Četvrtak, 14.05.2015.

17:50

Teo: Stranac? To nije normalno

Srpski košarkaš Miloš Teodosić poručio je u intervjuu za „Sportske novosti“ da bi rekao zbogom reprezentaciji ukoliko bi se u njoj našao neki stranac.

Izvor: JT

Teo: Stranac? To nije normalno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

ипак успех није загарантован

pre 8 godina

(Tužna slika naše zaostalosti, 15. maj 2015 01:16)

Одговорићу теби али се одговор односи и на друге коментаторе који су писали о држављанству. У потпуности разумем ваше фрустрације. Сишли сте после рата с планине, окупирали Београд, пљачкали шта сте стигли... То време је прошло. Ружну, кардељевску прошлост треба заборавити. Који је најбољи начин? Причати о људским правима и затуцаности. Имам једну добру вест за тебе. Постоје стручњаци који ће теби и теби сличнима помоћи у савладавању фрустрација из детињства.

wer

pre 8 godina

dosta lupetanja,
jedini intres da se angazuje stranac u reprezentaciji je menadzerski, dizanje cene igracima... zna se gde je zlo u sportu, i kako treba sa takvom ekipom.

nas intres sigurno nije da razigravamo polu-pismene amere i naturalizovane turke..
a misko moze da kmeci koliko hoce...

Bicikl

pre 8 godina

Slazem se potpüuno. Treba jednostavno zabraniti strancima da nastupaju, kako u reprezentacijama tako i u klubovima u celom svetu. Dakle svako svojoj kuci. Zamislite tada nasu ligu...

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

roditi se gde god ako su ti roditelji srbi ima smisla da zaigras ako te zemlja u kojoj si se rodio nece. treba postivati druge zemlje jer nasih bisera ima u svetu i nude se na nasim skautima iz saveza je da im kazu da li hoce ili nece da racunaju na njih da se deca ne zamlacuju.sramota bi bilo da se uzme neki amer jer kod nas ima kampova na kojima se uzimaju silni novci od roditelja za razvoj buducih igraca.u rumuniji samo ima jedna trecina lige popunjena srbima za madjarsku pa i hrvatsku da ne spominjem. nama jedino fale dobri skauti koji imaju ostro oko i da prepoznaju talenat za ostalo se ne sekiram.

за васпитање је касно

pre 8 godina

Pff, kao da mora rec Teodosica da bude zadnja:).On ce igrati za reprezentaciju jos 2-3godine i postace nebitan. Treba misliti na duze staze, toliko drugih reprezentacija imaju u svojim redovima igrace koji nisu rodjeni u njihovoj zemlji ali su dobili drzavljanstvo. Samo semi pravimo pametni! Jasam rodjen i ziveo u Srbiji 18 godina, danas imam Danski pasosi imam ista prava kao iDanci rodjeni u Danskoj! Sta ima tu lose u ovom vremenu globalizacije? Nacionalizam zaslepljuje ljude!
(21. vek!!!, 14. maj 2015 20:47)

Ајде онда остави нас заслепљене на миру. Живиш у Данској, много ти је лепо, ниси заслепљен, уживаш у чарима глобализације... Чему потреба да посећујеш српске портале? Зар нема у Данској неког ко би ти помогао да се избориш са фрустрацијама?

мада мислим да је немогуће

pre 8 godina

'Alo, Teo jel znaš da je sada 21. vek?Druge reprezentacije odavno koriste strane igrače, u svim sportovima. Ova tvoja izjava je odlika primitivizma i balkanske zatucanosti, ali ima i otvorenog šovinizma.
(marko, 14. maj 2015 21:22)

Научи правопис. Онда дели лекције о примитивизму.

Hitman

pre 8 godina

Uzmite za primer reprezentaciju svajcarske u futbalu.Koliko Svajcaraca ima ukupno?To po meni nema smisla ali oni su prodani narod,bez neke dublje istorije,bez porekla.Mi smo sasvim suprotno i drago mi je zbog toga!

Komentator

pre 8 godina

(Prijatno iznenadjen, 14. maj 2015 22:57)

Ja sam odrastao slusajuci te budalastine. Kada sam imao nekih 5 godina moj otac, koji je iz Bosne, rekao je mom dedi, svom tastu inace Sumadincu, kako je on Srbin, a ovaj Srbijanac, na sta je deda razrogacio oci i nasmjeao se "He, he, ... mislis ti iz Bosne si Srbin, a ja iz Srbije nisam? Pa ti si stvarno mnogo blesav ako u takvo nesto verujes."

Nekoliko dana kasnije, ceo dogadjaj je moj otac ispricao i mom drugom dedi, svom ocu, koji se takodje nasmejao i rekao "Medju nama Srbima, zna se koji su glavni, a to svakako nismo mi iz Bosne."

Pusti ti te austrougarske price kao Sumadinci su nekakvi "Srbijanci" Indijanci, nisu, oni su Srbi i to "poglavice".

guido

pre 8 godina

Ko je stranac a ko nije odlucuje ministarstvo nadlezno za dodjelu drzavljanstva a ne kosarkaski savez ili trener. Jel Stojakovic bio stranac buduci da je rodjen u Hrvatskoj? Ili da vadimo krv da vidimo ima li igrac "srpske gene"?

Nemanja44

pre 8 godina

Moze da igra u reprezentaciju samo neko ko ima veze sa Srbijom.Tu spadaju svi gradjani Srbije bez obzira na nacionalnost i stranci koji imaju neke veze sa Srbijom a igraju i zive po belom svetu( tu moze spadati i neki Amerikanac melez ako mu majka ili otac srpskog porekla itd.Moze nas i trenirati Greg Popovic koji trenira sparse.Pozdrav Milosu na razumnom stavu o reprezentaciji.

milan

pre 8 godina

Misli se na igrace van bivse Juge... Ja obozavam Djenku , ali samo bih Srbe, znaci ili rodjen u Srbiji ili da su roditelji Srbi... Svi koji imaju nacionalnu svest..

Vukobratic

pre 8 godina

@Marko Kako si inace? Jel sve u redu sa tobom? Teo svaka cast, ja nisam sovinista, niti zatucani balkanac ali kristalno je jasno da nam pored jednog Milutinova, Mitrovica, Bogdanovica, Bjelice, Jokica, Jovica, Kaline, Miljenovica i jos mnogih drugih mladih igraca ne trebaju stranci ni za narednih 10-15 godina. Bili smo drugi na svetu i to nekome nije dovoljno.

mrle

pre 8 godina

U pravu je momak onda i Katar i UAE mogu da osvoje SP u kosarci kao sto je to bio slucaj u rukometu (Karar 2 na svetu). Npr. platis top 10 igraca iz NBA obecas im besne premije i cepaj pice pod zastavom Madagaskara i osvoje SP. Koje su to reprzentacije koja je poenta tih meceva onda. Najbolji igraci iz te zemlje eventualno da su im roditelji odatle a odselili se u inostranstvo sve ostalo je bezveze. Nema onda tu ni N od nacionalnog tima.

Bolje da ništa nisi rekao

pre 8 godina

Au, na šta ode izjava jednog košarkaša koja je na nivou srednjoškolca ili osnovca. Vi nemate pojma, kao ni on, šta je državljanstvo. Može neko da bude bilo koje nacije i da bude rođen bilo gde ali ako ima državljanstvo Srbije on u Srbiji nije stranac. On ima pravo da bira i bude biran na izborima a ne da igra košarku. Žalosno je kako se ovde na sajtu razmišlja. "Za Srbiju trebaju da igraju samo Srbi." Mislim da tebi "trebaju" bolji učitelji. Pa vi ste potpuno zabrazdili u nacionalizam i šovinizam. Strašno.

Tužna slika naše zaostalosti

pre 8 godina

Da li vi znate da stranci ne mogu da igraju ni za jednu reprezentaciju na svetu, jer propisi kažu da svaki igrač mora da bude državljanin zemlje za koju igra. A ako ima državljanstvo onda nije stranac!!! Dobro, vi o tome pojma nemate, kao ni ovaj košarkaš, pa ni novinar SŽ koji s njim razgovara, za vas su stranci oni koji nisu Srbi, sačuvaj me bože ovakvog lupetanja. Dokazali ste da je većinska Srbija neobrazovana i zaostala zemlja.

Blam

pre 8 godina

svaka cast teo,potpuno se slazem sa njim. meni se to ne svidja uopste da za rep. igraju stranci. pa nismo mi netelantovani u kosarci kao hrvati pa da nam igraju stranci.ja licno bi voleo da djordjevic za ep pozove mirotica jer je srbin iz cg. eto hrvati se redovno fale kakva su sila u kosarci a igraju im stranci.vi koji napadate teodosica u vezi inostranstva, lepo je reko covek da se to odnosi na rep. a ne na klubove.a za tebe bato, je si ti svestan da postoje srbi i izvan srbije? kao recimo u rs/bih pa i u cg? pa normalno da ce oni igrati za srbiju,jer su srbi.
(dalibor, 14. maj 2015 23:49)

Dalibore,na stranu to što si totalno neupućen u ovaj sport, mene lično je sramota dok čitam ovaj tvoj nepismen post.

Teo kao tumač građanskih prava

pre 8 godina

Teodosić nije upućen, kad neko dobije državljanstvo Srbije on nije stranac nego je građanin Srbije. On misli da za Srbiju mogu da igraju samo Srbi, cccccc... Slavni fudbaler Ladislav Kubala igrao je za tri reprezentacije - Čehoslovačku, Mađarsku i Španiju.

dalibor

pre 8 godina

svaka cast teo,potpuno se slazem sa njim. meni se to ne svidja uopste da za rep. igraju stranci. pa nismo mi netelantovani u kosarci kao hrvati pa da nam igraju stranci.ja licno bi voleo da djordjevic za ep pozove mirotica jer je srbin iz cg. eto hrvati se redovno fale kakva su sila u kosarci a igraju im stranci.vi koji napadate teodosica u vezi inostranstva, lepo je reko covek da se to odnosi na rep. a ne na klubove.a za tebe bato, je si ti svestan da postoje srbi i izvan srbije? kao recimo u rs/bih pa i u cg? pa normalno da ce oni igrati za srbiju,jer su srbi.

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 8 godina

Dakle, pravite razliku izmedju Srbijanaca i Srba... Srbijanac je rodjen u Srbiji, a Srbin je rodjen u Crnoj Gori, Bosni, Sloveniji, Hrvatskoj, Nemackoj, Novom Zelandu ili gde god, Teo nije mislio na njih, tj na dijasporu... Mislio je na uzimanje Amerikanaca ili kosarkasa druge nacionalnosti koji nemaju nikakve veze sa nasom zemljom...

Slazem se sa njim, nema smisla da stranac igra za reprezentaciju, jer se onda gubi smisao, cak i ako bi doprineo kvalitetom...

milosg

pre 8 godina

Koliko glupih komentara ovde ima...''Kako Teo igra za CSKA ako je stranac itd'' O BOZEEEE!!!Procitaj sta pises pre nego sto posaljes komentar!!! Teodosic je u potpunosti u pravu!!! Reprezentaciju treba da cine Srbi,ljudi koji vole svoju drzavu,koji su rodjeni ovde,koji pricaju srpski,a ne neki stranci!!!! To je drzavni grb,boris se za svoju zastavu i narod,da se tako izrazim!!!Kada bi se stranac pojavio,ja ne bih gledao takvu ''reprezentaciju'' nikad!! Ej drugi imaju strance,e aj da ih i mi dovedemo?!?! Zamislite dodju 2,3 Amera,Spanca,Rusa i sl, i osvojimo zlato,da li bi Vam srce bilo puno kao kada bi to uradili cisti Srbi,Srbija!!! Da je fudbal u pitanju,isto bi mi bilo,tu ionako nemamo pojma i nikad necemo:),ali u kosarci-NIKAD!!!!!

Prijatno iznenadjen

pre 8 godina

Ogromna vecina komentatora se slaze sa Teom, sto uprkos drugim brojnim primerima koji ukazuju na suprotno, ipak pokazuje da najveci broj Srba jos uvek ima zdrav razum i normalan pogled na svet. Cak se usudjujem reci i neki nivo morala.

Da se zna red

pre 8 godina

Odlicno razmislja momak. Jos bih dodao jos da ne moze ni svaki domaci da igra za reprezentaciju. Trebalo bi uvesti kao uslove da je odsluzio vojsku i da je krsten u SPC.

panini

pre 8 godina

svaka cast legendo!potpuno se slazem i sve je tacno rekao.nikad stranac!igramo sa onim sto imamo pa makar jos 50god ne osvojili zlato meni ce biti puno srce i bicu ponosan dok gledam reprezentaciju

lev

pre 8 godina

Neki pojedini komentatori ne kontaju - teo je lepo rekao "jedno je klub, drugo reprezentacija", samo neki se prave da to nisu videli. Covek je sve lepo rekao, od prvog do poslednjeg slova.

Filip

pre 8 godina

Apsolutno se slazem! Kad sam bio dete i pikao basket, uvek, i iskljucivo sam na nasu reprezentaciju, gledao kao na svetinju za koju se igra iz te prirodne ljubavi prema drzavi, narodu i grbu! Nista drugo mi nije bitno kad je reprezentacija u pitanju... samo daj sebe i razumi za sta i za koga igras kad nosis reprezentativni dres! Stranci to jednostavno nisu u mogucnosti i oni igraju za druge representacije iz nekih totalno drugih to'jest licnih interesa. Ne treba nama to.

marko

pre 8 godina

'Alo, Teo jel znaš da je sada 21. vek?Druge reprezentacije odavno koriste strane igrače, u svim sportovima. Ova tvoja izjava je odlika primitivizma i balkanske zatucanosti, ali ima i otvorenog šovinizma.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

Ako je stranac rođen ili išao u školu od malena onda je već državljanin te zemlje.Medjutim dovoditi strance da igraju bilo koji sport je totalna glupost.To treba zabraniti jer koji je smisao?Koga taj stranac predstavlja i za čega igra?Jednom smo igrali turnir i igrao je momak koji nije iz naše ulice.Bili prvi ali nikad nismo imali to nesto.Vise nije igrao jer nije bilo smisla a ni potrebe.Imamo mi dovoljno naših talenata samo treba raditi i raditi i raditi i klincima davati šansu

Nikola

pre 8 godina

Licno nemam protiv da igraju porkelom stranci AKO I SAMO AKO imaju veze sa tom zemljom. Npr. Karlton Majers je vec dugo ziveo i igrao u Italiji (i ozenio se Italijankom) pre nego sto je zaigrao za reprezentaciju. Slicno se moze reci i za Dzej Ara Holdena u Rusiji. Takodje su mi skroz ok primeri Skorcijanitisa, Papadopulosa i Adetokumba u Grckoj. Ne treba brojati krvna zrnca i haplotipove, samo je dovoljno da igrac koji igra bude gradjanin drzave i da smatra sebe delom tog drustva. Primeri koje je Teo naveo to prosto nisu i podrzavam ga u tome.

branko

pre 8 godina

Ja se secam komentara ovde u vezi Klea i fudbalske repreentacije.Vecina je bila da on igra za Srbiju! Znaci dvostrukiarsini, gde smo slabi tu moze, a gde smo jaci tu se pravimo vazni

Bogdan

pre 8 godina

Naravno da sam protiv toga da igraju stranci ali ne podrzavam ove sto pisu da treba da igraju smo Srbi. Mali Penjo je jedan od takvih primera :)

ja

pre 8 godina

Da tako stranci razmisljaju jos bi igrao u FMP...ali pravom
(PFC, 14. maj 2015 18:16)

Pa pravi fmp je sada crvena zvezda, ova koja je osvojila aba ligu...

aleksandar

pre 8 godina

Stranci su dobri kad te plaćaju, a nisu dobri kad su konkurencija? Samo ti naruči, svi će da slušaju, "care". A konkurenciju ćeš ajbolje eliminisati ako se budeš više trudio u reprezentativnom dresu a ne praznim i hvalisavim pričama.

тебе на пример

pre 8 godina

(Julius, 14. maj 2015 18:17)

Играти за другу земљу може само неко ко би за паре све урадио. Такви и намештају утакмице. То што ти сматраш да је то добро довољно говори о теби. Ипак разумем те. Не могу сви да имају кућно васпитање. Има и оних које васпитава улица.

Nikola

pre 8 godina

U svakom slucaju je u pravu, ali je isto tako vrlo diskutabilno sta u stvari znaci stranac. Ukoliko bilo koji covek dobije drzavljanstvo, nije bitno koje je rase ili veroispovesti, ima svakako pravo da igra za reprezentaciju. Dobijanje drzavljanstva je zakonom regulisano i ukoliko se moze ovo zloupotrebiti u smislu da se drzavljanstva dodeljuju samo da bi neki igraci mogli igrati, onda treba menjati zakon, ili doneti neke administrativne mere koje bi ovakve stvari sprecile. Ovo je vrlo osetljive prirode i treba pronaci pravo resenje.

Kenedi jr

pre 8 godina

(aen, 14. maj 2015 19:33)

Samog sebe demantuješ.
Cemu onda reprezentacije? Srušimo granice, učinimo kulturu, tradiciju i običaje... Postanimo Ekvilibrijum.

21. vek!!!

pre 8 godina

Pff, kao da mora rec Teodosica da bude zadnja:).On ce igrati za reprezentaciju jos 2-3godine i postace nebitan. Treba misliti na duze staze, toliko drugih reprezentacija imaju u svojim redovima igrace koji nisu rodjeni u njihovoj zemlji ali su dobili drzavljanstvo. Samo semi pravimo pametni! Jasam rodjen i ziveo u Srbiji 18 godina, danas imam Danski pasosi imam ista prava kao iDanci rodjeni u Danskoj! Sta ima tu lose u ovom vremenu globalizacije? Nacionalizam zaslepljuje ljude!

palop

pre 8 godina

Stranci su dobri kad te plaćaju, a nisu dobri kad su konkurencija? Samo ti naruči, svi će da slušaju, "care". A konkurenciju ćeš ajbolje eliminisati ako se budeš više trudio u reprezentativnom dresu a ne praznim i hvalisavim pričama.
(aleksandar, 14. maj 2015 20:25)

Sta ti decko radis...
Ne znam ni gde da pocnem. Poredis strance koji ga placaju (strani klub) sa stranim igracima koji bi igrali za reprezentaciju Srbije. Preblago bi bili reci da poredis babe i zabe.

Iskreno se nadam da si trol, jer ako nisi imam lose vesti za tebe...

ivan78bg

pre 8 godina

Dali vi ljudi razlikujete klubsku kosarku od reprezetacije?Sta ce stanci u reprezentaciji?Koga bi stanac u tom timu reprezentovao?Teo je upravu.Uostalom nismo mi kosarkaski slabi kao komsije sve oko nas da anganzujemo crnce, a i da jesmo opet nista ne bi dobili dovodjenjem stranaca.Toliko.

Ваљево реакција

pre 8 godina

Нема ту ''прста у оку'' никоме. Ово је најнормалније размишљање, ствар кућног васпитања. Веома је важно да је Тео као будући а можда већ и нови капитен нагласи ово. Да се зна за вјек и вјекова. Ништа мање битно је да је државни тим УВЕК био испред било ког клуба и навијачког опредељења.
Чим је кренуло да буде обрнуто и нормална пракса бројања навијачких крвних зрнаца, настао је колапс. Дуда је подигао темеље култа, Сале је већ готово успео и вечно хвала на томе. Тео вођо-коловођо, поносу града и земље своје, води до ТИТУЛЕ!

Dragan Banjaluka

pre 8 godina

Potpisujem.
Sta treba da, kao Katar u rukometu, platimo ljudima da igraju za nas. Takav nikad nece da gine za srpski dres.

Zervinjo

pre 8 godina

Kad se samo setim kakve drugoligaske igrace (Skuni Pen, Fredi Haus) su predlagali navijaci i jednog i drugog kluba cvrsto sam protiv takvih poteza i potpisujem sve sto je Teo rekao...

VID

pre 8 godina

Bravo Teo , omasovljavanje igranja stranaca za reprezentacije uništava nacionalna takmičenja ,gubi se nacionalni identitet zemlje učesnice bilo kog takmičenja u bilo kom sportu . Najbolji primer je Katar - rukomet !?

pricitaj nesto

pre 8 godina

Kao prvo: Da bi neko igrao za reprezentaciju neke zemlje on mora da ima drzavljanstvo te zemlje, dakle ako bi neki "stranac" dobio drzavljanstvo Srbije on vise ne bi bio stranac.
Kao drugo: Za reprezentacije Srbije u raznim sportovima i sada igraju mnogi koji su bili stranci, ali su dobili drzavljanstvo, pa vise nisu stranci. Da nabrojimo neke koji su dobili drzavljanstvo Srbije i igrali za SR Jugoslaviju: Predrag Sasa Danilovic, Zoran Savic, Savo Milosevic.......

Srbija

pre 8 godina

Ali je zato normalno da ti kao stranac igras u inostranstvu, jel da?
(D_, 14. maj 2015 18:04)
Kako si ti glup dečko,za medalju...Kakve veze ima klupska košarka sa reprezentativnom,čovek ti o tome priča.

srx

pre 8 godina

Sta ako zivi u Srbiji 20 godina? Sta ako se osjeca Srbinom? Sta ako se prisjetimo svih Srba iz drugih republika SFRJ koji su igrali za Srbiju? Sta cemo sa trojicom Srba koji u zivot proveli u Grckoj pa igrali za Srbiju? Sta cemo sa Cavicem i sa Rusom koji sad igra za nas? Sta cemo sa zlatnim olimpijcima koji su etnicki Madjari?
Gdje se vuce granica i ko to odlucuje? Teo to gleda crno bijelo i to samo situaciji gdje Srbija odjedamput da pasos nekom strancu. Ta situacija je naravno smjesna, ali ne znaci da moramo da sprjecimo sve koji vole i zive za ovu zemlju da igraju za nju, valjda? Iako su "stranci".

stefan

pre 8 godina

Naravno da stranac nije potreban. Mi godisnje izbacimo 5-6 vrhunskih kosarkasa.
Spanija je napravila jednu i po generaciju u istoriji - Gasol, Navaro, Kalderon, Rejes plus medjugeneracija Mark Gasol, Fernandez, Rubio...Sad imaju Abrinjesa i to je to. Njima su potrebni Mirotic, Ibaka itd...
Kad bi negovali nase igrace - medalja nikad ne bi izostala.

lipman

pre 8 godina

@ Julius

Ko je glup, najbolje se vidi iz tvog komentara. Nije tacno da kada se kaze stranac u reprezentaciji, odma pomislimo na crnca. A tebi izgleda bi smetao jedan crnac, ali Slovenac ili Spanac ne bi. Mi koji smo protiv dovodjenja stranaca u reprezencatiju, to dozivljavamo kao varanje, kao koriscenje sifara u igrici, kao prekidanje jedne lepe tradicije, tradicije za ponos. Ti koji to ne razumes dajes sebi za pravo da zato narod nazivas glupim. To sto je nesto trenutno globalni trend, ne znaci da je i dobro i ispravno, i da se ne treba razlikovati vec slepo pratiti aktuelnu "modu".


@ PFC

Da tako stranci razmisljaju on bi jos igrao u FMP-u? Teodosic je jasno napravio razliku izmedju kluba i reprezentacije. Ne vidim ni poentu ni smisao tvog komentara osim da mozda uvredis ovog momka zato sto je zvezdas?

Dusan

pre 8 godina

zar Dulo nije stranac?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kAlcokera, 14. maj 2015 18:28)
# Link komentara
Po tvom imenu bih rekao da si i ti stranac. A Dulo ce te proganjati jos
mnoga leta.

teorija zavere

pre 8 godina

Koga kod pitaju, svi daju isti odgovor. Isti odgovor stiže i od komentatora sa košarkaških vesti i foruma. Da ja sada vas pitam - Ko forsira priču o strancima u medijima? Zašto se toliko insistira na tom pitanju?!

al sam pametan

pre 8 godina

ko god je srbin ili je rođen u srbiji i doživljava srbiju kao svoju zemlju treba da igra za reprezentaciju..nadam se da će se uefa, fiba i ostale organizacije pozabaviti ovim problemom..

Mrki

pre 8 godina

Kako smaraju sa tim strancem godinama.Uaa stranac kosarka je jos uz par sportova jedino sto valja ne samo od sporta nego generalno od svega u ovoj zemlji.Ponosni smo svi na nase momke volimo ih i pratimo kako igraju radujemo se s njima.Meni je nebitno da l je Zvezda il Partizan...svi su oni nasi kad igra Srbija ili kako god nam se ranije zemlja zvala.Konacno imamo neki zdrav sistem,filozofiju i talentovane mlade generacije s kojima se dobro radi.Imamo i trenutno potencijal da sastavimo dve ekipe jednu vrhunsku dugo se to cekalo.Oladite bre sa strancem vredjate sve ljubitelje kosarke a zna se koliko ovaj narod voli taj sport.Uaa stranci napred naša deca.

aen

pre 8 godina

A kakve veze uopste sport ima sa zemljom i politickim granicama? Sta cemo sad, da prebrojavamo krvna zrnca igracima? Stranac znaci ne moze (iako je mozda celu karijeru proveo ovde), a neko ko nikad nije krocio u ovu zemlju moze, jer mu je cukun deda 1/4 Srbin. Sport mu tu onda dodje kao neka ekstenzija nacionalnog folklora, ili jos gore - izmisljene nacionalne genetike, sto je potpuno bolesno. Nidje veze, a pritom sadrzi i primese eugenike, nacizma i rasizma.

Jankopulos

pre 8 godina

Ne strancima u reprezentaciji ali mozemo da uvezemo jedno 250 poslanika i kompletnu Vladu od nemaca ili japanaca pa da nam konacno svane

Bulejko

pre 8 godina

Ajde Teo ostavi se demagogije. Stranci ionako vladaju nama, ne vidim zašto nebi igrali u reprezentaciji. Komanduje nam Brisel, sve šta vredi su pokupovali ili će pokupovati.

Vz

pre 8 godina

Uvek sam bio protiv stranaca. Mislim da je dno dna, pogotovu za zemlju koja je uvek bila kosarkaska sila. Nadam se da se to nikada desiti nece, pa makar bili i poslednji na svetu. Klub je klub, a reprezentacija je reprezentacija.

knez

pre 8 godina

Ovo je skakljiva tema. Nemam nista protiv da stranac igra za reprezentaciju ako je uzeo nase drzavljanstvo iz razloga da ostane i zivi sa nama a ne samo da bi igrao par sezona, uzeo privilegije i otisao. To su dve razlicite stvari. Nemam nista protiv bilo kog stranca koji bi se prijavio fino da zivi u Srbiji i ostao sa nama. On tada ne bi bio stranac. Jer plasim se da ako to ne budemo regulisali uskoro ne da necemo imati nasu reprezentaciju, necemo imati ni stanovnistvo.

Sasa

pre 8 godina

Ne razumem ove likove koji mesaju klubove I reprezentaciju !?! Ukljucite malo mozak I razmislite: takmicenje reprezentacija totalno bi izgubilo smisao kada bi svi uzimali placene igrace. Smisao je da svaka zemlja "pravi" svoje igrace I to je vrlo prosto. Igraju Turci za Nemacku ali su svi rodjeni ili su odrastali u toj Nemackoj I to je poenta. Nema Teo nista protiv, npr Djule Mestera, koji je poreklom Madjar a koji nam je doneo mnogo radosti u odbojci - ali decko je ziveo I odrastao u nasoj zemlji.

nn

pre 8 godina

svaka cast TEO.Sad da nam ponude hocete srebro ili da uzmete zlato sa SP a da imate stranca u ekipu, naravno da bi izabrao srebro mnogo je draze zato sto su se nasi momci borili kao lavovi za to srebro.

vlado

pre 8 godina

Apsolutno podrzavam Tea ....to je pravi stav ...inace koji bi to stranac igrao za repku bez debelog interesa -nijedan! Nijesu Mekejleb ,Rajs igrali za makediniju odnosno cg za dzabe.....

Marko

pre 8 godina

Teo je lepo rekao, reorezentacija je uvek bila i ostala svetinja, onog trenutka kada dovedu nekog stranca da igra za reprezentaciju, istog trenutka prestajem da gledam reprezentaciju, pa nismo mi azerbejdžan pa da dovodimo strance, svaka čast azerbejdžanu možda oni moraju da dovode, ali mi ne moramo da dovodimo, svi naši igrači su u vrhu evropske košarke.

Bjelica proglašen za MVP eurolige, Teo, Bjelica, Bobi su u prvoj petorci euro lige, Bogdanović cepa mrežice, Kalenić kida na utakmicama, Jokić isto ekstra igra, mali Miljenović isto i sada pored takvih igrača mi da dovodimo strance, stranac neće ostaviti srce na terenu, kao što će naši igrači ostaviti.

hilti

pre 8 godina

Bravo Teo, bravo Sale... U potpunosti podržavam ovo! Nismo mi Crnogorci ili hrvati pa da se švercujemo, mi smo bre zemlja košarke i basketa i viteški se borimo uvek bez švercovanja i foliranja. Doduše i ne trebaju nam stranci imamo najboljeg pleja, imamo dva mvp_a, imamo zvezdu u usponu, stranac bi tu svakako bio na klupi :-) .. Jedva čekam pohod na Evropu!

Oypa 7

pre 8 godina

Pametno, zato cu uvek da navijam protiv kosarkasica dok god bude igrala ona Amerikanka za njih. Po meni mogu da igraju oni koji nisu Srbi za nasu reprezentaciju ali koji su bar rodjeni ovde: Caba Siladji, Brizitka Molnar,Amela Terzic, Filip Krajinovic,Gabor Sagmajster i mnogi drugi.

ma nemoj

pre 8 godina

pa sta ako neko i zaigra ,onda Srbija vise ne postoji za tebe , e "patrioto". u bilo kojoj situaciji moras da budes na raspolaganju jer ti to srce govori

Batko

pre 8 godina

 Ali to je verovatno previse za ovaj glup narod.
(Julius, 14. maj 2015 18:17)

Mislim da nisi baš najbolje shvatio suštinu, a što se gluposti tiče vidim da ti to ne fali ni malo...

zaostao u razvoju

pre 8 godina

Ali je zato normalno da ti kao stranac igras u inostranstvu, jel da?
(D_, 14. maj 2015 18:04)
Da. Ocigledno neki ljudi nisu u stanju da shvate neke stvari koje i dete od 9 godina zna.

Corleone

pre 8 godina

Naša košarka i ljudi u njoj su naše suvo zlato. Izuzimajući Dula i Čovketa. Mada nije ni to loše, da se zna šta je rivalitet. Prvi put u istoriji veće tenzije i euforija pred derbi košarkaša nego pred fudbalski večiti :))

Rajko

pre 8 godina

Tako je! Dovesti stranca u nacionalnu reprezentaciju koji veze nema niti sa drzavom niti sa nacijom samo radi boljeg rezutata je nista drugo nego priznanje sopstvene nemoci i politika linije manjeg otpora.
Npr. jedan Bo Mekejleb cini realno 50% makedonske repke a covek pre ulaska u tim nije nikad nogom krocio u drzavu, verovatno nije znao ni gde se nalazi Makedonija a kamoli da je npr. Skopje glavni grad ili bilo koje drugo obelezje.
Imati takvog pleja i posle se busati nacionalnim uspehom je samozavaravanje cele nacije. Pravi navijaci i patriote mogu osecati samo sramotu i blam gledajuci tako skrojenu ekipu, casnije je biti i poslednji nego dozvoliti da ti stranci dizu nacionalni sportski ugled.

Julius

pre 8 godina

Ljudi kad pomisle stranac u reprezentaciji, pomisle odmah na nekog crnca.. Nije to tako.. Zasto ne bi recimo jedan Kirilenko, Pekovic,ili neki Slovenac igrali za Srbiju? Svet putuje a mi stojimo, to treba da se promeni.. Od USA, pola njih nisu amerikanci.. Rusima Amer doneo zlatnu medalju pre par godina ako se ne varam.. Svedjani, Finci zive od tih stranaca, kako u privatnom tako u sportskom smislu. Kanada, Australija puna tih takozvanih stranaca.. Za Britaniju igraju Afrikanci... Za Nemce u fudbalu igraju Turci, Poljaci i sta sve ne. Sta im fali? Zasto ne bi recimo jedan Madjar igrao za Srbiju? Ili Spanac? sta gubimo? Nista, samo se otvaramo normalnom svetu.. Ali to je verovatno previse za ovaj glup narod.

Ljumberg

pre 8 godina

Upravo to. Ne rasizam, ne konzervativizam, vec odbrana logike. Cemu stranci u nacionalnom timu? Svakako da je lakse platiti stranca nego istrenirati kosarkasa, ali nacionalni tim cine pripadnici naroda, a ne placenici.

Kol

pre 8 godina

Kralj ali zaista kralj, nisam mislio da mogu vise da gotivim ovog lika ali izgleda da je moguce! Nismo mi kao bivsa braca pa da angazujemo svake sezone novog Amerikanca koji bi nas tesko nasao na karti, samo domace pa makar bili zadnji narocito u sportu kao sto je kosarka gde smo uvek bili u vrhu!

DJ Ape

pre 8 godina

Čuo da se Stef Kari raspitivao u našoj ambasadi šta mu treba od papira za pasoš, pa se uplašio da ne izgubi mesto u petorci. :) Šalu na stranu - u potpunosti sam saglasan. Stranac u reprezentaciji = cirkus.

Srbija

pre 8 godina

"Ne bi me to zanimalo čak ni kao navijača, u tome ni na koji način ne bih želeo da učestvujem. Meni to nije normalno. Zna se šta je klub, a šta reprezentacija."

Potpisujem svaku rec.

P.S. Naravno stranci nisu igraci koji su iz Republike Srpske ili dijaspore koji su po nacionalnosti Srbi (po jednom ili oba roditelja).

SweepteR

pre 8 godina

Apsolutno. Kada stranac ima ,,veze" sa tom zemljom bilo poreklom, bilo što je tu duže igrao, živeo (npr. Eduardo kod Hrvata u fudbalu), to je jedna stvar, ali zvati u reprezentaciju strance koji sa tom zemljom bukvalno veze nemaju ili imaju vrlo malo veze, to je po mom mišljenju nekako nesportski i nelegitiman potez.

win win

pre 8 godina

Teo je u pravu sto posto. Jedino bi moralo biti dozvoljeno nekom ko sam igrom slucaja pocne da zivi u Srbiji i dobije drzavljanstvo jer se ne tako ili se ozeni srpkinjom i kao takav ponavljam se oseti pripadnikom ove drzave. Znaci ukoliko se npr Cirbes ozeni i uzme drzavljanstvo hoce da nastavi da zivi u Beogradu bilo bi bez veze reci mu ne moze. Ovo vazi i za crne igrace jer imam mnogo kolega sa studija koji su ostali u BG uzeli drzavljanstvo i glasaju na izborima.

raikkonen

pre 8 godina

prst u oko raznim hrvatima, makedoncima, crnogorcima i ostalim kosarkaskim "velesilama" koji sebi prepisuju "neosporan" kvalitet na osnovu plasmana na takmicenje, a tamo sta bude! bilans medalja od 95 pa na ovamo sve govori.

raikkonen

pre 8 godina

prst u oko raznim hrvatima, makedoncima, crnogorcima i ostalim kosarkaskim "velesilama" koji sebi prepisuju "neosporan" kvalitet na osnovu plasmana na takmicenje, a tamo sta bude! bilans medalja od 95 pa na ovamo sve govori.

DJ Ape

pre 8 godina

Čuo da se Stef Kari raspitivao u našoj ambasadi šta mu treba od papira za pasoš, pa se uplašio da ne izgubi mesto u petorci. :) Šalu na stranu - u potpunosti sam saglasan. Stranac u reprezentaciji = cirkus.

SweepteR

pre 8 godina

Apsolutno. Kada stranac ima ,,veze" sa tom zemljom bilo poreklom, bilo što je tu duže igrao, živeo (npr. Eduardo kod Hrvata u fudbalu), to je jedna stvar, ali zvati u reprezentaciju strance koji sa tom zemljom bukvalno veze nemaju ili imaju vrlo malo veze, to je po mom mišljenju nekako nesportski i nelegitiman potez.

Srbija

pre 8 godina

"Ne bi me to zanimalo čak ni kao navijača, u tome ni na koji način ne bih želeo da učestvujem. Meni to nije normalno. Zna se šta je klub, a šta reprezentacija."

Potpisujem svaku rec.

P.S. Naravno stranci nisu igraci koji su iz Republike Srpske ili dijaspore koji su po nacionalnosti Srbi (po jednom ili oba roditelja).

hilti

pre 8 godina

Bravo Teo, bravo Sale... U potpunosti podržavam ovo! Nismo mi Crnogorci ili hrvati pa da se švercujemo, mi smo bre zemlja košarke i basketa i viteški se borimo uvek bez švercovanja i foliranja. Doduše i ne trebaju nam stranci imamo najboljeg pleja, imamo dva mvp_a, imamo zvezdu u usponu, stranac bi tu svakako bio na klupi :-) .. Jedva čekam pohod na Evropu!

Ljumberg

pre 8 godina

Upravo to. Ne rasizam, ne konzervativizam, vec odbrana logike. Cemu stranci u nacionalnom timu? Svakako da je lakse platiti stranca nego istrenirati kosarkasa, ali nacionalni tim cine pripadnici naroda, a ne placenici.

Ваљево реакција

pre 8 godina

Нема ту ''прста у оку'' никоме. Ово је најнормалније размишљање, ствар кућног васпитања. Веома је важно да је Тео као будући а можда већ и нови капитен нагласи ово. Да се зна за вјек и вјекова. Ништа мање битно је да је државни тим УВЕК био испред било ког клуба и навијачког опредељења.
Чим је кренуло да буде обрнуто и нормална пракса бројања навијачких крвних зрнаца, настао је колапс. Дуда је подигао темеље култа, Сале је већ готово успео и вечно хвала на томе. Тео вођо-коловођо, поносу града и земље своје, води до ТИТУЛЕ!

palop

pre 8 godina

Stranci su dobri kad te plaćaju, a nisu dobri kad su konkurencija? Samo ti naruči, svi će da slušaju, "care". A konkurenciju ćeš ajbolje eliminisati ako se budeš više trudio u reprezentativnom dresu a ne praznim i hvalisavim pričama.
(aleksandar, 14. maj 2015 20:25)

Sta ti decko radis...
Ne znam ni gde da pocnem. Poredis strance koji ga placaju (strani klub) sa stranim igracima koji bi igrali za reprezentaciju Srbije. Preblago bi bili reci da poredis babe i zabe.

Iskreno se nadam da si trol, jer ako nisi imam lose vesti za tebe...

Kol

pre 8 godina

Kralj ali zaista kralj, nisam mislio da mogu vise da gotivim ovog lika ali izgleda da je moguce! Nismo mi kao bivsa braca pa da angazujemo svake sezone novog Amerikanca koji bi nas tesko nasao na karti, samo domace pa makar bili zadnji narocito u sportu kao sto je kosarka gde smo uvek bili u vrhu!

vlado

pre 8 godina

Apsolutno podrzavam Tea ....to je pravi stav ...inace koji bi to stranac igrao za repku bez debelog interesa -nijedan! Nijesu Mekejleb ,Rajs igrali za makediniju odnosno cg za dzabe.....

Zervinjo

pre 8 godina

Kad se samo setim kakve drugoligaske igrace (Skuni Pen, Fredi Haus) su predlagali navijaci i jednog i drugog kluba cvrsto sam protiv takvih poteza i potpisujem sve sto je Teo rekao...

Srbija

pre 8 godina

Ali je zato normalno da ti kao stranac igras u inostranstvu, jel da?
(D_, 14. maj 2015 18:04)
Kako si ti glup dečko,za medalju...Kakve veze ima klupska košarka sa reprezentativnom,čovek ti o tome priča.

Corleone

pre 8 godina

Naša košarka i ljudi u njoj su naše suvo zlato. Izuzimajući Dula i Čovketa. Mada nije ni to loše, da se zna šta je rivalitet. Prvi put u istoriji veće tenzije i euforija pred derbi košarkaša nego pred fudbalski večiti :))

Rajko

pre 8 godina

Tako je! Dovesti stranca u nacionalnu reprezentaciju koji veze nema niti sa drzavom niti sa nacijom samo radi boljeg rezutata je nista drugo nego priznanje sopstvene nemoci i politika linije manjeg otpora.
Npr. jedan Bo Mekejleb cini realno 50% makedonske repke a covek pre ulaska u tim nije nikad nogom krocio u drzavu, verovatno nije znao ni gde se nalazi Makedonija a kamoli da je npr. Skopje glavni grad ili bilo koje drugo obelezje.
Imati takvog pleja i posle se busati nacionalnim uspehom je samozavaravanje cele nacije. Pravi navijaci i patriote mogu osecati samo sramotu i blam gledajuci tako skrojenu ekipu, casnije je biti i poslednji nego dozvoliti da ti stranci dizu nacionalni sportski ugled.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

Ako je stranac rođen ili išao u školu od malena onda je već državljanin te zemlje.Medjutim dovoditi strance da igraju bilo koji sport je totalna glupost.To treba zabraniti jer koji je smisao?Koga taj stranac predstavlja i za čega igra?Jednom smo igrali turnir i igrao je momak koji nije iz naše ulice.Bili prvi ali nikad nismo imali to nesto.Vise nije igrao jer nije bilo smisla a ni potrebe.Imamo mi dovoljno naših talenata samo treba raditi i raditi i raditi i klincima davati šansu

Sasa

pre 8 godina

Ne razumem ove likove koji mesaju klubove I reprezentaciju !?! Ukljucite malo mozak I razmislite: takmicenje reprezentacija totalno bi izgubilo smisao kada bi svi uzimali placene igrace. Smisao je da svaka zemlja "pravi" svoje igrace I to je vrlo prosto. Igraju Turci za Nemacku ali su svi rodjeni ili su odrastali u toj Nemackoj I to je poenta. Nema Teo nista protiv, npr Djule Mestera, koji je poreklom Madjar a koji nam je doneo mnogo radosti u odbojci - ali decko je ziveo I odrastao u nasoj zemlji.

Prijatno iznenadjen

pre 8 godina

Ogromna vecina komentatora se slaze sa Teom, sto uprkos drugim brojnim primerima koji ukazuju na suprotno, ipak pokazuje da najveci broj Srba jos uvek ima zdrav razum i normalan pogled na svet. Cak se usudjujem reci i neki nivo morala.

тебе на пример

pre 8 godina

(Julius, 14. maj 2015 18:17)

Играти за другу земљу може само неко ко би за паре све урадио. Такви и намештају утакмице. То што ти сматраш да је то добро довољно говори о теби. Ипак разумем те. Не могу сви да имају кућно васпитање. Има и оних које васпитава улица.

zaostao u razvoju

pre 8 godina

Ali je zato normalno da ti kao stranac igras u inostranstvu, jel da?
(D_, 14. maj 2015 18:04)
Da. Ocigledno neki ljudi nisu u stanju da shvate neke stvari koje i dete od 9 godina zna.

Kenedi jr

pre 8 godina

(aen, 14. maj 2015 19:33)

Samog sebe demantuješ.
Cemu onda reprezentacije? Srušimo granice, učinimo kulturu, tradiciju i običaje... Postanimo Ekvilibrijum.

Julius

pre 8 godina

Ljudi kad pomisle stranac u reprezentaciji, pomisle odmah na nekog crnca.. Nije to tako.. Zasto ne bi recimo jedan Kirilenko, Pekovic,ili neki Slovenac igrali za Srbiju? Svet putuje a mi stojimo, to treba da se promeni.. Od USA, pola njih nisu amerikanci.. Rusima Amer doneo zlatnu medalju pre par godina ako se ne varam.. Svedjani, Finci zive od tih stranaca, kako u privatnom tako u sportskom smislu. Kanada, Australija puna tih takozvanih stranaca.. Za Britaniju igraju Afrikanci... Za Nemce u fudbalu igraju Turci, Poljaci i sta sve ne. Sta im fali? Zasto ne bi recimo jedan Madjar igrao za Srbiju? Ili Spanac? sta gubimo? Nista, samo se otvaramo normalnom svetu.. Ali to je verovatno previse za ovaj glup narod.

Oypa 7

pre 8 godina

Pametno, zato cu uvek da navijam protiv kosarkasica dok god bude igrala ona Amerikanka za njih. Po meni mogu da igraju oni koji nisu Srbi za nasu reprezentaciju ali koji su bar rodjeni ovde: Caba Siladji, Brizitka Molnar,Amela Terzic, Filip Krajinovic,Gabor Sagmajster i mnogi drugi.

milosg

pre 8 godina

Koliko glupih komentara ovde ima...''Kako Teo igra za CSKA ako je stranac itd'' O BOZEEEE!!!Procitaj sta pises pre nego sto posaljes komentar!!! Teodosic je u potpunosti u pravu!!! Reprezentaciju treba da cine Srbi,ljudi koji vole svoju drzavu,koji su rodjeni ovde,koji pricaju srpski,a ne neki stranci!!!! To je drzavni grb,boris se za svoju zastavu i narod,da se tako izrazim!!!Kada bi se stranac pojavio,ja ne bih gledao takvu ''reprezentaciju'' nikad!! Ej drugi imaju strance,e aj da ih i mi dovedemo?!?! Zamislite dodju 2,3 Amera,Spanca,Rusa i sl, i osvojimo zlato,da li bi Vam srce bilo puno kao kada bi to uradili cisti Srbi,Srbija!!! Da je fudbal u pitanju,isto bi mi bilo,tu ionako nemamo pojma i nikad necemo:),ali u kosarci-NIKAD!!!!!

Vz

pre 8 godina

Uvek sam bio protiv stranaca. Mislim da je dno dna, pogotovu za zemlju koja je uvek bila kosarkaska sila. Nadam se da se to nikada desiti nece, pa makar bili i poslednji na svetu. Klub je klub, a reprezentacija je reprezentacija.

nn

pre 8 godina

svaka cast TEO.Sad da nam ponude hocete srebro ili da uzmete zlato sa SP a da imate stranca u ekipu, naravno da bi izabrao srebro mnogo je draze zato sto su se nasi momci borili kao lavovi za to srebro.

Jankopulos

pre 8 godina

Ne strancima u reprezentaciji ali mozemo da uvezemo jedno 250 poslanika i kompletnu Vladu od nemaca ili japanaca pa da nam konacno svane

Batko

pre 8 godina

 Ali to je verovatno previse za ovaj glup narod.
(Julius, 14. maj 2015 18:17)

Mislim da nisi baš najbolje shvatio suštinu, a što se gluposti tiče vidim da ti to ne fali ni malo...

lipman

pre 8 godina

@ Julius

Ko je glup, najbolje se vidi iz tvog komentara. Nije tacno da kada se kaze stranac u reprezentaciji, odma pomislimo na crnca. A tebi izgleda bi smetao jedan crnac, ali Slovenac ili Spanac ne bi. Mi koji smo protiv dovodjenja stranaca u reprezencatiju, to dozivljavamo kao varanje, kao koriscenje sifara u igrici, kao prekidanje jedne lepe tradicije, tradicije za ponos. Ti koji to ne razumes dajes sebi za pravo da zato narod nazivas glupim. To sto je nesto trenutno globalni trend, ne znaci da je i dobro i ispravno, i da se ne treba razlikovati vec slepo pratiti aktuelnu "modu".


@ PFC

Da tako stranci razmisljaju on bi jos igrao u FMP-u? Teodosic je jasno napravio razliku izmedju kluba i reprezentacije. Ne vidim ni poentu ni smisao tvog komentara osim da mozda uvredis ovog momka zato sto je zvezdas?

teorija zavere

pre 8 godina

Koga kod pitaju, svi daju isti odgovor. Isti odgovor stiže i od komentatora sa košarkaških vesti i foruma. Da ja sada vas pitam - Ko forsira priču o strancima u medijima? Zašto se toliko insistira na tom pitanju?!

stefan

pre 8 godina

Naravno da stranac nije potreban. Mi godisnje izbacimo 5-6 vrhunskih kosarkasa.
Spanija je napravila jednu i po generaciju u istoriji - Gasol, Navaro, Kalderon, Rejes plus medjugeneracija Mark Gasol, Fernandez, Rubio...Sad imaju Abrinjesa i to je to. Njima su potrebni Mirotic, Ibaka itd...
Kad bi negovali nase igrace - medalja nikad ne bi izostala.

Marko

pre 8 godina

Teo je lepo rekao, reorezentacija je uvek bila i ostala svetinja, onog trenutka kada dovedu nekog stranca da igra za reprezentaciju, istog trenutka prestajem da gledam reprezentaciju, pa nismo mi azerbejdžan pa da dovodimo strance, svaka čast azerbejdžanu možda oni moraju da dovode, ali mi ne moramo da dovodimo, svi naši igrači su u vrhu evropske košarke.

Bjelica proglašen za MVP eurolige, Teo, Bjelica, Bobi su u prvoj petorci euro lige, Bogdanović cepa mrežice, Kalenić kida na utakmicama, Jokić isto ekstra igra, mali Miljenović isto i sada pored takvih igrača mi da dovodimo strance, stranac neće ostaviti srce na terenu, kao što će naši igrači ostaviti.

lev

pre 8 godina

Neki pojedini komentatori ne kontaju - teo je lepo rekao "jedno je klub, drugo reprezentacija", samo neki se prave da to nisu videli. Covek je sve lepo rekao, od prvog do poslednjeg slova.

Mrki

pre 8 godina

Kako smaraju sa tim strancem godinama.Uaa stranac kosarka je jos uz par sportova jedino sto valja ne samo od sporta nego generalno od svega u ovoj zemlji.Ponosni smo svi na nase momke volimo ih i pratimo kako igraju radujemo se s njima.Meni je nebitno da l je Zvezda il Partizan...svi su oni nasi kad igra Srbija ili kako god nam se ranije zemlja zvala.Konacno imamo neki zdrav sistem,filozofiju i talentovane mlade generacije s kojima se dobro radi.Imamo i trenutno potencijal da sastavimo dve ekipe jednu vrhunsku dugo se to cekalo.Oladite bre sa strancem vredjate sve ljubitelje kosarke a zna se koliko ovaj narod voli taj sport.Uaa stranci napred naša deca.

dalibor

pre 8 godina

svaka cast teo,potpuno se slazem sa njim. meni se to ne svidja uopste da za rep. igraju stranci. pa nismo mi netelantovani u kosarci kao hrvati pa da nam igraju stranci.ja licno bi voleo da djordjevic za ep pozove mirotica jer je srbin iz cg. eto hrvati se redovno fale kakva su sila u kosarci a igraju im stranci.vi koji napadate teodosica u vezi inostranstva, lepo je reko covek da se to odnosi na rep. a ne na klubove.a za tebe bato, je si ti svestan da postoje srbi i izvan srbije? kao recimo u rs/bih pa i u cg? pa normalno da ce oni igrati za srbiju,jer su srbi.

Nikola

pre 8 godina

Licno nemam protiv da igraju porkelom stranci AKO I SAMO AKO imaju veze sa tom zemljom. Npr. Karlton Majers je vec dugo ziveo i igrao u Italiji (i ozenio se Italijankom) pre nego sto je zaigrao za reprezentaciju. Slicno se moze reci i za Dzej Ara Holdena u Rusiji. Takodje su mi skroz ok primeri Skorcijanitisa, Papadopulosa i Adetokumba u Grckoj. Ne treba brojati krvna zrnca i haplotipove, samo je dovoljno da igrac koji igra bude gradjanin drzave i da smatra sebe delom tog drustva. Primeri koje je Teo naveo to prosto nisu i podrzavam ga u tome.

panini

pre 8 godina

svaka cast legendo!potpuno se slazem i sve je tacno rekao.nikad stranac!igramo sa onim sto imamo pa makar jos 50god ne osvojili zlato meni ce biti puno srce i bicu ponosan dok gledam reprezentaciju

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 8 godina

Dakle, pravite razliku izmedju Srbijanaca i Srba... Srbijanac je rodjen u Srbiji, a Srbin je rodjen u Crnoj Gori, Bosni, Sloveniji, Hrvatskoj, Nemackoj, Novom Zelandu ili gde god, Teo nije mislio na njih, tj na dijasporu... Mislio je na uzimanje Amerikanaca ili kosarkasa druge nacionalnosti koji nemaju nikakve veze sa nasom zemljom...

Slazem se sa njim, nema smisla da stranac igra za reprezentaciju, jer se onda gubi smisao, cak i ako bi doprineo kvalitetom...

win win

pre 8 godina

Teo je u pravu sto posto. Jedino bi moralo biti dozvoljeno nekom ko sam igrom slucaja pocne da zivi u Srbiji i dobije drzavljanstvo jer se ne tako ili se ozeni srpkinjom i kao takav ponavljam se oseti pripadnikom ove drzave. Znaci ukoliko se npr Cirbes ozeni i uzme drzavljanstvo hoce da nastavi da zivi u Beogradu bilo bi bez veze reci mu ne moze. Ovo vazi i za crne igrace jer imam mnogo kolega sa studija koji su ostali u BG uzeli drzavljanstvo i glasaju na izborima.

al sam pametan

pre 8 godina

ko god je srbin ili je rođen u srbiji i doživljava srbiju kao svoju zemlju treba da igra za reprezentaciju..nadam se da će se uefa, fiba i ostale organizacije pozabaviti ovim problemom..

VID

pre 8 godina

Bravo Teo , omasovljavanje igranja stranaca za reprezentacije uništava nacionalna takmičenja ,gubi se nacionalni identitet zemlje učesnice bilo kog takmičenja u bilo kom sportu . Najbolji primer je Katar - rukomet !?

Da se zna red

pre 8 godina

Odlicno razmislja momak. Jos bih dodao jos da ne moze ni svaki domaci da igra za reprezentaciju. Trebalo bi uvesti kao uslove da je odsluzio vojsku i da je krsten u SPC.

Nikola

pre 8 godina

U svakom slucaju je u pravu, ali je isto tako vrlo diskutabilno sta u stvari znaci stranac. Ukoliko bilo koji covek dobije drzavljanstvo, nije bitno koje je rase ili veroispovesti, ima svakako pravo da igra za reprezentaciju. Dobijanje drzavljanstva je zakonom regulisano i ukoliko se moze ovo zloupotrebiti u smislu da se drzavljanstva dodeljuju samo da bi neki igraci mogli igrati, onda treba menjati zakon, ili doneti neke administrativne mere koje bi ovakve stvari sprecile. Ovo je vrlo osetljive prirode i treba pronaci pravo resenje.

за васпитање је касно

pre 8 godina

Pff, kao da mora rec Teodosica da bude zadnja:).On ce igrati za reprezentaciju jos 2-3godine i postace nebitan. Treba misliti na duze staze, toliko drugih reprezentacija imaju u svojim redovima igrace koji nisu rodjeni u njihovoj zemlji ali su dobili drzavljanstvo. Samo semi pravimo pametni! Jasam rodjen i ziveo u Srbiji 18 godina, danas imam Danski pasosi imam ista prava kao iDanci rodjeni u Danskoj! Sta ima tu lose u ovom vremenu globalizacije? Nacionalizam zaslepljuje ljude!
(21. vek!!!, 14. maj 2015 20:47)

Ајде онда остави нас заслепљене на миру. Живиш у Данској, много ти је лепо, ниси заслепљен, уживаш у чарима глобализације... Чему потреба да посећујеш српске портале? Зар нема у Данској неког ко би ти помогао да се избориш са фрустрацијама?

ja

pre 8 godina

Da tako stranci razmisljaju jos bi igrao u FMP...ali pravom
(PFC, 14. maj 2015 18:16)

Pa pravi fmp je sada crvena zvezda, ova koja je osvojila aba ligu...

aleksandar

pre 8 godina

Stranci su dobri kad te plaćaju, a nisu dobri kad su konkurencija? Samo ti naruči, svi će da slušaju, "care". A konkurenciju ćeš ajbolje eliminisati ako se budeš više trudio u reprezentativnom dresu a ne praznim i hvalisavim pričama.

ivan78bg

pre 8 godina

Dali vi ljudi razlikujete klubsku kosarku od reprezetacije?Sta ce stanci u reprezentaciji?Koga bi stanac u tom timu reprezentovao?Teo je upravu.Uostalom nismo mi kosarkaski slabi kao komsije sve oko nas da anganzujemo crnce, a i da jesmo opet nista ne bi dobili dovodjenjem stranaca.Toliko.

Bogdan

pre 8 godina

Naravno da sam protiv toga da igraju stranci ali ne podrzavam ove sto pisu da treba da igraju smo Srbi. Mali Penjo je jedan od takvih primera :)

Filip

pre 8 godina

Apsolutno se slazem! Kad sam bio dete i pikao basket, uvek, i iskljucivo sam na nasu reprezentaciju, gledao kao na svetinju za koju se igra iz te prirodne ljubavi prema drzavi, narodu i grbu! Nista drugo mi nije bitno kad je reprezentacija u pitanju... samo daj sebe i razumi za sta i za koga igras kad nosis reprezentativni dres! Stranci to jednostavno nisu u mogucnosti i oni igraju za druge representacije iz nekih totalno drugih to'jest licnih interesa. Ne treba nama to.

srx

pre 8 godina

Sta ako zivi u Srbiji 20 godina? Sta ako se osjeca Srbinom? Sta ako se prisjetimo svih Srba iz drugih republika SFRJ koji su igrali za Srbiju? Sta cemo sa trojicom Srba koji u zivot proveli u Grckoj pa igrali za Srbiju? Sta cemo sa Cavicem i sa Rusom koji sad igra za nas? Sta cemo sa zlatnim olimpijcima koji su etnicki Madjari?
Gdje se vuce granica i ko to odlucuje? Teo to gleda crno bijelo i to samo situaciji gdje Srbija odjedamput da pasos nekom strancu. Ta situacija je naravno smjesna, ali ne znaci da moramo da sprjecimo sve koji vole i zive za ovu zemlju da igraju za nju, valjda? Iako su "stranci".

Dragan Banjaluka

pre 8 godina

Potpisujem.
Sta treba da, kao Katar u rukometu, platimo ljudima da igraju za nas. Takav nikad nece da gine za srpski dres.

Dusan

pre 8 godina

zar Dulo nije stranac?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kAlcokera, 14. maj 2015 18:28)
# Link komentara
Po tvom imenu bih rekao da si i ti stranac. A Dulo ce te proganjati jos
mnoga leta.

pricitaj nesto

pre 8 godina

Kao prvo: Da bi neko igrao za reprezentaciju neke zemlje on mora da ima drzavljanstvo te zemlje, dakle ako bi neki "stranac" dobio drzavljanstvo Srbije on vise ne bi bio stranac.
Kao drugo: Za reprezentacije Srbije u raznim sportovima i sada igraju mnogi koji su bili stranci, ali su dobili drzavljanstvo, pa vise nisu stranci. Da nabrojimo neke koji su dobili drzavljanstvo Srbije i igrali za SR Jugoslaviju: Predrag Sasa Danilovic, Zoran Savic, Savo Milosevic.......

мада мислим да је немогуће

pre 8 godina

'Alo, Teo jel znaš da je sada 21. vek?Druge reprezentacije odavno koriste strane igrače, u svim sportovima. Ova tvoja izjava je odlika primitivizma i balkanske zatucanosti, ali ima i otvorenog šovinizma.
(marko, 14. maj 2015 21:22)

Научи правопис. Онда дели лекције о примитивизму.

branko

pre 8 godina

Ja se secam komentara ovde u vezi Klea i fudbalske repreentacije.Vecina je bila da on igra za Srbiju! Znaci dvostrukiarsini, gde smo slabi tu moze, a gde smo jaci tu se pravimo vazni

knez

pre 8 godina

Ovo je skakljiva tema. Nemam nista protiv da stranac igra za reprezentaciju ako je uzeo nase drzavljanstvo iz razloga da ostane i zivi sa nama a ne samo da bi igrao par sezona, uzeo privilegije i otisao. To su dve razlicite stvari. Nemam nista protiv bilo kog stranca koji bi se prijavio fino da zivi u Srbiji i ostao sa nama. On tada ne bi bio stranac. Jer plasim se da ako to ne budemo regulisali uskoro ne da necemo imati nasu reprezentaciju, necemo imati ni stanovnistvo.

ma nemoj

pre 8 godina

pa sta ako neko i zaigra ,onda Srbija vise ne postoji za tebe , e "patrioto". u bilo kojoj situaciji moras da budes na raspolaganju jer ti to srce govori

aen

pre 8 godina

A kakve veze uopste sport ima sa zemljom i politickim granicama? Sta cemo sad, da prebrojavamo krvna zrnca igracima? Stranac znaci ne moze (iako je mozda celu karijeru proveo ovde), a neko ko nikad nije krocio u ovu zemlju moze, jer mu je cukun deda 1/4 Srbin. Sport mu tu onda dodje kao neka ekstenzija nacionalnog folklora, ili jos gore - izmisljene nacionalne genetike, sto je potpuno bolesno. Nidje veze, a pritom sadrzi i primese eugenike, nacizma i rasizma.

Vukobratic

pre 8 godina

@Marko Kako si inace? Jel sve u redu sa tobom? Teo svaka cast, ja nisam sovinista, niti zatucani balkanac ali kristalno je jasno da nam pored jednog Milutinova, Mitrovica, Bogdanovica, Bjelice, Jokica, Jovica, Kaline, Miljenovica i jos mnogih drugih mladih igraca ne trebaju stranci ni za narednih 10-15 godina. Bili smo drugi na svetu i to nekome nije dovoljno.

Hitman

pre 8 godina

Uzmite za primer reprezentaciju svajcarske u futbalu.Koliko Svajcaraca ima ukupno?To po meni nema smisla ali oni su prodani narod,bez neke dublje istorije,bez porekla.Mi smo sasvim suprotno i drago mi je zbog toga!

marko

pre 8 godina

'Alo, Teo jel znaš da je sada 21. vek?Druge reprezentacije odavno koriste strane igrače, u svim sportovima. Ova tvoja izjava je odlika primitivizma i balkanske zatucanosti, ali ima i otvorenog šovinizma.

mrle

pre 8 godina

U pravu je momak onda i Katar i UAE mogu da osvoje SP u kosarci kao sto je to bio slucaj u rukometu (Karar 2 na svetu). Npr. platis top 10 igraca iz NBA obecas im besne premije i cepaj pice pod zastavom Madagaskara i osvoje SP. Koje su to reprzentacije koja je poenta tih meceva onda. Najbolji igraci iz te zemlje eventualno da su im roditelji odatle a odselili se u inostranstvo sve ostalo je bezveze. Nema onda tu ni N od nacionalnog tima.

Nemanja44

pre 8 godina

Moze da igra u reprezentaciju samo neko ko ima veze sa Srbijom.Tu spadaju svi gradjani Srbije bez obzira na nacionalnost i stranci koji imaju neke veze sa Srbijom a igraju i zive po belom svetu( tu moze spadati i neki Amerikanac melez ako mu majka ili otac srpskog porekla itd.Moze nas i trenirati Greg Popovic koji trenira sparse.Pozdrav Milosu na razumnom stavu o reprezentaciji.

Bulejko

pre 8 godina

Ajde Teo ostavi se demagogije. Stranci ionako vladaju nama, ne vidim zašto nebi igrali u reprezentaciji. Komanduje nam Brisel, sve šta vredi su pokupovali ili će pokupovati.

guido

pre 8 godina

Ko je stranac a ko nije odlucuje ministarstvo nadlezno za dodjelu drzavljanstva a ne kosarkaski savez ili trener. Jel Stojakovic bio stranac buduci da je rodjen u Hrvatskoj? Ili da vadimo krv da vidimo ima li igrac "srpske gene"?

wer

pre 8 godina

dosta lupetanja,
jedini intres da se angazuje stranac u reprezentaciji je menadzerski, dizanje cene igracima... zna se gde je zlo u sportu, i kako treba sa takvom ekipom.

nas intres sigurno nije da razigravamo polu-pismene amere i naturalizovane turke..
a misko moze da kmeci koliko hoce...

ипак успех није загарантован

pre 8 godina

(Tužna slika naše zaostalosti, 15. maj 2015 01:16)

Одговорићу теби али се одговор односи и на друге коментаторе који су писали о држављанству. У потпуности разумем ваше фрустрације. Сишли сте после рата с планине, окупирали Београд, пљачкали шта сте стигли... То време је прошло. Ружну, кардељевску прошлост треба заборавити. Који је најбољи начин? Причати о људским правима и затуцаности. Имам једну добру вест за тебе. Постоје стручњаци који ће теби и теби сличнима помоћи у савладавању фрустрација из детињства.

21. vek!!!

pre 8 godina

Pff, kao da mora rec Teodosica da bude zadnja:).On ce igrati za reprezentaciju jos 2-3godine i postace nebitan. Treba misliti na duze staze, toliko drugih reprezentacija imaju u svojim redovima igrace koji nisu rodjeni u njihovoj zemlji ali su dobili drzavljanstvo. Samo semi pravimo pametni! Jasam rodjen i ziveo u Srbiji 18 godina, danas imam Danski pasosi imam ista prava kao iDanci rodjeni u Danskoj! Sta ima tu lose u ovom vremenu globalizacije? Nacionalizam zaslepljuje ljude!

Tužna slika naše zaostalosti

pre 8 godina

Da li vi znate da stranci ne mogu da igraju ni za jednu reprezentaciju na svetu, jer propisi kažu da svaki igrač mora da bude državljanin zemlje za koju igra. A ako ima državljanstvo onda nije stranac!!! Dobro, vi o tome pojma nemate, kao ni ovaj košarkaš, pa ni novinar SŽ koji s njim razgovara, za vas su stranci oni koji nisu Srbi, sačuvaj me bože ovakvog lupetanja. Dokazali ste da je većinska Srbija neobrazovana i zaostala zemlja.

milan

pre 8 godina

Misli se na igrace van bivse Juge... Ja obozavam Djenku , ali samo bih Srbe, znaci ili rodjen u Srbiji ili da su roditelji Srbi... Svi koji imaju nacionalnu svest..

Bicikl

pre 8 godina

Slazem se potpüuno. Treba jednostavno zabraniti strancima da nastupaju, kako u reprezentacijama tako i u klubovima u celom svetu. Dakle svako svojoj kuci. Zamislite tada nasu ligu...

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

roditi se gde god ako su ti roditelji srbi ima smisla da zaigras ako te zemlja u kojoj si se rodio nece. treba postivati druge zemlje jer nasih bisera ima u svetu i nude se na nasim skautima iz saveza je da im kazu da li hoce ili nece da racunaju na njih da se deca ne zamlacuju.sramota bi bilo da se uzme neki amer jer kod nas ima kampova na kojima se uzimaju silni novci od roditelja za razvoj buducih igraca.u rumuniji samo ima jedna trecina lige popunjena srbima za madjarsku pa i hrvatsku da ne spominjem. nama jedino fale dobri skauti koji imaju ostro oko i da prepoznaju talenat za ostalo se ne sekiram.

Teo kao tumač građanskih prava

pre 8 godina

Teodosić nije upućen, kad neko dobije državljanstvo Srbije on nije stranac nego je građanin Srbije. On misli da za Srbiju mogu da igraju samo Srbi, cccccc... Slavni fudbaler Ladislav Kubala igrao je za tri reprezentacije - Čehoslovačku, Mađarsku i Španiju.

Bolje da ništa nisi rekao

pre 8 godina

Au, na šta ode izjava jednog košarkaša koja je na nivou srednjoškolca ili osnovca. Vi nemate pojma, kao ni on, šta je državljanstvo. Može neko da bude bilo koje nacije i da bude rođen bilo gde ali ako ima državljanstvo Srbije on u Srbiji nije stranac. On ima pravo da bira i bude biran na izborima a ne da igra košarku. Žalosno je kako se ovde na sajtu razmišlja. "Za Srbiju trebaju da igraju samo Srbi." Mislim da tebi "trebaju" bolji učitelji. Pa vi ste potpuno zabrazdili u nacionalizam i šovinizam. Strašno.

Komentator

pre 8 godina

(Prijatno iznenadjen, 14. maj 2015 22:57)

Ja sam odrastao slusajuci te budalastine. Kada sam imao nekih 5 godina moj otac, koji je iz Bosne, rekao je mom dedi, svom tastu inace Sumadincu, kako je on Srbin, a ovaj Srbijanac, na sta je deda razrogacio oci i nasmjeao se "He, he, ... mislis ti iz Bosne si Srbin, a ja iz Srbije nisam? Pa ti si stvarno mnogo blesav ako u takvo nesto verujes."

Nekoliko dana kasnije, ceo dogadjaj je moj otac ispricao i mom drugom dedi, svom ocu, koji se takodje nasmejao i rekao "Medju nama Srbima, zna se koji su glavni, a to svakako nismo mi iz Bosne."

Pusti ti te austrougarske price kao Sumadinci su nekakvi "Srbijanci" Indijanci, nisu, oni su Srbi i to "poglavice".

Blam

pre 8 godina

svaka cast teo,potpuno se slazem sa njim. meni se to ne svidja uopste da za rep. igraju stranci. pa nismo mi netelantovani u kosarci kao hrvati pa da nam igraju stranci.ja licno bi voleo da djordjevic za ep pozove mirotica jer je srbin iz cg. eto hrvati se redovno fale kakva su sila u kosarci a igraju im stranci.vi koji napadate teodosica u vezi inostranstva, lepo je reko covek da se to odnosi na rep. a ne na klubove.a za tebe bato, je si ti svestan da postoje srbi i izvan srbije? kao recimo u rs/bih pa i u cg? pa normalno da ce oni igrati za srbiju,jer su srbi.
(dalibor, 14. maj 2015 23:49)

Dalibore,na stranu to što si totalno neupućen u ovaj sport, mene lično je sramota dok čitam ovaj tvoj nepismen post.

Julius

pre 8 godina

Ljudi kad pomisle stranac u reprezentaciji, pomisle odmah na nekog crnca.. Nije to tako.. Zasto ne bi recimo jedan Kirilenko, Pekovic,ili neki Slovenac igrali za Srbiju? Svet putuje a mi stojimo, to treba da se promeni.. Od USA, pola njih nisu amerikanci.. Rusima Amer doneo zlatnu medalju pre par godina ako se ne varam.. Svedjani, Finci zive od tih stranaca, kako u privatnom tako u sportskom smislu. Kanada, Australija puna tih takozvanih stranaca.. Za Britaniju igraju Afrikanci... Za Nemce u fudbalu igraju Turci, Poljaci i sta sve ne. Sta im fali? Zasto ne bi recimo jedan Madjar igrao za Srbiju? Ili Spanac? sta gubimo? Nista, samo se otvaramo normalnom svetu.. Ali to je verovatno previse za ovaj glup narod.

aleksandar

pre 8 godina

Stranci su dobri kad te plaćaju, a nisu dobri kad su konkurencija? Samo ti naruči, svi će da slušaju, "care". A konkurenciju ćeš ajbolje eliminisati ako se budeš više trudio u reprezentativnom dresu a ne praznim i hvalisavim pričama.

Oypa 7

pre 8 godina

Pametno, zato cu uvek da navijam protiv kosarkasica dok god bude igrala ona Amerikanka za njih. Po meni mogu da igraju oni koji nisu Srbi za nasu reprezentaciju ali koji su bar rodjeni ovde: Caba Siladji, Brizitka Molnar,Amela Terzic, Filip Krajinovic,Gabor Sagmajster i mnogi drugi.

Da se zna red

pre 8 godina

Odlicno razmislja momak. Jos bih dodao jos da ne moze ni svaki domaci da igra za reprezentaciju. Trebalo bi uvesti kao uslove da je odsluzio vojsku i da je krsten u SPC.

pricitaj nesto

pre 8 godina

Kao prvo: Da bi neko igrao za reprezentaciju neke zemlje on mora da ima drzavljanstvo te zemlje, dakle ako bi neki "stranac" dobio drzavljanstvo Srbije on vise ne bi bio stranac.
Kao drugo: Za reprezentacije Srbije u raznim sportovima i sada igraju mnogi koji su bili stranci, ali su dobili drzavljanstvo, pa vise nisu stranci. Da nabrojimo neke koji su dobili drzavljanstvo Srbije i igrali za SR Jugoslaviju: Predrag Sasa Danilovic, Zoran Savic, Savo Milosevic.......

marko

pre 8 godina

'Alo, Teo jel znaš da je sada 21. vek?Druge reprezentacije odavno koriste strane igrače, u svim sportovima. Ova tvoja izjava je odlika primitivizma i balkanske zatucanosti, ali ima i otvorenog šovinizma.

Bulejko

pre 8 godina

Ajde Teo ostavi se demagogije. Stranci ionako vladaju nama, ne vidim zašto nebi igrali u reprezentaciji. Komanduje nam Brisel, sve šta vredi su pokupovali ili će pokupovati.

ma nemoj

pre 8 godina

pa sta ako neko i zaigra ,onda Srbija vise ne postoji za tebe , e "patrioto". u bilo kojoj situaciji moras da budes na raspolaganju jer ti to srce govori

ja

pre 8 godina

Da tako stranci razmisljaju jos bi igrao u FMP...ali pravom
(PFC, 14. maj 2015 18:16)

Pa pravi fmp je sada crvena zvezda, ova koja je osvojila aba ligu...

srx

pre 8 godina

Sta ako zivi u Srbiji 20 godina? Sta ako se osjeca Srbinom? Sta ako se prisjetimo svih Srba iz drugih republika SFRJ koji su igrali za Srbiju? Sta cemo sa trojicom Srba koji u zivot proveli u Grckoj pa igrali za Srbiju? Sta cemo sa Cavicem i sa Rusom koji sad igra za nas? Sta cemo sa zlatnim olimpijcima koji su etnicki Madjari?
Gdje se vuce granica i ko to odlucuje? Teo to gleda crno bijelo i to samo situaciji gdje Srbija odjedamput da pasos nekom strancu. Ta situacija je naravno smjesna, ali ne znaci da moramo da sprjecimo sve koji vole i zive za ovu zemlju da igraju za nju, valjda? Iako su "stranci".

aen

pre 8 godina

A kakve veze uopste sport ima sa zemljom i politickim granicama? Sta cemo sad, da prebrojavamo krvna zrnca igracima? Stranac znaci ne moze (iako je mozda celu karijeru proveo ovde), a neko ko nikad nije krocio u ovu zemlju moze, jer mu je cukun deda 1/4 Srbin. Sport mu tu onda dodje kao neka ekstenzija nacionalnog folklora, ili jos gore - izmisljene nacionalne genetike, sto je potpuno bolesno. Nidje veze, a pritom sadrzi i primese eugenike, nacizma i rasizma.

win win

pre 8 godina

Teo je u pravu sto posto. Jedino bi moralo biti dozvoljeno nekom ko sam igrom slucaja pocne da zivi u Srbiji i dobije drzavljanstvo jer se ne tako ili se ozeni srpkinjom i kao takav ponavljam se oseti pripadnikom ove drzave. Znaci ukoliko se npr Cirbes ozeni i uzme drzavljanstvo hoce da nastavi da zivi u Beogradu bilo bi bez veze reci mu ne moze. Ovo vazi i za crne igrace jer imam mnogo kolega sa studija koji su ostali u BG uzeli drzavljanstvo i glasaju na izborima.

21. vek!!!

pre 8 godina

Pff, kao da mora rec Teodosica da bude zadnja:).On ce igrati za reprezentaciju jos 2-3godine i postace nebitan. Treba misliti na duze staze, toliko drugih reprezentacija imaju u svojim redovima igrace koji nisu rodjeni u njihovoj zemlji ali su dobili drzavljanstvo. Samo semi pravimo pametni! Jasam rodjen i ziveo u Srbiji 18 godina, danas imam Danski pasosi imam ista prava kao iDanci rodjeni u Danskoj! Sta ima tu lose u ovom vremenu globalizacije? Nacionalizam zaslepljuje ljude!

raikkonen

pre 8 godina

prst u oko raznim hrvatima, makedoncima, crnogorcima i ostalim kosarkaskim "velesilama" koji sebi prepisuju "neosporan" kvalitet na osnovu plasmana na takmicenje, a tamo sta bude! bilans medalja od 95 pa na ovamo sve govori.

Bogdan

pre 8 godina

Naravno da sam protiv toga da igraju stranci ali ne podrzavam ove sto pisu da treba da igraju smo Srbi. Mali Penjo je jedan od takvih primera :)

DJ Ape

pre 8 godina

Čuo da se Stef Kari raspitivao u našoj ambasadi šta mu treba od papira za pasoš, pa se uplašio da ne izgubi mesto u petorci. :) Šalu na stranu - u potpunosti sam saglasan. Stranac u reprezentaciji = cirkus.

SweepteR

pre 8 godina

Apsolutno. Kada stranac ima ,,veze" sa tom zemljom bilo poreklom, bilo što je tu duže igrao, živeo (npr. Eduardo kod Hrvata u fudbalu), to je jedna stvar, ali zvati u reprezentaciju strance koji sa tom zemljom bukvalno veze nemaju ili imaju vrlo malo veze, to je po mom mišljenju nekako nesportski i nelegitiman potez.

Dusan

pre 8 godina

zar Dulo nije stranac?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kAlcokera, 14. maj 2015 18:28)
# Link komentara
Po tvom imenu bih rekao da si i ti stranac. A Dulo ce te proganjati jos
mnoga leta.

Srbija

pre 8 godina

"Ne bi me to zanimalo čak ni kao navijača, u tome ni na koji način ne bih želeo da učestvujem. Meni to nije normalno. Zna se šta je klub, a šta reprezentacija."

Potpisujem svaku rec.

P.S. Naravno stranci nisu igraci koji su iz Republike Srpske ili dijaspore koji su po nacionalnosti Srbi (po jednom ili oba roditelja).

Corleone

pre 8 godina

Naša košarka i ljudi u njoj su naše suvo zlato. Izuzimajući Dula i Čovketa. Mada nije ni to loše, da se zna šta je rivalitet. Prvi put u istoriji veće tenzije i euforija pred derbi košarkaša nego pred fudbalski večiti :))

Kol

pre 8 godina

Kralj ali zaista kralj, nisam mislio da mogu vise da gotivim ovog lika ali izgleda da je moguce! Nismo mi kao bivsa braca pa da angazujemo svake sezone novog Amerikanca koji bi nas tesko nasao na karti, samo domace pa makar bili zadnji narocito u sportu kao sto je kosarka gde smo uvek bili u vrhu!

knez

pre 8 godina

Ovo je skakljiva tema. Nemam nista protiv da stranac igra za reprezentaciju ako je uzeo nase drzavljanstvo iz razloga da ostane i zivi sa nama a ne samo da bi igrao par sezona, uzeo privilegije i otisao. To su dve razlicite stvari. Nemam nista protiv bilo kog stranca koji bi se prijavio fino da zivi u Srbiji i ostao sa nama. On tada ne bi bio stranac. Jer plasim se da ako to ne budemo regulisali uskoro ne da necemo imati nasu reprezentaciju, necemo imati ni stanovnistvo.

guido

pre 8 godina

Ko je stranac a ko nije odlucuje ministarstvo nadlezno za dodjelu drzavljanstva a ne kosarkaski savez ili trener. Jel Stojakovic bio stranac buduci da je rodjen u Hrvatskoj? Ili da vadimo krv da vidimo ima li igrac "srpske gene"?

мада мислим да је немогуће

pre 8 godina

'Alo, Teo jel znaš da je sada 21. vek?Druge reprezentacije odavno koriste strane igrače, u svim sportovima. Ova tvoja izjava je odlika primitivizma i balkanske zatucanosti, ali ima i otvorenog šovinizma.
(marko, 14. maj 2015 21:22)

Научи правопис. Онда дели лекције о примитивизму.

hilti

pre 8 godina

Bravo Teo, bravo Sale... U potpunosti podržavam ovo! Nismo mi Crnogorci ili hrvati pa da se švercujemo, mi smo bre zemlja košarke i basketa i viteški se borimo uvek bez švercovanja i foliranja. Doduše i ne trebaju nam stranci imamo najboljeg pleja, imamo dva mvp_a, imamo zvezdu u usponu, stranac bi tu svakako bio na klupi :-) .. Jedva čekam pohod na Evropu!

branko

pre 8 godina

Ja se secam komentara ovde u vezi Klea i fudbalske repreentacije.Vecina je bila da on igra za Srbiju! Znaci dvostrukiarsini, gde smo slabi tu moze, a gde smo jaci tu se pravimo vazni

Tužna slika naše zaostalosti

pre 8 godina

Da li vi znate da stranci ne mogu da igraju ni za jednu reprezentaciju na svetu, jer propisi kažu da svaki igrač mora da bude državljanin zemlje za koju igra. A ako ima državljanstvo onda nije stranac!!! Dobro, vi o tome pojma nemate, kao ni ovaj košarkaš, pa ni novinar SŽ koji s njim razgovara, za vas su stranci oni koji nisu Srbi, sačuvaj me bože ovakvog lupetanja. Dokazali ste da je većinska Srbija neobrazovana i zaostala zemlja.

Ljumberg

pre 8 godina

Upravo to. Ne rasizam, ne konzervativizam, vec odbrana logike. Cemu stranci u nacionalnom timu? Svakako da je lakse platiti stranca nego istrenirati kosarkasa, ali nacionalni tim cine pripadnici naroda, a ne placenici.

Ваљево реакција

pre 8 godina

Нема ту ''прста у оку'' никоме. Ово је најнормалније размишљање, ствар кућног васпитања. Веома је важно да је Тео као будући а можда већ и нови капитен нагласи ово. Да се зна за вјек и вјекова. Ништа мање битно је да је државни тим УВЕК био испред било ког клуба и навијачког опредељења.
Чим је кренуло да буде обрнуто и нормална пракса бројања навијачких крвних зрнаца, настао је колапс. Дуда је подигао темеље култа, Сале је већ готово успео и вечно хвала на томе. Тео вођо-коловођо, поносу града и земље своје, води до ТИТУЛЕ!

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 8 godina

Dakle, pravite razliku izmedju Srbijanaca i Srba... Srbijanac je rodjen u Srbiji, a Srbin je rodjen u Crnoj Gori, Bosni, Sloveniji, Hrvatskoj, Nemackoj, Novom Zelandu ili gde god, Teo nije mislio na njih, tj na dijasporu... Mislio je na uzimanje Amerikanaca ili kosarkasa druge nacionalnosti koji nemaju nikakve veze sa nasom zemljom...

Slazem se sa njim, nema smisla da stranac igra za reprezentaciju, jer se onda gubi smisao, cak i ako bi doprineo kvalitetom...

Teo kao tumač građanskih prava

pre 8 godina

Teodosić nije upućen, kad neko dobije državljanstvo Srbije on nije stranac nego je građanin Srbije. On misli da za Srbiju mogu da igraju samo Srbi, cccccc... Slavni fudbaler Ladislav Kubala igrao je za tri reprezentacije - Čehoslovačku, Mađarsku i Španiju.

Bolje da ništa nisi rekao

pre 8 godina

Au, na šta ode izjava jednog košarkaša koja je na nivou srednjoškolca ili osnovca. Vi nemate pojma, kao ni on, šta je državljanstvo. Može neko da bude bilo koje nacije i da bude rođen bilo gde ali ako ima državljanstvo Srbije on u Srbiji nije stranac. On ima pravo da bira i bude biran na izborima a ne da igra košarku. Žalosno je kako se ovde na sajtu razmišlja. "Za Srbiju trebaju da igraju samo Srbi." Mislim da tebi "trebaju" bolji učitelji. Pa vi ste potpuno zabrazdili u nacionalizam i šovinizam. Strašno.

vlado

pre 8 godina

Apsolutno podrzavam Tea ....to je pravi stav ...inace koji bi to stranac igrao za repku bez debelog interesa -nijedan! Nijesu Mekejleb ,Rajs igrali za makediniju odnosno cg za dzabe.....

Rajko

pre 8 godina

Tako je! Dovesti stranca u nacionalnu reprezentaciju koji veze nema niti sa drzavom niti sa nacijom samo radi boljeg rezutata je nista drugo nego priznanje sopstvene nemoci i politika linije manjeg otpora.
Npr. jedan Bo Mekejleb cini realno 50% makedonske repke a covek pre ulaska u tim nije nikad nogom krocio u drzavu, verovatno nije znao ni gde se nalazi Makedonija a kamoli da je npr. Skopje glavni grad ili bilo koje drugo obelezje.
Imati takvog pleja i posle se busati nacionalnim uspehom je samozavaravanje cele nacije. Pravi navijaci i patriote mogu osecati samo sramotu i blam gledajuci tako skrojenu ekipu, casnije je biti i poslednji nego dozvoliti da ti stranci dizu nacionalni sportski ugled.

Nikola

pre 8 godina

U svakom slucaju je u pravu, ali je isto tako vrlo diskutabilno sta u stvari znaci stranac. Ukoliko bilo koji covek dobije drzavljanstvo, nije bitno koje je rase ili veroispovesti, ima svakako pravo da igra za reprezentaciju. Dobijanje drzavljanstva je zakonom regulisano i ukoliko se moze ovo zloupotrebiti u smislu da se drzavljanstva dodeljuju samo da bi neki igraci mogli igrati, onda treba menjati zakon, ili doneti neke administrativne mere koje bi ovakve stvari sprecile. Ovo je vrlo osetljive prirode i treba pronaci pravo resenje.

тебе на пример

pre 8 godina

(Julius, 14. maj 2015 18:17)

Играти за другу земљу може само неко ко би за паре све урадио. Такви и намештају утакмице. То што ти сматраш да је то добро довољно говори о теби. Ипак разумем те. Не могу сви да имају кућно васпитање. Има и оних које васпитава улица.

Zervinjo

pre 8 godina

Kad se samo setim kakve drugoligaske igrace (Skuni Pen, Fredi Haus) su predlagali navijaci i jednog i drugog kluba cvrsto sam protiv takvih poteza i potpisujem sve sto je Teo rekao...

palop

pre 8 godina

Stranci su dobri kad te plaćaju, a nisu dobri kad su konkurencija? Samo ti naruči, svi će da slušaju, "care". A konkurenciju ćeš ajbolje eliminisati ako se budeš više trudio u reprezentativnom dresu a ne praznim i hvalisavim pričama.
(aleksandar, 14. maj 2015 20:25)

Sta ti decko radis...
Ne znam ni gde da pocnem. Poredis strance koji ga placaju (strani klub) sa stranim igracima koji bi igrali za reprezentaciju Srbije. Preblago bi bili reci da poredis babe i zabe.

Iskreno se nadam da si trol, jer ako nisi imam lose vesti za tebe...

Bicikl

pre 8 godina

Slazem se potpüuno. Treba jednostavno zabraniti strancima da nastupaju, kako u reprezentacijama tako i u klubovima u celom svetu. Dakle svako svojoj kuci. Zamislite tada nasu ligu...

ипак успех није загарантован

pre 8 godina

(Tužna slika naše zaostalosti, 15. maj 2015 01:16)

Одговорићу теби али се одговор односи и на друге коментаторе који су писали о држављанству. У потпуности разумем ваше фрустрације. Сишли сте после рата с планине, окупирали Београд, пљачкали шта сте стигли... То време је прошло. Ружну, кардељевску прошлост треба заборавити. Који је најбољи начин? Причати о људским правима и затуцаности. Имам једну добру вест за тебе. Постоје стручњаци који ће теби и теби сличнима помоћи у савладавању фрустрација из детињства.

Kenedi jr

pre 8 godina

(aen, 14. maj 2015 19:33)

Samog sebe demantuješ.
Cemu onda reprezentacije? Srušimo granice, učinimo kulturu, tradiciju i običaje... Postanimo Ekvilibrijum.

dalibor

pre 8 godina

svaka cast teo,potpuno se slazem sa njim. meni se to ne svidja uopste da za rep. igraju stranci. pa nismo mi netelantovani u kosarci kao hrvati pa da nam igraju stranci.ja licno bi voleo da djordjevic za ep pozove mirotica jer je srbin iz cg. eto hrvati se redovno fale kakva su sila u kosarci a igraju im stranci.vi koji napadate teodosica u vezi inostranstva, lepo je reko covek da se to odnosi na rep. a ne na klubove.a za tebe bato, je si ti svestan da postoje srbi i izvan srbije? kao recimo u rs/bih pa i u cg? pa normalno da ce oni igrati za srbiju,jer su srbi.

Hitman

pre 8 godina

Uzmite za primer reprezentaciju svajcarske u futbalu.Koliko Svajcaraca ima ukupno?To po meni nema smisla ali oni su prodani narod,bez neke dublje istorije,bez porekla.Mi smo sasvim suprotno i drago mi je zbog toga!

Prijatno iznenadjen

pre 8 godina

Ogromna vecina komentatora se slaze sa Teom, sto uprkos drugim brojnim primerima koji ukazuju na suprotno, ipak pokazuje da najveci broj Srba jos uvek ima zdrav razum i normalan pogled na svet. Cak se usudjujem reci i neki nivo morala.

Blam

pre 8 godina

svaka cast teo,potpuno se slazem sa njim. meni se to ne svidja uopste da za rep. igraju stranci. pa nismo mi netelantovani u kosarci kao hrvati pa da nam igraju stranci.ja licno bi voleo da djordjevic za ep pozove mirotica jer je srbin iz cg. eto hrvati se redovno fale kakva su sila u kosarci a igraju im stranci.vi koji napadate teodosica u vezi inostranstva, lepo je reko covek da se to odnosi na rep. a ne na klubove.a za tebe bato, je si ti svestan da postoje srbi i izvan srbije? kao recimo u rs/bih pa i u cg? pa normalno da ce oni igrati za srbiju,jer su srbi.
(dalibor, 14. maj 2015 23:49)

Dalibore,na stranu to što si totalno neupućen u ovaj sport, mene lično je sramota dok čitam ovaj tvoj nepismen post.

nn

pre 8 godina

svaka cast TEO.Sad da nam ponude hocete srebro ili da uzmete zlato sa SP a da imate stranca u ekipu, naravno da bi izabrao srebro mnogo je draze zato sto su se nasi momci borili kao lavovi za to srebro.

Mirko Kojotovski

pre 8 godina

Ako je stranac rođen ili išao u školu od malena onda je već državljanin te zemlje.Medjutim dovoditi strance da igraju bilo koji sport je totalna glupost.To treba zabraniti jer koji je smisao?Koga taj stranac predstavlja i za čega igra?Jednom smo igrali turnir i igrao je momak koji nije iz naše ulice.Bili prvi ali nikad nismo imali to nesto.Vise nije igrao jer nije bilo smisla a ni potrebe.Imamo mi dovoljno naših talenata samo treba raditi i raditi i raditi i klincima davati šansu

Marko

pre 8 godina

Teo je lepo rekao, reorezentacija je uvek bila i ostala svetinja, onog trenutka kada dovedu nekog stranca da igra za reprezentaciju, istog trenutka prestajem da gledam reprezentaciju, pa nismo mi azerbejdžan pa da dovodimo strance, svaka čast azerbejdžanu možda oni moraju da dovode, ali mi ne moramo da dovodimo, svi naši igrači su u vrhu evropske košarke.

Bjelica proglašen za MVP eurolige, Teo, Bjelica, Bobi su u prvoj petorci euro lige, Bogdanović cepa mrežice, Kalenić kida na utakmicama, Jokić isto ekstra igra, mali Miljenović isto i sada pored takvih igrača mi da dovodimo strance, stranac neće ostaviti srce na terenu, kao što će naši igrači ostaviti.

Vz

pre 8 godina

Uvek sam bio protiv stranaca. Mislim da je dno dna, pogotovu za zemlju koja je uvek bila kosarkaska sila. Nadam se da se to nikada desiti nece, pa makar bili i poslednji na svetu. Klub je klub, a reprezentacija je reprezentacija.

lipman

pre 8 godina

@ Julius

Ko je glup, najbolje se vidi iz tvog komentara. Nije tacno da kada se kaze stranac u reprezentaciji, odma pomislimo na crnca. A tebi izgleda bi smetao jedan crnac, ali Slovenac ili Spanac ne bi. Mi koji smo protiv dovodjenja stranaca u reprezencatiju, to dozivljavamo kao varanje, kao koriscenje sifara u igrici, kao prekidanje jedne lepe tradicije, tradicije za ponos. Ti koji to ne razumes dajes sebi za pravo da zato narod nazivas glupim. To sto je nesto trenutno globalni trend, ne znaci da je i dobro i ispravno, i da se ne treba razlikovati vec slepo pratiti aktuelnu "modu".


@ PFC

Da tako stranci razmisljaju on bi jos igrao u FMP-u? Teodosic je jasno napravio razliku izmedju kluba i reprezentacije. Ne vidim ni poentu ni smisao tvog komentara osim da mozda uvredis ovog momka zato sto je zvezdas?

Srbija

pre 8 godina

Ali je zato normalno da ti kao stranac igras u inostranstvu, jel da?
(D_, 14. maj 2015 18:04)
Kako si ti glup dečko,za medalju...Kakve veze ima klupska košarka sa reprezentativnom,čovek ti o tome priča.

Nikola

pre 8 godina

Licno nemam protiv da igraju porkelom stranci AKO I SAMO AKO imaju veze sa tom zemljom. Npr. Karlton Majers je vec dugo ziveo i igrao u Italiji (i ozenio se Italijankom) pre nego sto je zaigrao za reprezentaciju. Slicno se moze reci i za Dzej Ara Holdena u Rusiji. Takodje su mi skroz ok primeri Skorcijanitisa, Papadopulosa i Adetokumba u Grckoj. Ne treba brojati krvna zrnca i haplotipove, samo je dovoljno da igrac koji igra bude gradjanin drzave i da smatra sebe delom tog drustva. Primeri koje je Teo naveo to prosto nisu i podrzavam ga u tome.

zaostao u razvoju

pre 8 godina

Ali je zato normalno da ti kao stranac igras u inostranstvu, jel da?
(D_, 14. maj 2015 18:04)
Da. Ocigledno neki ljudi nisu u stanju da shvate neke stvari koje i dete od 9 godina zna.

Filip

pre 8 godina

Apsolutno se slazem! Kad sam bio dete i pikao basket, uvek, i iskljucivo sam na nasu reprezentaciju, gledao kao na svetinju za koju se igra iz te prirodne ljubavi prema drzavi, narodu i grbu! Nista drugo mi nije bitno kad je reprezentacija u pitanju... samo daj sebe i razumi za sta i za koga igras kad nosis reprezentativni dres! Stranci to jednostavno nisu u mogucnosti i oni igraju za druge representacije iz nekih totalno drugih to'jest licnih interesa. Ne treba nama to.

lev

pre 8 godina

Neki pojedini komentatori ne kontaju - teo je lepo rekao "jedno je klub, drugo reprezentacija", samo neki se prave da to nisu videli. Covek je sve lepo rekao, od prvog do poslednjeg slova.

milosg

pre 8 godina

Koliko glupih komentara ovde ima...''Kako Teo igra za CSKA ako je stranac itd'' O BOZEEEE!!!Procitaj sta pises pre nego sto posaljes komentar!!! Teodosic je u potpunosti u pravu!!! Reprezentaciju treba da cine Srbi,ljudi koji vole svoju drzavu,koji su rodjeni ovde,koji pricaju srpski,a ne neki stranci!!!! To je drzavni grb,boris se za svoju zastavu i narod,da se tako izrazim!!!Kada bi se stranac pojavio,ja ne bih gledao takvu ''reprezentaciju'' nikad!! Ej drugi imaju strance,e aj da ih i mi dovedemo?!?! Zamislite dodju 2,3 Amera,Spanca,Rusa i sl, i osvojimo zlato,da li bi Vam srce bilo puno kao kada bi to uradili cisti Srbi,Srbija!!! Da je fudbal u pitanju,isto bi mi bilo,tu ionako nemamo pojma i nikad necemo:),ali u kosarci-NIKAD!!!!!

за васпитање је касно

pre 8 godina

Pff, kao da mora rec Teodosica da bude zadnja:).On ce igrati za reprezentaciju jos 2-3godine i postace nebitan. Treba misliti na duze staze, toliko drugih reprezentacija imaju u svojim redovima igrace koji nisu rodjeni u njihovoj zemlji ali su dobili drzavljanstvo. Samo semi pravimo pametni! Jasam rodjen i ziveo u Srbiji 18 godina, danas imam Danski pasosi imam ista prava kao iDanci rodjeni u Danskoj! Sta ima tu lose u ovom vremenu globalizacije? Nacionalizam zaslepljuje ljude!
(21. vek!!!, 14. maj 2015 20:47)

Ајде онда остави нас заслепљене на миру. Живиш у Данској, много ти је лепо, ниси заслепљен, уживаш у чарима глобализације... Чему потреба да посећујеш српске портале? Зар нема у Данској неког ко би ти помогао да се избориш са фрустрацијама?

stefan

pre 8 godina

Naravno da stranac nije potreban. Mi godisnje izbacimo 5-6 vrhunskih kosarkasa.
Spanija je napravila jednu i po generaciju u istoriji - Gasol, Navaro, Kalderon, Rejes plus medjugeneracija Mark Gasol, Fernandez, Rubio...Sad imaju Abrinjesa i to je to. Njima su potrebni Mirotic, Ibaka itd...
Kad bi negovali nase igrace - medalja nikad ne bi izostala.

Mrki

pre 8 godina

Kako smaraju sa tim strancem godinama.Uaa stranac kosarka je jos uz par sportova jedino sto valja ne samo od sporta nego generalno od svega u ovoj zemlji.Ponosni smo svi na nase momke volimo ih i pratimo kako igraju radujemo se s njima.Meni je nebitno da l je Zvezda il Partizan...svi su oni nasi kad igra Srbija ili kako god nam se ranije zemlja zvala.Konacno imamo neki zdrav sistem,filozofiju i talentovane mlade generacije s kojima se dobro radi.Imamo i trenutno potencijal da sastavimo dve ekipe jednu vrhunsku dugo se to cekalo.Oladite bre sa strancem vredjate sve ljubitelje kosarke a zna se koliko ovaj narod voli taj sport.Uaa stranci napred naša deca.

Batko

pre 8 godina

 Ali to je verovatno previse za ovaj glup narod.
(Julius, 14. maj 2015 18:17)

Mislim da nisi baš najbolje shvatio suštinu, a što se gluposti tiče vidim da ti to ne fali ni malo...

Sasa

pre 8 godina

Ne razumem ove likove koji mesaju klubove I reprezentaciju !?! Ukljucite malo mozak I razmislite: takmicenje reprezentacija totalno bi izgubilo smisao kada bi svi uzimali placene igrace. Smisao je da svaka zemlja "pravi" svoje igrace I to je vrlo prosto. Igraju Turci za Nemacku ali su svi rodjeni ili su odrastali u toj Nemackoj I to je poenta. Nema Teo nista protiv, npr Djule Mestera, koji je poreklom Madjar a koji nam je doneo mnogo radosti u odbojci - ali decko je ziveo I odrastao u nasoj zemlji.

Dragan Banjaluka

pre 8 godina

Potpisujem.
Sta treba da, kao Katar u rukometu, platimo ljudima da igraju za nas. Takav nikad nece da gine za srpski dres.

VID

pre 8 godina

Bravo Teo , omasovljavanje igranja stranaca za reprezentacije uništava nacionalna takmičenja ,gubi se nacionalni identitet zemlje učesnice bilo kog takmičenja u bilo kom sportu . Najbolji primer je Katar - rukomet !?

milan

pre 8 godina

Misli se na igrace van bivse Juge... Ja obozavam Djenku , ali samo bih Srbe, znaci ili rodjen u Srbiji ili da su roditelji Srbi... Svi koji imaju nacionalnu svest..

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

roditi se gde god ako su ti roditelji srbi ima smisla da zaigras ako te zemlja u kojoj si se rodio nece. treba postivati druge zemlje jer nasih bisera ima u svetu i nude se na nasim skautima iz saveza je da im kazu da li hoce ili nece da racunaju na njih da se deca ne zamlacuju.sramota bi bilo da se uzme neki amer jer kod nas ima kampova na kojima se uzimaju silni novci od roditelja za razvoj buducih igraca.u rumuniji samo ima jedna trecina lige popunjena srbima za madjarsku pa i hrvatsku da ne spominjem. nama jedino fale dobri skauti koji imaju ostro oko i da prepoznaju talenat za ostalo se ne sekiram.

teorija zavere

pre 8 godina

Koga kod pitaju, svi daju isti odgovor. Isti odgovor stiže i od komentatora sa košarkaških vesti i foruma. Da ja sada vas pitam - Ko forsira priču o strancima u medijima? Zašto se toliko insistira na tom pitanju?!

ivan78bg

pre 8 godina

Dali vi ljudi razlikujete klubsku kosarku od reprezetacije?Sta ce stanci u reprezentaciji?Koga bi stanac u tom timu reprezentovao?Teo je upravu.Uostalom nismo mi kosarkaski slabi kao komsije sve oko nas da anganzujemo crnce, a i da jesmo opet nista ne bi dobili dovodjenjem stranaca.Toliko.

panini

pre 8 godina

svaka cast legendo!potpuno se slazem i sve je tacno rekao.nikad stranac!igramo sa onim sto imamo pa makar jos 50god ne osvojili zlato meni ce biti puno srce i bicu ponosan dok gledam reprezentaciju

Vukobratic

pre 8 godina

@Marko Kako si inace? Jel sve u redu sa tobom? Teo svaka cast, ja nisam sovinista, niti zatucani balkanac ali kristalno je jasno da nam pored jednog Milutinova, Mitrovica, Bogdanovica, Bjelice, Jokica, Jovica, Kaline, Miljenovica i jos mnogih drugih mladih igraca ne trebaju stranci ni za narednih 10-15 godina. Bili smo drugi na svetu i to nekome nije dovoljno.

Nemanja44

pre 8 godina

Moze da igra u reprezentaciju samo neko ko ima veze sa Srbijom.Tu spadaju svi gradjani Srbije bez obzira na nacionalnost i stranci koji imaju neke veze sa Srbijom a igraju i zive po belom svetu( tu moze spadati i neki Amerikanac melez ako mu majka ili otac srpskog porekla itd.Moze nas i trenirati Greg Popovic koji trenira sparse.Pozdrav Milosu na razumnom stavu o reprezentaciji.

Jankopulos

pre 8 godina

Ne strancima u reprezentaciji ali mozemo da uvezemo jedno 250 poslanika i kompletnu Vladu od nemaca ili japanaca pa da nam konacno svane

al sam pametan

pre 8 godina

ko god je srbin ili je rođen u srbiji i doživljava srbiju kao svoju zemlju treba da igra za reprezentaciju..nadam se da će se uefa, fiba i ostale organizacije pozabaviti ovim problemom..

mrle

pre 8 godina

U pravu je momak onda i Katar i UAE mogu da osvoje SP u kosarci kao sto je to bio slucaj u rukometu (Karar 2 na svetu). Npr. platis top 10 igraca iz NBA obecas im besne premije i cepaj pice pod zastavom Madagaskara i osvoje SP. Koje su to reprzentacije koja je poenta tih meceva onda. Najbolji igraci iz te zemlje eventualno da su im roditelji odatle a odselili se u inostranstvo sve ostalo je bezveze. Nema onda tu ni N od nacionalnog tima.

Komentator

pre 8 godina

(Prijatno iznenadjen, 14. maj 2015 22:57)

Ja sam odrastao slusajuci te budalastine. Kada sam imao nekih 5 godina moj otac, koji je iz Bosne, rekao je mom dedi, svom tastu inace Sumadincu, kako je on Srbin, a ovaj Srbijanac, na sta je deda razrogacio oci i nasmjeao se "He, he, ... mislis ti iz Bosne si Srbin, a ja iz Srbije nisam? Pa ti si stvarno mnogo blesav ako u takvo nesto verujes."

Nekoliko dana kasnije, ceo dogadjaj je moj otac ispricao i mom drugom dedi, svom ocu, koji se takodje nasmejao i rekao "Medju nama Srbima, zna se koji su glavni, a to svakako nismo mi iz Bosne."

Pusti ti te austrougarske price kao Sumadinci su nekakvi "Srbijanci" Indijanci, nisu, oni su Srbi i to "poglavice".

wer

pre 8 godina

dosta lupetanja,
jedini intres da se angazuje stranac u reprezentaciji je menadzerski, dizanje cene igracima... zna se gde je zlo u sportu, i kako treba sa takvom ekipom.

nas intres sigurno nije da razigravamo polu-pismene amere i naturalizovane turke..
a misko moze da kmeci koliko hoce...