Sreda, 13.05.2015.

15:55

Srpski timovi u Evropu kao najgori

I nije neka novost da se srpski fudbal nalazi možda i na najnižem nivou od svog nastanka, ali nova bodovna tabela UEFA dodaje još jednu novu dimenziju.

Izvor:

Srpski timovi u Evropu kao najgori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

Dufa

pre 8 godina

Ali car menja sve baskete za jedan fudbal... i još poentira ne menja pobedu nad Hrvatskom nema para...

Joj zemljo Indijo i sveta reko Gang!!!!

wiener

pre 8 godina

treba na sve ovo gledati pozitivno. momci ce videti exoticne zemlje koje u nekim slucajevima svojim platama sebi ne bi mogli da priuste - gibraltar, san marino, andorra, farska ostrva itd. zasto uvek toliki pesimizam?

Nolan

pre 8 godina

(Adriano_Galliani, 13. maj 2015 17:42)

Sine, košarka je uvek bila gospodskiji i bolji sport, da ti ne pričam koliko je naša reprezentacija imala uspeha godinama unazad. Kada kreneš na fakultet, prestaćeš da sa klincima juriš loptu i počećeš sa kolegama da igraš basket. Onda ćeš skapirati koliku si glupost danas napisao.
Srbija je bila i oduvek će biti zemlja košarke (kao i vaterpola i odbojke) to su naši sportovi. Fudbal i JSL je bacanje para.

Veliki cetvrtak

pre 8 godina

@(Grobari srpskog sporta, 13. maj 2015 18:32)


Na koju god vest da udjem naletim na tvoj "komentar",ajde odmori malo danas si zaradio sendvic sa prilozima i 2 zuta soka,jeste u pravu si,svi su krivi i dalje,Tole,savez,Partizan,samo ste vi posteni,sve vam je oteto i bice prokleto,sta ces zivot je takav,surov i nepravedan,pomiri se sa tim...

Lala iz regala

pre 8 godina

Pa ovo je super vest! Eto prilike za naše klubove da igraju duže u Evropi, kad već nemogu da prezime onda neka počnu ranije letovanje.

djoka

pre 8 godina

Zadnja recenica je pobedila ahahahahah
Zalosno je samo sto se ove titule danas izjednacavaju sa onim od pre 20 god...
Novosadjanin., 13. maj 2015 16:49)

Ako cemo tako onda je takodje zalosno sto se Kup Sampiona od pre 20 godina izjednacava sa danasnjom Ligom Sampiona jer je bilo deset puta lakse osvojiti onaj Kup nego li samo izaci iz grupe danasnje Ligu Sampiona.

kalkulator

pre 8 godina

Ako Legija, Apoel ili Steaua ne bude prvak svoje zemlje, Partizan ce biti nosilac u trecem kolu. Racunam vec da Sparta Prag nece biti prvak, zaostaju 6 bodova za Plzenom, 3 kola pre kraja.
Legija zaostaje 2 boda, Steaua 1, a Apoel ima 2 boda viska od prvog pratioca.

1.salzburg-PRVAK ***
2.legia -2
3.apoel +2
4.celtic-PRVAK
5.d.zagreb-PRVAK
6.bate-PRVAK
7.steaua -1 ***
8.sparta prag -6 ***
9.ludogorec-PRVAK
10.makabi-PRVAK
-------------------
11.maribor-PRVAK
12.partizan +5

*** pocinje od treceg kola

украјинац

pre 8 godina

Не знам зашто смо тек сад најгори када већ годинама таворимо на 27-ом месту једино 2010 и 2013 када смо били 25.

HanSolo

pre 8 godina

Svedska... JESTE LADNO AL' STANDARD JBG ;-) !!!
(Q, 13. maj 2015 17:53)
Nije tako hladno kao što mi mislimo.. Ja sam često u južni deo švedske(skone) gde imam puno mušterija. Tu je sad na primer oko 10-15 stepeni a kolko ja znam nije ni padao sneg ove godine.. Klima skoro kao kod nas sem one top toplote.. Ali tamo isto ume da bude vrlo fino vreme. A kad je leto je Švedska savršena zemlja.. Vrlo fina priroda.

Grobari srpskog sporta

pre 8 godina

Mogu li grobari da objasne zašto i dalje podržavaju Karadžića? Jasno je i vrapcima na grani da bez njega ne bi nikad uzeli 7 titula u 8 sezona ali je strašno da su vama toliko duboki kompleksi od Zvezde da vam je bitno da je stignete po domaćim titulama (o ostalima ne možete ni da sanjate) makar to značilo potpuno uništenje srpskog fudbala. Imamo najneregularnije prvenstvo u Evropi zahvaljući čemu je partizan i osvojio toliko titula ali zato taj lažni šampion ispadne od potpunih amatera. Meni je neverovatno da je grobarima to dovoljno dobro samo da uzmu titulu. Ali zato partizan i jeste mali klub. Uvek bio i biće. Problem je samo što smo zbog lečenja njihovih kompleksa ostali bez srpskog fudbala.

Poljoprivrednik

pre 8 godina

Nekada smo bar sa berbe kukuruza žurili da se istuširamo pa da gledamo evropske utakmica, a sada ćemo koliko vidim sa žetve pšenice!

švrćan

pre 8 godina

kao partizanovac voleo bih da Cuka uzme Kup. Zasluzili su prikazanim u ovoj sezoni i organizaciono su najstabilniji klub. + imacemo predstavnika vise u Evropi - svaki bod nam je bitan!

ruku na srce osvojeni bodovi ce se u tom slucaju deliti na 5 umesto na 4 kluba :/

Toni

pre 8 godina

Nekada sam znao napamet imena svih igrača naših najboljih klubova,sada neznam ni jednog. Uglavnom vidim neke nepopularne face na terenu i na tribinama.

Petar

pre 8 godina

Imamo zvanicno najslabiju ligu u istoriji i najslabiju reprezentaciju u istoriji. A Tole kaze, da savez radi vrhunski o cemu se ovde radi? Jel su tu klubovi i reprezentacija zbog saveza ili je savez zbog klubova i reprezentacije? Tole odlazi bre, kako te nije sramota vise!!

ninepi

pre 8 godina

"pa će put naših klubova ka evropskim takmičenjima početi od najranije faze"

Ali to znaci da ce nekoga i pobediti, valjda, nemojte da ste na kraj srca.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Da nije toliko tuzno bilo bi smesno...

Kako bi rekao moj Cale: 'Boli me ona stvar za nas fudbal!'

Tako da jedva cekam evropsko prvenstvo u kosarci u septembru!!!
(Aladdin Sane, 13. maj 2015 16:41)

Што, да се радујеш победама у спорту? Не разумем зашто се онда не пребациш на тенис, Ђоковић је толико добар да практично нема конкуренцију, као пре 10-ак година Федерер. Пензионер Федерер му је најопаснији конкурент, што значи да ће Новак доминирати и побеђивати. Па ако ти је баш толико стало до победа у спорту, ето.

Фудбал нам није лош већ ужасан. И тек када то признамо биће боље. А не "имамо тако добре играче". Ја причам од ЕУРА 2000 да немамо више добар тим. 3-4 добра играча нису тим, није довољно. Плус наш губитнички менталитет који се огледа и у оваквом коментару, типа, "не ваља фудбал, сада волим рукомет или ватерполо". Безвезе. Само фудбал. Партизан је од продаје Шкулетића зарадио више него сви остали спортови у последњих 20 година. Ту је новац. Фудбал је још и профитабилан. СВИ ОСТАЛИ СПОРТОВЕ ГУБЕ НОВАЦ. НЕМА ЗАРАДЕ. Има као неких резултата, али реално - кога брига? Мењали би све успехе за једно СП у фудбалу. Евентуално ону тројку Ђорђевића Хрватима да задржимо. Та победа је за мене била равна освајању пет узастопних светских првенстава.

Soko

pre 8 godina

Vidim da se kritikuju klubovi i fudbalski savez a ne razume se sustina a to jeda je fudbal vrlo skup a da nasi navijaci nesposobni da to plate pa posto mi nemamo trziste za profesionalni fudabal nemamo ni proizvod,

+41

pre 8 godina

Zadnja recenica je pobedila ahahahahah
Zalosno je samo sto se ove titule danas izjednacavaju sa onim od pre 20 god...
Novosadjanin., 13. maj 2015 16:49)

Meni je zalosno sto si zaslepljen, pa ne mozes da sracunas da ne bi bili u poslednjoj grupi da je tvoj tim obezbedio onoliko bodova koliko Partizan, poslednjih desetak godina

VladaNS

pre 8 godina

Često zaboravljamo na jedan ogroman problem, a to su propisi FSS koji su suludi.

Naime, naša liga dozvoljava da ekipe imaju po 3-4 stranca - zbog toga se i dešava da se u Partizan i Zvezdu po 100 puta vraćaju jedni te isti potrošeni igrači. Zbog toga nas pobeđuju "Kiprani" i "Azerbejdžanci" - stavljam ih pod navodnike jer su to ekipe u kojima ima i po više od 15 stranaca! Oni likovi iz Grčke s kojima je Partizan prošle godine igrao u Ligi Evrope imali su 17 stranaca, od čega osam Argentinaca!

Teoretski, da moj Partizan ima sav novac ovog sveta i u timu Mesija i Ronalda, šta to vredi kad ostaje prostor za još samo par kvalitetnih stranaca dok ostatak tima moraju da formiraju domaći igrači i njihovi nezasiti menadžeri koji ovakvu situaciju vide kao savršenu priliku za ucenjivanje.

NSrdjan

pre 8 godina

@Upucen grobar

Mogao bi ti druze malo da se uputis u tajne srspkog jezika. Ne moras u neke velike, bice ti dovoljne i one iz nizih razreda osnovne skole. Mislim, nije patriJotski ne znati maternji jezik.

Banat

pre 8 godina

Vojvodina je razbila one Madjare pretprosle godine. Jadni jesmo, toliko jadni ipak nismo. Slovenci su ove godine imali Maribor, inace smo ih mi uvek izbacivali iz eurokupova

Soko

pre 8 godina

Vidim da se kritikuju klubovi i fudbalski savez a ne razume se sustina a to jeda je fudbal vrlo skup a da nasi navijaci nesposobni da to plate pa posto mi nemamo trziste za profesionalni fudabal nemamo ni proizvod,

Andjela_FF10

pre 8 godina

"S druge strane, naši timovi će biti nosioci u prvoj rundi kvalifikacija, ali, na osnovu prethodnih iskustava, ne bi trebalo olako shvatati rivale iz Litvanije, Luksemburga, San Marina, Gibraltara i Lihtenštajna."
Autor poentirao ovom rečenicom. E zato ne pratim domaći fudbal uopšte. Nema se šta ni gledati. Samo se baca novac, a nikakve koristi od toga.

Stojko

pre 8 godina

Da,da kriv je Tole a nisu krivi "fini" momci iz klubova koji su prodali i uvalili sve sto je znalo da potrci po livadama Srbije.Nemojte da menjate teze krivi smo sami jer smo dozvolili "raznoraznim" da nam vodi klubove a i drzavu! Tole je samo pesak u odnosu na druge!
(zoran, 13. maj 2015 16:21)
Taj Tole ti i dan danas vodi Partizan, samo sto ti to ne zelis da vidis?

Dušan Đorđević

pre 8 godina

Ovako će biti dokle god se favorizuju Zvezda i Partizan, klubovi kojima račun nije u plusu minimum poslednjih 10 godina, a i više :P

Bane

pre 8 godina

(anoniman, 13. maj 2015 16:37)

Tole ima ovde uticaja koliko i ja. Čovek je zadužen za reprezentaciju a za sunovart klubova krivi su Generalni sekrterari i predsednici koji ga napadu. Ovo ti je prijatelju slika i prilika vođenja klubova ali šta vas briga važno je ko ima više titula i onda kad dođe Evropa Terza,Đura,Kokeza,Bata prodaju sve što može da se proda i koeficijent pada a njihovi bankovni računi rastu.

Aleksej

pre 8 godina

Ovo za Slovacku je budalastina. Pa oni su se prvi kvalifikovali za Evropsko prvenstvo sa sedam pobeda.
(KG, 13. maj 2015 16:08) Druze moj dobri ti si pomijesao uefa ranking reprezentacija i uefa ranking drzava na osnovu ostvarenih rezultata njihovih klubova.

realnost

pre 8 godina

Realnost je da je ova bodovna lista upravo posledica avantura Crvene Zvezde i drugih tokom poslednjih godina, koji su uspeli da istope sav onaj bodovni kapital koji je Partizan gradio u Evropi od 2003. godine!!

zoran

pre 8 godina

Da,da kriv je Tole a nisu krivi "fini" momci iz klubova koji su prodali i uvalili sve sto je znalo da potrci po livadama Srbije.Nemojte da menjate teze krivi smo sami jer smo dozvolili "raznoraznim" da nam vodi klubove a i drzavu! Tole je samo pesak u odnosu na druge!

Skeptik

pre 8 godina

kako smo krenuli bićemo u rangu s gilbartarom umesto dva predstavinka da imamo u ligi šampiona,mi srljamo u ambis.oterati političare menadžere i privatizacijom samo možemo steći učešća u ligi šampiona
(lika, 13. maj 2015 16:23)

Ljudi, znate li vi uopste sta pricate? Prvo se raspitajte sta je to zapravo "kapitalizam". Pa kad shvatite kakvo je to zlo, slobodno prizivajte privatizaciju... ako hocete.

Sole

pre 8 godina

Ovo za Slovacku je budalastina. Pa oni su se prvi kvalifikovali za Evropsko prvenstvo sa sedam pobeda.
(KG, 13. maj 2015 16:08)

Rangiranje nacionalnih selekcija i nacionalnih liga su dve odvojene stvari. Evo recimo Engleska , ima jednu od najajačih liga , a osrednju reprezentaciju , koja se čak u poslednjoj deceniji nije jednom kvalifikovala za Evropsko prvenstvo.

MP

pre 8 godina

Ne znam čemu čuđenje to što su Švedska,Bugarska,Škotska ispred nas. Barem ima i nekih iza nas,ako to može da posleži za utehu...

Upucen grobar

pre 8 godina

Pa lista je zajista realna.
I ovo visoko mesto Srbije ( ispred Madjarske, Slovenije....) je 90% zahvaljujuci Partizanu i njegovim osvojenim poenima iz godine u godinu...
Jel i za ovo je kriv nas savez???
Jel je nas savez zabranio drugim ekipama da osvoje bodove za Srbiju???

Aladdin Sane

pre 8 godina

Da nije toliko tuzno bilo bi smesno...

Kako bi rekao moj Cale: 'Boli me ona stvar za nas fudbal!'

Tako da jedva cekam evropsko prvenstvo u kosarci u septembru!!!

milan

pre 8 godina

ma netreba nama "Jugoliga"..jos ima mesto za napredak..tu su jos opasni timovi iz "Gibraltara i Lihtenštajna..." ..a tek " Vatikanska ekipa" ...:D

018

pre 8 godina

(KG, 13. maj 2015 16:08)

ne mesaj babe i zabe.... kakve veze ima sto se slovacka reprezentacija kvalifikovala. ovde se radi o klupskom uspehu a ne reprezentativnom. ispeci pa reci...

lucchese

pre 8 godina

woo hoo!!!!

al zato se zidaju kuce fudbala, to nam treba... bazeni i atletski tereni ni slucajno...

bole vas brige, zato cemo u perpektivi biti zemlja koja je najvise napredovala, mozda je tu kvaka, sa poslednjeg do iznad luksemburga... da se ne uvrede luksemburzani samo su posluzili kao primer

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Zadnja recenica je pobedila ahahahahah
Zalosno je samo sto se ove titule danas izjednacavaju sa onim od pre 20 god...
(Novosadjanin., 13. maj 2015 16:49)

Žalosno je da si ti onaj isti od pre 20 godina... Tad si možda i bio šmeker, a sad samo frustrirani middle-age novosađanin...

dejavu

pre 8 godina

Ja bih pre rekao da je takav fudbalski trend u zadnjih 20-tak godine-veliki broj liga je izjednacen po (osrednjem ili losijem) kvalitetu,a jedan broj liga ,velika petica plus jos nekoliko,sve vise odskacu,zbog velikih ulaganja.
Na toj listi su Slovacka i Slovenija ispod nas na listi,ali da li bi Partizan bio makar kandidat za sampiona da igra u njihovim ligama je veliko pitanje...Narocito u Slovackoj gde se igra nimalo naivan fudbal.
I dok se jednom konacno ne rese svojinski odnosi u nasem klupskom fudbalu, moguca su samo povremena iznenadjenja,poput plasmana Partizana u LS par puta,i to je sve.

antibot

pre 8 godina

I sve to zaslugom partizanovog "brukanja u evropi", kako komsije to vole da kazu...

Partizan je poslednjih desetak godina osvajao vise bodova za koeficijent nego svi ostali zajedno...

M.V.

pre 8 godina

Pozicija Jelen Super Lige i reprezentacije Srbije sve govori o tome kako Tole radi u srpskom fudbalu. Taj čovjek da ima imalo morala, davno bi napustio srpski fudbal. Da on je kriv i niko drugi za ove rezultate, on je na celu fudbalske kuce u najvecem poniranju ovog sporta u istoriji Srbije. Price kako su drugi bogatiju ne piju vode. Jesu bogatiji klubovi iz Lige petice, ali iz drugih liga njihovo bogaćenje ne raste previše (Slovačka, Češka, Slovenija, Poljaska, Rumunija, Hrvatska...) da se sa njima ne može igrati i takmičiti. Sve je u nakaradnoj politici fudbalskog saveza Srbije i njegovog čelnog "čovjeka".

Božo

pre 8 godina

Što je još gore, ne vidim po čemu je to naš fudbal bolji od mađarskog, slovačkog ili slovenačkog, tako da smo još i dobro prošli...

srkiboy82

pre 8 godina

Pdlican clanak, mozda nekom proradi savest.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (xxx, 13. maj 2015 16:05)_ Koja savest? Taj na koga misliš nema savest ni moral. Inače bi odavno otišao.

akrobata

pre 8 godina

ne znam, šta je ovde novo? pa naša liga je na nivou amaterskih, još malo pa će i naši klubovi imati više konobara, nego profesionalnih fudbalera. što je odavno već praksa u ligama ispod druge:)

Predo

pre 8 godina

U Japanu zakasni voz, a ministar saobraćaja da ostavku, a da nije ni vidio lokomotivu. Kod nas kažu kako je fudbalski savez uspešan, Toleta nosaju na rukama kao onog vođu u Koreji, Savo se šepuri kao da smo osvojili prvenstvo sveta. Ne treba im ni Advokat. Neko ovde stvarno nije normalan, biće da smo mi.

lika

pre 8 godina

kako smo krenuli bićemo u rangu s gilbartarom umesto dva predstavinka da imamo u ligi šampiona,mi srljamo u ambis.oterati političare menadžere i privatizacijom samo možemo steći učešća u ligi šampiona

Sale

pre 8 godina

Lista UEFE:

1. Real Madrid
84. GNK Dinamo zagreb
92. NK Maribor
127. FK Partizan
131. HNK Rijeka
153. HNK Hajduk Split
205. FK Crvena Zvezda

Božo

pre 8 godina

Što je još gore, ne vidim po čemu je to naš fudbal bolji od mađarskog, slovačkog ili slovenačkog, tako da smo još i dobro prošli...

Aladdin Sane

pre 8 godina

Da nije toliko tuzno bilo bi smesno...

Kako bi rekao moj Cale: 'Boli me ona stvar za nas fudbal!'

Tako da jedva cekam evropsko prvenstvo u kosarci u septembru!!!

zoran

pre 8 godina

Da,da kriv je Tole a nisu krivi "fini" momci iz klubova koji su prodali i uvalili sve sto je znalo da potrci po livadama Srbije.Nemojte da menjate teze krivi smo sami jer smo dozvolili "raznoraznim" da nam vodi klubove a i drzavu! Tole je samo pesak u odnosu na druge!

milan

pre 8 godina

ma netreba nama "Jugoliga"..jos ima mesto za napredak..tu su jos opasni timovi iz "Gibraltara i Lihtenštajna..." ..a tek " Vatikanska ekipa" ...:D

Upucen grobar

pre 8 godina

Pa lista je zajista realna.
I ovo visoko mesto Srbije ( ispred Madjarske, Slovenije....) je 90% zahvaljujuci Partizanu i njegovim osvojenim poenima iz godine u godinu...
Jel i za ovo je kriv nas savez???
Jel je nas savez zabranio drugim ekipama da osvoje bodove za Srbiju???

srkiboy82

pre 8 godina

Pdlican clanak, mozda nekom proradi savest.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (xxx, 13. maj 2015 16:05)_ Koja savest? Taj na koga misliš nema savest ni moral. Inače bi odavno otišao.

akrobata

pre 8 godina

ne znam, šta je ovde novo? pa naša liga je na nivou amaterskih, još malo pa će i naši klubovi imati više konobara, nego profesionalnih fudbalera. što je odavno već praksa u ligama ispod druge:)

MP

pre 8 godina

Ne znam čemu čuđenje to što su Švedska,Bugarska,Škotska ispred nas. Barem ima i nekih iza nas,ako to može da posleži za utehu...

lika

pre 8 godina

kako smo krenuli bićemo u rangu s gilbartarom umesto dva predstavinka da imamo u ligi šampiona,mi srljamo u ambis.oterati političare menadžere i privatizacijom samo možemo steći učešća u ligi šampiona

018

pre 8 godina

(KG, 13. maj 2015 16:08)

ne mesaj babe i zabe.... kakve veze ima sto se slovacka reprezentacija kvalifikovala. ovde se radi o klupskom uspehu a ne reprezentativnom. ispeci pa reci...

Andjela_FF10

pre 8 godina

"S druge strane, naši timovi će biti nosioci u prvoj rundi kvalifikacija, ali, na osnovu prethodnih iskustava, ne bi trebalo olako shvatati rivale iz Litvanije, Luksemburga, San Marina, Gibraltara i Lihtenštajna."
Autor poentirao ovom rečenicom. E zato ne pratim domaći fudbal uopšte. Nema se šta ni gledati. Samo se baca novac, a nikakve koristi od toga.

украјинац

pre 8 godina

Не знам зашто смо тек сад најгори када већ годинама таворимо на 27-ом месту једино 2010 и 2013 када смо били 25.

wiener

pre 8 godina

treba na sve ovo gledati pozitivno. momci ce videti exoticne zemlje koje u nekim slucajevima svojim platama sebi ne bi mogli da priuste - gibraltar, san marino, andorra, farska ostrva itd. zasto uvek toliki pesimizam?

Sale

pre 8 godina

Lista UEFE:

1. Real Madrid
84. GNK Dinamo zagreb
92. NK Maribor
127. FK Partizan
131. HNK Rijeka
153. HNK Hajduk Split
205. FK Crvena Zvezda

Poljoprivrednik

pre 8 godina

Nekada smo bar sa berbe kukuruza žurili da se istuširamo pa da gledamo evropske utakmica, a sada ćemo koliko vidim sa žetve pšenice!

Stojko

pre 8 godina

Da,da kriv je Tole a nisu krivi "fini" momci iz klubova koji su prodali i uvalili sve sto je znalo da potrci po livadama Srbije.Nemojte da menjate teze krivi smo sami jer smo dozvolili "raznoraznim" da nam vodi klubove a i drzavu! Tole je samo pesak u odnosu na druge!
(zoran, 13. maj 2015 16:21)
Taj Tole ti i dan danas vodi Partizan, samo sto ti to ne zelis da vidis?

Petar

pre 8 godina

Imamo zvanicno najslabiju ligu u istoriji i najslabiju reprezentaciju u istoriji. A Tole kaze, da savez radi vrhunski o cemu se ovde radi? Jel su tu klubovi i reprezentacija zbog saveza ili je savez zbog klubova i reprezentacije? Tole odlazi bre, kako te nije sramota vise!!

Lala iz regala

pre 8 godina

Pa ovo je super vest! Eto prilike za naše klubove da igraju duže u Evropi, kad već nemogu da prezime onda neka počnu ranije letovanje.

HanSolo

pre 8 godina

Svedska... JESTE LADNO AL' STANDARD JBG ;-) !!!
(Q, 13. maj 2015 17:53)
Nije tako hladno kao što mi mislimo.. Ja sam često u južni deo švedske(skone) gde imam puno mušterija. Tu je sad na primer oko 10-15 stepeni a kolko ja znam nije ni padao sneg ove godine.. Klima skoro kao kod nas sem one top toplote.. Ali tamo isto ume da bude vrlo fino vreme. A kad je leto je Švedska savršena zemlja.. Vrlo fina priroda.

Toni

pre 8 godina

Nekada sam znao napamet imena svih igrača naših najboljih klubova,sada neznam ni jednog. Uglavnom vidim neke nepopularne face na terenu i na tribinama.

+41

pre 8 godina

Zadnja recenica je pobedila ahahahahah
Zalosno je samo sto se ove titule danas izjednacavaju sa onim od pre 20 god...
Novosadjanin., 13. maj 2015 16:49)

Meni je zalosno sto si zaslepljen, pa ne mozes da sracunas da ne bi bili u poslednjoj grupi da je tvoj tim obezbedio onoliko bodova koliko Partizan, poslednjih desetak godina

Grobari srpskog sporta

pre 8 godina

Mogu li grobari da objasne zašto i dalje podržavaju Karadžića? Jasno je i vrapcima na grani da bez njega ne bi nikad uzeli 7 titula u 8 sezona ali je strašno da su vama toliko duboki kompleksi od Zvezde da vam je bitno da je stignete po domaćim titulama (o ostalima ne možete ni da sanjate) makar to značilo potpuno uništenje srpskog fudbala. Imamo najneregularnije prvenstvo u Evropi zahvaljući čemu je partizan i osvojio toliko titula ali zato taj lažni šampion ispadne od potpunih amatera. Meni je neverovatno da je grobarima to dovoljno dobro samo da uzmu titulu. Ali zato partizan i jeste mali klub. Uvek bio i biće. Problem je samo što smo zbog lečenja njihovih kompleksa ostali bez srpskog fudbala.

Nolan

pre 8 godina

(Adriano_Galliani, 13. maj 2015 17:42)

Sine, košarka je uvek bila gospodskiji i bolji sport, da ti ne pričam koliko je naša reprezentacija imala uspeha godinama unazad. Kada kreneš na fakultet, prestaćeš da sa klincima juriš loptu i počećeš sa kolegama da igraš basket. Onda ćeš skapirati koliku si glupost danas napisao.
Srbija je bila i oduvek će biti zemlja košarke (kao i vaterpola i odbojke) to su naši sportovi. Fudbal i JSL je bacanje para.

Soko

pre 8 godina

Vidim da se kritikuju klubovi i fudbalski savez a ne razume se sustina a to jeda je fudbal vrlo skup a da nasi navijaci nesposobni da to plate pa posto mi nemamo trziste za profesionalni fudabal nemamo ni proizvod,

Aleksej

pre 8 godina

Ovo za Slovacku je budalastina. Pa oni su se prvi kvalifikovali za Evropsko prvenstvo sa sedam pobeda.
(KG, 13. maj 2015 16:08) Druze moj dobri ti si pomijesao uefa ranking reprezentacija i uefa ranking drzava na osnovu ostvarenih rezultata njihovih klubova.

antibot

pre 8 godina

I sve to zaslugom partizanovog "brukanja u evropi", kako komsije to vole da kazu...

Partizan je poslednjih desetak godina osvajao vise bodova za koeficijent nego svi ostali zajedno...

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Da nije toliko tuzno bilo bi smesno...

Kako bi rekao moj Cale: 'Boli me ona stvar za nas fudbal!'

Tako da jedva cekam evropsko prvenstvo u kosarci u septembru!!!
(Aladdin Sane, 13. maj 2015 16:41)

Што, да се радујеш победама у спорту? Не разумем зашто се онда не пребациш на тенис, Ђоковић је толико добар да практично нема конкуренцију, као пре 10-ак година Федерер. Пензионер Федерер му је најопаснији конкурент, што значи да ће Новак доминирати и побеђивати. Па ако ти је баш толико стало до победа у спорту, ето.

Фудбал нам није лош већ ужасан. И тек када то признамо биће боље. А не "имамо тако добре играче". Ја причам од ЕУРА 2000 да немамо више добар тим. 3-4 добра играча нису тим, није довољно. Плус наш губитнички менталитет који се огледа и у оваквом коментару, типа, "не ваља фудбал, сада волим рукомет или ватерполо". Безвезе. Само фудбал. Партизан је од продаје Шкулетића зарадио више него сви остали спортови у последњих 20 година. Ту је новац. Фудбал је још и профитабилан. СВИ ОСТАЛИ СПОРТОВЕ ГУБЕ НОВАЦ. НЕМА ЗАРАДЕ. Има као неких резултата, али реално - кога брига? Мењали би све успехе за једно СП у фудбалу. Евентуално ону тројку Ђорђевића Хрватима да задржимо. Та победа је за мене била равна освајању пет узастопних светских првенстава.

realnost

pre 8 godina

Realnost je da je ova bodovna lista upravo posledica avantura Crvene Zvezde i drugih tokom poslednjih godina, koji su uspeli da istope sav onaj bodovni kapital koji je Partizan gradio u Evropi od 2003. godine!!

Predo

pre 8 godina

U Japanu zakasni voz, a ministar saobraćaja da ostavku, a da nije ni vidio lokomotivu. Kod nas kažu kako je fudbalski savez uspešan, Toleta nosaju na rukama kao onog vođu u Koreji, Savo se šepuri kao da smo osvojili prvenstvo sveta. Ne treba im ni Advokat. Neko ovde stvarno nije normalan, biće da smo mi.

ninepi

pre 8 godina

"pa će put naših klubova ka evropskim takmičenjima početi od najranije faze"

Ali to znaci da ce nekoga i pobediti, valjda, nemojte da ste na kraj srca.

VladaNS

pre 8 godina

Često zaboravljamo na jedan ogroman problem, a to su propisi FSS koji su suludi.

Naime, naša liga dozvoljava da ekipe imaju po 3-4 stranca - zbog toga se i dešava da se u Partizan i Zvezdu po 100 puta vraćaju jedni te isti potrošeni igrači. Zbog toga nas pobeđuju "Kiprani" i "Azerbejdžanci" - stavljam ih pod navodnike jer su to ekipe u kojima ima i po više od 15 stranaca! Oni likovi iz Grčke s kojima je Partizan prošle godine igrao u Ligi Evrope imali su 17 stranaca, od čega osam Argentinaca!

Teoretski, da moj Partizan ima sav novac ovog sveta i u timu Mesija i Ronalda, šta to vredi kad ostaje prostor za još samo par kvalitetnih stranaca dok ostatak tima moraju da formiraju domaći igrači i njihovi nezasiti menadžeri koji ovakvu situaciju vide kao savršenu priliku za ucenjivanje.

Bane

pre 8 godina

(anoniman, 13. maj 2015 16:37)

Tole ima ovde uticaja koliko i ja. Čovek je zadužen za reprezentaciju a za sunovart klubova krivi su Generalni sekrterari i predsednici koji ga napadu. Ovo ti je prijatelju slika i prilika vođenja klubova ali šta vas briga važno je ko ima više titula i onda kad dođe Evropa Terza,Đura,Kokeza,Bata prodaju sve što može da se proda i koeficijent pada a njihovi bankovni računi rastu.

Veliki cetvrtak

pre 8 godina

@(Grobari srpskog sporta, 13. maj 2015 18:32)


Na koju god vest da udjem naletim na tvoj "komentar",ajde odmori malo danas si zaradio sendvic sa prilozima i 2 zuta soka,jeste u pravu si,svi su krivi i dalje,Tole,savez,Partizan,samo ste vi posteni,sve vam je oteto i bice prokleto,sta ces zivot je takav,surov i nepravedan,pomiri se sa tim...

Soko

pre 8 godina

Vidim da se kritikuju klubovi i fudbalski savez a ne razume se sustina a to jeda je fudbal vrlo skup a da nasi navijaci nesposobni da to plate pa posto mi nemamo trziste za profesionalni fudabal nemamo ni proizvod,

djoka

pre 8 godina

Zadnja recenica je pobedila ahahahahah
Zalosno je samo sto se ove titule danas izjednacavaju sa onim od pre 20 god...
Novosadjanin., 13. maj 2015 16:49)

Ako cemo tako onda je takodje zalosno sto se Kup Sampiona od pre 20 godina izjednacava sa danasnjom Ligom Sampiona jer je bilo deset puta lakse osvojiti onaj Kup nego li samo izaci iz grupe danasnje Ligu Sampiona.

NSrdjan

pre 8 godina

@Upucen grobar

Mogao bi ti druze malo da se uputis u tajne srspkog jezika. Ne moras u neke velike, bice ti dovoljne i one iz nizih razreda osnovne skole. Mislim, nije patriJotski ne znati maternji jezik.

švrćan

pre 8 godina

kao partizanovac voleo bih da Cuka uzme Kup. Zasluzili su prikazanim u ovoj sezoni i organizaciono su najstabilniji klub. + imacemo predstavnika vise u Evropi - svaki bod nam je bitan!

ruku na srce osvojeni bodovi ce se u tom slucaju deliti na 5 umesto na 4 kluba :/

Dušan Đorđević

pre 8 godina

Ovako će biti dokle god se favorizuju Zvezda i Partizan, klubovi kojima račun nije u plusu minimum poslednjih 10 godina, a i više :P

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Zadnja recenica je pobedila ahahahahah
Zalosno je samo sto se ove titule danas izjednacavaju sa onim od pre 20 god...
(Novosadjanin., 13. maj 2015 16:49)

Žalosno je da si ti onaj isti od pre 20 godina... Tad si možda i bio šmeker, a sad samo frustrirani middle-age novosađanin...

lucchese

pre 8 godina

woo hoo!!!!

al zato se zidaju kuce fudbala, to nam treba... bazeni i atletski tereni ni slucajno...

bole vas brige, zato cemo u perpektivi biti zemlja koja je najvise napredovala, mozda je tu kvaka, sa poslednjeg do iznad luksemburga... da se ne uvrede luksemburzani samo su posluzili kao primer

dejavu

pre 8 godina

Ja bih pre rekao da je takav fudbalski trend u zadnjih 20-tak godine-veliki broj liga je izjednacen po (osrednjem ili losijem) kvalitetu,a jedan broj liga ,velika petica plus jos nekoliko,sve vise odskacu,zbog velikih ulaganja.
Na toj listi su Slovacka i Slovenija ispod nas na listi,ali da li bi Partizan bio makar kandidat za sampiona da igra u njihovim ligama je veliko pitanje...Narocito u Slovackoj gde se igra nimalo naivan fudbal.
I dok se jednom konacno ne rese svojinski odnosi u nasem klupskom fudbalu, moguca su samo povremena iznenadjenja,poput plasmana Partizana u LS par puta,i to je sve.

Sole

pre 8 godina

Ovo za Slovacku je budalastina. Pa oni su se prvi kvalifikovali za Evropsko prvenstvo sa sedam pobeda.
(KG, 13. maj 2015 16:08)

Rangiranje nacionalnih selekcija i nacionalnih liga su dve odvojene stvari. Evo recimo Engleska , ima jednu od najajačih liga , a osrednju reprezentaciju , koja se čak u poslednjoj deceniji nije jednom kvalifikovala za Evropsko prvenstvo.

Banat

pre 8 godina

Vojvodina je razbila one Madjare pretprosle godine. Jadni jesmo, toliko jadni ipak nismo. Slovenci su ove godine imali Maribor, inace smo ih mi uvek izbacivali iz eurokupova

M.V.

pre 8 godina

Pozicija Jelen Super Lige i reprezentacije Srbije sve govori o tome kako Tole radi u srpskom fudbalu. Taj čovjek da ima imalo morala, davno bi napustio srpski fudbal. Da on je kriv i niko drugi za ove rezultate, on je na celu fudbalske kuce u najvecem poniranju ovog sporta u istoriji Srbije. Price kako su drugi bogatiju ne piju vode. Jesu bogatiji klubovi iz Lige petice, ali iz drugih liga njihovo bogaćenje ne raste previše (Slovačka, Češka, Slovenija, Poljaska, Rumunija, Hrvatska...) da se sa njima ne može igrati i takmičiti. Sve je u nakaradnoj politici fudbalskog saveza Srbije i njegovog čelnog "čovjeka".

kalkulator

pre 8 godina

Ako Legija, Apoel ili Steaua ne bude prvak svoje zemlje, Partizan ce biti nosilac u trecem kolu. Racunam vec da Sparta Prag nece biti prvak, zaostaju 6 bodova za Plzenom, 3 kola pre kraja.
Legija zaostaje 2 boda, Steaua 1, a Apoel ima 2 boda viska od prvog pratioca.

1.salzburg-PRVAK ***
2.legia -2
3.apoel +2
4.celtic-PRVAK
5.d.zagreb-PRVAK
6.bate-PRVAK
7.steaua -1 ***
8.sparta prag -6 ***
9.ludogorec-PRVAK
10.makabi-PRVAK
-------------------
11.maribor-PRVAK
12.partizan +5

*** pocinje od treceg kola

Dufa

pre 8 godina

Ali car menja sve baskete za jedan fudbal... i još poentira ne menja pobedu nad Hrvatskom nema para...

Joj zemljo Indijo i sveta reko Gang!!!!

Skeptik

pre 8 godina

kako smo krenuli bićemo u rangu s gilbartarom umesto dva predstavinka da imamo u ligi šampiona,mi srljamo u ambis.oterati političare menadžere i privatizacijom samo možemo steći učešća u ligi šampiona
(lika, 13. maj 2015 16:23)

Ljudi, znate li vi uopste sta pricate? Prvo se raspitajte sta je to zapravo "kapitalizam". Pa kad shvatite kakvo je to zlo, slobodno prizivajte privatizaciju... ako hocete.

Upucen grobar

pre 8 godina

Pa lista je zajista realna.
I ovo visoko mesto Srbije ( ispred Madjarske, Slovenije....) je 90% zahvaljujuci Partizanu i njegovim osvojenim poenima iz godine u godinu...
Jel i za ovo je kriv nas savez???
Jel je nas savez zabranio drugim ekipama da osvoje bodove za Srbiju???

Grobari srpskog sporta

pre 8 godina

Mogu li grobari da objasne zašto i dalje podržavaju Karadžića? Jasno je i vrapcima na grani da bez njega ne bi nikad uzeli 7 titula u 8 sezona ali je strašno da su vama toliko duboki kompleksi od Zvezde da vam je bitno da je stignete po domaćim titulama (o ostalima ne možete ni da sanjate) makar to značilo potpuno uništenje srpskog fudbala. Imamo najneregularnije prvenstvo u Evropi zahvaljući čemu je partizan i osvojio toliko titula ali zato taj lažni šampion ispadne od potpunih amatera. Meni je neverovatno da je grobarima to dovoljno dobro samo da uzmu titulu. Ali zato partizan i jeste mali klub. Uvek bio i biće. Problem je samo što smo zbog lečenja njihovih kompleksa ostali bez srpskog fudbala.

djoka

pre 8 godina

Zadnja recenica je pobedila ahahahahah
Zalosno je samo sto se ove titule danas izjednacavaju sa onim od pre 20 god...
Novosadjanin., 13. maj 2015 16:49)

Ako cemo tako onda je takodje zalosno sto se Kup Sampiona od pre 20 godina izjednacava sa danasnjom Ligom Sampiona jer je bilo deset puta lakse osvojiti onaj Kup nego li samo izaci iz grupe danasnje Ligu Sampiona.

realnost

pre 8 godina

Realnost je da je ova bodovna lista upravo posledica avantura Crvene Zvezde i drugih tokom poslednjih godina, koji su uspeli da istope sav onaj bodovni kapital koji je Partizan gradio u Evropi od 2003. godine!!

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Da nije toliko tuzno bilo bi smesno...

Kako bi rekao moj Cale: 'Boli me ona stvar za nas fudbal!'

Tako da jedva cekam evropsko prvenstvo u kosarci u septembru!!!
(Aladdin Sane, 13. maj 2015 16:41)

Што, да се радујеш победама у спорту? Не разумем зашто се онда не пребациш на тенис, Ђоковић је толико добар да практично нема конкуренцију, као пре 10-ак година Федерер. Пензионер Федерер му је најопаснији конкурент, што значи да ће Новак доминирати и побеђивати. Па ако ти је баш толико стало до победа у спорту, ето.

Фудбал нам није лош већ ужасан. И тек када то признамо биће боље. А не "имамо тако добре играче". Ја причам од ЕУРА 2000 да немамо више добар тим. 3-4 добра играча нису тим, није довољно. Плус наш губитнички менталитет који се огледа и у оваквом коментару, типа, "не ваља фудбал, сада волим рукомет или ватерполо". Безвезе. Само фудбал. Партизан је од продаје Шкулетића зарадио више него сви остали спортови у последњих 20 година. Ту је новац. Фудбал је још и профитабилан. СВИ ОСТАЛИ СПОРТОВЕ ГУБЕ НОВАЦ. НЕМА ЗАРАДЕ. Има као неких резултата, али реално - кога брига? Мењали би све успехе за једно СП у фудбалу. Евентуално ону тројку Ђорђевића Хрватима да задржимо. Та победа је за мене била равна освајању пет узастопних светских првенстава.

Stojko

pre 8 godina

Da,da kriv je Tole a nisu krivi "fini" momci iz klubova koji su prodali i uvalili sve sto je znalo da potrci po livadama Srbije.Nemojte da menjate teze krivi smo sami jer smo dozvolili "raznoraznim" da nam vodi klubove a i drzavu! Tole je samo pesak u odnosu na druge!
(zoran, 13. maj 2015 16:21)
Taj Tole ti i dan danas vodi Partizan, samo sto ti to ne zelis da vidis?

zoran

pre 8 godina

Da,da kriv je Tole a nisu krivi "fini" momci iz klubova koji su prodali i uvalili sve sto je znalo da potrci po livadama Srbije.Nemojte da menjate teze krivi smo sami jer smo dozvolili "raznoraznim" da nam vodi klubove a i drzavu! Tole je samo pesak u odnosu na druge!

+41

pre 8 godina

Zadnja recenica je pobedila ahahahahah
Zalosno je samo sto se ove titule danas izjednacavaju sa onim od pre 20 god...
Novosadjanin., 13. maj 2015 16:49)

Meni je zalosno sto si zaslepljen, pa ne mozes da sracunas da ne bi bili u poslednjoj grupi da je tvoj tim obezbedio onoliko bodova koliko Partizan, poslednjih desetak godina

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Zadnja recenica je pobedila ahahahahah
Zalosno je samo sto se ove titule danas izjednacavaju sa onim od pre 20 god...
(Novosadjanin., 13. maj 2015 16:49)

Žalosno je da si ti onaj isti od pre 20 godina... Tad si možda i bio šmeker, a sad samo frustrirani middle-age novosađanin...

Skeptik

pre 8 godina

kako smo krenuli bićemo u rangu s gilbartarom umesto dva predstavinka da imamo u ligi šampiona,mi srljamo u ambis.oterati političare menadžere i privatizacijom samo možemo steći učešća u ligi šampiona
(lika, 13. maj 2015 16:23)

Ljudi, znate li vi uopste sta pricate? Prvo se raspitajte sta je to zapravo "kapitalizam". Pa kad shvatite kakvo je to zlo, slobodno prizivajte privatizaciju... ako hocete.

Veliki cetvrtak

pre 8 godina

@(Grobari srpskog sporta, 13. maj 2015 18:32)


Na koju god vest da udjem naletim na tvoj "komentar",ajde odmori malo danas si zaradio sendvic sa prilozima i 2 zuta soka,jeste u pravu si,svi su krivi i dalje,Tole,savez,Partizan,samo ste vi posteni,sve vam je oteto i bice prokleto,sta ces zivot je takav,surov i nepravedan,pomiri se sa tim...

Banat

pre 8 godina

Vojvodina je razbila one Madjare pretprosle godine. Jadni jesmo, toliko jadni ipak nismo. Slovenci su ove godine imali Maribor, inace smo ih mi uvek izbacivali iz eurokupova

srkiboy82

pre 8 godina

Pdlican clanak, mozda nekom proradi savest.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (xxx, 13. maj 2015 16:05)_ Koja savest? Taj na koga misliš nema savest ni moral. Inače bi odavno otišao.

Aladdin Sane

pre 8 godina

Da nije toliko tuzno bilo bi smesno...

Kako bi rekao moj Cale: 'Boli me ona stvar za nas fudbal!'

Tako da jedva cekam evropsko prvenstvo u kosarci u septembru!!!

Soko

pre 8 godina

Vidim da se kritikuju klubovi i fudbalski savez a ne razume se sustina a to jeda je fudbal vrlo skup a da nasi navijaci nesposobni da to plate pa posto mi nemamo trziste za profesionalni fudabal nemamo ni proizvod,

švrćan

pre 8 godina

kao partizanovac voleo bih da Cuka uzme Kup. Zasluzili su prikazanim u ovoj sezoni i organizaciono su najstabilniji klub. + imacemo predstavnika vise u Evropi - svaki bod nam je bitan!

ruku na srce osvojeni bodovi ce se u tom slucaju deliti na 5 umesto na 4 kluba :/

kalkulator

pre 8 godina

Ako Legija, Apoel ili Steaua ne bude prvak svoje zemlje, Partizan ce biti nosilac u trecem kolu. Racunam vec da Sparta Prag nece biti prvak, zaostaju 6 bodova za Plzenom, 3 kola pre kraja.
Legija zaostaje 2 boda, Steaua 1, a Apoel ima 2 boda viska od prvog pratioca.

1.salzburg-PRVAK ***
2.legia -2
3.apoel +2
4.celtic-PRVAK
5.d.zagreb-PRVAK
6.bate-PRVAK
7.steaua -1 ***
8.sparta prag -6 ***
9.ludogorec-PRVAK
10.makabi-PRVAK
-------------------
11.maribor-PRVAK
12.partizan +5

*** pocinje od treceg kola

M.V.

pre 8 godina

Pozicija Jelen Super Lige i reprezentacije Srbije sve govori o tome kako Tole radi u srpskom fudbalu. Taj čovjek da ima imalo morala, davno bi napustio srpski fudbal. Da on je kriv i niko drugi za ove rezultate, on je na celu fudbalske kuce u najvecem poniranju ovog sporta u istoriji Srbije. Price kako su drugi bogatiju ne piju vode. Jesu bogatiji klubovi iz Lige petice, ali iz drugih liga njihovo bogaćenje ne raste previše (Slovačka, Češka, Slovenija, Poljaska, Rumunija, Hrvatska...) da se sa njima ne može igrati i takmičiti. Sve je u nakaradnoj politici fudbalskog saveza Srbije i njegovog čelnog "čovjeka".

Bane

pre 8 godina

(anoniman, 13. maj 2015 16:37)

Tole ima ovde uticaja koliko i ja. Čovek je zadužen za reprezentaciju a za sunovart klubova krivi su Generalni sekrterari i predsednici koji ga napadu. Ovo ti je prijatelju slika i prilika vođenja klubova ali šta vas briga važno je ko ima više titula i onda kad dođe Evropa Terza,Đura,Kokeza,Bata prodaju sve što može da se proda i koeficijent pada a njihovi bankovni računi rastu.

Soko

pre 8 godina

Vidim da se kritikuju klubovi i fudbalski savez a ne razume se sustina a to jeda je fudbal vrlo skup a da nasi navijaci nesposobni da to plate pa posto mi nemamo trziste za profesionalni fudabal nemamo ni proizvod,

milan

pre 8 godina

ma netreba nama "Jugoliga"..jos ima mesto za napredak..tu su jos opasni timovi iz "Gibraltara i Lihtenštajna..." ..a tek " Vatikanska ekipa" ...:D

antibot

pre 8 godina

I sve to zaslugom partizanovog "brukanja u evropi", kako komsije to vole da kazu...

Partizan je poslednjih desetak godina osvajao vise bodova za koeficijent nego svi ostali zajedno...

Dušan Đorđević

pre 8 godina

Ovako će biti dokle god se favorizuju Zvezda i Partizan, klubovi kojima račun nije u plusu minimum poslednjih 10 godina, a i više :P

VladaNS

pre 8 godina

Često zaboravljamo na jedan ogroman problem, a to su propisi FSS koji su suludi.

Naime, naša liga dozvoljava da ekipe imaju po 3-4 stranca - zbog toga se i dešava da se u Partizan i Zvezdu po 100 puta vraćaju jedni te isti potrošeni igrači. Zbog toga nas pobeđuju "Kiprani" i "Azerbejdžanci" - stavljam ih pod navodnike jer su to ekipe u kojima ima i po više od 15 stranaca! Oni likovi iz Grčke s kojima je Partizan prošle godine igrao u Ligi Evrope imali su 17 stranaca, od čega osam Argentinaca!

Teoretski, da moj Partizan ima sav novac ovog sveta i u timu Mesija i Ronalda, šta to vredi kad ostaje prostor za još samo par kvalitetnih stranaca dok ostatak tima moraju da formiraju domaći igrači i njihovi nezasiti menadžeri koji ovakvu situaciju vide kao savršenu priliku za ucenjivanje.

lika

pre 8 godina

kako smo krenuli bićemo u rangu s gilbartarom umesto dva predstavinka da imamo u ligi šampiona,mi srljamo u ambis.oterati političare menadžere i privatizacijom samo možemo steći učešća u ligi šampiona

018

pre 8 godina

(KG, 13. maj 2015 16:08)

ne mesaj babe i zabe.... kakve veze ima sto se slovacka reprezentacija kvalifikovala. ovde se radi o klupskom uspehu a ne reprezentativnom. ispeci pa reci...

Sole

pre 8 godina

Ovo za Slovacku je budalastina. Pa oni su se prvi kvalifikovali za Evropsko prvenstvo sa sedam pobeda.
(KG, 13. maj 2015 16:08)

Rangiranje nacionalnih selekcija i nacionalnih liga su dve odvojene stvari. Evo recimo Engleska , ima jednu od najajačih liga , a osrednju reprezentaciju , koja se čak u poslednjoj deceniji nije jednom kvalifikovala za Evropsko prvenstvo.

Nolan

pre 8 godina

(Adriano_Galliani, 13. maj 2015 17:42)

Sine, košarka je uvek bila gospodskiji i bolji sport, da ti ne pričam koliko je naša reprezentacija imala uspeha godinama unazad. Kada kreneš na fakultet, prestaćeš da sa klincima juriš loptu i počećeš sa kolegama da igraš basket. Onda ćeš skapirati koliku si glupost danas napisao.
Srbija je bila i oduvek će biti zemlja košarke (kao i vaterpola i odbojke) to su naši sportovi. Fudbal i JSL je bacanje para.

akrobata

pre 8 godina

ne znam, šta je ovde novo? pa naša liga je na nivou amaterskih, još malo pa će i naši klubovi imati više konobara, nego profesionalnih fudbalera. što je odavno već praksa u ligama ispod druge:)

Predo

pre 8 godina

U Japanu zakasni voz, a ministar saobraćaja da ostavku, a da nije ni vidio lokomotivu. Kod nas kažu kako je fudbalski savez uspešan, Toleta nosaju na rukama kao onog vođu u Koreji, Savo se šepuri kao da smo osvojili prvenstvo sveta. Ne treba im ni Advokat. Neko ovde stvarno nije normalan, biće da smo mi.

Aleksej

pre 8 godina

Ovo za Slovacku je budalastina. Pa oni su se prvi kvalifikovali za Evropsko prvenstvo sa sedam pobeda.
(KG, 13. maj 2015 16:08) Druze moj dobri ti si pomijesao uefa ranking reprezentacija i uefa ranking drzava na osnovu ostvarenih rezultata njihovih klubova.

Petar

pre 8 godina

Imamo zvanicno najslabiju ligu u istoriji i najslabiju reprezentaciju u istoriji. A Tole kaze, da savez radi vrhunski o cemu se ovde radi? Jel su tu klubovi i reprezentacija zbog saveza ili je savez zbog klubova i reprezentacije? Tole odlazi bre, kako te nije sramota vise!!

Andjela_FF10

pre 8 godina

"S druge strane, naši timovi će biti nosioci u prvoj rundi kvalifikacija, ali, na osnovu prethodnih iskustava, ne bi trebalo olako shvatati rivale iz Litvanije, Luksemburga, San Marina, Gibraltara i Lihtenštajna."
Autor poentirao ovom rečenicom. E zato ne pratim domaći fudbal uopšte. Nema se šta ni gledati. Samo se baca novac, a nikakve koristi od toga.

HanSolo

pre 8 godina

Svedska... JESTE LADNO AL' STANDARD JBG ;-) !!!
(Q, 13. maj 2015 17:53)
Nije tako hladno kao što mi mislimo.. Ja sam često u južni deo švedske(skone) gde imam puno mušterija. Tu je sad na primer oko 10-15 stepeni a kolko ja znam nije ni padao sneg ove godine.. Klima skoro kao kod nas sem one top toplote.. Ali tamo isto ume da bude vrlo fino vreme. A kad je leto je Švedska savršena zemlja.. Vrlo fina priroda.

Božo

pre 8 godina

Što je još gore, ne vidim po čemu je to naš fudbal bolji od mađarskog, slovačkog ili slovenačkog, tako da smo još i dobro prošli...

NSrdjan

pre 8 godina

@Upucen grobar

Mogao bi ti druze malo da se uputis u tajne srspkog jezika. Ne moras u neke velike, bice ti dovoljne i one iz nizih razreda osnovne skole. Mislim, nije patriJotski ne znati maternji jezik.

MP

pre 8 godina

Ne znam čemu čuđenje to što su Švedska,Bugarska,Škotska ispred nas. Barem ima i nekih iza nas,ako to može da posleži za utehu...

Sale

pre 8 godina

Lista UEFE:

1. Real Madrid
84. GNK Dinamo zagreb
92. NK Maribor
127. FK Partizan
131. HNK Rijeka
153. HNK Hajduk Split
205. FK Crvena Zvezda

dejavu

pre 8 godina

Ja bih pre rekao da je takav fudbalski trend u zadnjih 20-tak godine-veliki broj liga je izjednacen po (osrednjem ili losijem) kvalitetu,a jedan broj liga ,velika petica plus jos nekoliko,sve vise odskacu,zbog velikih ulaganja.
Na toj listi su Slovacka i Slovenija ispod nas na listi,ali da li bi Partizan bio makar kandidat za sampiona da igra u njihovim ligama je veliko pitanje...Narocito u Slovackoj gde se igra nimalo naivan fudbal.
I dok se jednom konacno ne rese svojinski odnosi u nasem klupskom fudbalu, moguca su samo povremena iznenadjenja,poput plasmana Partizana u LS par puta,i to je sve.

украјинац

pre 8 godina

Не знам зашто смо тек сад најгори када већ годинама таворимо на 27-ом месту једино 2010 и 2013 када смо били 25.

lucchese

pre 8 godina

woo hoo!!!!

al zato se zidaju kuce fudbala, to nam treba... bazeni i atletski tereni ni slucajno...

bole vas brige, zato cemo u perpektivi biti zemlja koja je najvise napredovala, mozda je tu kvaka, sa poslednjeg do iznad luksemburga... da se ne uvrede luksemburzani samo su posluzili kao primer

ninepi

pre 8 godina

"pa će put naših klubova ka evropskim takmičenjima početi od najranije faze"

Ali to znaci da ce nekoga i pobediti, valjda, nemojte da ste na kraj srca.

Poljoprivrednik

pre 8 godina

Nekada smo bar sa berbe kukuruza žurili da se istuširamo pa da gledamo evropske utakmica, a sada ćemo koliko vidim sa žetve pšenice!

Toni

pre 8 godina

Nekada sam znao napamet imena svih igrača naših najboljih klubova,sada neznam ni jednog. Uglavnom vidim neke nepopularne face na terenu i na tribinama.

Lala iz regala

pre 8 godina

Pa ovo je super vest! Eto prilike za naše klubove da igraju duže u Evropi, kad već nemogu da prezime onda neka počnu ranije letovanje.

wiener

pre 8 godina

treba na sve ovo gledati pozitivno. momci ce videti exoticne zemlje koje u nekim slucajevima svojim platama sebi ne bi mogli da priuste - gibraltar, san marino, andorra, farska ostrva itd. zasto uvek toliki pesimizam?

Dufa

pre 8 godina

Ali car menja sve baskete za jedan fudbal... i još poentira ne menja pobedu nad Hrvatskom nema para...

Joj zemljo Indijo i sveta reko Gang!!!!