Četvrtak, 28.08.2014.

09:27

Blic: Gasprom kupuje Zvezdu

Fudbalski klub Crvena zvezda uskoro će biti privatizovan, a novi vlasnik kompanija „Gasprom“ uložiće 100 miliona evra, piše „Blic“.

Izvor: JT

Blic: Gasprom kupuje Zvezdu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

218 Komentari

Sortiraj po:

Slobodan Stojanović

pre 9 godina

Rekonsrtuisaće stadion i sav prostor u okolini, uložiće u tim. Kupovinom Zvezde lakše će se privatizovati Partizan.
Napokon !

Zeka

pre 9 godina

A Gasprom već demantovao... Terzicu sutra sastanak sa tetkicama i ubedi ih da se odreknu dugovanja a zauzvrat će im obezbediti transfer u ekonomat Reala!

stiv

pre 9 godina

da li verujete da bi bez stadiona gazprom dao i 1 evro za zvezdu? stadion i zemljiste vrede 200 miliona evra, klub zvezda vredi - 100 miliona evra:
200 + - 100 = 100 miliona evra.
cini se kao fer pogodba

Pera Trta

pre 9 godina

Neko u FK Saopstenje je bas neobavesten. Juce tvrde da nemaju za plate jer su gubitasi a danas ih kupuje Gazprom. Mislim da ni od plata ni od privatizacije nema nista. No Srbi su cuveni mitomani. Putin licno dolazi da spasi stub srBstva. Ko da ne poveruje u tako lepu bajku?

uvek Zvezda

pre 9 godina

Sve je to ok i dugorocno, privatizacija je verovatno jedino resenje ali se bojim da zbog vrednosti zemljista ne premeste stadion...

nenad rs

pre 9 godina

Приватизација је једино рјешење.Само тако ће се Звезда вратити тамо гдје припада у врх европског фудбала.

Vladimir

pre 9 godina

@novica FKCZ je bila prvak sveta decembra '91. i to je bilo u doba dinosaurusa, a KKP je bio prvak Evrope maja '92. i to je bilo nedavno. Tako razmislja prosecni grobar.

Neko spolja

pre 9 godina

@(Labud, 28. avgust 2014 10:30) Svi koji su napisali super vest, bravo, itsl., neka pročitaju Labudov kometar. Nema se šta dodati.

levo smetalo

pre 9 godina

Znaci Zvezda nece moci u Evropu kad se Zenit plasira, je li tako? Koliko ja znam, ne moze jedan gazda sa dva kluba da ucestvuje. Ili ce da naprave neku fintu?
(ninepi, 28. avgust 2014 13:57)
Ako je to veliki problem, lako ce se resiti, Zvezda samo treba da nastavi da igra u Evropi kao poslednjih 15 godina.

MileZullu

pre 9 godina

Ako je ovo istina, ovo je odlično, vi koji mislite sa je 100M malo očigedno malo i znate. Inter je prodat Malezijskom tajkunu za 350M, a Inter je prije par godina osvojio LŠ, ima fenomenalnu školu za mlade igrače, konekciju sa mnogim klubovima, igra u Seriji A, ima strašno jak brend i prodaje milione dresova na istoku. Zvezda za razliku od Intera prodaje i zemljište, što joj povećava cijenu, inače na ostalom ne bi mogla zaraditi mnogo. Ako stvarno se ovo desi, a svi imamo pravo skeptični da budemo, Zvezda će imati ozbiljan menadžment i biti stabilan klub koji će igrati evropska takmičenja, ali ne kao amater-turista.

Drobnjak iz auta

pre 9 godina

Otkud sad 40 miliona duga kada su Vucic i Covic to vratili? Covic da im posalje eksel tabele da se uvere u rezultate njegovog rada.

Milan

pre 9 godina

Znaci radice kugla, dinamit, bager i kran. Iz rusevina rupe promalja se velelepni trzni centar. Nadamo se da ce plemeniti investitor predvideti barem prostor za spomen tablu ugasenom klubu.

Roza

pre 9 godina

I treba! Cigani su napravili koreografiju protiv Budiveljnika za 10-ku i time zasluzili da ih Gazprom kupi.
A sta cemo mi?
Nama jedino ostaje da nas za inat kupi Tatnjeft, i njihov logo je crno-beli...

emirati

pre 9 godina

Kada bi to bilo tako jednostavno ! Prvo da isplate svim clanovima kluba ( kupe akcije od navijaca ) a pre toga Skupstina da usvoji Novi zakom o privatizaciji sportskoh drustava......i jos puno drugih stvari ?

spoiler

pre 9 godina

ni krivi, ni duzni, rusi od nas imaju bratski odnos. a najvise se ogleda kroz poklone, popuste, rasprodaje. a sve zbog ruskog vetoa u savetu bezbednosti.

Ивашов

pre 9 godina

@Sunce Slobode
Кад смо већ код СПС-а и ЦЗ ...Поздравили те Радмило Богдановић,Цвеле министар спорта,Петар Шкундрић,Томица Раичевић,Саша Антић,Душан Мракић,Никола Никодијевић,Марко Ћулибрк...Ћеш још :)

mick

pre 9 godina

vidim procenjujete zemljiste na 100-120 miliona €. ako gasprom daje 100m i preuzima 50m duga znaci da je ukupno 150m... a sta vi hocete da oni nemaji nikakvu finansijsku korist? niko nigde ne ulaze a da nema korist, mi mozemo samo da govorimo o tome da odg i nama i njima. taman posle zvezde i svi ostali pa da se izbace djurici, terzici i karadzici plus sto je vaznije da drzava trosi novac na pametne stvari a ne na jahte i kuce pojedinaca...

ninepi

pre 9 godina

Znaci Zvezda nece moci u Evropu kad se Zenit plasira, je li tako? Koliko ja znam, ne moze jedan gazda sa dva kluba da ucestvuje. Ili ce da naprave neku fintu?

Mirko

pre 9 godina

Ne može. Ni stadion ni klub, a posebno ne zemljište, ponajviše za tu siću! Svetski šampion se prodaje za 100 miliona? Ok, volim ruse i poštujem Putina, ali brate preteraste ga.

Vladimir

pre 9 godina

@Nenad Bilo bi i bolje da umesto neistina barataas cinjenicama. Niti jedan klub se ne mozze prodati mimo zakona kojim se regulise i pitanje koje ti iznosis. Ukratko, nema promene namene zemljista.

igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera

pre 9 godina

kako kmece grobari,sta jerre placljivciii krivo vam sto ce Zvezda biti privatizovana od strane giganta koji je pun para,a vas jedne niko nece??hahahahhahaha kakve sve grobarinjosi teorije iznose,te blic objavio pa noje istina (a objavili svi mediji),te Putin ne dolazi(a on dolazi),te nije isplativo,te otkud pare,te zasto to,te ovako,te onako...Dajte grobari malo dostojanstva,ne placite na nasim vestima,ipak zna se ko je najveci srpski brend i srpska svetinja-CRVENA ZVEZDA!!!

Milos

pre 9 godina

To isti onaj Blic koji je tvrdio da igraci Partizana na prosli veciti derbi donose eksploziv u torbama, i da je severna tribina premazana zapaljivim sredstvima?
(Cinik, 28. avgust 2014 12:02)

Pa i bila je premazana, i zato su je cistili pred utakmicu.

Nikola's

pre 9 godina

Meni jedan faktor nije jasan --- ako je Gasprom spreman da ulozi 100 miliona evra, zasto pre cca 2 meseca nije ulozio onih 2-3 miliona evra duga i time Zvezdi omogucio borbu za LS ili LE? Zasto nije, pak, izvrsio pritisak na UEFA institucije, s' obzirom da je generalni sponzor takmicenja pod njenim krovom?
Mnogi klubovi nisu ispunili svoja obecanja i obaveze, ima i vecih duznika, a samo je Zvezda kaznjena. Zvezda, ciji je sponzor "alfa i omega" sponzorskog pula UEFA-e. Uz to, nisu previse pomagali ni u proslosti, davali su jedva po 2-3 miliona (Salkeu npr. i do 100 godisnje), a sada odjednom 100?! Nesto se tu dobrano krcka :)

Ovo me neodoljivo podseca na stari dobri srpsko-ruski "dil": Zvezdu srozamo na najnize grane, a onda se pojave Rusi spasioci kako bi zagrlili svog blatnjavog i bolesnog srpskog brata i pruzili pomoc."

Voleo bih da je sve ovo istina (iako sam pristalica vecitog rivala) jer ne mogu nasi klubovi biti na teretu drzave na ovaj nacin gde se ne zna ko pije i ko placa, gde se zavlaci ruka u dzep poreskih obveznika da bi se pomoglo, dok ljudi grcaju. Ali cinjenica je da je ovde po sredi jedan interesantan pposao, corba koja se zaprzava ko zna sa cim.

FaktorX

pre 9 godina

To je smesna suma 100mio za sve ajma bas sve sta zvezda je u svojoj velikoj historie napravila... Prodat tamo nekim rusima .. To bi bila totalna sramota

Aca

pre 9 godina

A kad se klubovi privatizuju,pohapsiti sve vodje navijaca i huligane koji lome stadione i onda da moze normalan svet da dodje na stadion i uziva u fudbalu.

Cinik

pre 9 godina

To isti onaj Blic koji je tvrdio da igraci Partizana na prosli veciti derbi donose eksploziv u torbama, i da je severna tribina premazana zapaljivim sredstvima?

1234

pre 9 godina

Sve je to super medjutim, ne ocekujete valjda da ce sa rusima budzet recimo biti 30-40 mil a da pritom igrate nasu ligu gde neki timovi kostaju pola milke. Ovde ce najbolje proci rusi zbog zemljista i slicnih stvari a neke spektakularne transfere, timove iz snova nemojte ocekivati. Po igrackom kadru bice samo malo bolje nego sada.

Nenad

pre 9 godina

Jel ste procitali ceo tekst i plan,zemljiste.Ne samo klub.Sve je jasno da ako se to desi i Zvezda se proda sa zemljistem za ovaj sitan novac da ce uskoro da se umesto fudbala koji treba da se igra i sporta tu nicu velelepni trzni centar sa stambenim objektima a zvezda nece vise postojati. Da prodaju klub kao u Engleskoj ili bilo gde u evropi pa da se covek nada ali niko nije prodao os njih zemljiste upravo iz razloga da novi vlasnik ne ugasi i klub.

čudna logika

pre 9 godina

Pre 70 GOD su dolazili tenkovima... Isto je to sve... Vreme je,opet, ići iz Srbije.
(Pupu, 28. avgust 2014 11:20)

Kakve veze imaju Nemci sa Gaspromom?

Brend br. 1

pre 9 godina

Normalno je da žele najtrofejniji klub bivše i sadašnje zemlje, koji je bio evropski i svetski šampion, još tri puta igrao polufinale LŠ (KEŠ), pet puta četvrtfinale LŠ, finale Kupa UEFA, polufinale KPK. Najveći brend sa ubedljivo najvećim brojem navijača u Srbiji i Rep. Srpskoj.

KOBAC011

pre 9 godina

Ne znam kako to misle da izvedu, kad kod nas još nije donet Zakon o privatizaciji u sportu (barem su tako govorili naši političari poslednjih nekoliko godina); to je, navodno, glavna prepreka prodaji naših klubova, aona, koliko znam, još uvek postoji.

Zivela Srbija!!!

pre 9 godina

sad kad počnu da dovode kojekakve Ruse da ih spremaju za Zenit,ipak se zna koji je prvi gaspromov tim... bice stvarno veselo...

Tzar

pre 9 godina

...Arapi, Rusi pomoc drzave...
Nema veze, umetnost uvek nastaje iz pristrasne ili ako hocete partizanske perspektive. Sad mi je jasno da ona izjava Vujosevica nije bila ni malo slucajna i ishitrena.

Ratko

pre 9 godina

Daj Boze da je ovo tacno! Mada sumnjam da ce nasi lopovi to dozvoliti da ide sve glatko. Oni hoce da se ocesu neki dinar od tih 100 miliona koje su za Ruskog giganta smesna cifra.

antiSPS

pre 9 godina

Zvezdas sam odkad znam za sebe i nisam se obradovao ovoj vesti , ima tu naravno mnogo dobrog ali pomalo mi gubi smisao, draz , prosto nije to vise to , draze bi mi bilo da se krene od nule a uz prave ljude Zvezda moze sama da se fimansira i tek sto se nesto malo promenilo u drzavi i prvenstvu ( tole , cirkovic , ruzic , djuric , filijale , sudije i ostali partizanovi kriminalci ) sad dadose sve rusima a koga rus brani i kinez hrani .....

b.

pre 9 godina

hahahahaha koji delirijum, kao i grobari pre neki dan kad je Dule rekao da Rusi kupuju KKP! Bice da je isti izvor u pitanju... Zvezdasi spremite se za jos jedno veliko razocarenje...

steew ivan

pre 9 godina

ne znam zasto svi misle, da ce partizan kupiti emirati.... Kad u Srbiji postoje jos klubova nije samo Partizan I Zvezda. Mozda ce od sledece sezone Vojvodina biti konkurent Zvezdi, a na Petlidzan. Ili pak mozda Napredak ili neki drugi klub. Kad se zna da Miskovic ima u planu kupovinu Napredka.

Matematicar

pre 9 godina

Ako iko kupu Zvezdu i Partizan i ulozi neke velike pare, ja cu sam da finansiram jos tri Beograda na vodi, tako da ih za ovim virtuelnim Arapskim ukupno budu dva.

mica_postar

pre 9 godina

Ovo bi bilo fenomenalno, kada bi bilo istinito.
Kad znamo da je za kupovinu NIS-a, koji je po definiciji profitabilno preduzeće dato samo nešto preko 550.000.000€, da li je normalno da isti investitor uloži 100.000.000€ u skupo i garantovano neprofitabilno sportsko udruženje kakvo je FK CZ, mislim da je ovim sve rečeno . . .

srb

pre 9 godina

Ljudi,da li se iko pita zasto se prodaju zvezda,a po svemu sudeci i part ce uskoro tim stopama? Svi komentarisu da je to dobro ili kukaju sto part niko nece da kupi,makar trenutno,koliko para se daje i slicne stvari,a niko ne vidi dublju sliku. I zvezda i partizan propadaju zbog nesposobnog rukovodstva i dozvole drzave da isti kradu a onda dodje na red privatizacija. Zbog njihove nesposobnosti i nezasitosti sada prodaju moj voljeni klub,a zivi bili pa videli da ni ova privatizacija nece dobro proci kao ni druge u ovoj zemlji i zvezda ce propadati jos vise a buduci vlasnik ce izvuci svoje pare,zaraditi i cao. Dok ne budu prodali celu zemlju nece se smiriti a pare odlaze na isplatu penzija i krpljenje rupa u budzetu,kao da ja podignem kredit a sedim u kaficu i pijem kafu dok ne potrosim sve pare. STOP PRIVATIZACIJI napravite vi nesto pa prodajte a ne da prodajete nesto sto je napravljeno pre 60god da biste vi mogli da vozite besna kola i da zivite u stanovima od 200kvadrata a nemate dana radnog staza

Rdule

pre 9 godina

Ako i bude te privatizacije bice pre svega iz politckih razloga. Rusima bi se jos vise povecao rejting kod Srba, sto i ne bi skodilo kad se vidi situacija u svetu i kad se od nas trazi sankcije Rusiji.

realno....

pre 9 godina

haha SKORO SE OVAKO NISAM NASMEJAO....sto dobiju tacno za te pare PROPALI KLUB dugove i stadion kojeg je vreme pregazilo....jedino sto vredi su NAVIJACI! pozz od grobara :)
(tabakzr, 28. avgust 2014 10:13)

Zemljiste od pomocnog terena do autokomande si zaboravio? Samo na tom potezu, sa stambeno/poslovnim blokom ce vec biti priblizno na nuli. Lokacija je izvanredna, blizina auto puta, u gradu za par minuta. . . A najveca dobit i najvecu lovu ce dobiti u tome sto omladinci nece odlaziti za tepsiju ribe vec ce se dobro naplacivati njihov transfer, bez ajkula/menadzera. Dobijaju armiju navijaca od Makedonije do Slovenije, ogroman potencijal, marketinski odlican potez. Svaka utakmica u Evropi donosi interesovanje, tv prava, ulaznice, dresovi, polako, sve dolazi na svoje.
A vi za sve godine vladavine SPS-a, od Mirka Marjanovica do Dacic Ivice, niste uspeli ni stadion da sebi obezbedite. Samo vam je bilo bitno da budete bolji od nikada gore Zvezde, da Dzomba, onaj iz Metalca, Smederevo . . . rade svoj posao i da sijete barjake sa Tomislavom. No, kako kaze pjesma stara "neko to od gore vidi sve".
(Sunce Slobode, 28. avgust 2014 11:11)

Opet ona prica "bice bolje sledece sezone"...svidja mi se sto ste optimisti tako nam je zanimljivije :)

Duka

pre 9 godina

E da su oni Ameri sto drze Manchester utd.bili malo pametniji,pa umesto Di Marije iz Reala kupe celu zvezdu sve sa vodjama sa severa!!!!

grobar

pre 9 godina

@ uzivam u cmizdrenju grobara.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (crni_redstar, 28. avgust 2014 11:19)

vau, kako imas zanimljiv zivot...

Dzamburu 'n Koma

pre 9 godina

A vas problem je sto nemate reseno imovinsko pitanje i sto nemate stadion u vasem vlasnistvu, pa je pitanje ko ce vas uzeti.
Doktor86, 28. avgust 2014 10:37)

Partizan je jos 2004 (dok je odluka o stadionu bila pravosnazna da je u vlasnistvu FK Partizan) pokusavao da resi imovinsko pitanje, ali mu nije dozvoljeno, pokusao je jos nekoliko puta i ne samo Partizan, mnogi klubovi su to hteli, ali im Drzava nije dozvolila - jedini klub kome je dozvoljeno da resi svoje imovinsko pitanje je Zvezda- pitamo se svi zasto, a evo sad dobijamo i odgovor...
Nisu klubovi krivi, sto Drzava nece da resi!

Pravnik

pre 9 godina

Labud

Koliko samo gluposti napisanuo nekoliko reci. Kazes Abramovic ima Vitese i drzi ga daleko od Lige Sampiona. Taj Vitese ne moze da se domogne kfalifikacije ze LS.Ima mnogo jacih klubova. Ne moze jedan Fejenord, AZ Alkmar.I nigde ne pise da da dva tima istog vlasnika ne mogu u Ligu sampiona. Da li ti mislis da su rusi tolike budale da nesto kupe a da ne mogu sa tim u Evropu.Postoji sto nacina da se to pravno regulise Isplacivanjem dugova skida se hipoteka to se uci na drugoj godini pravnog fakulteta. Crvena Zvezda je registrovana kao udruzenje gradjana sto ne znaci da je imovina od stadiona do Autokomande vlasnistvo tih gradjana navijaca. Znam da ti je kao navijacu "velikog jugoslovenskog tima" krivo.Ali to je tvoj problem.Drzava je rekla svoje.Privatizacija. Vi jos ni stadion nemate. Da li mislis da ce vojska tek tako lako da se odrekne svoje imovine. Sagradite sto stanova za vojne potrebe i eto vam stadiona

Obrenovac

pre 9 godina

Blic svake godine pise ovakve gluposti.. ne znam odakle im snage vise i ko potencira tu pricu kad se to nece desiti.. Navijam za Zvezdu inace

Delija

pre 9 godina

Zvezda kosta kao Bale, sa sve stadionom? Realno :)
(kakogod, 28. avgust 2014 10:08) Vi ni stadion nemate, vi kostate kao nizerazredni klub bez stadiona i bez Evropskih trofeja! REALNO :)

Sava

pre 9 godina

Toliko o tome ciji je stadion.U Titovo vreme stadione su gradile"drustveno politicke zajednice",a ne privatna lica ili udruzenja gradjana,zato Srbija dobija kompenzaciju od 40,a grad Beograd 20 miliona Eura,a ostatak od 40 miliona ide za vas dug.Ali sve u svemu, iako sam Partizanovac,smatram da bi ovo bilo dobro resenje za CZ.

translucent

pre 9 godina

Bez obzira što je taj isti list objavio da je Zigic danas treba da potpise ugovor sa Arsenalom na 10 meseci, mislim da se za ovo čeka samo zakon o privatizaciji, a on neće skoro.
Meni je samo upalo u oko da će za dugovanja izdvojti manje od potrebnog i da će klub biti i dalje u dugovima. Nisam baš upućen šta je premijer rekao Evropskoj Uniji u vezi sa trgovinom sa Rusijom, ali mislim da i tu ne ide baš sve po planu.

Igorr

pre 9 godina

Mene zanima samo koja je ovo "zvrcka" i kalkulacija i sta je ovde po sredi? U ovo prosto ulaganje ne mogu da poverujem.

Elem, Gasprom je sponzor Zvezde vec nekoliko sezona i imao je obavezu da placa valjda 4 miliona (celom drustvu). Taj novac je njima kao kompaniji obrt za 3 radna sata, ali su teskom mukom isplacivali te rate. Pitanje je i da li su sve isplatili. Pri tome, iskesirali su iz zezancije 80 miliona samo za jedan prelazni rok (Hulk i Vitsel) u Zenitu. Gde je tu i Salke?

Zatim, generalni su sponzori LS i bio sam ubedjen da ce Zvezda igrati kvalifikacije. Medjutim, ona je JEDINI klub koji je ovog leta kaznjen. Mozda jos neko, ali nisam cuo. Jedini! Dakle, Gasprom je mogao intervenisati sa dva miliona i Zvezda bi igrala sinoc revans mec, ali nije. Ne znam zasto.

A sada su spremni da pljusnu 100! Koja je ovo sprega Rusa, drzave, NIS-a, Gasproma, ja ne znam. Znam samo da sa Rusima nikada nisi nacisto. Uvek imaju racunicu za sebe, a tebe ko sisa.

Sunce Slobode

pre 9 godina

haha SKORO SE OVAKO NISAM NASMEJAO....sto dobiju tacno za te pare PROPALI KLUB dugove i stadion kojeg je vreme pregazilo....jedino sto vredi su NAVIJACI! pozz od grobara :)
(tabakzr, 28. avgust 2014 10:13)

Zemljiste od pomocnog terena do autokomande si zaboravio? Samo na tom potezu, sa stambeno/poslovnim blokom ce vec biti priblizno na nuli. Lokacija je izvanredna, blizina auto puta, u gradu za par minuta. . . A najveca dobit i najvecu lovu ce dobiti u tome sto omladinci nece odlaziti za tepsiju ribe vec ce se dobro naplacivati njihov transfer, bez ajkula/menadzera. Dobijaju armiju navijaca od Makedonije do Slovenije, ogroman potencijal, marketinski odlican potez. Svaka utakmica u Evropi donosi interesovanje, tv prava, ulaznice, dresovi, polako, sve dolazi na svoje.
A vi za sve godine vladavine SPS-a, od Mirka Marjanovica do Dacic Ivice, niste uspeli ni stadion da sebi obezbedite. Samo vam je bilo bitno da budete bolji od nikada gore Zvezde, da Dzomba, onaj iz Metalca, Smederevo . . . rade svoj posao i da sijete barjake sa Tomislavom. No, kako kaze pjesma stara "neko to od gore vidi sve".

18+

pre 9 godina

ne znam da li sam dobro razumeo ili je zvezda prodata za 60 miliona evra?o kakvim vi grobarima pricate,ovde se prodaje Crvena Zvezda,najveci fudbalski klub jedne zemlje!I to rusima,za koje svi vi koji nikada niste bili u rusiji mislite sve najbolje o njima,a pojma nemate ko su oni!I da li cemo se nekada opametiti?!pisem nepovezano jer ne verujem sta se ovde desava I sa kakvim komentarima se to prati!
PROBUDI SE SRBIJO,BICE KASNO

Delija

pre 9 godina

Ahahaha kakva bajka :)) Pa Rusi ne kupuju nista osim ako nije debelo ispod cene (kao nis) i ako ne mogu debelo na tome da zarade! Jedino ako ne misli da sruse Marakanu i naprave benzinsku stanicu :))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. avgust 2014 09:42) Vecu gluppost odavno nisam procitao!!! Raspitaj se malo koliko su Rusi davali para za razna imanja po Crnoj Gori... Davali su 3,4 puta vise para nego sto su se i sami prodavci(vlasnici) nadali !

somika

pre 9 godina

Odgovor navijacima Partizana koji se cude sta to u Zvezdi vredi 100 miliona evra. Pored toga sto kupuju fudbalski brend, uz Steauu jedinog istocnoevropskog osvajaca LS, Rusi kupuju i oko 15,5 hektara zemljista na ekskluzivnoj lokaciji. Ako se zna da u tom delu grada ar vredi 80 000 do 100 000 evra, jasno je da ce kupovinom Zvezde dobiti zemljiste vredno vise od 120 miliona evra. Tako su zadovoljni i oni a i mi, jer je Gasprom siguran vlasnik koji je opredeljen za ulaganja u sport. To nije neki tajkun koji vec sutra moze da srusi stadion i napravi trzni centar. Znaci, ovo je realna cena Zvezde. A vas problem je sto nemate reseno imovinsko pitanje i sto nemate stadion u vasem vlasnistvu, pa je pitanje ko ce vas uzeti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor86, 28. avgust 2014 10:37)

Bas tako. Ja sam grobar, ali to je cinjenicno stanje. Realno, Rusi ce odlicno proci, ovo je malo para, ali kako zvezda duguje ~40 milki ovo je ocekivana cena. Nas je zeznuo sutanovac, da nije pokrenuo tu pricu oko vlasnistva stadiona, i nas bi brzo prodali, preveli bi to zemljiste. Medjutim, ovako ce biti cupavo za nasu prodaju.

milos

pre 9 godina

Generalno sam za privatizaciju skoro svega u Srbiji, jer se dokazalo godinama da koje god preduzece je drzavno posluje u minusu i rupa je bez dna sto sve ide na racun gradjana Srbije.
Prvo treba da se donese zakon o privatizaciji klubova, koji ce definisati neke stvari i zastititi same klubove i njihovo zemljiste.
Ne bi smeo ni jedan klub da se privatizuje bez tendera, mozda nego hoce da da 200mil za zvezdu, zasto bi dali gaspromu za 100.
Isto vazi i za Partizan i za sve ostale klubove, nista bez tendera!

Ђорђе Охрид

pre 9 godina

Само Владимир Владимировић Путин и Гаспром. Напред Звезда до старе славе...

Dragan

pre 9 godina

Ova prica nam je poznata unazad desetinu godina, lako bi se klub slavne proslosti privatizovao da nije onih oko njega, kojima je on zlatna koka!?

bora

pre 9 godina

Ne znam,možda tako mora.Ja sam inače Grobar i mučno bi mi bilo da neko iz daleka,postane apsolutni vlasnik mog kluba,tj. da može da radi sa njim šta hoće.Kao da bi odneo i deo mene,nekako taj klub ne bih više mogao da osećam kao svoj znajući da on apsolutno pripada nekom drugom.Mnogo sam više za špansku varijantu (Real,Barsa) privatizacije i vlasništva.

Doktor86

pre 9 godina

Odgovor navijacima Partizana koji se cude sta to u Zvezdi vredi 100 miliona evra. Pored toga sto kupuju fudbalski brend, uz Steauu jedinog istocnoevropskog osvajaca LS, Rusi kupuju i oko 15,5 hektara zemljista na ekskluzivnoj lokaciji. Ako se zna da u tom delu grada ar vredi 80 000 do 100 000 evra, jasno je da ce kupovinom Zvezde dobiti zemljiste vredno vise od 120 miliona evra. Tako su zadovoljni i oni a i mi, jer je Gasprom siguran vlasnik koji je opredeljen za ulaganja u sport. To nije neki tajkun koji vec sutra moze da srusi stadion i napravi trzni centar. Znaci, ovo je realna cena Zvezde. A vas problem je sto nemate reseno imovinsko pitanje i sto nemate stadion u vasem vlasnistvu, pa je pitanje ko ce vas uzeti.

Predrag

pre 9 godina

100 babica - kilavo dete. Mora da se zna ko je gazda i tačka. Više bih voleo kada bi recimo Filip Cepter kupio klub ali i Gazprom da kupi nije loša ideja. Barem će imati otresitosti, hrabrosi i zaštite da naprave otklon od nesportskih dešavanja i šurovanja sa licima sa one strane zakona koja se trenutno dešavaju.

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

Sok za grobare.A ko ce da kupi Partizan? Misa Tumbas? Mozda Etihad.Ne kupuju Arapi boraniju. Sve ce da bude utanaceno na otvoranju Spartakovog stadiona u Moskvi gde Zvezda igra sa prijateljima a zna se za koga Putin navija.

tabakzr

pre 9 godina

haha SKORO SE OVAKO NISAM NASMEJAO....sto dobiju tacno za te pare PROPALI KLUB dugove i stadion kojeg je vreme pregazilo....jedino sto vredi su NAVIJACI! pozz od grobara :)

niko bitan

pre 9 godina

drago mi je zbog zvezde posto ce konacno da vidi evropsko takmicenje. samo uvek moras imati ravnopravnog rivala, sto znaci da ako zvezdu kupi gasprom, partizan ce kupiti emirati i eto, opet zvezda druga. :-D

zoran

pre 9 godina

Ne bih se ja toliko radovao. Nasi ce to dati za dzabe. Ochigledno je vec na prvi pogled. Sto miliona evra za takvu lokaciju je nista. Jos uzimaju i zemlju, stadion, tim..apsolutno sve. Drugim rechima to postaje ruska teritorija. Sta moze da usledi posle toga. Pa, evo ovako...rushenje svega, pa i stadiona. Izgrade neki manji, za 20-30.000 dusha a ostalu zemlju pretvore u hotele i poslovni prostor. Zvezdu odrzavaju da tek postoji (pogledajte Shalke-04 u Nemachkoj....sredina tabele i nize..), a ogromne pare uzimaju od ostatka zemljishta. Tada ce biti suvishe kasno da se bilo shta uradi, odnosno pravno necemo moci prstom da mrdnemo.
Shvatitet da oni u tim nece ulagati neke pare, jer u anshoj zemlji ulaznica za fudbal ne moze da predje 2-3 evra..!!!! Da li ste vi svesni toga..? TV prava ne postoje.. Odakle da vrate pare za igraca koji koshta, na primer, 20 miliona evra..!! Igrac kada krene iz nashe lige ne moze da predje granicu od 5 miliona. Znaci oni bi gubili na takvim igrachima po 15 miliona... Pa, nisu Rusi budale.
Zasto timovi iz Rusije ne mogu da naprave bilo kakav proboj u LS..? Niste se to nikada pitali, a imaju novca koliko hoces..??? Bez jake lige, jake ekonomije nema jakog fudbala, danas.

Labud

pre 9 godina

Ovakve vesti se uvek pojave u turbulentnim vremenima za Fk Crvena zvezda (ispadanje iz Evrope, strajkovi, losi rezultati, objavljivanje dugova, tuzbe), po pravilu. Ovo je vec ne znam koji put. Svakako da sluzi kao bacanje prasine u oci.

Ali, hajde na sekund da se pravimo da to nije Blic objavio, nego da ima realnosti u tome, kako bi to izgledalo. Pravni proces bi bio mukotrpan, buduci da su stadion i zemljiste, ukljucujuci i biletarnicu koja pripada Janusevicu, pod 14 hipoteka. Rekose skoro da su navijaci i clanovi vlasnici, hoce li oni dobiti udeo u vlasnickoj strukturi, ili ce im nesto biti isplaceno. Da li ce onda, hipoteticki, Rusi drzati Zvezdu ispod domasaja LS, zbog Zenita, kao sto Abramovich drzi Vitese, jer ne mogu oba kluba istog vlasnika u LS zajedno. Sta bi se desilo sa Zvezdom ako bi Gaspromu dosadila nasa liga kao neprofitna, ili ako bi mu bilo zabranjeno da posluje u EU, kojoj se Srbija prikljucuje bezuslovno?

Da je ovo jednostavna stvar koju Putin moze da resi svojim dolaskom na 70-o godisnjicu oslobodjenja Beograda 20. oktobra, nije, i sigurno se Njegovo visocanstvo ne bi bavilo takvim stvarima, nego bi dosao tim birokrata iz Moskve. Mozete li ljudi zamisliti vest na Zapadu, kako Putin dolazi da u ime Rusije kupi posrnulog giganta, netom izbacenog iz Evrope. Ja ne mogu. Ima toliko boljih potencijalnih investicija i za Rusiju i za Gazprom. Ovo je, da se ne lazemo, budalastina.

Jeremy Clarkson

pre 9 godina

Hahahaha,klub je u raspadu,nemate za struju a vama je malo 100 miliona...pa jel hocete da dodju izvrsitelji i da vam popisu i prodaju stadion kako bi se poverioci naplatili?
(Veselin Trandafilovic, 28. avgust 2014 09:53)

Mi makar imamo stadion.

Hijena

pre 9 godina

O ovome je pricao Dusko Vujosevic jer se vec odavno zna da se sprema prodaja Gaspromu, samo sto je on namjerno to spinovao da je rijec o KK Partizan da unese malo konfuzije u njegovom stilu.

Skaut

pre 9 godina

Koliko je vest sokirala navijace JSD vidi se po njihovim komentarima. Obratite se Dacicu,Tomi grobaru,Ljajicu,Dinkicu i ostalima da iskukaju koju kintu za Partizan

sa vama uvek komedija

pre 9 godina

@Veselin Trandafilovic, 28. avgust 2014 09:53
rece covek kome u sred treninga u pioniru iskljuce struju, dokle bre vise, odakle vam snage da pljujete jedinu vrednost u ovoj zemlji, iako vi to necete da priznate TAKO JE...
DAKLE GDE JE ELEKTRICITET U PIONIRU SINE...UKRAO MISA TUMBAS ILI?

milos

pre 9 godina

Ono kad tvoj tim osvoji 6 namestenih titula pa i pored toga ima manje pobeda u derbijima i manje tih istih tiula prvaka drzave.....napredzvezdasamonapredzvezda

Mojito

pre 9 godina

Sad ce da se javi predsednik JSDP koji ce reci da ovo nije pravedno i da bi timu koji on vodi, koji je igrao EL x puta, koji je bio sampion x puta(sve ziva istina), trebalo dati isto ako ne i vise para jer oni su pred raspadanjem iako stranci koji dolaze igraju za stipendije, povratnici za kikiriki a mladi igraci, sa mamine kuhinje, igraju za semenke.

Salu na stranu, bila bi ovo lepa vest, ako je tacna. Neke naznake vode ka tome, utakmica Spartak Moskva - Crvena zvezda, dolazak Putina u Oktobru, poseta Marakani, novinski natpisi, izjave bivsih igraca, rasprava o urbanistickim planovima u okolini Marakane... nesto se sprema.Videcemo sta.

srbin

pre 9 godina

Dosta para za jednu plodnu oranicu. Sledi: Rusi zatvaraju klub, na mestu Marakane gradice se stambeno-poslovni kompleks. Iskreno, bolje i to nego ovako...

Omerta

pre 9 godina

"Rusi će u klubu postaviti svoj menadžment s tim da visokopozicioniranog žele Petra Škundrića, nekadašnjeg ministra energetike i aktuelnog predsednika Sportskog društva Crvena zvezda."

Kljucna recenica....

CTO

pre 9 godina

Drago mi je zbog Zvezde. Nadam se samo i da ce ulagati u klub da bar mozete da budete redovni u evropskim takmicenjima. Voleo bih i nas da kupi neko pa da najzad imamo pravi, zdrav rivalitet i lep fudbal. Pozdrav ljubiteljima sporta!

Mad4Red

pre 9 godina

Neko ovde spomenu Salke 04 kao 10 ok jesu losi al to je Bundes Liga mada i oni su skoro redovni ucesnici evrospkih takmicenja, Zenit je prvi drugi u Rusklj Ligi igra ligu sampiona svake godine i to kakva imena igraju kod njih da se smrznes!!! Tako da ja sam za ovo 100000%

igor ns

pre 9 godina

Jedina naša šansa da ponovo stanemo uz rame sa ozbiljnim evropskim ekipama. Inače, nikada mi više nećemo videti utakmice iz 70, 80 i početka 90-tih kada smo bili ravnopravni većini tih ekipa. Ako se ovo ne desi ostaje nam batrganje u ovom blatu, ali ako ne bude ozbiljnog menadžmenta, naftaške pare neće biti dovoljne jer ćemo i to ovi naši prokockati za svega par godina. Bog nas je pogledao na Gospojinu!

d

pre 9 godina

vise bih verovao da su napisali da braca mamic kupuju partizan.
sta smo se do sada sve naslusali o zvezdi: izgradnja "zvezdanog grada" u koju ce da investiraju neki portugalci, restruktuiranje kluba po modelu barselone i reala (sve u korak sa podizanjem igre na nivo ta dva kluba), prodaja rusima, prodaja arapima, prodaja miskovicu... evo nove epizode
ovi sto kazu da je mnogo 100 miliona, nek pitaju koliko kosta npr. cecina kuca koja je preko puta stadiona, pa onda razmisite samo koliko moze da kosta ceo stadion na toj lokaciji.

skeptik

pre 9 godina

Ceo NIS koji je mašina za pravljenje para, sa nekretninama,bušotinama, naftnim poljima...prodat za 400 miliona,a Zvezda, u stanju u kome se nalazi, se prodaje za 100. Onome kome ovo pođe za rukom treba podići spomenik kao prodavcu milenijuma.

miša tulumbaš

pre 9 godina

@ Pa naravno da je ova vlast prvo obezbedila zvezdu. Za nas neće ni da nadju kupca. (grobar kg, 28. avgust 2014 09:37)

nije da neće nego za pokvarenu robu nema kupaca

kosovski ciklus

pre 9 godina

zasto mislite da pare ne mogu da se povrate ,ako jedan Sahtjor moze da poslije profitabilno koji u ukrajini ima 10 puta manje navijaca nego Zvezda u Srbiji zasto ne bi mogla zvezda ?pritom ne moraz da dovodis brazilce od 20 miliona da bi ih kasnije prodo celsiju nego guras svoje igrace koji ce tu cenu da dostignu ,a da ne ulozis mnogo , plus dijaspora koja je jaka , ako postanes standardni clan LS svake sezone imas 10 miliona plus sto bi se preko zvezde reklamirali i ovde i nspolje verovatno bi stadion dobio naziv gasprom arena o zemljistu i lokaciji da ne pricam pa samo ono vredi 300 miliona .. mnogo ste povrsni .

Veselin Trandafilovic

pre 9 godina

Hahahaha,klub je u raspadu,nemate za struju a vama je malo 100 miliona...pa jel hocete da dodju izvrsitelji i da vam popisu i prodaju stadion kako bi se poverioci naplatili?

medjutim

pre 9 godina

U situaciji kad država javno najavljuje da će da plaća ljudima da preuzmu firme gubitaše, Rusi koji nikad u Srbiji ništa nisu preplatili će preko vraćanja dugova da plate 20 miliona evra gradu i 40 miliona državi?

Hau jes nou.

Ko bi reko cuda da se dese

pre 9 godina

Nisam za privatnog vlasnika ali mozda je tako ipak bolje.Jer ni ovako vise ne ide! Svake godine ispadanje iz Evrope u sezoni kupanja i to od "indijanaca".....Nadam se da ce biti bolje.....

navijac

pre 9 godina

Ahahaha kakva bajka :)) Pa Rusi ne kupuju nista osim ako nije debelo ispod cene (kao nis) i ako ne mogu debelo na tome da zarade! Jedino ako ne misli da sruse Marakanu i naprave benzinsku stanicu :))

Katczinsky

pre 9 godina

Daj bože da ih kupe. Evo ja kao grobar to najiskrenije želim. Prvo će privatni vlasnik da skine sa grbače lopove koji su pokrali i uništili klub a drugo što se vođe navijača više neće ništa pitati jer dolazi veća riba od njih.

Veselin Trandafilovic

pre 9 godina

Hahahaha,klub je u raspadu,nemate za struju a vama je malo 100 miliona...pa jel hocete da dodju izvrsitelji i da vam popisu i prodaju stadion kako bi se poverioci naplatili?

navijac

pre 9 godina

Ahahaha kakva bajka :)) Pa Rusi ne kupuju nista osim ako nije debelo ispod cene (kao nis) i ako ne mogu debelo na tome da zarade! Jedino ako ne misli da sruse Marakanu i naprave benzinsku stanicu :))

Katczinsky

pre 9 godina

Daj bože da ih kupe. Evo ja kao grobar to najiskrenije želim. Prvo će privatni vlasnik da skine sa grbače lopove koji su pokrali i uništili klub a drugo što se vođe navijača više neće ništa pitati jer dolazi veća riba od njih.

Doktor86

pre 9 godina

Odgovor navijacima Partizana koji se cude sta to u Zvezdi vredi 100 miliona evra. Pored toga sto kupuju fudbalski brend, uz Steauu jedinog istocnoevropskog osvajaca LS, Rusi kupuju i oko 15,5 hektara zemljista na ekskluzivnoj lokaciji. Ako se zna da u tom delu grada ar vredi 80 000 do 100 000 evra, jasno je da ce kupovinom Zvezde dobiti zemljiste vredno vise od 120 miliona evra. Tako su zadovoljni i oni a i mi, jer je Gasprom siguran vlasnik koji je opredeljen za ulaganja u sport. To nije neki tajkun koji vec sutra moze da srusi stadion i napravi trzni centar. Znaci, ovo je realna cena Zvezde. A vas problem je sto nemate reseno imovinsko pitanje i sto nemate stadion u vasem vlasnistvu, pa je pitanje ko ce vas uzeti.

Labud

pre 9 godina

Ovakve vesti se uvek pojave u turbulentnim vremenima za Fk Crvena zvezda (ispadanje iz Evrope, strajkovi, losi rezultati, objavljivanje dugova, tuzbe), po pravilu. Ovo je vec ne znam koji put. Svakako da sluzi kao bacanje prasine u oci.

Ali, hajde na sekund da se pravimo da to nije Blic objavio, nego da ima realnosti u tome, kako bi to izgledalo. Pravni proces bi bio mukotrpan, buduci da su stadion i zemljiste, ukljucujuci i biletarnicu koja pripada Janusevicu, pod 14 hipoteka. Rekose skoro da su navijaci i clanovi vlasnici, hoce li oni dobiti udeo u vlasnickoj strukturi, ili ce im nesto biti isplaceno. Da li ce onda, hipoteticki, Rusi drzati Zvezdu ispod domasaja LS, zbog Zenita, kao sto Abramovich drzi Vitese, jer ne mogu oba kluba istog vlasnika u LS zajedno. Sta bi se desilo sa Zvezdom ako bi Gaspromu dosadila nasa liga kao neprofitna, ili ako bi mu bilo zabranjeno da posluje u EU, kojoj se Srbija prikljucuje bezuslovno?

Da je ovo jednostavna stvar koju Putin moze da resi svojim dolaskom na 70-o godisnjicu oslobodjenja Beograda 20. oktobra, nije, i sigurno se Njegovo visocanstvo ne bi bavilo takvim stvarima, nego bi dosao tim birokrata iz Moskve. Mozete li ljudi zamisliti vest na Zapadu, kako Putin dolazi da u ime Rusije kupi posrnulog giganta, netom izbacenog iz Evrope. Ja ne mogu. Ima toliko boljih potencijalnih investicija i za Rusiju i za Gazprom. Ovo je, da se ne lazemo, budalastina.

Jeremy Clarkson

pre 9 godina

Hahahaha,klub je u raspadu,nemate za struju a vama je malo 100 miliona...pa jel hocete da dodju izvrsitelji i da vam popisu i prodaju stadion kako bi se poverioci naplatili?
(Veselin Trandafilovic, 28. avgust 2014 09:53)

Mi makar imamo stadion.

Aca

pre 9 godina

A kad se klubovi privatizuju,pohapsiti sve vodje navijaca i huligane koji lome stadione i onda da moze normalan svet da dodje na stadion i uziva u fudbalu.

Sunce Slobode

pre 9 godina

haha SKORO SE OVAKO NISAM NASMEJAO....sto dobiju tacno za te pare PROPALI KLUB dugove i stadion kojeg je vreme pregazilo....jedino sto vredi su NAVIJACI! pozz od grobara :)
(tabakzr, 28. avgust 2014 10:13)

Zemljiste od pomocnog terena do autokomande si zaboravio? Samo na tom potezu, sa stambeno/poslovnim blokom ce vec biti priblizno na nuli. Lokacija je izvanredna, blizina auto puta, u gradu za par minuta. . . A najveca dobit i najvecu lovu ce dobiti u tome sto omladinci nece odlaziti za tepsiju ribe vec ce se dobro naplacivati njihov transfer, bez ajkula/menadzera. Dobijaju armiju navijaca od Makedonije do Slovenije, ogroman potencijal, marketinski odlican potez. Svaka utakmica u Evropi donosi interesovanje, tv prava, ulaznice, dresovi, polako, sve dolazi na svoje.
A vi za sve godine vladavine SPS-a, od Mirka Marjanovica do Dacic Ivice, niste uspeli ni stadion da sebi obezbedite. Samo vam je bilo bitno da budete bolji od nikada gore Zvezde, da Dzomba, onaj iz Metalca, Smederevo . . . rade svoj posao i da sijete barjake sa Tomislavom. No, kako kaze pjesma stara "neko to od gore vidi sve".

skeptik

pre 9 godina

Ceo NIS koji je mašina za pravljenje para, sa nekretninama,bušotinama, naftnim poljima...prodat za 400 miliona,a Zvezda, u stanju u kome se nalazi, se prodaje za 100. Onome kome ovo pođe za rukom treba podići spomenik kao prodavcu milenijuma.

miša tulumbaš

pre 9 godina

@ Pa naravno da je ova vlast prvo obezbedila zvezdu. Za nas neće ni da nadju kupca. (grobar kg, 28. avgust 2014 09:37)

nije da neće nego za pokvarenu robu nema kupaca

Mad4Red

pre 9 godina

Neko ovde spomenu Salke 04 kao 10 ok jesu losi al to je Bundes Liga mada i oni su skoro redovni ucesnici evrospkih takmicenja, Zenit je prvi drugi u Rusklj Ligi igra ligu sampiona svake godine i to kakva imena igraju kod njih da se smrznes!!! Tako da ja sam za ovo 100000%

levo smetalo

pre 9 godina

Znaci Zvezda nece moci u Evropu kad se Zenit plasira, je li tako? Koliko ja znam, ne moze jedan gazda sa dva kluba da ucestvuje. Ili ce da naprave neku fintu?
(ninepi, 28. avgust 2014 13:57)
Ako je to veliki problem, lako ce se resiti, Zvezda samo treba da nastavi da igra u Evropi kao poslednjih 15 godina.

Vladimir

pre 9 godina

@novica FKCZ je bila prvak sveta decembra '91. i to je bilo u doba dinosaurusa, a KKP je bio prvak Evrope maja '92. i to je bilo nedavno. Tako razmislja prosecni grobar.

Predrag

pre 9 godina

100 babica - kilavo dete. Mora da se zna ko je gazda i tačka. Više bih voleo kada bi recimo Filip Cepter kupio klub ali i Gazprom da kupi nije loša ideja. Barem će imati otresitosti, hrabrosi i zaštite da naprave otklon od nesportskih dešavanja i šurovanja sa licima sa one strane zakona koja se trenutno dešavaju.

Brend br. 1

pre 9 godina

Normalno je da žele najtrofejniji klub bivše i sadašnje zemlje, koji je bio evropski i svetski šampion, još tri puta igrao polufinale LŠ (KEŠ), pet puta četvrtfinale LŠ, finale Kupa UEFA, polufinale KPK. Najveći brend sa ubedljivo najvećim brojem navijača u Srbiji i Rep. Srpskoj.

milos

pre 9 godina

Ono kad tvoj tim osvoji 6 namestenih titula pa i pored toga ima manje pobeda u derbijima i manje tih istih tiula prvaka drzave.....napredzvezdasamonapredzvezda

MileZullu

pre 9 godina

Ako je ovo istina, ovo je odlično, vi koji mislite sa je 100M malo očigedno malo i znate. Inter je prodat Malezijskom tajkunu za 350M, a Inter je prije par godina osvojio LŠ, ima fenomenalnu školu za mlade igrače, konekciju sa mnogim klubovima, igra u Seriji A, ima strašno jak brend i prodaje milione dresova na istoku. Zvezda za razliku od Intera prodaje i zemljište, što joj povećava cijenu, inače na ostalom ne bi mogla zaraditi mnogo. Ako stvarno se ovo desi, a svi imamo pravo skeptični da budemo, Zvezda će imati ozbiljan menadžment i biti stabilan klub koji će igrati evropska takmičenja, ali ne kao amater-turista.

milos

pre 9 godina

Generalno sam za privatizaciju skoro svega u Srbiji, jer se dokazalo godinama da koje god preduzece je drzavno posluje u minusu i rupa je bez dna sto sve ide na racun gradjana Srbije.
Prvo treba da se donese zakon o privatizaciji klubova, koji ce definisati neke stvari i zastititi same klubove i njihovo zemljiste.
Ne bi smeo ni jedan klub da se privatizuje bez tendera, mozda nego hoce da da 200mil za zvezdu, zasto bi dali gaspromu za 100.
Isto vazi i za Partizan i za sve ostale klubove, nista bez tendera!

Roza

pre 9 godina

I treba! Cigani su napravili koreografiju protiv Budiveljnika za 10-ku i time zasluzili da ih Gazprom kupi.
A sta cemo mi?
Nama jedino ostaje da nas za inat kupi Tatnjeft, i njihov logo je crno-beli...

Drobnjak iz auta

pre 9 godina

Otkud sad 40 miliona duga kada su Vucic i Covic to vratili? Covic da im posalje eksel tabele da se uvere u rezultate njegovog rada.

Skaut

pre 9 godina

Koliko je vest sokirala navijace JSD vidi se po njihovim komentarima. Obratite se Dacicu,Tomi grobaru,Ljajicu,Dinkicu i ostalima da iskukaju koju kintu za Partizan

tabakzr

pre 9 godina

haha SKORO SE OVAKO NISAM NASMEJAO....sto dobiju tacno za te pare PROPALI KLUB dugove i stadion kojeg je vreme pregazilo....jedino sto vredi su NAVIJACI! pozz od grobara :)

Omerta

pre 9 godina

"Rusi će u klubu postaviti svoj menadžment s tim da visokopozicioniranog žele Petra Škundrića, nekadašnjeg ministra energetike i aktuelnog predsednika Sportskog društva Crvena zvezda."

Kljucna recenica....

Ko bi reko cuda da se dese

pre 9 godina

Nisam za privatnog vlasnika ali mozda je tako ipak bolje.Jer ni ovako vise ne ide! Svake godine ispadanje iz Evrope u sezoni kupanja i to od "indijanaca".....Nadam se da ce biti bolje.....

CTO

pre 9 godina

Drago mi je zbog Zvezde. Nadam se samo i da ce ulagati u klub da bar mozete da budete redovni u evropskim takmicenjima. Voleo bih i nas da kupi neko pa da najzad imamo pravi, zdrav rivalitet i lep fudbal. Pozdrav ljubiteljima sporta!

1234

pre 9 godina

Sve je to super medjutim, ne ocekujete valjda da ce sa rusima budzet recimo biti 30-40 mil a da pritom igrate nasu ligu gde neki timovi kostaju pola milke. Ovde ce najbolje proci rusi zbog zemljista i slicnih stvari a neke spektakularne transfere, timove iz snova nemojte ocekivati. Po igrackom kadru bice samo malo bolje nego sada.

medjutim

pre 9 godina

U situaciji kad država javno najavljuje da će da plaća ljudima da preuzmu firme gubitaše, Rusi koji nikad u Srbiji ništa nisu preplatili će preko vraćanja dugova da plate 20 miliona evra gradu i 40 miliona državi?

Hau jes nou.

spoiler

pre 9 godina

ni krivi, ni duzni, rusi od nas imaju bratski odnos. a najvise se ogleda kroz poklone, popuste, rasprodaje. a sve zbog ruskog vetoa u savetu bezbednosti.

nenad rs

pre 9 godina

Приватизација је једино рјешење.Само тако ће се Звезда вратити тамо гдје припада у врх европског фудбала.

Nenad

pre 9 godina

Jel ste procitali ceo tekst i plan,zemljiste.Ne samo klub.Sve je jasno da ako se to desi i Zvezda se proda sa zemljistem za ovaj sitan novac da ce uskoro da se umesto fudbala koji treba da se igra i sporta tu nicu velelepni trzni centar sa stambenim objektima a zvezda nece vise postojati. Da prodaju klub kao u Engleskoj ili bilo gde u evropi pa da se covek nada ali niko nije prodao os njih zemljiste upravo iz razloga da novi vlasnik ne ugasi i klub.

igor ns

pre 9 godina

Jedina naša šansa da ponovo stanemo uz rame sa ozbiljnim evropskim ekipama. Inače, nikada mi više nećemo videti utakmice iz 70, 80 i početka 90-tih kada smo bili ravnopravni većini tih ekipa. Ako se ovo ne desi ostaje nam batrganje u ovom blatu, ali ako ne bude ozbiljnog menadžmenta, naftaške pare neće biti dovoljne jer ćemo i to ovi naši prokockati za svega par godina. Bog nas je pogledao na Gospojinu!

Ratko

pre 9 godina

Daj Boze da je ovo tacno! Mada sumnjam da ce nasi lopovi to dozvoliti da ide sve glatko. Oni hoce da se ocesu neki dinar od tih 100 miliona koje su za Ruskog giganta smesna cifra.

čudna logika

pre 9 godina

Pre 70 GOD su dolazili tenkovima... Isto je to sve... Vreme je,opet, ići iz Srbije.
(Pupu, 28. avgust 2014 11:20)

Kakve veze imaju Nemci sa Gaspromom?

Pera Trta

pre 9 godina

Neko u FK Saopstenje je bas neobavesten. Juce tvrde da nemaju za plate jer su gubitasi a danas ih kupuje Gazprom. Mislim da ni od plata ni od privatizacije nema nista. No Srbi su cuveni mitomani. Putin licno dolazi da spasi stub srBstva. Ko da ne poveruje u tako lepu bajku?

mick

pre 9 godina

vidim procenjujete zemljiste na 100-120 miliona €. ako gasprom daje 100m i preuzima 50m duga znaci da je ukupno 150m... a sta vi hocete da oni nemaji nikakvu finansijsku korist? niko nigde ne ulaze a da nema korist, mi mozemo samo da govorimo o tome da odg i nama i njima. taman posle zvezde i svi ostali pa da se izbace djurici, terzici i karadzici plus sto je vaznije da drzava trosi novac na pametne stvari a ne na jahte i kuce pojedinaca...

Mojito

pre 9 godina

Sad ce da se javi predsednik JSDP koji ce reci da ovo nije pravedno i da bi timu koji on vodi, koji je igrao EL x puta, koji je bio sampion x puta(sve ziva istina), trebalo dati isto ako ne i vise para jer oni su pred raspadanjem iako stranci koji dolaze igraju za stipendije, povratnici za kikiriki a mladi igraci, sa mamine kuhinje, igraju za semenke.

Salu na stranu, bila bi ovo lepa vest, ako je tacna. Neke naznake vode ka tome, utakmica Spartak Moskva - Crvena zvezda, dolazak Putina u Oktobru, poseta Marakani, novinski natpisi, izjave bivsih igraca, rasprava o urbanistickim planovima u okolini Marakane... nesto se sprema.Videcemo sta.

KOBAC011

pre 9 godina

Ne znam kako to misle da izvedu, kad kod nas još nije donet Zakon o privatizaciji u sportu (barem su tako govorili naši političari poslednjih nekoliko godina); to je, navodno, glavna prepreka prodaji naših klubova, aona, koliko znam, još uvek postoji.

sa vama uvek komedija

pre 9 godina

@Veselin Trandafilovic, 28. avgust 2014 09:53
rece covek kome u sred treninga u pioniru iskljuce struju, dokle bre vise, odakle vam snage da pljujete jedinu vrednost u ovoj zemlji, iako vi to necete da priznate TAKO JE...
DAKLE GDE JE ELEKTRICITET U PIONIRU SINE...UKRAO MISA TUMBAS ILI?

kosovski ciklus

pre 9 godina

zasto mislite da pare ne mogu da se povrate ,ako jedan Sahtjor moze da poslije profitabilno koji u ukrajini ima 10 puta manje navijaca nego Zvezda u Srbiji zasto ne bi mogla zvezda ?pritom ne moraz da dovodis brazilce od 20 miliona da bi ih kasnije prodo celsiju nego guras svoje igrace koji ce tu cenu da dostignu ,a da ne ulozis mnogo , plus dijaspora koja je jaka , ako postanes standardni clan LS svake sezone imas 10 miliona plus sto bi se preko zvezde reklamirali i ovde i nspolje verovatno bi stadion dobio naziv gasprom arena o zemljistu i lokaciji da ne pricam pa samo ono vredi 300 miliona .. mnogo ste povrsni .

srbin

pre 9 godina

Dosta para za jednu plodnu oranicu. Sledi: Rusi zatvaraju klub, na mestu Marakane gradice se stambeno-poslovni kompleks. Iskreno, bolje i to nego ovako...

Nikola's

pre 9 godina

Meni jedan faktor nije jasan --- ako je Gasprom spreman da ulozi 100 miliona evra, zasto pre cca 2 meseca nije ulozio onih 2-3 miliona evra duga i time Zvezdi omogucio borbu za LS ili LE? Zasto nije, pak, izvrsio pritisak na UEFA institucije, s' obzirom da je generalni sponzor takmicenja pod njenim krovom?
Mnogi klubovi nisu ispunili svoja obecanja i obaveze, ima i vecih duznika, a samo je Zvezda kaznjena. Zvezda, ciji je sponzor "alfa i omega" sponzorskog pula UEFA-e. Uz to, nisu previse pomagali ni u proslosti, davali su jedva po 2-3 miliona (Salkeu npr. i do 100 godisnje), a sada odjednom 100?! Nesto se tu dobrano krcka :)

Ovo me neodoljivo podseca na stari dobri srpsko-ruski "dil": Zvezdu srozamo na najnize grane, a onda se pojave Rusi spasioci kako bi zagrlili svog blatnjavog i bolesnog srpskog brata i pruzili pomoc."

Voleo bih da je sve ovo istina (iako sam pristalica vecitog rivala) jer ne mogu nasi klubovi biti na teretu drzave na ovaj nacin gde se ne zna ko pije i ko placa, gde se zavlaci ruka u dzep poreskih obveznika da bi se pomoglo, dok ljudi grcaju. Ali cinjenica je da je ovde po sredi jedan interesantan pposao, corba koja se zaprzava ko zna sa cim.

Dragan

pre 9 godina

Ova prica nam je poznata unazad desetinu godina, lako bi se klub slavne proslosti privatizovao da nije onih oko njega, kojima je on zlatna koka!?

Ивашов

pre 9 godina

@Sunce Slobode
Кад смо већ код СПС-а и ЦЗ ...Поздравили те Радмило Богдановић,Цвеле министар спорта,Петар Шкундрић,Томица Раичевић,Саша Антић,Душан Мракић,Никола Никодијевић,Марко Ћулибрк...Ћеш још :)

stiv

pre 9 godina

da li verujete da bi bez stadiona gazprom dao i 1 evro za zvezdu? stadion i zemljiste vrede 200 miliona evra, klub zvezda vredi - 100 miliona evra:
200 + - 100 = 100 miliona evra.
cini se kao fer pogodba

Cinik

pre 9 godina

To isti onaj Blic koji je tvrdio da igraci Partizana na prosli veciti derbi donose eksploziv u torbama, i da je severna tribina premazana zapaljivim sredstvima?

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

Sok za grobare.A ko ce da kupi Partizan? Misa Tumbas? Mozda Etihad.Ne kupuju Arapi boraniju. Sve ce da bude utanaceno na otvoranju Spartakovog stadiona u Moskvi gde Zvezda igra sa prijateljima a zna se za koga Putin navija.

niko bitan

pre 9 godina

drago mi je zbog zvezde posto ce konacno da vidi evropsko takmicenje. samo uvek moras imati ravnopravnog rivala, sto znaci da ako zvezdu kupi gasprom, partizan ce kupiti emirati i eto, opet zvezda druga. :-D

Ђорђе Охрид

pre 9 godina

Само Владимир Владимировић Путин и Гаспром. Напред Звезда до старе славе...

Milan

pre 9 godina

Znaci radice kugla, dinamit, bager i kran. Iz rusevina rupe promalja se velelepni trzni centar. Nadamo se da ce plemeniti investitor predvideti barem prostor za spomen tablu ugasenom klubu.

emirati

pre 9 godina

Kada bi to bilo tako jednostavno ! Prvo da isplate svim clanovima kluba ( kupe akcije od navijaca ) a pre toga Skupstina da usvoji Novi zakom o privatizaciji sportskoh drustava......i jos puno drugih stvari ?

srb

pre 9 godina

Ljudi,da li se iko pita zasto se prodaju zvezda,a po svemu sudeci i part ce uskoro tim stopama? Svi komentarisu da je to dobro ili kukaju sto part niko nece da kupi,makar trenutno,koliko para se daje i slicne stvari,a niko ne vidi dublju sliku. I zvezda i partizan propadaju zbog nesposobnog rukovodstva i dozvole drzave da isti kradu a onda dodje na red privatizacija. Zbog njihove nesposobnosti i nezasitosti sada prodaju moj voljeni klub,a zivi bili pa videli da ni ova privatizacija nece dobro proci kao ni druge u ovoj zemlji i zvezda ce propadati jos vise a buduci vlasnik ce izvuci svoje pare,zaraditi i cao. Dok ne budu prodali celu zemlju nece se smiriti a pare odlaze na isplatu penzija i krpljenje rupa u budzetu,kao da ja podignem kredit a sedim u kaficu i pijem kafu dok ne potrosim sve pare. STOP PRIVATIZACIJI napravite vi nesto pa prodajte a ne da prodajete nesto sto je napravljeno pre 60god da biste vi mogli da vozite besna kola i da zivite u stanovima od 200kvadrata a nemate dana radnog staza

b.

pre 9 godina

hahahahaha koji delirijum, kao i grobari pre neki dan kad je Dule rekao da Rusi kupuju KKP! Bice da je isti izvor u pitanju... Zvezdasi spremite se za jos jedno veliko razocarenje...

uvek Zvezda

pre 9 godina

Sve je to ok i dugorocno, privatizacija je verovatno jedino resenje ali se bojim da zbog vrednosti zemljista ne premeste stadion...

Sava

pre 9 godina

Toliko o tome ciji je stadion.U Titovo vreme stadione su gradile"drustveno politicke zajednice",a ne privatna lica ili udruzenja gradjana,zato Srbija dobija kompenzaciju od 40,a grad Beograd 20 miliona Eura,a ostatak od 40 miliona ide za vas dug.Ali sve u svemu, iako sam Partizanovac,smatram da bi ovo bilo dobro resenje za CZ.

Igorr

pre 9 godina

Mene zanima samo koja je ovo "zvrcka" i kalkulacija i sta je ovde po sredi? U ovo prosto ulaganje ne mogu da poverujem.

Elem, Gasprom je sponzor Zvezde vec nekoliko sezona i imao je obavezu da placa valjda 4 miliona (celom drustvu). Taj novac je njima kao kompaniji obrt za 3 radna sata, ali su teskom mukom isplacivali te rate. Pitanje je i da li su sve isplatili. Pri tome, iskesirali su iz zezancije 80 miliona samo za jedan prelazni rok (Hulk i Vitsel) u Zenitu. Gde je tu i Salke?

Zatim, generalni su sponzori LS i bio sam ubedjen da ce Zvezda igrati kvalifikacije. Medjutim, ona je JEDINI klub koji je ovog leta kaznjen. Mozda jos neko, ali nisam cuo. Jedini! Dakle, Gasprom je mogao intervenisati sa dva miliona i Zvezda bi igrala sinoc revans mec, ali nije. Ne znam zasto.

A sada su spremni da pljusnu 100! Koja je ovo sprega Rusa, drzave, NIS-a, Gasproma, ja ne znam. Znam samo da sa Rusima nikada nisi nacisto. Uvek imaju racunicu za sebe, a tebe ko sisa.

Milos

pre 9 godina

To isti onaj Blic koji je tvrdio da igraci Partizana na prosli veciti derbi donose eksploziv u torbama, i da je severna tribina premazana zapaljivim sredstvima?
(Cinik, 28. avgust 2014 12:02)

Pa i bila je premazana, i zato su je cistili pred utakmicu.

Zeka

pre 9 godina

A Gasprom već demantovao... Terzicu sutra sastanak sa tetkicama i ubedi ih da se odreknu dugovanja a zauzvrat će im obezbediti transfer u ekonomat Reala!

grobar

pre 9 godina

@ uzivam u cmizdrenju grobara.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (crni_redstar, 28. avgust 2014 11:19)

vau, kako imas zanimljiv zivot...

Duka

pre 9 godina

E da su oni Ameri sto drze Manchester utd.bili malo pametniji,pa umesto Di Marije iz Reala kupe celu zvezdu sve sa vodjama sa severa!!!!

Matematicar

pre 9 godina

Ako iko kupu Zvezdu i Partizan i ulozi neke velike pare, ja cu sam da finansiram jos tri Beograda na vodi, tako da ih za ovim virtuelnim Arapskim ukupno budu dva.

Delija

pre 9 godina

Zvezda kosta kao Bale, sa sve stadionom? Realno :)
(kakogod, 28. avgust 2014 10:08) Vi ni stadion nemate, vi kostate kao nizerazredni klub bez stadiona i bez Evropskih trofeja! REALNO :)

Pravnik

pre 9 godina

Labud

Koliko samo gluposti napisanuo nekoliko reci. Kazes Abramovic ima Vitese i drzi ga daleko od Lige Sampiona. Taj Vitese ne moze da se domogne kfalifikacije ze LS.Ima mnogo jacih klubova. Ne moze jedan Fejenord, AZ Alkmar.I nigde ne pise da da dva tima istog vlasnika ne mogu u Ligu sampiona. Da li ti mislis da su rusi tolike budale da nesto kupe a da ne mogu sa tim u Evropu.Postoji sto nacina da se to pravno regulise Isplacivanjem dugova skida se hipoteka to se uci na drugoj godini pravnog fakulteta. Crvena Zvezda je registrovana kao udruzenje gradjana sto ne znaci da je imovina od stadiona do Autokomande vlasnistvo tih gradjana navijaca. Znam da ti je kao navijacu "velikog jugoslovenskog tima" krivo.Ali to je tvoj problem.Drzava je rekla svoje.Privatizacija. Vi jos ni stadion nemate. Da li mislis da ce vojska tek tako lako da se odrekne svoje imovine. Sagradite sto stanova za vojne potrebe i eto vam stadiona

Zivela Srbija!!!

pre 9 godina

sad kad počnu da dovode kojekakve Ruse da ih spremaju za Zenit,ipak se zna koji je prvi gaspromov tim... bice stvarno veselo...

mica_postar

pre 9 godina

Ovo bi bilo fenomenalno, kada bi bilo istinito.
Kad znamo da je za kupovinu NIS-a, koji je po definiciji profitabilno preduzeće dato samo nešto preko 550.000.000€, da li je normalno da isti investitor uloži 100.000.000€ u skupo i garantovano neprofitabilno sportsko udruženje kakvo je FK CZ, mislim da je ovim sve rečeno . . .

Tzar

pre 9 godina

...Arapi, Rusi pomoc drzave...
Nema veze, umetnost uvek nastaje iz pristrasne ili ako hocete partizanske perspektive. Sad mi je jasno da ona izjava Vujosevica nije bila ni malo slucajna i ishitrena.

somika

pre 9 godina

Odgovor navijacima Partizana koji se cude sta to u Zvezdi vredi 100 miliona evra. Pored toga sto kupuju fudbalski brend, uz Steauu jedinog istocnoevropskog osvajaca LS, Rusi kupuju i oko 15,5 hektara zemljista na ekskluzivnoj lokaciji. Ako se zna da u tom delu grada ar vredi 80 000 do 100 000 evra, jasno je da ce kupovinom Zvezde dobiti zemljiste vredno vise od 120 miliona evra. Tako su zadovoljni i oni a i mi, jer je Gasprom siguran vlasnik koji je opredeljen za ulaganja u sport. To nije neki tajkun koji vec sutra moze da srusi stadion i napravi trzni centar. Znaci, ovo je realna cena Zvezde. A vas problem je sto nemate reseno imovinsko pitanje i sto nemate stadion u vasem vlasnistvu, pa je pitanje ko ce vas uzeti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor86, 28. avgust 2014 10:37)

Bas tako. Ja sam grobar, ali to je cinjenicno stanje. Realno, Rusi ce odlicno proci, ovo je malo para, ali kako zvezda duguje ~40 milki ovo je ocekivana cena. Nas je zeznuo sutanovac, da nije pokrenuo tu pricu oko vlasnistva stadiona, i nas bi brzo prodali, preveli bi to zemljiste. Medjutim, ovako ce biti cupavo za nasu prodaju.

Obrenovac

pre 9 godina

Blic svake godine pise ovakve gluposti.. ne znam odakle im snage vise i ko potencira tu pricu kad se to nece desiti.. Navijam za Zvezdu inace

igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera

pre 9 godina

kako kmece grobari,sta jerre placljivciii krivo vam sto ce Zvezda biti privatizovana od strane giganta koji je pun para,a vas jedne niko nece??hahahahhahaha kakve sve grobarinjosi teorije iznose,te blic objavio pa noje istina (a objavili svi mediji),te Putin ne dolazi(a on dolazi),te nije isplativo,te otkud pare,te zasto to,te ovako,te onako...Dajte grobari malo dostojanstva,ne placite na nasim vestima,ipak zna se ko je najveci srpski brend i srpska svetinja-CRVENA ZVEZDA!!!

18+

pre 9 godina

ne znam da li sam dobro razumeo ili je zvezda prodata za 60 miliona evra?o kakvim vi grobarima pricate,ovde se prodaje Crvena Zvezda,najveci fudbalski klub jedne zemlje!I to rusima,za koje svi vi koji nikada niste bili u rusiji mislite sve najbolje o njima,a pojma nemate ko su oni!I da li cemo se nekada opametiti?!pisem nepovezano jer ne verujem sta se ovde desava I sa kakvim komentarima se to prati!
PROBUDI SE SRBIJO,BICE KASNO

realno....

pre 9 godina

haha SKORO SE OVAKO NISAM NASMEJAO....sto dobiju tacno za te pare PROPALI KLUB dugove i stadion kojeg je vreme pregazilo....jedino sto vredi su NAVIJACI! pozz od grobara :)
(tabakzr, 28. avgust 2014 10:13)

Zemljiste od pomocnog terena do autokomande si zaboravio? Samo na tom potezu, sa stambeno/poslovnim blokom ce vec biti priblizno na nuli. Lokacija je izvanredna, blizina auto puta, u gradu za par minuta. . . A najveca dobit i najvecu lovu ce dobiti u tome sto omladinci nece odlaziti za tepsiju ribe vec ce se dobro naplacivati njihov transfer, bez ajkula/menadzera. Dobijaju armiju navijaca od Makedonije do Slovenije, ogroman potencijal, marketinski odlican potez. Svaka utakmica u Evropi donosi interesovanje, tv prava, ulaznice, dresovi, polako, sve dolazi na svoje.
A vi za sve godine vladavine SPS-a, od Mirka Marjanovica do Dacic Ivice, niste uspeli ni stadion da sebi obezbedite. Samo vam je bilo bitno da budete bolji od nikada gore Zvezde, da Dzomba, onaj iz Metalca, Smederevo . . . rade svoj posao i da sijete barjake sa Tomislavom. No, kako kaze pjesma stara "neko to od gore vidi sve".
(Sunce Slobode, 28. avgust 2014 11:11)

Opet ona prica "bice bolje sledece sezone"...svidja mi se sto ste optimisti tako nam je zanimljivije :)

Delija

pre 9 godina

Ahahaha kakva bajka :)) Pa Rusi ne kupuju nista osim ako nije debelo ispod cene (kao nis) i ako ne mogu debelo na tome da zarade! Jedino ako ne misli da sruse Marakanu i naprave benzinsku stanicu :))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. avgust 2014 09:42) Vecu gluppost odavno nisam procitao!!! Raspitaj se malo koliko su Rusi davali para za razna imanja po Crnoj Gori... Davali su 3,4 puta vise para nego sto su se i sami prodavci(vlasnici) nadali !

ninepi

pre 9 godina

Znaci Zvezda nece moci u Evropu kad se Zenit plasira, je li tako? Koliko ja znam, ne moze jedan gazda sa dva kluba da ucestvuje. Ili ce da naprave neku fintu?

Dzamburu 'n Koma

pre 9 godina

A vas problem je sto nemate reseno imovinsko pitanje i sto nemate stadion u vasem vlasnistvu, pa je pitanje ko ce vas uzeti.
Doktor86, 28. avgust 2014 10:37)

Partizan je jos 2004 (dok je odluka o stadionu bila pravosnazna da je u vlasnistvu FK Partizan) pokusavao da resi imovinsko pitanje, ali mu nije dozvoljeno, pokusao je jos nekoliko puta i ne samo Partizan, mnogi klubovi su to hteli, ali im Drzava nije dozvolila - jedini klub kome je dozvoljeno da resi svoje imovinsko pitanje je Zvezda- pitamo se svi zasto, a evo sad dobijamo i odgovor...
Nisu klubovi krivi, sto Drzava nece da resi!

antiSPS

pre 9 godina

Zvezdas sam odkad znam za sebe i nisam se obradovao ovoj vesti , ima tu naravno mnogo dobrog ali pomalo mi gubi smisao, draz , prosto nije to vise to , draze bi mi bilo da se krene od nule a uz prave ljude Zvezda moze sama da se fimansira i tek sto se nesto malo promenilo u drzavi i prvenstvu ( tole , cirkovic , ruzic , djuric , filijale , sudije i ostali partizanovi kriminalci ) sad dadose sve rusima a koga rus brani i kinez hrani .....

steew ivan

pre 9 godina

ne znam zasto svi misle, da ce partizan kupiti emirati.... Kad u Srbiji postoje jos klubova nije samo Partizan I Zvezda. Mozda ce od sledece sezone Vojvodina biti konkurent Zvezdi, a na Petlidzan. Ili pak mozda Napredak ili neki drugi klub. Kad se zna da Miskovic ima u planu kupovinu Napredka.

zoran

pre 9 godina

Ne bih se ja toliko radovao. Nasi ce to dati za dzabe. Ochigledno je vec na prvi pogled. Sto miliona evra za takvu lokaciju je nista. Jos uzimaju i zemlju, stadion, tim..apsolutno sve. Drugim rechima to postaje ruska teritorija. Sta moze da usledi posle toga. Pa, evo ovako...rushenje svega, pa i stadiona. Izgrade neki manji, za 20-30.000 dusha a ostalu zemlju pretvore u hotele i poslovni prostor. Zvezdu odrzavaju da tek postoji (pogledajte Shalke-04 u Nemachkoj....sredina tabele i nize..), a ogromne pare uzimaju od ostatka zemljishta. Tada ce biti suvishe kasno da se bilo shta uradi, odnosno pravno necemo moci prstom da mrdnemo.
Shvatitet da oni u tim nece ulagati neke pare, jer u anshoj zemlji ulaznica za fudbal ne moze da predje 2-3 evra..!!!! Da li ste vi svesni toga..? TV prava ne postoje.. Odakle da vrate pare za igraca koji koshta, na primer, 20 miliona evra..!! Igrac kada krene iz nashe lige ne moze da predje granicu od 5 miliona. Znaci oni bi gubili na takvim igrachima po 15 miliona... Pa, nisu Rusi budale.
Zasto timovi iz Rusije ne mogu da naprave bilo kakav proboj u LS..? Niste se to nikada pitali, a imaju novca koliko hoces..??? Bez jake lige, jake ekonomije nema jakog fudbala, danas.

d

pre 9 godina

vise bih verovao da su napisali da braca mamic kupuju partizan.
sta smo se do sada sve naslusali o zvezdi: izgradnja "zvezdanog grada" u koju ce da investiraju neki portugalci, restruktuiranje kluba po modelu barselone i reala (sve u korak sa podizanjem igre na nivo ta dva kluba), prodaja rusima, prodaja arapima, prodaja miskovicu... evo nove epizode
ovi sto kazu da je mnogo 100 miliona, nek pitaju koliko kosta npr. cecina kuca koja je preko puta stadiona, pa onda razmisite samo koliko moze da kosta ceo stadion na toj lokaciji.

Vladimir

pre 9 godina

@Nenad Bilo bi i bolje da umesto neistina barataas cinjenicama. Niti jedan klub se ne mozze prodati mimo zakona kojim se regulise i pitanje koje ti iznosis. Ukratko, nema promene namene zemljista.

Neko spolja

pre 9 godina

@(Labud, 28. avgust 2014 10:30) Svi koji su napisali super vest, bravo, itsl., neka pročitaju Labudov kometar. Nema se šta dodati.

Mirko

pre 9 godina

Ne može. Ni stadion ni klub, a posebno ne zemljište, ponajviše za tu siću! Svetski šampion se prodaje za 100 miliona? Ok, volim ruse i poštujem Putina, ali brate preteraste ga.

FaktorX

pre 9 godina

To je smesna suma 100mio za sve ajma bas sve sta zvezda je u svojoj velikoj historie napravila... Prodat tamo nekim rusima .. To bi bila totalna sramota

Hijena

pre 9 godina

O ovome je pricao Dusko Vujosevic jer se vec odavno zna da se sprema prodaja Gaspromu, samo sto je on namjerno to spinovao da je rijec o KK Partizan da unese malo konfuzije u njegovom stilu.

Rdule

pre 9 godina

Ako i bude te privatizacije bice pre svega iz politckih razloga. Rusima bi se jos vise povecao rejting kod Srba, sto i ne bi skodilo kad se vidi situacija u svetu i kad se od nas trazi sankcije Rusiji.

bora

pre 9 godina

Ne znam,možda tako mora.Ja sam inače Grobar i mučno bi mi bilo da neko iz daleka,postane apsolutni vlasnik mog kluba,tj. da može da radi sa njim šta hoće.Kao da bi odneo i deo mene,nekako taj klub ne bih više mogao da osećam kao svoj znajući da on apsolutno pripada nekom drugom.Mnogo sam više za špansku varijantu (Real,Barsa) privatizacije i vlasništva.

translucent

pre 9 godina

Bez obzira što je taj isti list objavio da je Zigic danas treba da potpise ugovor sa Arsenalom na 10 meseci, mislim da se za ovo čeka samo zakon o privatizaciji, a on neće skoro.
Meni je samo upalo u oko da će za dugovanja izdvojti manje od potrebnog i da će klub biti i dalje u dugovima. Nisam baš upućen šta je premijer rekao Evropskoj Uniji u vezi sa trgovinom sa Rusijom, ali mislim da i tu ne ide baš sve po planu.

Slobodan Stojanović

pre 9 godina

Rekonsrtuisaće stadion i sav prostor u okolini, uložiće u tim. Kupovinom Zvezde lakše će se privatizovati Partizan.
Napokon !

navijac

pre 9 godina

Ahahaha kakva bajka :)) Pa Rusi ne kupuju nista osim ako nije debelo ispod cene (kao nis) i ako ne mogu debelo na tome da zarade! Jedino ako ne misli da sruse Marakanu i naprave benzinsku stanicu :))

Doktor86

pre 9 godina

Odgovor navijacima Partizana koji se cude sta to u Zvezdi vredi 100 miliona evra. Pored toga sto kupuju fudbalski brend, uz Steauu jedinog istocnoevropskog osvajaca LS, Rusi kupuju i oko 15,5 hektara zemljista na ekskluzivnoj lokaciji. Ako se zna da u tom delu grada ar vredi 80 000 do 100 000 evra, jasno je da ce kupovinom Zvezde dobiti zemljiste vredno vise od 120 miliona evra. Tako su zadovoljni i oni a i mi, jer je Gasprom siguran vlasnik koji je opredeljen za ulaganja u sport. To nije neki tajkun koji vec sutra moze da srusi stadion i napravi trzni centar. Znaci, ovo je realna cena Zvezde. A vas problem je sto nemate reseno imovinsko pitanje i sto nemate stadion u vasem vlasnistvu, pa je pitanje ko ce vas uzeti.

Nenad

pre 9 godina

Jel ste procitali ceo tekst i plan,zemljiste.Ne samo klub.Sve je jasno da ako se to desi i Zvezda se proda sa zemljistem za ovaj sitan novac da ce uskoro da se umesto fudbala koji treba da se igra i sporta tu nicu velelepni trzni centar sa stambenim objektima a zvezda nece vise postojati. Da prodaju klub kao u Engleskoj ili bilo gde u evropi pa da se covek nada ali niko nije prodao os njih zemljiste upravo iz razloga da novi vlasnik ne ugasi i klub.

niko bitan

pre 9 godina

drago mi je zbog zvezde posto ce konacno da vidi evropsko takmicenje. samo uvek moras imati ravnopravnog rivala, sto znaci da ako zvezdu kupi gasprom, partizan ce kupiti emirati i eto, opet zvezda druga. :-D

Veselin Trandafilovic

pre 9 godina

Hahahaha,klub je u raspadu,nemate za struju a vama je malo 100 miliona...pa jel hocete da dodju izvrsitelji i da vam popisu i prodaju stadion kako bi se poverioci naplatili?

srbin

pre 9 godina

Dosta para za jednu plodnu oranicu. Sledi: Rusi zatvaraju klub, na mestu Marakane gradice se stambeno-poslovni kompleks. Iskreno, bolje i to nego ovako...

miša tulumbaš

pre 9 godina

@ Pa naravno da je ova vlast prvo obezbedila zvezdu. Za nas neće ni da nadju kupca. (grobar kg, 28. avgust 2014 09:37)

nije da neće nego za pokvarenu robu nema kupaca

Jeremy Clarkson

pre 9 godina

Hahahaha,klub je u raspadu,nemate za struju a vama je malo 100 miliona...pa jel hocete da dodju izvrsitelji i da vam popisu i prodaju stadion kako bi se poverioci naplatili?
(Veselin Trandafilovic, 28. avgust 2014 09:53)

Mi makar imamo stadion.

tabakzr

pre 9 godina

haha SKORO SE OVAKO NISAM NASMEJAO....sto dobiju tacno za te pare PROPALI KLUB dugove i stadion kojeg je vreme pregazilo....jedino sto vredi su NAVIJACI! pozz od grobara :)

milos

pre 9 godina

Ono kad tvoj tim osvoji 6 namestenih titula pa i pored toga ima manje pobeda u derbijima i manje tih istih tiula prvaka drzave.....napredzvezdasamonapredzvezda

Brend br. 1

pre 9 godina

Normalno je da žele najtrofejniji klub bivše i sadašnje zemlje, koji je bio evropski i svetski šampion, još tri puta igrao polufinale LŠ (KEŠ), pet puta četvrtfinale LŠ, finale Kupa UEFA, polufinale KPK. Najveći brend sa ubedljivo najvećim brojem navijača u Srbiji i Rep. Srpskoj.

Mirko

pre 9 godina

Ne može. Ni stadion ni klub, a posebno ne zemljište, ponajviše za tu siću! Svetski šampion se prodaje za 100 miliona? Ok, volim ruse i poštujem Putina, ali brate preteraste ga.

Sunce Slobode

pre 9 godina

haha SKORO SE OVAKO NISAM NASMEJAO....sto dobiju tacno za te pare PROPALI KLUB dugove i stadion kojeg je vreme pregazilo....jedino sto vredi su NAVIJACI! pozz od grobara :)
(tabakzr, 28. avgust 2014 10:13)

Zemljiste od pomocnog terena do autokomande si zaboravio? Samo na tom potezu, sa stambeno/poslovnim blokom ce vec biti priblizno na nuli. Lokacija je izvanredna, blizina auto puta, u gradu za par minuta. . . A najveca dobit i najvecu lovu ce dobiti u tome sto omladinci nece odlaziti za tepsiju ribe vec ce se dobro naplacivati njihov transfer, bez ajkula/menadzera. Dobijaju armiju navijaca od Makedonije do Slovenije, ogroman potencijal, marketinski odlican potez. Svaka utakmica u Evropi donosi interesovanje, tv prava, ulaznice, dresovi, polako, sve dolazi na svoje.
A vi za sve godine vladavine SPS-a, od Mirka Marjanovica do Dacic Ivice, niste uspeli ni stadion da sebi obezbedite. Samo vam je bilo bitno da budete bolji od nikada gore Zvezde, da Dzomba, onaj iz Metalca, Smederevo . . . rade svoj posao i da sijete barjake sa Tomislavom. No, kako kaze pjesma stara "neko to od gore vidi sve".

Delija Banovo Brdo

pre 9 godina

Sok za grobare.A ko ce da kupi Partizan? Misa Tumbas? Mozda Etihad.Ne kupuju Arapi boraniju. Sve ce da bude utanaceno na otvoranju Spartakovog stadiona u Moskvi gde Zvezda igra sa prijateljima a zna se za koga Putin navija.

Drobnjak iz auta

pre 9 godina

Otkud sad 40 miliona duga kada su Vucic i Covic to vratili? Covic da im posalje eksel tabele da se uvere u rezultate njegovog rada.

Skaut

pre 9 godina

Koliko je vest sokirala navijace JSD vidi se po njihovim komentarima. Obratite se Dacicu,Tomi grobaru,Ljajicu,Dinkicu i ostalima da iskukaju koju kintu za Partizan

sa vama uvek komedija

pre 9 godina

@Veselin Trandafilovic, 28. avgust 2014 09:53
rece covek kome u sred treninga u pioniru iskljuce struju, dokle bre vise, odakle vam snage da pljujete jedinu vrednost u ovoj zemlji, iako vi to necete da priznate TAKO JE...
DAKLE GDE JE ELEKTRICITET U PIONIRU SINE...UKRAO MISA TUMBAS ILI?

levo smetalo

pre 9 godina

Znaci Zvezda nece moci u Evropu kad se Zenit plasira, je li tako? Koliko ja znam, ne moze jedan gazda sa dva kluba da ucestvuje. Ili ce da naprave neku fintu?
(ninepi, 28. avgust 2014 13:57)
Ako je to veliki problem, lako ce se resiti, Zvezda samo treba da nastavi da igra u Evropi kao poslednjih 15 godina.

Labud

pre 9 godina

Ovakve vesti se uvek pojave u turbulentnim vremenima za Fk Crvena zvezda (ispadanje iz Evrope, strajkovi, losi rezultati, objavljivanje dugova, tuzbe), po pravilu. Ovo je vec ne znam koji put. Svakako da sluzi kao bacanje prasine u oci.

Ali, hajde na sekund da se pravimo da to nije Blic objavio, nego da ima realnosti u tome, kako bi to izgledalo. Pravni proces bi bio mukotrpan, buduci da su stadion i zemljiste, ukljucujuci i biletarnicu koja pripada Janusevicu, pod 14 hipoteka. Rekose skoro da su navijaci i clanovi vlasnici, hoce li oni dobiti udeo u vlasnickoj strukturi, ili ce im nesto biti isplaceno. Da li ce onda, hipoteticki, Rusi drzati Zvezdu ispod domasaja LS, zbog Zenita, kao sto Abramovich drzi Vitese, jer ne mogu oba kluba istog vlasnika u LS zajedno. Sta bi se desilo sa Zvezdom ako bi Gaspromu dosadila nasa liga kao neprofitna, ili ako bi mu bilo zabranjeno da posluje u EU, kojoj se Srbija prikljucuje bezuslovno?

Da je ovo jednostavna stvar koju Putin moze da resi svojim dolaskom na 70-o godisnjicu oslobodjenja Beograda 20. oktobra, nije, i sigurno se Njegovo visocanstvo ne bi bavilo takvim stvarima, nego bi dosao tim birokrata iz Moskve. Mozete li ljudi zamisliti vest na Zapadu, kako Putin dolazi da u ime Rusije kupi posrnulog giganta, netom izbacenog iz Evrope. Ja ne mogu. Ima toliko boljih potencijalnih investicija i za Rusiju i za Gazprom. Ovo je, da se ne lazemo, budalastina.

igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera

pre 9 godina

kako kmece grobari,sta jerre placljivciii krivo vam sto ce Zvezda biti privatizovana od strane giganta koji je pun para,a vas jedne niko nece??hahahahhahaha kakve sve grobarinjosi teorije iznose,te blic objavio pa noje istina (a objavili svi mediji),te Putin ne dolazi(a on dolazi),te nije isplativo,te otkud pare,te zasto to,te ovako,te onako...Dajte grobari malo dostojanstva,ne placite na nasim vestima,ipak zna se ko je najveci srpski brend i srpska svetinja-CRVENA ZVEZDA!!!

ninepi

pre 9 godina

Znaci Zvezda nece moci u Evropu kad se Zenit plasira, je li tako? Koliko ja znam, ne moze jedan gazda sa dva kluba da ucestvuje. Ili ce da naprave neku fintu?

Milan

pre 9 godina

Znaci radice kugla, dinamit, bager i kran. Iz rusevina rupe promalja se velelepni trzni centar. Nadamo se da ce plemeniti investitor predvideti barem prostor za spomen tablu ugasenom klubu.

antiSPS

pre 9 godina

Zvezdas sam odkad znam za sebe i nisam se obradovao ovoj vesti , ima tu naravno mnogo dobrog ali pomalo mi gubi smisao, draz , prosto nije to vise to , draze bi mi bilo da se krene od nule a uz prave ljude Zvezda moze sama da se fimansira i tek sto se nesto malo promenilo u drzavi i prvenstvu ( tole , cirkovic , ruzic , djuric , filijale , sudije i ostali partizanovi kriminalci ) sad dadose sve rusima a koga rus brani i kinez hrani .....

Ђорђе Охрид

pre 9 godina

Само Владимир Владимировић Путин и Гаспром. Напред Звезда до старе славе...

Vladimir

pre 9 godina

@novica FKCZ je bila prvak sveta decembra '91. i to je bilo u doba dinosaurusa, a KKP je bio prvak Evrope maja '92. i to je bilo nedavno. Tako razmislja prosecni grobar.

Pera Trta

pre 9 godina

Neko u FK Saopstenje je bas neobavesten. Juce tvrde da nemaju za plate jer su gubitasi a danas ih kupuje Gazprom. Mislim da ni od plata ni od privatizacije nema nista. No Srbi su cuveni mitomani. Putin licno dolazi da spasi stub srBstva. Ko da ne poveruje u tako lepu bajku?

realno....

pre 9 godina

haha SKORO SE OVAKO NISAM NASMEJAO....sto dobiju tacno za te pare PROPALI KLUB dugove i stadion kojeg je vreme pregazilo....jedino sto vredi su NAVIJACI! pozz od grobara :)
(tabakzr, 28. avgust 2014 10:13)

Zemljiste od pomocnog terena do autokomande si zaboravio? Samo na tom potezu, sa stambeno/poslovnim blokom ce vec biti priblizno na nuli. Lokacija je izvanredna, blizina auto puta, u gradu za par minuta. . . A najveca dobit i najvecu lovu ce dobiti u tome sto omladinci nece odlaziti za tepsiju ribe vec ce se dobro naplacivati njihov transfer, bez ajkula/menadzera. Dobijaju armiju navijaca od Makedonije do Slovenije, ogroman potencijal, marketinski odlican potez. Svaka utakmica u Evropi donosi interesovanje, tv prava, ulaznice, dresovi, polako, sve dolazi na svoje.
A vi za sve godine vladavine SPS-a, od Mirka Marjanovica do Dacic Ivice, niste uspeli ni stadion da sebi obezbedite. Samo vam je bilo bitno da budete bolji od nikada gore Zvezde, da Dzomba, onaj iz Metalca, Smederevo . . . rade svoj posao i da sijete barjake sa Tomislavom. No, kako kaze pjesma stara "neko to od gore vidi sve".
(Sunce Slobode, 28. avgust 2014 11:11)

Opet ona prica "bice bolje sledece sezone"...svidja mi se sto ste optimisti tako nam je zanimljivije :)

čudna logika

pre 9 godina

Pre 70 GOD su dolazili tenkovima... Isto je to sve... Vreme je,opet, ići iz Srbije.
(Pupu, 28. avgust 2014 11:20)

Kakve veze imaju Nemci sa Gaspromom?

FaktorX

pre 9 godina

To je smesna suma 100mio za sve ajma bas sve sta zvezda je u svojoj velikoj historie napravila... Prodat tamo nekim rusima .. To bi bila totalna sramota

kosovski ciklus

pre 9 godina

zasto mislite da pare ne mogu da se povrate ,ako jedan Sahtjor moze da poslije profitabilno koji u ukrajini ima 10 puta manje navijaca nego Zvezda u Srbiji zasto ne bi mogla zvezda ?pritom ne moraz da dovodis brazilce od 20 miliona da bi ih kasnije prodo celsiju nego guras svoje igrace koji ce tu cenu da dostignu ,a da ne ulozis mnogo , plus dijaspora koja je jaka , ako postanes standardni clan LS svake sezone imas 10 miliona plus sto bi se preko zvezde reklamirali i ovde i nspolje verovatno bi stadion dobio naziv gasprom arena o zemljistu i lokaciji da ne pricam pa samo ono vredi 300 miliona .. mnogo ste povrsni .

Pravnik

pre 9 godina

Labud

Koliko samo gluposti napisanuo nekoliko reci. Kazes Abramovic ima Vitese i drzi ga daleko od Lige Sampiona. Taj Vitese ne moze da se domogne kfalifikacije ze LS.Ima mnogo jacih klubova. Ne moze jedan Fejenord, AZ Alkmar.I nigde ne pise da da dva tima istog vlasnika ne mogu u Ligu sampiona. Da li ti mislis da su rusi tolike budale da nesto kupe a da ne mogu sa tim u Evropu.Postoji sto nacina da se to pravno regulise Isplacivanjem dugova skida se hipoteka to se uci na drugoj godini pravnog fakulteta. Crvena Zvezda je registrovana kao udruzenje gradjana sto ne znaci da je imovina od stadiona do Autokomande vlasnistvo tih gradjana navijaca. Znam da ti je kao navijacu "velikog jugoslovenskog tima" krivo.Ali to je tvoj problem.Drzava je rekla svoje.Privatizacija. Vi jos ni stadion nemate. Da li mislis da ce vojska tek tako lako da se odrekne svoje imovine. Sagradite sto stanova za vojne potrebe i eto vam stadiona

Delija

pre 9 godina

Zvezda kosta kao Bale, sa sve stadionom? Realno :)
(kakogod, 28. avgust 2014 10:08) Vi ni stadion nemate, vi kostate kao nizerazredni klub bez stadiona i bez Evropskih trofeja! REALNO :)

Mojito

pre 9 godina

Sad ce da se javi predsednik JSDP koji ce reci da ovo nije pravedno i da bi timu koji on vodi, koji je igrao EL x puta, koji je bio sampion x puta(sve ziva istina), trebalo dati isto ako ne i vise para jer oni su pred raspadanjem iako stranci koji dolaze igraju za stipendije, povratnici za kikiriki a mladi igraci, sa mamine kuhinje, igraju za semenke.

Salu na stranu, bila bi ovo lepa vest, ako je tacna. Neke naznake vode ka tome, utakmica Spartak Moskva - Crvena zvezda, dolazak Putina u Oktobru, poseta Marakani, novinski natpisi, izjave bivsih igraca, rasprava o urbanistickim planovima u okolini Marakane... nesto se sprema.Videcemo sta.

grobar

pre 9 godina

@ uzivam u cmizdrenju grobara.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (crni_redstar, 28. avgust 2014 11:19)

vau, kako imas zanimljiv zivot...

18+

pre 9 godina

ne znam da li sam dobro razumeo ili je zvezda prodata za 60 miliona evra?o kakvim vi grobarima pricate,ovde se prodaje Crvena Zvezda,najveci fudbalski klub jedne zemlje!I to rusima,za koje svi vi koji nikada niste bili u rusiji mislite sve najbolje o njima,a pojma nemate ko su oni!I da li cemo se nekada opametiti?!pisem nepovezano jer ne verujem sta se ovde desava I sa kakvim komentarima se to prati!
PROBUDI SE SRBIJO,BICE KASNO

nenad rs

pre 9 godina

Приватизација је једино рјешење.Само тако ће се Звезда вратити тамо гдје припада у врх европског фудбала.

emirati

pre 9 godina

Kada bi to bilo tako jednostavno ! Prvo da isplate svim clanovima kluba ( kupe akcije od navijaca ) a pre toga Skupstina da usvoji Novi zakom o privatizaciji sportskoh drustava......i jos puno drugih stvari ?

Ивашов

pre 9 godina

@Sunce Slobode
Кад смо већ код СПС-а и ЦЗ ...Поздравили те Радмило Богдановић,Цвеле министар спорта,Петар Шкундрић,Томица Раичевић,Саша Антић,Душан Мракић,Никола Никодијевић,Марко Ћулибрк...Ћеш још :)

skeptik

pre 9 godina

Ceo NIS koji je mašina za pravljenje para, sa nekretninama,bušotinama, naftnim poljima...prodat za 400 miliona,a Zvezda, u stanju u kome se nalazi, se prodaje za 100. Onome kome ovo pođe za rukom treba podići spomenik kao prodavcu milenijuma.

MileZullu

pre 9 godina

Ako je ovo istina, ovo je odlično, vi koji mislite sa je 100M malo očigedno malo i znate. Inter je prodat Malezijskom tajkunu za 350M, a Inter je prije par godina osvojio LŠ, ima fenomenalnu školu za mlade igrače, konekciju sa mnogim klubovima, igra u Seriji A, ima strašno jak brend i prodaje milione dresova na istoku. Zvezda za razliku od Intera prodaje i zemljište, što joj povećava cijenu, inače na ostalom ne bi mogla zaraditi mnogo. Ako stvarno se ovo desi, a svi imamo pravo skeptični da budemo, Zvezda će imati ozbiljan menadžment i biti stabilan klub koji će igrati evropska takmičenja, ali ne kao amater-turista.

Mad4Red

pre 9 godina

Neko ovde spomenu Salke 04 kao 10 ok jesu losi al to je Bundes Liga mada i oni su skoro redovni ucesnici evrospkih takmicenja, Zenit je prvi drugi u Rusklj Ligi igra ligu sampiona svake godine i to kakva imena igraju kod njih da se smrznes!!! Tako da ja sam za ovo 100000%

zoran

pre 9 godina

Ne bih se ja toliko radovao. Nasi ce to dati za dzabe. Ochigledno je vec na prvi pogled. Sto miliona evra za takvu lokaciju je nista. Jos uzimaju i zemlju, stadion, tim..apsolutno sve. Drugim rechima to postaje ruska teritorija. Sta moze da usledi posle toga. Pa, evo ovako...rushenje svega, pa i stadiona. Izgrade neki manji, za 20-30.000 dusha a ostalu zemlju pretvore u hotele i poslovni prostor. Zvezdu odrzavaju da tek postoji (pogledajte Shalke-04 u Nemachkoj....sredina tabele i nize..), a ogromne pare uzimaju od ostatka zemljishta. Tada ce biti suvishe kasno da se bilo shta uradi, odnosno pravno necemo moci prstom da mrdnemo.
Shvatitet da oni u tim nece ulagati neke pare, jer u anshoj zemlji ulaznica za fudbal ne moze da predje 2-3 evra..!!!! Da li ste vi svesni toga..? TV prava ne postoje.. Odakle da vrate pare za igraca koji koshta, na primer, 20 miliona evra..!! Igrac kada krene iz nashe lige ne moze da predje granicu od 5 miliona. Znaci oni bi gubili na takvim igrachima po 15 miliona... Pa, nisu Rusi budale.
Zasto timovi iz Rusije ne mogu da naprave bilo kakav proboj u LS..? Niste se to nikada pitali, a imaju novca koliko hoces..??? Bez jake lige, jake ekonomije nema jakog fudbala, danas.

mica_postar

pre 9 godina

Ovo bi bilo fenomenalno, kada bi bilo istinito.
Kad znamo da je za kupovinu NIS-a, koji je po definiciji profitabilno preduzeće dato samo nešto preko 550.000.000€, da li je normalno da isti investitor uloži 100.000.000€ u skupo i garantovano neprofitabilno sportsko udruženje kakvo je FK CZ, mislim da je ovim sve rečeno . . .

b.

pre 9 godina

hahahahaha koji delirijum, kao i grobari pre neki dan kad je Dule rekao da Rusi kupuju KKP! Bice da je isti izvor u pitanju... Zvezdasi spremite se za jos jedno veliko razocarenje...

Cinik

pre 9 godina

To isti onaj Blic koji je tvrdio da igraci Partizana na prosli veciti derbi donose eksploziv u torbama, i da je severna tribina premazana zapaljivim sredstvima?

Milos

pre 9 godina

To isti onaj Blic koji je tvrdio da igraci Partizana na prosli veciti derbi donose eksploziv u torbama, i da je severna tribina premazana zapaljivim sredstvima?
(Cinik, 28. avgust 2014 12:02)

Pa i bila je premazana, i zato su je cistili pred utakmicu.

Roza

pre 9 godina

I treba! Cigani su napravili koreografiju protiv Budiveljnika za 10-ku i time zasluzili da ih Gazprom kupi.
A sta cemo mi?
Nama jedino ostaje da nas za inat kupi Tatnjeft, i njihov logo je crno-beli...

Zivela Srbija!!!

pre 9 godina

sad kad počnu da dovode kojekakve Ruse da ih spremaju za Zenit,ipak se zna koji je prvi gaspromov tim... bice stvarno veselo...

mick

pre 9 godina

vidim procenjujete zemljiste na 100-120 miliona €. ako gasprom daje 100m i preuzima 50m duga znaci da je ukupno 150m... a sta vi hocete da oni nemaji nikakvu finansijsku korist? niko nigde ne ulaze a da nema korist, mi mozemo samo da govorimo o tome da odg i nama i njima. taman posle zvezde i svi ostali pa da se izbace djurici, terzici i karadzici plus sto je vaznije da drzava trosi novac na pametne stvari a ne na jahte i kuce pojedinaca...

medjutim

pre 9 godina

U situaciji kad država javno najavljuje da će da plaća ljudima da preuzmu firme gubitaše, Rusi koji nikad u Srbiji ništa nisu preplatili će preko vraćanja dugova da plate 20 miliona evra gradu i 40 miliona državi?

Hau jes nou.

KOBAC011

pre 9 godina

Ne znam kako to misle da izvedu, kad kod nas još nije donet Zakon o privatizaciji u sportu (barem su tako govorili naši političari poslednjih nekoliko godina); to je, navodno, glavna prepreka prodaji naših klubova, aona, koliko znam, još uvek postoji.

Dzamburu 'n Koma

pre 9 godina

A vas problem je sto nemate reseno imovinsko pitanje i sto nemate stadion u vasem vlasnistvu, pa je pitanje ko ce vas uzeti.
Doktor86, 28. avgust 2014 10:37)

Partizan je jos 2004 (dok je odluka o stadionu bila pravosnazna da je u vlasnistvu FK Partizan) pokusavao da resi imovinsko pitanje, ali mu nije dozvoljeno, pokusao je jos nekoliko puta i ne samo Partizan, mnogi klubovi su to hteli, ali im Drzava nije dozvolila - jedini klub kome je dozvoljeno da resi svoje imovinsko pitanje je Zvezda- pitamo se svi zasto, a evo sad dobijamo i odgovor...
Nisu klubovi krivi, sto Drzava nece da resi!

Delija

pre 9 godina

Ahahaha kakva bajka :)) Pa Rusi ne kupuju nista osim ako nije debelo ispod cene (kao nis) i ako ne mogu debelo na tome da zarade! Jedino ako ne misli da sruse Marakanu i naprave benzinsku stanicu :))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (navijac, 28. avgust 2014 09:42) Vecu gluppost odavno nisam procitao!!! Raspitaj se malo koliko su Rusi davali para za razna imanja po Crnoj Gori... Davali su 3,4 puta vise para nego sto su se i sami prodavci(vlasnici) nadali !

Ratko

pre 9 godina

Daj Boze da je ovo tacno! Mada sumnjam da ce nasi lopovi to dozvoliti da ide sve glatko. Oni hoce da se ocesu neki dinar od tih 100 miliona koje su za Ruskog giganta smesna cifra.

Katczinsky

pre 9 godina

Daj bože da ih kupe. Evo ja kao grobar to najiskrenije želim. Prvo će privatni vlasnik da skine sa grbače lopove koji su pokrali i uništili klub a drugo što se vođe navijača više neće ništa pitati jer dolazi veća riba od njih.

Predrag

pre 9 godina

100 babica - kilavo dete. Mora da se zna ko je gazda i tačka. Više bih voleo kada bi recimo Filip Cepter kupio klub ali i Gazprom da kupi nije loša ideja. Barem će imati otresitosti, hrabrosi i zaštite da naprave otklon od nesportskih dešavanja i šurovanja sa licima sa one strane zakona koja se trenutno dešavaju.

spoiler

pre 9 godina

ni krivi, ni duzni, rusi od nas imaju bratski odnos. a najvise se ogleda kroz poklone, popuste, rasprodaje. a sve zbog ruskog vetoa u savetu bezbednosti.

stiv

pre 9 godina

da li verujete da bi bez stadiona gazprom dao i 1 evro za zvezdu? stadion i zemljiste vrede 200 miliona evra, klub zvezda vredi - 100 miliona evra:
200 + - 100 = 100 miliona evra.
cini se kao fer pogodba

Ko bi reko cuda da se dese

pre 9 godina

Nisam za privatnog vlasnika ali mozda je tako ipak bolje.Jer ni ovako vise ne ide! Svake godine ispadanje iz Evrope u sezoni kupanja i to od "indijanaca".....Nadam se da ce biti bolje.....

CTO

pre 9 godina

Drago mi je zbog Zvezde. Nadam se samo i da ce ulagati u klub da bar mozete da budete redovni u evropskim takmicenjima. Voleo bih i nas da kupi neko pa da najzad imamo pravi, zdrav rivalitet i lep fudbal. Pozdrav ljubiteljima sporta!

bora

pre 9 godina

Ne znam,možda tako mora.Ja sam inače Grobar i mučno bi mi bilo da neko iz daleka,postane apsolutni vlasnik mog kluba,tj. da može da radi sa njim šta hoće.Kao da bi odneo i deo mene,nekako taj klub ne bih više mogao da osećam kao svoj znajući da on apsolutno pripada nekom drugom.Mnogo sam više za špansku varijantu (Real,Barsa) privatizacije i vlasništva.

Rdule

pre 9 godina

Ako i bude te privatizacije bice pre svega iz politckih razloga. Rusima bi se jos vise povecao rejting kod Srba, sto i ne bi skodilo kad se vidi situacija u svetu i kad se od nas trazi sankcije Rusiji.

Tzar

pre 9 godina

...Arapi, Rusi pomoc drzave...
Nema veze, umetnost uvek nastaje iz pristrasne ili ako hocete partizanske perspektive. Sad mi je jasno da ona izjava Vujosevica nije bila ni malo slucajna i ishitrena.

igor ns

pre 9 godina

Jedina naša šansa da ponovo stanemo uz rame sa ozbiljnim evropskim ekipama. Inače, nikada mi više nećemo videti utakmice iz 70, 80 i početka 90-tih kada smo bili ravnopravni većini tih ekipa. Ako se ovo ne desi ostaje nam batrganje u ovom blatu, ali ako ne bude ozbiljnog menadžmenta, naftaške pare neće biti dovoljne jer ćemo i to ovi naši prokockati za svega par godina. Bog nas je pogledao na Gospojinu!

milos

pre 9 godina

Generalno sam za privatizaciju skoro svega u Srbiji, jer se dokazalo godinama da koje god preduzece je drzavno posluje u minusu i rupa je bez dna sto sve ide na racun gradjana Srbije.
Prvo treba da se donese zakon o privatizaciji klubova, koji ce definisati neke stvari i zastititi same klubove i njihovo zemljiste.
Ne bi smeo ni jedan klub da se privatizuje bez tendera, mozda nego hoce da da 200mil za zvezdu, zasto bi dali gaspromu za 100.
Isto vazi i za Partizan i za sve ostale klubove, nista bez tendera!

translucent

pre 9 godina

Bez obzira što je taj isti list objavio da je Zigic danas treba da potpise ugovor sa Arsenalom na 10 meseci, mislim da se za ovo čeka samo zakon o privatizaciji, a on neće skoro.
Meni je samo upalo u oko da će za dugovanja izdvojti manje od potrebnog i da će klub biti i dalje u dugovima. Nisam baš upućen šta je premijer rekao Evropskoj Uniji u vezi sa trgovinom sa Rusijom, ali mislim da i tu ne ide baš sve po planu.

Aca

pre 9 godina

A kad se klubovi privatizuju,pohapsiti sve vodje navijaca i huligane koji lome stadione i onda da moze normalan svet da dodje na stadion i uziva u fudbalu.

Neko spolja

pre 9 godina

@(Labud, 28. avgust 2014 10:30) Svi koji su napisali super vest, bravo, itsl., neka pročitaju Labudov kometar. Nema se šta dodati.

d

pre 9 godina

vise bih verovao da su napisali da braca mamic kupuju partizan.
sta smo se do sada sve naslusali o zvezdi: izgradnja "zvezdanog grada" u koju ce da investiraju neki portugalci, restruktuiranje kluba po modelu barselone i reala (sve u korak sa podizanjem igre na nivo ta dva kluba), prodaja rusima, prodaja arapima, prodaja miskovicu... evo nove epizode
ovi sto kazu da je mnogo 100 miliona, nek pitaju koliko kosta npr. cecina kuca koja je preko puta stadiona, pa onda razmisite samo koliko moze da kosta ceo stadion na toj lokaciji.

1234

pre 9 godina

Sve je to super medjutim, ne ocekujete valjda da ce sa rusima budzet recimo biti 30-40 mil a da pritom igrate nasu ligu gde neki timovi kostaju pola milke. Ovde ce najbolje proci rusi zbog zemljista i slicnih stvari a neke spektakularne transfere, timove iz snova nemojte ocekivati. Po igrackom kadru bice samo malo bolje nego sada.

uvek Zvezda

pre 9 godina

Sve je to ok i dugorocno, privatizacija je verovatno jedino resenje ali se bojim da zbog vrednosti zemljista ne premeste stadion...

Dragan

pre 9 godina

Ova prica nam je poznata unazad desetinu godina, lako bi se klub slavne proslosti privatizovao da nije onih oko njega, kojima je on zlatna koka!?

Duka

pre 9 godina

E da su oni Ameri sto drze Manchester utd.bili malo pametniji,pa umesto Di Marije iz Reala kupe celu zvezdu sve sa vodjama sa severa!!!!

Matematicar

pre 9 godina

Ako iko kupu Zvezdu i Partizan i ulozi neke velike pare, ja cu sam da finansiram jos tri Beograda na vodi, tako da ih za ovim virtuelnim Arapskim ukupno budu dva.

srb

pre 9 godina

Ljudi,da li se iko pita zasto se prodaju zvezda,a po svemu sudeci i part ce uskoro tim stopama? Svi komentarisu da je to dobro ili kukaju sto part niko nece da kupi,makar trenutno,koliko para se daje i slicne stvari,a niko ne vidi dublju sliku. I zvezda i partizan propadaju zbog nesposobnog rukovodstva i dozvole drzave da isti kradu a onda dodje na red privatizacija. Zbog njihove nesposobnosti i nezasitosti sada prodaju moj voljeni klub,a zivi bili pa videli da ni ova privatizacija nece dobro proci kao ni druge u ovoj zemlji i zvezda ce propadati jos vise a buduci vlasnik ce izvuci svoje pare,zaraditi i cao. Dok ne budu prodali celu zemlju nece se smiriti a pare odlaze na isplatu penzija i krpljenje rupa u budzetu,kao da ja podignem kredit a sedim u kaficu i pijem kafu dok ne potrosim sve pare. STOP PRIVATIZACIJI napravite vi nesto pa prodajte a ne da prodajete nesto sto je napravljeno pre 60god da biste vi mogli da vozite besna kola i da zivite u stanovima od 200kvadrata a nemate dana radnog staza

Hijena

pre 9 godina

O ovome je pricao Dusko Vujosevic jer se vec odavno zna da se sprema prodaja Gaspromu, samo sto je on namjerno to spinovao da je rijec o KK Partizan da unese malo konfuzije u njegovom stilu.

Obrenovac

pre 9 godina

Blic svake godine pise ovakve gluposti.. ne znam odakle im snage vise i ko potencira tu pricu kad se to nece desiti.. Navijam za Zvezdu inace

Igorr

pre 9 godina

Mene zanima samo koja je ovo "zvrcka" i kalkulacija i sta je ovde po sredi? U ovo prosto ulaganje ne mogu da poverujem.

Elem, Gasprom je sponzor Zvezde vec nekoliko sezona i imao je obavezu da placa valjda 4 miliona (celom drustvu). Taj novac je njima kao kompaniji obrt za 3 radna sata, ali su teskom mukom isplacivali te rate. Pitanje je i da li su sve isplatili. Pri tome, iskesirali su iz zezancije 80 miliona samo za jedan prelazni rok (Hulk i Vitsel) u Zenitu. Gde je tu i Salke?

Zatim, generalni su sponzori LS i bio sam ubedjen da ce Zvezda igrati kvalifikacije. Medjutim, ona je JEDINI klub koji je ovog leta kaznjen. Mozda jos neko, ali nisam cuo. Jedini! Dakle, Gasprom je mogao intervenisati sa dva miliona i Zvezda bi igrala sinoc revans mec, ali nije. Ne znam zasto.

A sada su spremni da pljusnu 100! Koja je ovo sprega Rusa, drzave, NIS-a, Gasproma, ja ne znam. Znam samo da sa Rusima nikada nisi nacisto. Uvek imaju racunicu za sebe, a tebe ko sisa.

steew ivan

pre 9 godina

ne znam zasto svi misle, da ce partizan kupiti emirati.... Kad u Srbiji postoje jos klubova nije samo Partizan I Zvezda. Mozda ce od sledece sezone Vojvodina biti konkurent Zvezdi, a na Petlidzan. Ili pak mozda Napredak ili neki drugi klub. Kad se zna da Miskovic ima u planu kupovinu Napredka.

somika

pre 9 godina

Odgovor navijacima Partizana koji se cude sta to u Zvezdi vredi 100 miliona evra. Pored toga sto kupuju fudbalski brend, uz Steauu jedinog istocnoevropskog osvajaca LS, Rusi kupuju i oko 15,5 hektara zemljista na ekskluzivnoj lokaciji. Ako se zna da u tom delu grada ar vredi 80 000 do 100 000 evra, jasno je da ce kupovinom Zvezde dobiti zemljiste vredno vise od 120 miliona evra. Tako su zadovoljni i oni a i mi, jer je Gasprom siguran vlasnik koji je opredeljen za ulaganja u sport. To nije neki tajkun koji vec sutra moze da srusi stadion i napravi trzni centar. Znaci, ovo je realna cena Zvezde. A vas problem je sto nemate reseno imovinsko pitanje i sto nemate stadion u vasem vlasnistvu, pa je pitanje ko ce vas uzeti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Doktor86, 28. avgust 2014 10:37)

Bas tako. Ja sam grobar, ali to je cinjenicno stanje. Realno, Rusi ce odlicno proci, ovo je malo para, ali kako zvezda duguje ~40 milki ovo je ocekivana cena. Nas je zeznuo sutanovac, da nije pokrenuo tu pricu oko vlasnistva stadiona, i nas bi brzo prodali, preveli bi to zemljiste. Medjutim, ovako ce biti cupavo za nasu prodaju.

Nikola's

pre 9 godina

Meni jedan faktor nije jasan --- ako je Gasprom spreman da ulozi 100 miliona evra, zasto pre cca 2 meseca nije ulozio onih 2-3 miliona evra duga i time Zvezdi omogucio borbu za LS ili LE? Zasto nije, pak, izvrsio pritisak na UEFA institucije, s' obzirom da je generalni sponzor takmicenja pod njenim krovom?
Mnogi klubovi nisu ispunili svoja obecanja i obaveze, ima i vecih duznika, a samo je Zvezda kaznjena. Zvezda, ciji je sponzor "alfa i omega" sponzorskog pula UEFA-e. Uz to, nisu previse pomagali ni u proslosti, davali su jedva po 2-3 miliona (Salkeu npr. i do 100 godisnje), a sada odjednom 100?! Nesto se tu dobrano krcka :)

Ovo me neodoljivo podseca na stari dobri srpsko-ruski "dil": Zvezdu srozamo na najnize grane, a onda se pojave Rusi spasioci kako bi zagrlili svog blatnjavog i bolesnog srpskog brata i pruzili pomoc."

Voleo bih da je sve ovo istina (iako sam pristalica vecitog rivala) jer ne mogu nasi klubovi biti na teretu drzave na ovaj nacin gde se ne zna ko pije i ko placa, gde se zavlaci ruka u dzep poreskih obveznika da bi se pomoglo, dok ljudi grcaju. Ali cinjenica je da je ovde po sredi jedan interesantan pposao, corba koja se zaprzava ko zna sa cim.

Vladimir

pre 9 godina

@Nenad Bilo bi i bolje da umesto neistina barataas cinjenicama. Niti jedan klub se ne mozze prodati mimo zakona kojim se regulise i pitanje koje ti iznosis. Ukratko, nema promene namene zemljista.

Zeka

pre 9 godina

A Gasprom već demantovao... Terzicu sutra sastanak sa tetkicama i ubedi ih da se odreknu dugovanja a zauzvrat će im obezbediti transfer u ekonomat Reala!

Omerta

pre 9 godina

"Rusi će u klubu postaviti svoj menadžment s tim da visokopozicioniranog žele Petra Škundrića, nekadašnjeg ministra energetike i aktuelnog predsednika Sportskog društva Crvena zvezda."

Kljucna recenica....

Sava

pre 9 godina

Toliko o tome ciji je stadion.U Titovo vreme stadione su gradile"drustveno politicke zajednice",a ne privatna lica ili udruzenja gradjana,zato Srbija dobija kompenzaciju od 40,a grad Beograd 20 miliona Eura,a ostatak od 40 miliona ide za vas dug.Ali sve u svemu, iako sam Partizanovac,smatram da bi ovo bilo dobro resenje za CZ.

Slobodan Stojanović

pre 9 godina

Rekonsrtuisaće stadion i sav prostor u okolini, uložiće u tim. Kupovinom Zvezde lakše će se privatizovati Partizan.
Napokon !