Četvrtak, 08.01.2015.

21:58

Novak: Defanzivno umesto raznovrsno

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ocenio je da je u porazu od Hrvata Iva Karlovića igrao previše defanzivno.

Izvor:

Novak: Defanzivno umesto raznovrsno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Kreso

pre 9 godina

Iako sam Hrvat i, naravno, volim i Cilica i Karlovica, Novak je moja velika ljubav. To sto je izgubio od naseg Karlovica je sasvim beznacajno za Novaka, a kako je netko ovdje lijepo napisao, bit ce to, na drugu stranu, veliki potstrek Ivi. Ne moze se stalno pobjedjivat... i Dinamo moze slucajno pobjediti Real ako Ronaldo i drustvo imaju los dan. Narvno, Nole je igrao daleko ispod svog maksimuma jer ga Ivo ipak ne moze dovoljno inspirirati (ali to ne znaci da omalovazavam Karlovica, dapce, cestitam mu na borbenosti i pobjedi). Idemo dalje Nole!

Rale

pre 9 godina

Novak je jos i uvecao prednost u odnosu na Rafu i RF. Osvojio nesto bodova, dok je Nadal jos vise istih izgubio. RF ce tek trebati da zapne jos dva nezgodna meca da bi svoje od prosle godine samo odbranio. Za sve to vreme Nole spanuje rekete za AO, a bice i najodmorniji. Svakao mu dvocasovna jurnjava po terenu protiv Ferera ne bi bila vredna 100-tinak bodova, i to pred sam pocetak AO. IDEMOOO!

dovla

pre 9 godina

Novak mora da se vrati par metara nazad pri prijemu servisa kada servira Karlovic i da vrati lopticu u teren onda kada ona malo uspori. Tako bi imao neki brejk. Ovako pogresnom taktikom uvek ima probleme sa Iznereom, Raonicem i Karlovicem. Ne mogu da verujem da istu gresku ponavlja vec godinama

Siniša T.

pre 9 godina

Ivo je totalno cool faca i treba mu ovakva pobeda za nastavak sezone. Par poena i neka kinta takođe dobro dođu. Đoković treba da prikaže šta ima na AO gde nema mesta za loš dan i ostale isprike iz bogatog asortimana.

kickass

pre 9 godina

@ E sad ne mogu da spavam.Bas steta sto si izgubio.Jadan ti.Kome si bre ti bitan?
(levac, 08. januar 2015 23:10)
51189
Tebi je očigledno bitan pošto u 23:10 komentarišeš ovde.Meni što nije bitno ni ne pročitam,a kamoli da još i komentarišem.

Melenci

pre 9 godina

nije bilo sansi ili ih je bilo jako malo da bi se razvila igra.Nije se moglo raznovrsno,jer prosto to su bili servisi koji bukvalno oduvaju protivnika.Ne volim takvu igru,to nije lep tenis.Realo taj jedan brejk je oducio mec.Ne vidim ko bi mogao da se suprotstavi onakvom Ivi?Psihicki stabilnom sa konstantnim ubitacnim servisima.Tako da ova Noletova izjava bas ne stoji.Svejedno Nole ce ozbiljnije shvatiti nastupajuce turnire i sve prepreke koje bi mu ugrozile i poziciju prvog mesta kao i kredibilitet njboljeg na svetu.Verujem u Noleta i kad gubi,jer nam je sto puta pokazao da poraz coveka cini jacim.

ZG TOM-šrauba

pre 9 godina

Naravno da je Đoković puno bolji igrač od Ive, ali malo se zna da su Karlovića hrvatski teniski savez podcjenjivali krajem 90-tih kao ne perspektivni igrač i nije dobivao potporu od saveza za razliku od nekih drugih sa juga kojih sada nema nigdje.Ivo je zagrebački dečko sa Šalate, otac mu je i bankrotirao u to vrijeme bez potpore saveza. A da je bilo sluha čovjek bi bio još bolji nego je inače. Što se tiče servisa i službeno najbolji u povijsti tenisa.

sergije miletic

pre 9 godina

Nisi ti izgubio zbog toga sto nisi igrao raznovrsno vec zato sto se nisi dovolno odmakao pri primanju servisa.Pa to je prva lekcija u tenisu.Kad neko servira jako,da ne mozes da mu vratis servis,ODMAKNISE STO DALJE,BLOKIRAJ LOPTU I SAMO UBACI U TAREN.

Joca 011j

pre 9 godina

Da je Nole pobedio, danas bi se zdravo dobro ''krljao i cimao'' sa Fererom, a sutra verovatno s Berdihom. A Jelena i Stefan bi ga ''strpljivo'' čekali, pa potom hitno putovanje u vrelu Australiju. Sve zbog još 100-tinak poena. Ovako... free! Ne znam da li sam se samo ja ovoga setio, ili je možda i Nole?
.

Mufljuz

pre 9 godina

Ne zna se ko je vise "mazio i pazio" brata hrvata: da li Djokovic ili onaj komentator na Eurosportu. Imao sam osecaj kao da mu brat igra protiv Djokovica. Ni jedne jedine reci o tome da Djokovic ne igra kako bi trebao igrati. Slusajuci komentatora imao sam utisak da Karlovic igra svemirski tenis i ne bi mi jasno kako nije medju prva tri. Niti jedan drop-shot Djokovica, niti jedan kick-servis - sve ravno i cisto.

Zbunjen

pre 9 godina

Ma ko je uopste dao reket tom malom (Novaku)? Ma on je za drzavni posao, da mu se da mesto nekog referenta u javnom preduzecu i to je to. Neka zabavlja zaposlene na poslu, a tenisom nek se bavi na radnickim sportskim igrama. Zena neka ga finansira, jer ona bar ima zavrsenu skolu i stabilan posao (bese neki menadzer).

max

pre 9 godina

Iskreno,žao mi je zbog prekinute serije 16-0 od prošle godine,nadam se da če Novak osvojiti još 3 slema i zaokružiti karijeru na 10 slemova,a najviše verovanja polažem na njegove šanse za Wimbledon..Mislim da je to maksimum a i to je super brojka..

niki

pre 9 godina

nista strasno, ali ne treba davati ovako glupe razloge za poraz, igrao si sa igracem koji ceo mec ni jedan jedini udarac iz bekenda nije odigrao a da to nije bio slajs, tu nema vise sta da se prica!! jedino od tebe se trazilo da umiris servis, nisi umeo i covek je bio bolji i zasluzeno pobedio, stekao se utisak da 3 dana da su igrali novak ne bi naudio karlovicu, dal zbog kalukulisanja nekog ili zbog ne moci to je nebitno, karlovic je zasluzeno pobedio!!!

Banezi

pre 9 godina

Teniska sezona je jako duga i ovakvi porazi ne znače apsolutno ništa. Bitni su gren slemovi i mastersi. A da je defanzivan, to je jednostavno tako. Nije defanzivan kao Nadal i ume da bude vrlo agresivan ali protiv ozbiljnih igrača on je uvek blago defanzivan i to ume da bude problem kad naiđeš na nekog ko je inspirisan i agresivan u isto vreme (npr. Federer u Šangaju prošle godine). Bitno je da bude fokusiran i motivisan i rezultati na gren slemovima mu neće izostati.

Milan

pre 9 godina

Smešno kako su pisali mediji proteklih dana...Đoković ekspresno, furiozno, kao na treningu...i prvi ko se ne uplaši od njega i bude koncentrisan samo na svoju igru ga nokautira...Šta je bilo, bilo je polako se spremite za sve manje trofeja, jer nije on umetnik kao Federer ili uporni ratnik kao Nadal, a i mlađi dolaze. Treba da pokuša taj RG i Sinsinati, ako može i da bude prezadovoljan. Do kraja karijere još 2 GS u vrh glave i to je.

Jova

pre 9 godina

@Predo

Slažem se u potpunosti ( čudno, zaista ). Ako sam sredinom 2. seta samo naslućivala TB je odagnao svaku sumnju.

A i drago mi je zbog Karlovića ( moji mi ne vjeruju pošto znaju kakvav sam Novakov navijač ) ali stvarno. I s finansijske strane će mu dobro doći. Jeste 250-ica ali je bogat turnir.

Pozdrav svima

Nebojsa

pre 9 godina

Može li neko da mi objasni oko 250 komentara posle poraza na najniže rangiranom turniru serije 250 a da je pobedio bilo bi 50-60 komentara max i pobeda bi se u tom slučaju umanjivala baš zbog toga što je turnir niskog ranga sta sa ljudima nije uredu kao da čekaju da Novak izgubi pa da šire svoj otrov a puno je takvih komentara nešto ne verujem da Španci pljuju Nadala posle njegovih poraza a ima ih znatno više protiv slabije rangiranih tenisera od Novaka a Federer da je kojem slučajem danas izgubio nebi ga njegovi sunarodnici pljuvali svaka nacija ima loših i ljubomornih ljudi ali naša nažalost previše.

vok

pre 9 godina

Ista prica. Po meni Novak je bolji igrac nego sto je bio, ali razlika 2011 je bila ta sto nije bio negativan. Mislim je sramota da se broj 1 onako ponasa, a vidjeo sam samo set I po.
Ajde uzmi taj AO, pa se malo opusti. Previse je tu nervoze. Ako to ne popravi nevalja. Sa ovakvim izrazom na licu je igrao prosli AO.

realno...

pre 9 godina

Svaki Novakov potez na mecu govori da je utakmica namestena....mislio sam da Novak nije sklon tome ali izgleda da je bilo ono - pusti "brata" hrvata da malo zajebavamo srbe ionako ti turnir nista ne znaci...namerno je izgubio....

Milko

pre 9 godina

Porazi su deo igre i mogu da ih prihvatim
Medjutim kada svetski br. 1 izgubi od igrača koji pre pripada veteranima nego ATP turu ipak je nekako sramota.

n

pre 9 godina

JEste, jeste, vi komentatori najbolje znate kakav treba Novaku plan igranja u ovoj sezoni. To ne znaju ni Vajda ni jos 6 trenera koje ima. Savetujte ga vi, jer se ni on dovoljno ne trudi, po vama, kao da je vama vise stalo do titule nego njemu. E, moji Srbi, stara prica, kad je dobar dizete ga u nebesa, kad je los, gurate ga u blato. Sad kad mu je najteze, potrebna mu je podrska a ne pametovanje, jer ovaj divni marljivi mladic (koji samo usput da napomenem, SVAKI DAN TRENIRA PO 8-9 SATI, ajd da vidim vas da bilo sta radite svaki dan toliko); Djoki se popeo tamo gde svi mi ne mozemo nikada - on je prvi u svetu u tenisu, a u cemu ste vi? Ja bih bio srecan kad bih bio prvi i u dominama, ali nazalost nisam ni blizu... Dakle, postovani strucnjaci iz fotelje, samo dubok uzdah je dozvoljen je i najbolji ne mogu uvek da igraju najbolje, ali su, verovatno, najbolji jer poraze brzo prebole i nastave dalje... Kad bi najbolji gubili samo od isto tako dobrih, sport ne bi bio zanimljiv a kladionice bi postale ustanove socijalne pomoci, ali to naravno nije tako. Zato, draga braco, pamet u glavu i budite srecni sto zivimo u eri Novaka. UZ Moniku Seles, najveci talenat ikada sa ovih prostora. Molim vas da ga bezrezervno podrzavate, uvek i svuda, jer je to zasluzio ne samo po broju titula (skoro pa 50), nego zato sto je i fin, pa cak ponekad i zabavan...

tetak

pre 9 godina

Veterani sa lakocom izlaze na kraj sa ovim "najboljima"....ti veterani nisu Fedexu u najboljim godinama mogli da prismrde. Toliko o slaboj konkurenciji (Safin, Nalbandian, Roddick, Gonzales, Coria)

Darko

pre 9 godina

Tetak, ovo je jedan turnir. I to prvi turnir u sezoni, pripremni turnir za Australiju, a i ne nosi uopste mnogo bodova. Ako Karlovic i slicni mogu na nekom vaznijem turniru da ugroze Novaka, ti kazi.

šetač

pre 9 godina

Noletu ove drvoseče ne leže. Izner i Karlović. Karlović je nekomplentan igrač ima bombu, nema backhand, samo slajsuje i ubija igru zato mu je Nole i slao na forehand da bi mogao da uđe u bilo kakvu razmenu. Nije tajna da Nole ne voli niske lopte koje dolaze sa slajsom. Nema veze ovo je prvi meč u ovoj godini, važan je AO. Zašto Rođi leže drvoseče, ne znam nisam sigran ali Rođa ima taj blok riter kojim neutrališe servis. Blok ritern se "hrani" jačiom servisa.

bole bgd

pre 9 godina

Novak stalno igra previse defanzivno, samo najcesce pobeduje, pa se to zaboravlja. Recimo, sa Federerom uvek, u svim mecevima, prepusta rivalu inicijativu, tj o poenima odlucuje uglavnom Rodzer....ako previse gresi pobedjuje Novak, ako Federer odigra na svom nivou pobedjuje on.
Krajnje je vreme da Novak ponovo pocne da ulazi u svaki nec da samelje protivnika, kao onda cuvene 2011...

NS

pre 9 godina

Covece pre nekoliko dana si rekao da osecas da si na vrhuncu karijere i da mozes da ponovis 2011.......... i sad ovo.......... Novakov tim je blago receno katastrofa. Bezvezno ucesce u decembru na onim revijama pa egzibicija pa sad ovaj turnir previse rizika za povrede i na kraju nista.

mrki

pre 9 godina

Srecno Nole legendo u Australiji, ti si meni moj junak isto kada gubis i kad pobedjujes. Svako mora ponekad da izgubi da bi ponovo pobedio. Hvala ti sto si se rodio.

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Gospodin i dzentlemen,takav je nas Nole!Ne krivi nikog osim sebe.
Zato je osvojio nasa srca zauvek!Uz tebe sam sampione!Guraj dalje,pa makar gubio ovakvih meceva do kraja karijere,uvek ces imati moju podrsku,vala zasluzio si je!Srecno na AO i da nam se "vratis sa stitom"!

Oskar

pre 9 godina

Ču li lika šta izjavi ne mogu da vjerujem nigdje veze. Da si je ti vraćao moj Novače ne bi bio izbacen s turnira. Dosta riterna si nabio u aut i kad si bio na lopti.

hrvat

pre 9 godina

Je li Karlovićev servis najbolji na svijetu zbog njegove visine?

Naravno da nije! Ivo nije jedini dvometraš koji igra tenis, a ima daleko najbolji servis. Zašto Jerzy Janowicz, Albano Olivetti, Chris Guccione, Sam Querrey, Franko Škugor, Kenny De Schepper, Andreas Siljestrom i mnogi drugi nisu vlasnici najubojitijeg servisa u povijesti iako i oni serviraju "s tri metra"?

Odgovor je jednostavan - nisu dovoljno radili na svom servisu iako su imali fizičke predispozicije za to. Dok je Ivo dane provodio na Šalati kako bi usavršio servis, ostali su pokušavali poboljšati neke druge udarce.

Predo

pre 9 godina

Ovo je komentar, poslan na vest o porazu u dublu, a više se odnosi na meč sa Karlovićem:
Novak je već sredinom drugog seta protiv Karlovića odlučio da napusti Dohu, nezadovoljan svojim nivoom, uslovima na terenu, koji su mogli dovesti do povrede. Naravno, bilo je malo "glumatanja" sa njegove strane, ali ništa od toga ne umanjuje zasluženu pobedu Karlovića. Da je Novak mogao lako da dobije ovaj meč, on bi to uradio, ali nije jasno njegovo nerviranje, kada zna ko je Karlović, prijatelji su, često treniraju zajedno i to je jedan od razloga zašto je Ivo dobio, bez obzira na uslove. Niko ne voli poraz, ali ovo je vrlo dobar poraz, koji ukazuje na slabosti, mada se protiv Karlovića ne možete nešto specijalno pripremiti, osim da budete strpljivi i koncentrisani, a to Novak nije bio. Kažem, svesno ili nesvesno, Novak je odlučio da napusti Dohu polovinom drugog seta i u tome mu je jako pomogla činjenica da je on dobio najmanje pola miliona da se pojavi na turniru, što je više nego kompletan nagradni fond turnira, a ni bodovi mu ništa ne znače.
Dubl naravno nisam gledao, ali Novaku nije padalo na pamet da ostane dan duže u Kataru zbog dubla, dok Nadal ipak mora opravdati novac, koji je dobio od organizatora.
Što se Ive tiče, meni je on drag i pametan dobri div, koji naravno ne može Novaka ugroziti na velikom turniru.

Niht fersten

pre 9 godina

Ono sto ne valja je da je Karlovic dobijao i duze razmene. A o tome da najveci riterner svih vremena ne stigne u tri seta ni do jedne brejk-lopte, ne treba pricati. Karlovic je svetlosnim godinama iz Ivanisevica, Bekera, Samprasa, a i njih su brejkovali

n

pre 9 godina

JEste, jeste, vi komentatori najbolje znate kakav treba Novaku plan igranja u ovoj sezoni. To ne znaju ni Vajda ni jos 6 trenera koje ima. Savetujte ga vi, jer se ni on dovoljno ne trudi, po vama, kao da je vama vise stalo do titule nego njemu. E, moji Srbi, stara prica, kad je dobar dizete ga u nebesa, kad je los, gurate ga u blato. Sad kad mu je najteze, potrebna mu je podrska a ne pametovanje, jer ovaj divni marljivi mladic (koji samo usput da napomenem, SVAKI DAN TRENIRA PO 8-9 SATI, ajd da vidim vas da bilo sta radite svaki dan toliko); Djoki se popeo tamo gde svi mi ne mozemo nikada - on je prvi u svetu u tenisu, a u cemu ste vi? Ja bih bio srecan kad bih bio prvi i u dominama, ali nazalost nisam ni blizu... Dakle, postovani strucnjaci iz fotelje, samo dubok uzdah je dozvoljen je i najbolji ne mogu uvek da igraju najbolje, ali su, verovatno, najbolji jer poraze brzo prebole i nastave dalje... Kad bi najbolji gubili samo od isto tako dobrih, sport ne bi bio zanimljiv a kladionice bi postale ustanove socijalne pomoci, ali to naravno nije tako. Zato, draga braco, pamet u glavu i budite srecni sto zivimo u eri Novaka. UZ Moniku Seles, najveci talenat ikada sa ovih prostora. Molim vas da ga bezrezervno podrzavate, uvek i svuda, jer je to zasluzio ne samo po broju titula (skoro pa 50), nego zato sto je i fin, pa cak ponekad i zabavan...

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Gospodin i dzentlemen,takav je nas Nole!Ne krivi nikog osim sebe.
Zato je osvojio nasa srca zauvek!Uz tebe sam sampione!Guraj dalje,pa makar gubio ovakvih meceva do kraja karijere,uvek ces imati moju podrsku,vala zasluzio si je!Srecno na AO i da nam se "vratis sa stitom"!

Predo

pre 9 godina

Ovo je komentar, poslan na vest o porazu u dublu, a više se odnosi na meč sa Karlovićem:
Novak je već sredinom drugog seta protiv Karlovića odlučio da napusti Dohu, nezadovoljan svojim nivoom, uslovima na terenu, koji su mogli dovesti do povrede. Naravno, bilo je malo "glumatanja" sa njegove strane, ali ništa od toga ne umanjuje zasluženu pobedu Karlovića. Da je Novak mogao lako da dobije ovaj meč, on bi to uradio, ali nije jasno njegovo nerviranje, kada zna ko je Karlović, prijatelji su, često treniraju zajedno i to je jedan od razloga zašto je Ivo dobio, bez obzira na uslove. Niko ne voli poraz, ali ovo je vrlo dobar poraz, koji ukazuje na slabosti, mada se protiv Karlovića ne možete nešto specijalno pripremiti, osim da budete strpljivi i koncentrisani, a to Novak nije bio. Kažem, svesno ili nesvesno, Novak je odlučio da napusti Dohu polovinom drugog seta i u tome mu je jako pomogla činjenica da je on dobio najmanje pola miliona da se pojavi na turniru, što je više nego kompletan nagradni fond turnira, a ni bodovi mu ništa ne znače.
Dubl naravno nisam gledao, ali Novaku nije padalo na pamet da ostane dan duže u Kataru zbog dubla, dok Nadal ipak mora opravdati novac, koji je dobio od organizatora.
Što se Ive tiče, meni je on drag i pametan dobri div, koji naravno ne može Novaka ugroziti na velikom turniru.

mrki

pre 9 godina

Srecno Nole legendo u Australiji, ti si meni moj junak isto kada gubis i kad pobedjujes. Svako mora ponekad da izgubi da bi ponovo pobedio. Hvala ti sto si se rodio.

bole bgd

pre 9 godina

Novak stalno igra previse defanzivno, samo najcesce pobeduje, pa se to zaboravlja. Recimo, sa Federerom uvek, u svim mecevima, prepusta rivalu inicijativu, tj o poenima odlucuje uglavnom Rodzer....ako previse gresi pobedjuje Novak, ako Federer odigra na svom nivou pobedjuje on.
Krajnje je vreme da Novak ponovo pocne da ulazi u svaki nec da samelje protivnika, kao onda cuvene 2011...

hrvat

pre 9 godina

Je li Karlovićev servis najbolji na svijetu zbog njegove visine?

Naravno da nije! Ivo nije jedini dvometraš koji igra tenis, a ima daleko najbolji servis. Zašto Jerzy Janowicz, Albano Olivetti, Chris Guccione, Sam Querrey, Franko Škugor, Kenny De Schepper, Andreas Siljestrom i mnogi drugi nisu vlasnici najubojitijeg servisa u povijesti iako i oni serviraju "s tri metra"?

Odgovor je jednostavan - nisu dovoljno radili na svom servisu iako su imali fizičke predispozicije za to. Dok je Ivo dane provodio na Šalati kako bi usavršio servis, ostali su pokušavali poboljšati neke druge udarce.

Milko

pre 9 godina

Porazi su deo igre i mogu da ih prihvatim
Medjutim kada svetski br. 1 izgubi od igrača koji pre pripada veteranima nego ATP turu ipak je nekako sramota.

šetač

pre 9 godina

Noletu ove drvoseče ne leže. Izner i Karlović. Karlović je nekomplentan igrač ima bombu, nema backhand, samo slajsuje i ubija igru zato mu je Nole i slao na forehand da bi mogao da uđe u bilo kakvu razmenu. Nije tajna da Nole ne voli niske lopte koje dolaze sa slajsom. Nema veze ovo je prvi meč u ovoj godini, važan je AO. Zašto Rođi leže drvoseče, ne znam nisam sigran ali Rođa ima taj blok riter kojim neutrališe servis. Blok ritern se "hrani" jačiom servisa.

NS

pre 9 godina

Covece pre nekoliko dana si rekao da osecas da si na vrhuncu karijere i da mozes da ponovis 2011.......... i sad ovo.......... Novakov tim je blago receno katastrofa. Bezvezno ucesce u decembru na onim revijama pa egzibicija pa sad ovaj turnir previse rizika za povrede i na kraju nista.

tetak

pre 9 godina

Veterani sa lakocom izlaze na kraj sa ovim "najboljima"....ti veterani nisu Fedexu u najboljim godinama mogli da prismrde. Toliko o slaboj konkurenciji (Safin, Nalbandian, Roddick, Gonzales, Coria)

ZG TOM-šrauba

pre 9 godina

Naravno da je Đoković puno bolji igrač od Ive, ali malo se zna da su Karlovića hrvatski teniski savez podcjenjivali krajem 90-tih kao ne perspektivni igrač i nije dobivao potporu od saveza za razliku od nekih drugih sa juga kojih sada nema nigdje.Ivo je zagrebački dečko sa Šalate, otac mu je i bankrotirao u to vrijeme bez potpore saveza. A da je bilo sluha čovjek bi bio još bolji nego je inače. Što se tiče servisa i službeno najbolji u povijsti tenisa.

Darko

pre 9 godina

Tetak, ovo je jedan turnir. I to prvi turnir u sezoni, pripremni turnir za Australiju, a i ne nosi uopste mnogo bodova. Ako Karlovic i slicni mogu na nekom vaznijem turniru da ugroze Novaka, ti kazi.

Niht fersten

pre 9 godina

Ono sto ne valja je da je Karlovic dobijao i duze razmene. A o tome da najveci riterner svih vremena ne stigne u tri seta ni do jedne brejk-lopte, ne treba pricati. Karlovic je svetlosnim godinama iz Ivanisevica, Bekera, Samprasa, a i njih su brejkovali

Oskar

pre 9 godina

Ču li lika šta izjavi ne mogu da vjerujem nigdje veze. Da si je ti vraćao moj Novače ne bi bio izbacen s turnira. Dosta riterna si nabio u aut i kad si bio na lopti.

vok

pre 9 godina

Ista prica. Po meni Novak je bolji igrac nego sto je bio, ali razlika 2011 je bila ta sto nije bio negativan. Mislim je sramota da se broj 1 onako ponasa, a vidjeo sam samo set I po.
Ajde uzmi taj AO, pa se malo opusti. Previse je tu nervoze. Ako to ne popravi nevalja. Sa ovakvim izrazom na licu je igrao prosli AO.

Mufljuz

pre 9 godina

Ne zna se ko je vise "mazio i pazio" brata hrvata: da li Djokovic ili onaj komentator na Eurosportu. Imao sam osecaj kao da mu brat igra protiv Djokovica. Ni jedne jedine reci o tome da Djokovic ne igra kako bi trebao igrati. Slusajuci komentatora imao sam utisak da Karlovic igra svemirski tenis i ne bi mi jasno kako nije medju prva tri. Niti jedan drop-shot Djokovica, niti jedan kick-servis - sve ravno i cisto.

kickass

pre 9 godina

@ E sad ne mogu da spavam.Bas steta sto si izgubio.Jadan ti.Kome si bre ti bitan?
(levac, 08. januar 2015 23:10)
51189
Tebi je očigledno bitan pošto u 23:10 komentarišeš ovde.Meni što nije bitno ni ne pročitam,a kamoli da još i komentarišem.

Joca 011j

pre 9 godina

Da je Nole pobedio, danas bi se zdravo dobro ''krljao i cimao'' sa Fererom, a sutra verovatno s Berdihom. A Jelena i Stefan bi ga ''strpljivo'' čekali, pa potom hitno putovanje u vrelu Australiju. Sve zbog još 100-tinak poena. Ovako... free! Ne znam da li sam se samo ja ovoga setio, ili je možda i Nole?
.

realno...

pre 9 godina

Svaki Novakov potez na mecu govori da je utakmica namestena....mislio sam da Novak nije sklon tome ali izgleda da je bilo ono - pusti "brata" hrvata da malo zajebavamo srbe ionako ti turnir nista ne znaci...namerno je izgubio....

Nebojsa

pre 9 godina

Može li neko da mi objasni oko 250 komentara posle poraza na najniže rangiranom turniru serije 250 a da je pobedio bilo bi 50-60 komentara max i pobeda bi se u tom slučaju umanjivala baš zbog toga što je turnir niskog ranga sta sa ljudima nije uredu kao da čekaju da Novak izgubi pa da šire svoj otrov a puno je takvih komentara nešto ne verujem da Španci pljuju Nadala posle njegovih poraza a ima ih znatno više protiv slabije rangiranih tenisera od Novaka a Federer da je kojem slučajem danas izgubio nebi ga njegovi sunarodnici pljuvali svaka nacija ima loših i ljubomornih ljudi ali naša nažalost previše.

niki

pre 9 godina

nista strasno, ali ne treba davati ovako glupe razloge za poraz, igrao si sa igracem koji ceo mec ni jedan jedini udarac iz bekenda nije odigrao a da to nije bio slajs, tu nema vise sta da se prica!! jedino od tebe se trazilo da umiris servis, nisi umeo i covek je bio bolji i zasluzeno pobedio, stekao se utisak da 3 dana da su igrali novak ne bi naudio karlovicu, dal zbog kalukulisanja nekog ili zbog ne moci to je nebitno, karlovic je zasluzeno pobedio!!!

Banezi

pre 9 godina

Teniska sezona je jako duga i ovakvi porazi ne znače apsolutno ništa. Bitni su gren slemovi i mastersi. A da je defanzivan, to je jednostavno tako. Nije defanzivan kao Nadal i ume da bude vrlo agresivan ali protiv ozbiljnih igrača on je uvek blago defanzivan i to ume da bude problem kad naiđeš na nekog ko je inspirisan i agresivan u isto vreme (npr. Federer u Šangaju prošle godine). Bitno je da bude fokusiran i motivisan i rezultati na gren slemovima mu neće izostati.

Jova

pre 9 godina

@Predo

Slažem se u potpunosti ( čudno, zaista ). Ako sam sredinom 2. seta samo naslućivala TB je odagnao svaku sumnju.

A i drago mi je zbog Karlovića ( moji mi ne vjeruju pošto znaju kakvav sam Novakov navijač ) ali stvarno. I s finansijske strane će mu dobro doći. Jeste 250-ica ali je bogat turnir.

Pozdrav svima

Milan

pre 9 godina

Smešno kako su pisali mediji proteklih dana...Đoković ekspresno, furiozno, kao na treningu...i prvi ko se ne uplaši od njega i bude koncentrisan samo na svoju igru ga nokautira...Šta je bilo, bilo je polako se spremite za sve manje trofeja, jer nije on umetnik kao Federer ili uporni ratnik kao Nadal, a i mlađi dolaze. Treba da pokuša taj RG i Sinsinati, ako može i da bude prezadovoljan. Do kraja karijere još 2 GS u vrh glave i to je.

Siniša T.

pre 9 godina

Ivo je totalno cool faca i treba mu ovakva pobeda za nastavak sezone. Par poena i neka kinta takođe dobro dođu. Đoković treba da prikaže šta ima na AO gde nema mesta za loš dan i ostale isprike iz bogatog asortimana.

sergije miletic

pre 9 godina

Nisi ti izgubio zbog toga sto nisi igrao raznovrsno vec zato sto se nisi dovolno odmakao pri primanju servisa.Pa to je prva lekcija u tenisu.Kad neko servira jako,da ne mozes da mu vratis servis,ODMAKNISE STO DALJE,BLOKIRAJ LOPTU I SAMO UBACI U TAREN.

Melenci

pre 9 godina

nije bilo sansi ili ih je bilo jako malo da bi se razvila igra.Nije se moglo raznovrsno,jer prosto to su bili servisi koji bukvalno oduvaju protivnika.Ne volim takvu igru,to nije lep tenis.Realo taj jedan brejk je oducio mec.Ne vidim ko bi mogao da se suprotstavi onakvom Ivi?Psihicki stabilnom sa konstantnim ubitacnim servisima.Tako da ova Noletova izjava bas ne stoji.Svejedno Nole ce ozbiljnije shvatiti nastupajuce turnire i sve prepreke koje bi mu ugrozile i poziciju prvog mesta kao i kredibilitet njboljeg na svetu.Verujem u Noleta i kad gubi,jer nam je sto puta pokazao da poraz coveka cini jacim.

max

pre 9 godina

Iskreno,žao mi je zbog prekinute serije 16-0 od prošle godine,nadam se da če Novak osvojiti još 3 slema i zaokružiti karijeru na 10 slemova,a najviše verovanja polažem na njegove šanse za Wimbledon..Mislim da je to maksimum a i to je super brojka..

Rale

pre 9 godina

Novak je jos i uvecao prednost u odnosu na Rafu i RF. Osvojio nesto bodova, dok je Nadal jos vise istih izgubio. RF ce tek trebati da zapne jos dva nezgodna meca da bi svoje od prosle godine samo odbranio. Za sve to vreme Nole spanuje rekete za AO, a bice i najodmorniji. Svakao mu dvocasovna jurnjava po terenu protiv Ferera ne bi bila vredna 100-tinak bodova, i to pred sam pocetak AO. IDEMOOO!

dovla

pre 9 godina

Novak mora da se vrati par metara nazad pri prijemu servisa kada servira Karlovic i da vrati lopticu u teren onda kada ona malo uspori. Tako bi imao neki brejk. Ovako pogresnom taktikom uvek ima probleme sa Iznereom, Raonicem i Karlovicem. Ne mogu da verujem da istu gresku ponavlja vec godinama

Kreso

pre 9 godina

Iako sam Hrvat i, naravno, volim i Cilica i Karlovica, Novak je moja velika ljubav. To sto je izgubio od naseg Karlovica je sasvim beznacajno za Novaka, a kako je netko ovdje lijepo napisao, bit ce to, na drugu stranu, veliki potstrek Ivi. Ne moze se stalno pobjedjivat... i Dinamo moze slucajno pobjediti Real ako Ronaldo i drustvo imaju los dan. Narvno, Nole je igrao daleko ispod svog maksimuma jer ga Ivo ipak ne moze dovoljno inspirirati (ali to ne znaci da omalovazavam Karlovica, dapce, cestitam mu na borbenosti i pobjedi). Idemo dalje Nole!

Zbunjen

pre 9 godina

Ma ko je uopste dao reket tom malom (Novaku)? Ma on je za drzavni posao, da mu se da mesto nekog referenta u javnom preduzecu i to je to. Neka zabavlja zaposlene na poslu, a tenisom nek se bavi na radnickim sportskim igrama. Zena neka ga finansira, jer ona bar ima zavrsenu skolu i stabilan posao (bese neki menadzer).

Milko

pre 9 godina

Porazi su deo igre i mogu da ih prihvatim
Medjutim kada svetski br. 1 izgubi od igrača koji pre pripada veteranima nego ATP turu ipak je nekako sramota.

NS

pre 9 godina

Covece pre nekoliko dana si rekao da osecas da si na vrhuncu karijere i da mozes da ponovis 2011.......... i sad ovo.......... Novakov tim je blago receno katastrofa. Bezvezno ucesce u decembru na onim revijama pa egzibicija pa sad ovaj turnir previse rizika za povrede i na kraju nista.

tetak

pre 9 godina

Veterani sa lakocom izlaze na kraj sa ovim "najboljima"....ti veterani nisu Fedexu u najboljim godinama mogli da prismrde. Toliko o slaboj konkurenciji (Safin, Nalbandian, Roddick, Gonzales, Coria)

realno...

pre 9 godina

Svaki Novakov potez na mecu govori da je utakmica namestena....mislio sam da Novak nije sklon tome ali izgleda da je bilo ono - pusti "brata" hrvata da malo zajebavamo srbe ionako ti turnir nista ne znaci...namerno je izgubio....

Oskar

pre 9 godina

Ču li lika šta izjavi ne mogu da vjerujem nigdje veze. Da si je ti vraćao moj Novače ne bi bio izbacen s turnira. Dosta riterna si nabio u aut i kad si bio na lopti.

Predo

pre 9 godina

Ovo je komentar, poslan na vest o porazu u dublu, a više se odnosi na meč sa Karlovićem:
Novak je već sredinom drugog seta protiv Karlovića odlučio da napusti Dohu, nezadovoljan svojim nivoom, uslovima na terenu, koji su mogli dovesti do povrede. Naravno, bilo je malo "glumatanja" sa njegove strane, ali ništa od toga ne umanjuje zasluženu pobedu Karlovića. Da je Novak mogao lako da dobije ovaj meč, on bi to uradio, ali nije jasno njegovo nerviranje, kada zna ko je Karlović, prijatelji su, često treniraju zajedno i to je jedan od razloga zašto je Ivo dobio, bez obzira na uslove. Niko ne voli poraz, ali ovo je vrlo dobar poraz, koji ukazuje na slabosti, mada se protiv Karlovića ne možete nešto specijalno pripremiti, osim da budete strpljivi i koncentrisani, a to Novak nije bio. Kažem, svesno ili nesvesno, Novak je odlučio da napusti Dohu polovinom drugog seta i u tome mu je jako pomogla činjenica da je on dobio najmanje pola miliona da se pojavi na turniru, što je više nego kompletan nagradni fond turnira, a ni bodovi mu ništa ne znače.
Dubl naravno nisam gledao, ali Novaku nije padalo na pamet da ostane dan duže u Kataru zbog dubla, dok Nadal ipak mora opravdati novac, koji je dobio od organizatora.
Što se Ive tiče, meni je on drag i pametan dobri div, koji naravno ne može Novaka ugroziti na velikom turniru.

n

pre 9 godina

JEste, jeste, vi komentatori najbolje znate kakav treba Novaku plan igranja u ovoj sezoni. To ne znaju ni Vajda ni jos 6 trenera koje ima. Savetujte ga vi, jer se ni on dovoljno ne trudi, po vama, kao da je vama vise stalo do titule nego njemu. E, moji Srbi, stara prica, kad je dobar dizete ga u nebesa, kad je los, gurate ga u blato. Sad kad mu je najteze, potrebna mu je podrska a ne pametovanje, jer ovaj divni marljivi mladic (koji samo usput da napomenem, SVAKI DAN TRENIRA PO 8-9 SATI, ajd da vidim vas da bilo sta radite svaki dan toliko); Djoki se popeo tamo gde svi mi ne mozemo nikada - on je prvi u svetu u tenisu, a u cemu ste vi? Ja bih bio srecan kad bih bio prvi i u dominama, ali nazalost nisam ni blizu... Dakle, postovani strucnjaci iz fotelje, samo dubok uzdah je dozvoljen je i najbolji ne mogu uvek da igraju najbolje, ali su, verovatno, najbolji jer poraze brzo prebole i nastave dalje... Kad bi najbolji gubili samo od isto tako dobrih, sport ne bi bio zanimljiv a kladionice bi postale ustanove socijalne pomoci, ali to naravno nije tako. Zato, draga braco, pamet u glavu i budite srecni sto zivimo u eri Novaka. UZ Moniku Seles, najveci talenat ikada sa ovih prostora. Molim vas da ga bezrezervno podrzavate, uvek i svuda, jer je to zasluzio ne samo po broju titula (skoro pa 50), nego zato sto je i fin, pa cak ponekad i zabavan...

objektivni Novakov navijac

pre 9 godina

Gospodin i dzentlemen,takav je nas Nole!Ne krivi nikog osim sebe.
Zato je osvojio nasa srca zauvek!Uz tebe sam sampione!Guraj dalje,pa makar gubio ovakvih meceva do kraja karijere,uvek ces imati moju podrsku,vala zasluzio si je!Srecno na AO i da nam se "vratis sa stitom"!

Darko

pre 9 godina

Tetak, ovo je jedan turnir. I to prvi turnir u sezoni, pripremni turnir za Australiju, a i ne nosi uopste mnogo bodova. Ako Karlovic i slicni mogu na nekom vaznijem turniru da ugroze Novaka, ti kazi.

vok

pre 9 godina

Ista prica. Po meni Novak je bolji igrac nego sto je bio, ali razlika 2011 je bila ta sto nije bio negativan. Mislim je sramota da se broj 1 onako ponasa, a vidjeo sam samo set I po.
Ajde uzmi taj AO, pa se malo opusti. Previse je tu nervoze. Ako to ne popravi nevalja. Sa ovakvim izrazom na licu je igrao prosli AO.

Milan

pre 9 godina

Smešno kako su pisali mediji proteklih dana...Đoković ekspresno, furiozno, kao na treningu...i prvi ko se ne uplaši od njega i bude koncentrisan samo na svoju igru ga nokautira...Šta je bilo, bilo je polako se spremite za sve manje trofeja, jer nije on umetnik kao Federer ili uporni ratnik kao Nadal, a i mlađi dolaze. Treba da pokuša taj RG i Sinsinati, ako može i da bude prezadovoljan. Do kraja karijere još 2 GS u vrh glave i to je.

mrki

pre 9 godina

Srecno Nole legendo u Australiji, ti si meni moj junak isto kada gubis i kad pobedjujes. Svako mora ponekad da izgubi da bi ponovo pobedio. Hvala ti sto si se rodio.

Zbunjen

pre 9 godina

Ma ko je uopste dao reket tom malom (Novaku)? Ma on je za drzavni posao, da mu se da mesto nekog referenta u javnom preduzecu i to je to. Neka zabavlja zaposlene na poslu, a tenisom nek se bavi na radnickim sportskim igrama. Zena neka ga finansira, jer ona bar ima zavrsenu skolu i stabilan posao (bese neki menadzer).

sergije miletic

pre 9 godina

Nisi ti izgubio zbog toga sto nisi igrao raznovrsno vec zato sto se nisi dovolno odmakao pri primanju servisa.Pa to je prva lekcija u tenisu.Kad neko servira jako,da ne mozes da mu vratis servis,ODMAKNISE STO DALJE,BLOKIRAJ LOPTU I SAMO UBACI U TAREN.

Niht fersten

pre 9 godina

Ono sto ne valja je da je Karlovic dobijao i duze razmene. A o tome da najveci riterner svih vremena ne stigne u tri seta ni do jedne brejk-lopte, ne treba pricati. Karlovic je svetlosnim godinama iz Ivanisevica, Bekera, Samprasa, a i njih su brejkovali

šetač

pre 9 godina

Noletu ove drvoseče ne leže. Izner i Karlović. Karlović je nekomplentan igrač ima bombu, nema backhand, samo slajsuje i ubija igru zato mu je Nole i slao na forehand da bi mogao da uđe u bilo kakvu razmenu. Nije tajna da Nole ne voli niske lopte koje dolaze sa slajsom. Nema veze ovo je prvi meč u ovoj godini, važan je AO. Zašto Rođi leže drvoseče, ne znam nisam sigran ali Rođa ima taj blok riter kojim neutrališe servis. Blok ritern se "hrani" jačiom servisa.

Joca 011j

pre 9 godina

Da je Nole pobedio, danas bi se zdravo dobro ''krljao i cimao'' sa Fererom, a sutra verovatno s Berdihom. A Jelena i Stefan bi ga ''strpljivo'' čekali, pa potom hitno putovanje u vrelu Australiju. Sve zbog još 100-tinak poena. Ovako... free! Ne znam da li sam se samo ja ovoga setio, ili je možda i Nole?
.

hrvat

pre 9 godina

Je li Karlovićev servis najbolji na svijetu zbog njegove visine?

Naravno da nije! Ivo nije jedini dvometraš koji igra tenis, a ima daleko najbolji servis. Zašto Jerzy Janowicz, Albano Olivetti, Chris Guccione, Sam Querrey, Franko Škugor, Kenny De Schepper, Andreas Siljestrom i mnogi drugi nisu vlasnici najubojitijeg servisa u povijesti iako i oni serviraju "s tri metra"?

Odgovor je jednostavan - nisu dovoljno radili na svom servisu iako su imali fizičke predispozicije za to. Dok je Ivo dane provodio na Šalati kako bi usavršio servis, ostali su pokušavali poboljšati neke druge udarce.

bole bgd

pre 9 godina

Novak stalno igra previse defanzivno, samo najcesce pobeduje, pa se to zaboravlja. Recimo, sa Federerom uvek, u svim mecevima, prepusta rivalu inicijativu, tj o poenima odlucuje uglavnom Rodzer....ako previse gresi pobedjuje Novak, ako Federer odigra na svom nivou pobedjuje on.
Krajnje je vreme da Novak ponovo pocne da ulazi u svaki nec da samelje protivnika, kao onda cuvene 2011...

Mufljuz

pre 9 godina

Ne zna se ko je vise "mazio i pazio" brata hrvata: da li Djokovic ili onaj komentator na Eurosportu. Imao sam osecaj kao da mu brat igra protiv Djokovica. Ni jedne jedine reci o tome da Djokovic ne igra kako bi trebao igrati. Slusajuci komentatora imao sam utisak da Karlovic igra svemirski tenis i ne bi mi jasno kako nije medju prva tri. Niti jedan drop-shot Djokovica, niti jedan kick-servis - sve ravno i cisto.

kickass

pre 9 godina

@ E sad ne mogu da spavam.Bas steta sto si izgubio.Jadan ti.Kome si bre ti bitan?
(levac, 08. januar 2015 23:10)
51189
Tebi je očigledno bitan pošto u 23:10 komentarišeš ovde.Meni što nije bitno ni ne pročitam,a kamoli da još i komentarišem.

Siniša T.

pre 9 godina

Ivo je totalno cool faca i treba mu ovakva pobeda za nastavak sezone. Par poena i neka kinta takođe dobro dođu. Đoković treba da prikaže šta ima na AO gde nema mesta za loš dan i ostale isprike iz bogatog asortimana.

Nebojsa

pre 9 godina

Može li neko da mi objasni oko 250 komentara posle poraza na najniže rangiranom turniru serije 250 a da je pobedio bilo bi 50-60 komentara max i pobeda bi se u tom slučaju umanjivala baš zbog toga što je turnir niskog ranga sta sa ljudima nije uredu kao da čekaju da Novak izgubi pa da šire svoj otrov a puno je takvih komentara nešto ne verujem da Španci pljuju Nadala posle njegovih poraza a ima ih znatno više protiv slabije rangiranih tenisera od Novaka a Federer da je kojem slučajem danas izgubio nebi ga njegovi sunarodnici pljuvali svaka nacija ima loših i ljubomornih ljudi ali naša nažalost previše.

max

pre 9 godina

Iskreno,žao mi je zbog prekinute serije 16-0 od prošle godine,nadam se da če Novak osvojiti još 3 slema i zaokružiti karijeru na 10 slemova,a najviše verovanja polažem na njegove šanse za Wimbledon..Mislim da je to maksimum a i to je super brojka..

Melenci

pre 9 godina

nije bilo sansi ili ih je bilo jako malo da bi se razvila igra.Nije se moglo raznovrsno,jer prosto to su bili servisi koji bukvalno oduvaju protivnika.Ne volim takvu igru,to nije lep tenis.Realo taj jedan brejk je oducio mec.Ne vidim ko bi mogao da se suprotstavi onakvom Ivi?Psihicki stabilnom sa konstantnim ubitacnim servisima.Tako da ova Noletova izjava bas ne stoji.Svejedno Nole ce ozbiljnije shvatiti nastupajuce turnire i sve prepreke koje bi mu ugrozile i poziciju prvog mesta kao i kredibilitet njboljeg na svetu.Verujem u Noleta i kad gubi,jer nam je sto puta pokazao da poraz coveka cini jacim.

Banezi

pre 9 godina

Teniska sezona je jako duga i ovakvi porazi ne znače apsolutno ništa. Bitni su gren slemovi i mastersi. A da je defanzivan, to je jednostavno tako. Nije defanzivan kao Nadal i ume da bude vrlo agresivan ali protiv ozbiljnih igrača on je uvek blago defanzivan i to ume da bude problem kad naiđeš na nekog ko je inspirisan i agresivan u isto vreme (npr. Federer u Šangaju prošle godine). Bitno je da bude fokusiran i motivisan i rezultati na gren slemovima mu neće izostati.

ZG TOM-šrauba

pre 9 godina

Naravno da je Đoković puno bolji igrač od Ive, ali malo se zna da su Karlovića hrvatski teniski savez podcjenjivali krajem 90-tih kao ne perspektivni igrač i nije dobivao potporu od saveza za razliku od nekih drugih sa juga kojih sada nema nigdje.Ivo je zagrebački dečko sa Šalate, otac mu je i bankrotirao u to vrijeme bez potpore saveza. A da je bilo sluha čovjek bi bio još bolji nego je inače. Što se tiče servisa i službeno najbolji u povijsti tenisa.

Jova

pre 9 godina

@Predo

Slažem se u potpunosti ( čudno, zaista ). Ako sam sredinom 2. seta samo naslućivala TB je odagnao svaku sumnju.

A i drago mi je zbog Karlovića ( moji mi ne vjeruju pošto znaju kakvav sam Novakov navijač ) ali stvarno. I s finansijske strane će mu dobro doći. Jeste 250-ica ali je bogat turnir.

Pozdrav svima

Rale

pre 9 godina

Novak je jos i uvecao prednost u odnosu na Rafu i RF. Osvojio nesto bodova, dok je Nadal jos vise istih izgubio. RF ce tek trebati da zapne jos dva nezgodna meca da bi svoje od prosle godine samo odbranio. Za sve to vreme Nole spanuje rekete za AO, a bice i najodmorniji. Svakao mu dvocasovna jurnjava po terenu protiv Ferera ne bi bila vredna 100-tinak bodova, i to pred sam pocetak AO. IDEMOOO!

Kreso

pre 9 godina

Iako sam Hrvat i, naravno, volim i Cilica i Karlovica, Novak je moja velika ljubav. To sto je izgubio od naseg Karlovica je sasvim beznacajno za Novaka, a kako je netko ovdje lijepo napisao, bit ce to, na drugu stranu, veliki potstrek Ivi. Ne moze se stalno pobjedjivat... i Dinamo moze slucajno pobjediti Real ako Ronaldo i drustvo imaju los dan. Narvno, Nole je igrao daleko ispod svog maksimuma jer ga Ivo ipak ne moze dovoljno inspirirati (ali to ne znaci da omalovazavam Karlovica, dapce, cestitam mu na borbenosti i pobjedi). Idemo dalje Nole!

niki

pre 9 godina

nista strasno, ali ne treba davati ovako glupe razloge za poraz, igrao si sa igracem koji ceo mec ni jedan jedini udarac iz bekenda nije odigrao a da to nije bio slajs, tu nema vise sta da se prica!! jedino od tebe se trazilo da umiris servis, nisi umeo i covek je bio bolji i zasluzeno pobedio, stekao se utisak da 3 dana da su igrali novak ne bi naudio karlovicu, dal zbog kalukulisanja nekog ili zbog ne moci to je nebitno, karlovic je zasluzeno pobedio!!!

dovla

pre 9 godina

Novak mora da se vrati par metara nazad pri prijemu servisa kada servira Karlovic i da vrati lopticu u teren onda kada ona malo uspori. Tako bi imao neki brejk. Ovako pogresnom taktikom uvek ima probleme sa Iznereom, Raonicem i Karlovicem. Ne mogu da verujem da istu gresku ponavlja vec godinama