jednostavno to bila atomska kosarka u odnosu na ovu,samo slep covek to ne vidi,a to sto uporedjujes igrace je povrsno,kingsi su igrali toliko tecno i timski da jednostavno ovi ne bi imali nikakve sanse. Pa znas li koliko sam ja daleko od peleovog vremena a njega smatram najkompletnijim fudbalerom ikad jer sam realan i imam oci bez obzira protiv koga je igrao sa danasnjom spremom i nedozvoljenim sredstvima pravio bi malu decu. Ko prati UFC zna koliko su nedozboljena sredstva zastupljena a kamoli u ovim bogatijim sportovima,mozes da potplatis predsednika drzave a kamoli jednu doping kontrolu.

Trener

pre 8 godina

Kakva glupa kosarka bez odbrane zivi cirkus za siroku publiku. Ne kazem da su igraci losi odlicni su ali ceo spektakl je ponizavajuci za edukovanog posmatraca koji nije nalozeni tinejdzer.

Aki

pre 8 godina

@umotvorina bas me briga kako sam napisao bitno je da si ti procitao a istina boli kada vam se napise obicno cinjenicno stanje koje vi kraljicini fanovi ne zelite da vidite niti da prihvatite,isto kao sto ga i ove godine liga gura i dozvoljava neke nerealne trejdove a o sudjenju da ne govori kraljica onom sudiji Toniju Bradersu treba spomenik da podigne.Necu nista vise pisati do kraja velikog finala a vi ljubitelji kraljice mozete da trazite moje pravopisne greske koliko hocete,ali kraljica gubi ove godine svoje cetvrto finale to ce jedino biti vazno.

shazam

pre 8 godina

Shazame,imas li neki blog ili samo ovde delis svoje misli sa nama?
(spree15, 26. maj 2015 22:43)

Imao par tekstova kao citalac na jednom domacem portalu pre par godina, za vise je bila neprelazna tzv bolest lenjosti balkanskih brdjana koju uspesno gajim. Ja citam Edina tu i tamo, ali za stvarno siroku i detaljnu diskusiju aktuelnih desavanja u nba, mora da se cita na engleskom, pa ako ste tako trenutno u mogucnosti, toplo preporucujem tekstove gospodina Zacha, poznavaoca kosarke, vaterpola, balkanskih zena i jadranske obale: http://grantland.com/contributors/zach-lowe/

IRONemke

pre 8 godina

Meni je najveci utisak sa ove utakmice onaj Karijev flop preko igraca. Drzi se majstore, cekamo te u finalu da cika Leka Dzejms potvrdi neke stvari

tony parker

pre 8 godina

kakav dosadan play of samo par serija zanimljovo ovo nista ,ovo nocas je bilo cisto opustanje golden state da bi se igrala jos jedna utakmica kuci ipak karte tv prava nije malo para,

Aki

pre 8 godina

Ne mogu da shvatim ove navijace Lebrona oni ne navijaju za Cavse nego za Lebrona,jedva cekam finale i poraz Lebrona koje ce mu biti cetvrto i onda neki ovde strucnjaci kazu najbolji svih vremena a covek ce imati izgubljena cetri finala,a do tih finala je dolazijo iskljucivo zbog slabe konkurencije na istoku da je kojim slucajem igrao na zapadu nebi bijo dva puta u velikom finalu.

ja

pre 8 godina

Dzaba ova pobeda,dalje ide GSW! Inace,nadam se da ce Klivlend da osvoji titulu samo zbog Blata i LBJ,i prosto se cudim da ljudi pisu kako covek igra samo na snagu,to je besmisleno i on je mentalno toliko jak da je to neverovatno,posle onoliko promasaja i ona povreda na kraju,lik preuzme odgovornost i da poslednjih 5 poena za svoj tim. Pored Kobija najbolji igrac svih vremena,ne racunam DZordana on je igrao nesto drugo protiv mnogo jacih odbrana nego danas. Napred Kavsi!!!!

Trener

pre 8 godina

Kakva glupa kosarka bez odbrane zivi cirkus za siroku publiku. Ne kazem da su igraci losi odlicni su ali ceo spektakl je ponizavajuci za edukovanog posmatraca koji nije nalozeni tinejdzer.

vince carter

pre 8 godina

Interesantno je kako neki zele da proguraju Lebrona medju 3,4 najbolja ikada,iako ni sama NBA liga nije ni delic popularna kao sto je bila,mislim da je i WWE(keceri)gledaniji u americi,konkurencija tanka,utakmice isprekidane prekidima to mere negledljivosti,lebrona prvo digli u nebo kad je uveo klivlend u finale na smesnom istoku a kada je potom pociscen u finalu od spursa gde se jasno videla razlika izmedju istoka i zapada,brajant se nipodistava a sam njegov ulazak u pleyof sa lejkersima na zapadu 2006 je ravan tom finalu..opasan igrac james ali marketing cini cuda takodje,ja mislim da ovaj klivlend na 20 pobeda ne bi mogao da dobije u jednom mecu..lejkerse,kingse,spurse ondasnje,dok sad mogu da dobiju finale..adrenalin,nervoza,motivacija odlucuju sampiona.

ja

pre 8 godina

ovo je gore od Ronalda po pitanju faulova, ne mogu da svarim da njegova ekipa daje poene, a on i dalje trazi neke faulove i bacanja... sto se tice utakmice, tesko da ce Hjuston ponoviti ovo sutersko vece

Aki

pre 8 godina

@umotvorina bas me briga kako sam napisao bitno je da si ti procitao a istina boli kada vam se napise obicno cinjenicno stanje koje vi kraljicini fanovi ne zelite da vidite niti da prihvatite,isto kao sto ga i ove godine liga gura i dozvoljava neke nerealne trejdove a o sudjenju da ne govori kraljica onom sudiji Toniju Bradersu treba spomenik da podigne.Necu nista vise pisati do kraja velikog finala a vi ljubitelji kraljice mozete da trazite moje pravopisne greske koliko hocete,ali kraljica gubi ove godine svoje cetvrto finale to ce jedino biti vazno.

Miki27

pre 8 godina

Gorane, hvala sto si me ispravio! Kucam sa telefona pa nisam obratio paznju na to... Dakle, finale krece 4 juna i konacno da vidimo tu neku dobru kosarku jer od tolikog potenciranje ove sezone, za mene kao nekog ko prati odavno NBA, blago receno plejof je razocarenje! Moje misljenje

vince carter

pre 8 godina

"Tracy Lamar Mcgrady" moj dragi rodjace,nije nostalgija nego je jednostavno to bila atomska kosarka u odnosu na ovu,samo slep covek to ne vidi,a to sto uporedjujes igrace je povrsno,kingsi su igrali toliko tecno i timski da jednostavno ovi ne bi imali nikakve sanse. Pa znas li koliko sam ja daleko od peleovog vremena a njega smatram najkompletnijim fudbalerom ikad jer sam realan i imam oci bez obzira protiv koga je igrao sa danasnjom spremom i nedozvoljenim sredstvima pravio bi malu decu. Ko prati UFC zna koliko su nedozboljena sredstva zastupljena a kamoli u ovim bogatijim sportovima,mozes da potplatis predsednika drzave a kamoli jednu doping kontrolu.

brazoria

pre 8 godina

samo pravi kockar(ali,ko reskira-dobija!,pravilo uvek bilo) mozze da stavi veccu kintu(pa bar sto jura) na pobedu Rokitsa sad u Ouklendu,u petoj tekmi!...priznajem,nisam taj!...

Miki27

pre 8 godina

Za one koji nisu upuceni, kako god da se zavrse ovi mecevi konferencija finale pocinje 4 jula... Igrali 4 ili 7 meceva, finale krece tada tako da ce Irving svakako imati vremena za odmor... Sto se tice sinocnjeg meca, ocekivano da se Hjustonu nece ponoviti izdanje kao u 3 mecu ali ova serija se zavrsava u 5 mecu! Za Hauarda nemam rijeci tj za sudije, ako ono nije za iskljucenje a Horfordovo jeste onda su se sudije pogubile! Hardenu svaka cast, sjajna partija

ivica

pre 8 godina

Hjuston pogodio sve sto je sutnuo.takva partija se tesko ponavlja. verujem u prolaz Gsw i finale sa Cavsima.A tamo ocekujem svasta.Iako svi veruju da Lebron nema sanse,verujte ovogodisnji nba je nikad nepredvidiji.Da se razumemo ,nije gsw san antonio.Prednost cavsima dajem u reketu.tt i mozgov su mnogo bolji od boguta.A shump kad pritisne karija bice gusto.Ako irving da 70% mogucnostu moguca je 7. utakmica

tracy lamar mcgrady

pre 8 godina

Odakle vam to da ce Houston tesko ponoviti ovakvo sutersko vece?

@Vince Carter.Ajde ti meni reci u kom matchupu Kingsi iz 2002.imaju prednost?
Webber Love i to je to mada bi Love pravio probleme izlazenjem na sut za 3,Divac je bolji od Mozgova ali ne donosi razliku ofanzivno,Christie bi verovatno smetao Lebronu ali samo to,Pedja i Smith bi sutirali trojke s tim da bi Pedju drzao lebron dok bi Smitha drzao ne tliko dobar defanzivac Pedja,Kyrie ofanzivno dere Bibbyja a Cavsi mogu da ga kriju na Christyju u odbrani.Klupa malo na strani Kingsa zbog Bobby Jacksona i Turkoglua.
Samo povrsna analiza matchupova cisto da ne budes toliko uveren da bi neke ekipe pojele ovaj Cleveland i nije mi jasno na osnovu cega tvrdis to?Nostalgija?

tracy lamar mcgrady

pre 8 godina

Ipak je Bogut nebitan igrac pa sudije nisu iskljucile Howarda,da je udario Delavedovu mozda bi popio i koju utakmicu suspenzije jer se Delavedova po svaku cenu mora zastititi.

Spartakus

pre 8 godina

Ocajno sudjenje . U prvom poluvremenu najmanje 10 koraka nisu svirali. Smith je u jednom trenutku napravio 3 koraka u roku od 5 sekundi.NBA izgleda kao rukomet.

Memfis

pre 8 godina

@a jel si i ti muzicar Procitao sam jednom da ti u najboljem timu svih vremena nije ni MJ ni Kobi, nego Dreksler. Jedno je nekog ne voleti, a drugo biti glup i ne kapirati proste cinjenice, tako da nije u redu ta ti odredjujes ciji je komentar najglupji, ko god to bio, kad si u najuzoj konkurenciji po gluposti.

Boris Diaw

pre 8 godina

GS je dokazao da su prava ekipa sa dubokom klupom. Svi bi pomislili da ce Houston da ih razbije kada se Curry povredio, ali oni su celu utakmicu bili blizu povratka posle ocajne prve cetvrtine (ili bolje receno odlicne cetvrtine Rocketsa). Njihova druga petorka Barbosa, Livingston, Igoudala, Lee i Speights bi mogla da se nosi sa dosta ekipa koje nisu usle u play off. Jedina sansa Cavsa da pobede GS je da LeBron svaku utakmicu odigra na nivou ove poslednje protiv Atlante kada je imao triple double. Jedva cekam finale :)

Unknown19G70

pre 8 godina

Uživanje je pratiti ovu seriju. Moglo je biti uzbudljivije da je HOU skinuo još jednu pobedu. Ali ono, što iznova i iznova me iznenađuje, to su sudije.. Haos. Mogu da zamislim da su ovde Dule, Željko, Duda.. Pa oni ne bi primili platu sve bi dali za kazne. Jača liga, a gore sudije, nema. Slično kao sa PL u fudbalu. Drago mi je što je matora celava drtina pala, zamisli 38 godina sudi, ali pre penzija odavno.

elmer

pre 8 godina

Lepa utakmica, odlicno sto se Kari nije tesko povredio

I odlican tiket naplacen plus poluvreme i breada i tompson plusevi, bravo momci.

Sledeci mec je kraj serije pa da svi uzivamo.

mare

pre 8 godina

Sjajna utakmica, generalno su sve cetiri bile dobre. Ko misli da su odbrane lose, neka pogleda kako clay thompson i green igraju odbranu, pravo odbrambeno umece.
Inace predvidjam titulu gsw, ne mislim da kralj moze da ih zaustavi, osim da Deladenova ne iscenira neki udarac kad se serija bude lomila :).

alen

pre 8 godina

Nadam se da se nije Carina osbiljno povredio i da ta konfuzija sto je imao nece uticati na dalji tok play off.pozdrav ljubiteljima NBA

Goran

pre 8 godina

"Miki 27" Za one neupucene kazes da finale pocinje 4. jula !!! Provjeri da li je bas tako. Zar ce cekati cijeli mjesec dana da bi igrali finalnu seriju??? Inace prema pravilu velikih brojeva jedna ekipa ce kad tad preokrenuti seriju i nadoknaditi zaostatak od 3 utakmice. Bilo bi interesantno da se to desi ove godine iako su sanse zaista minimalne.

$$$

pre 8 godina

Kakva glupa kosarka bez odbrane zivi cirkus za siroku publiku. Ne kazem da su igraci losi odlicni su ali ceo spektakl je ponizavajuci za edukovanog posmatraca koji nije nalozeni tinejdzer.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Trener, 26. maj 2015 12:04)

Nije isto kada igras odbranu protiv Hardena ili Blazica/Milosavljevica.

StormBGD

pre 8 godina

Lepo je da se produze swrije, samo sto cu ja dobiti otkaz jer sam neispavan danima. :) Hjustonu treba jos jedan vrhunski igrac i bice sledece godine konkurenti za titulu.

JeRemija

pre 8 godina

@vincecarter Hoćeš da kažeš da se igrači u NBA danas dopinguju, a to nisu činili pre 10 godina kada su igrali Kingsi sa Divcem i Pedjom?!
Ili hoćeš da kažeš da se igrači nisu dopingovali ni u ono ranije Džordanovo vreme, nego se dopinguju evo samo poslednjih par sezona?!
Inače, MJ je zakucavao sa linije bacanja zato što je jeo palente za doručak a Karl Meloun je imao rame kao Roni Koleman zato što je jeo puno graška bogatog proteinima?
U šta ti dečko veruješ...

Bojan

pre 8 godina

(tony parker, 26. maj 2015 10:12)
vise para koje ide ligi.
veruj mi, ne postoji ekipa koja bi htela da igra vise meceva nego sto im je potrebno za prolaz, novi mec, veca sansa za povredu, Kari izvrne zglob i bye, bye sanse za titulu. Celnici lige mogu da navijaju za vise neizvesnosti i meceva, jer oni time samo dobijaju, ali igraci i timovi zele da se sve zavrsi u najkracem mogucem roku.

drvobradi

pre 8 godina

@Trener
Da bi razumeo NBA taktiku, prvo moras da naucis pravila NBA kosarke. Inace, cetvorica momaka koje gledas u finalima konferencija je igralo na SP prosle godine za tim SAD. Ostali nisu nista losiji, da ne pominjem LBJ. Rezultat znas. Pretpostavljam da ti postavljas bolju odbranu od Saleta Djordjevica, Kevin McHale-a i Steve Kerr-a .

Radovan

pre 8 godina

Moje predviđanje je Golden State 4:1. Problem nastaje kasnije u finalu. Iako su ekipe sa istoka slabjije po svemu što se u košarci meri, na istoku svi biju i to na veliko a sudije puštaju (ko ne veruje neka pogleda kako igra Chikago, Boston, Klivkend i ostali). Tako da Curry, Thompson i kompanija će da imaju mnogo problema sa tabanjem. GSW igra najlepšu košarku, ali najlepša košara ne donosi uvek titulu. Moraće da se "potuku" sa Klivlendom. Inače, uz dužno poštovanje svima, neće proći dobro

petarczv

pre 8 godina

Ovo mi se svida prvenstveno iz razloga sto ce Irving imati vise odmora za veliko finale
(Bulbasor, 26. maj 2015 08:52)

Finale se igra 4. juna kako god da se zavrse serije...

shazam

pre 8 godina

Hjuston je (za razliku od GS) ono na sta Barkli zaista misli kada kaze "jump shooting team", znaci tim koji ce u nekim utakmicama potpuno van toka igre ostati ili ih i dobiti zahvaljujuci ogromnom broju trojki koje sutiraju, a nekad ce iz istog razloga (kada trojke ne ulaze) umesto konkurentnosti u utakmici pretrpeti katastrofu
(shazam, 24. maj 2015 14:31)

To je bilo nakon 3. utakmice pre 3 veceri, a sinoc smo videli suprotnost - 17 od 32 trojke, pa se kocka eto i isplatila. Pretpostavljam da ce nekada i neko tako osvojiti titulu u (nadam se dalekoj) buducnosti, ali kockarski pristup slabo pali kada "kuca" igra sa jacim kartama (GS) a nekad moze da te saplete i kad si usao jaci u duel. To sto Hjustonu napredna statistika govori da bi trebalo da sutiraju sto vise trojki, ne znaci da ne treba imati i plan B kada eto igras protiv mozda i najbolje trojkaske ekipe svih vremena, koja cisto usput igra i najbolju odbranu i ima jednako "dubok" tim kao i Hjuston (za razliku od 3 i po igraca Klipsa). Svi smo videli efektivnost kombinacije sporog tempa, dobrog skoka i cvrste odbrane koju je igrao Memfis protiv Golden Stejta, s tim sto je Hjustonov napad nuklearna eksplozija u odnosu na Memfisov. Iako je delovalo tokom sezone da Hjuston nije defanzivno dobra ekipa, ali to je opravdano bilo samo kad su bili bez Dvajta. Oni imaju centarsku/krilnu liniju Hauard - Smit - Dzons - Kapela - Bruer - Ariza. To su sve vrlo dobri ili u par slucajeva fantasticni defanzivci. E da im je Tibodo

shazam

pre 8 godina

Shazame,imas li neki blog ili samo ovde delis svoje misli sa nama?
(spree15, 26. maj 2015 22:43)

Imao par tekstova kao citalac na jednom domacem portalu pre par godina, za vise je bila neprelazna tzv bolest lenjosti balkanskih brdjana koju uspesno gajim. Ja citam Edina tu i tamo, ali za stvarno siroku i detaljnu diskusiju aktuelnih desavanja u nba, mora da se cita na engleskom, pa ako ste tako trenutno u mogucnosti, toplo preporucujem tekstove gospodina Zacha, poznavaoca kosarke, vaterpola, balkanskih zena i jadranske obale: http://grantland.com/contributors/zach-lowe/