Nedelja, 24.08.2014.

16:25

"Stotka" u košu i sukob pred SP!

Košarkaši Srbije poraženi su od Novog Zelanda 102:96 u generalnoj probi za Mundobasket, koju je obeležio sukob selektora Đorđevića i Vladimira Micova.

Izvor: AK

"Stotka" u košu i sukob pred SP! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

193 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 9 godina

Dok je Raduljica bio kod vujoševića nije mogao koš da pogodi, a sad glavni igrač. Tako je to kad imaš više para nego pameti pa samo dovodiš igrače a ne znaš šta ćeš s njima.
(Musli, 25. avgust 2014 03:57

Majstore za tebe vreme stoji. Samo ti je Vujosevic pred ocima u neku ruku te razumem,13 godina se ne menja nista ista slika Dule sa peharom. Raduljica je inace igrao dok je Vlade Jovanovic bio trener.

slatkorecivi

pre 9 godina

Napisao sam i posle utakmice u mom Vrscu, da su MIcov i Bogdan velike rupe u odbrani ( samo sam zaboravio da dodam Tea, ali to se podrazumeva ), sad je to malo poboljsano, ali nije moralo na ovakav nacin. Micov je od ove trojice realno najlosija opcija u napadu, ali i dalje imamo dvojicu velikih potrosaca. Bogdanovih 9:1 za 3 su, cini mi se, dovoljan dokaz da nemamo selekciju suta, vec sutira onaj koji ima najveci kredit u ekipi. Sa nepostovanjem lopte nam se ne pise dobro na SP. Za to ne moram biti doktor kosarke, vec samo obican internet strucnjak

Pozdrav

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Može se govoriti svašta, ali jedno je sigurno: ova reprezentacija je više nego skromna i objektivno je na 15-20 mestu na svetu. Pad Srpske košarke je više nego evidentan, na struci je da se pronadju razlozi i da se radi na njihovm otlanjanju. Lično sam mišljenja da je košaraka kao uosalom i sav osali vrhunski sport, danas pre svega posao, a pošto je Srbija u poslu tamo gde je, takva nam je i košarka.

kiza

pre 9 godina

Petre,Kalinicu jeste a Mitrovicu nije ali po meni on i nije za reprezentaciju a i nikad nece biti neki igrac i ako je novi kapiten....igrac se ne postaje na silu i marketingom..Lazic je trebao da bude kapiten...

Musli

pre 9 godina

Dok je Raduljica bio kod vujoševića nije mogao koš da pogodi, a sad glavni igrač. Tako je to kad imaš više para nego pameti pa samo dovodiš igrače a ne znaš šta ćeš s njima.

amerikanac trener

pre 9 godina

@opsa
ako baba ima onu stvar bice baba s onu stvar a ne deda.
pomirite se s tim da je selektor bivsi vrhunski kosarkas ali i priuceni trener.
ukratko, osim balkanaca, niko u razvijenom kosarkaskom svetu ne radi "bazicne pripreme"

Иван

pre 9 godina

Једно је сигурно: са оваквим навијачима нема оздрављења нашој кошарци! Јер, нека су нам играчи најразмаженији и шта све не - нема оправдања за онакав чин Обрадовића према Бјелици, Ђорђевића према Мицову, Пешића према Радмановићу (одстрањивање с постоља и додела медаље Смиљанићу), Вујошевића према Богдановићу, Ивковића према Миличићу, Ракочевићу и Вујанићу (оно лагање на прес-конференцијама)! Али то нико јавно не сме да помене! Ово су све били наши селектори - еј селектори - и нису смели, самог ђавола да су тренирали, себи да дозволе такве поступке, да их води сујета (Славнић је био најпоштенији; најмање је крио да је ташт) уместо мудрости и зрелости! Сви они бирали су непотребно јавно бламирање других а још више себе, и опет, наши паметни навијачи се баве - играчима?! Играчима који заправо једва да су играли за репрезентацију?! Па где је ту логика? Како они могу да буду криви за посртање наше репрезентативне кошарке више од селектора који су учествовали у акцијама националног тима, бирали репрезентативце, тактику у утакмицама, који су имали обавезу да науче нешто те половњаке које стално позивају у тим, који су, на крају крајева, имали много више шанси да унапреде нашу кошарку од одсутних играча? Уместо Ерцега, Лучића, Дангубића, ево и Мицова, нама ће играти Бирчевић, Симоновић, Калинић, Јовић... Не зато што желимо да проверимо неке нове снаге као Французи, Грци, Американци, Аустралијанци, већ зато што нико неће да игра за дрес Србије осим оних којима треба уговор.

u rupu

pre 9 godina

(Blaf, 24. avgust 2014 22:03)

Priznaj lepo da bi ti pljuvao Bogdana i da nije "ucenjivac" i da nije imao tu izjavu.Priznaj lepo da nije uopste u tome stvar.A inace nije nista posebno kada ga ne stite sudije,sem sto je bio jedan od najboljih igraca EL prosle sezone.

neverovatno

pre 9 godina

(Blaf, 24. avgust 2014 22:03)

Covece,ti(potpisujes se i kao Borky) si opterecen Bogdanom,mozda imas neki licni sukob sa njim,mozda ti je lupao neke samre u gradu.Nisi se javljao nekoliko utakmica dok je Bogdan dobro igrao i sada si docekao svoj trenutak da ponovo raspalis.Bogdan,kome trebaju sudije,je bio jedan od najboljih igraca Evrolige.Ili su ga i tamo stitile sudije?
I nemojte da ovo uporedujete sa Simonovicem,jer vi sami njega pljujete tokom citave sezone,a sada tvrdite da ga to grobari pljuju,a on vam je ustvari dobar?

Песимиста

pre 9 godina

Свака част Ђорђевићу као кошаркашу, али нажалост он није, нити ће икада да буде тренер. Очекује нас дебакл на Светском првенству, а после тога Бог зна како и куда даље.

.

pre 9 godina

Neki pisu da je ovo mozda dobar poraz da se malo spuste na zemlju.Mozda bi bio dobar da mi imamo vrhunske igrace i zvezde kao nekada,ali ova ekipa je svoju sansu na SP trebala da trazi upravo iz dobrog raspolozenja,samopouzdanja,iz nekog naleta dobrih igara koje smo imali na dosadanjim pripremnim utakmicama,a ovakav poraz moze da dovede do toga da svi oni shvate da ipak i nisu toliko dobri koliko su mislili.
Dobro je sto,ako se ne varam,prve 2 utakmice igramo sa autsajderima u grupi,pa mozemo tu da povratimo samopouzdanje.

cinjenice

pre 9 godina

A gde je Bogdanovic, kao da mu fale neke sudije...
(Niks, 24. avgust 2014 16:34)

A bio si u rupi neko vreme dok je Bogdan dobro igrao,ali si na tvoju srecu docekao da opet mozes da ostavis ovakav komentar.Ne mogu da verujem da ste ovoliko optereceni Bogdanom da u sred utakmice otvarate internet da pisete o njemu.Pricamo o najboljem mladom igracu EL,4.strelcu i nekom ko je dao po 20-tak poena Makabiju,Barsi,CSKA-u prosle sezone.

boks

pre 9 godina

blaf ja ne podnosim kada neko mesa jekavicu sa ijekavicom...ili je bjelo ili bijelo...ne moze ucjenjivac i donijele...pozzz i tako redom...moze ucjenjivac i donjele...

Hijena

pre 9 godina

Niko nije veci od tima, a pogotovo ne Micov kome su ovo prve pripreme sa reprezentacijom. Vjerovatno je vec duze vrijeme zivcirao Sasu pa je ovo samo prelilo casu, i samo selektor ima pravo da izabere 12 na osnovu onoga sto su igraci pokazali do pocetka SP.

lika

pre 9 godina

Bice to dobro ljudi.Ovaj poraz je bas dosao u pravo vreme.
Teodosic,Bogdanovic,Bjelica,Raduljica i Krstic su okosnica ovog tima,dok ce ostali svoje role odraditi vise nego korektno.
Licno smatram da sa odbranom necemo imati problema,dok u napadu vec vrlo dobro igramo. .
Najbitnije od svega je da vise ne bude povreda.
Inace,u potpunosti podrzavam Saleta Djordjevica.
Prognoza:2.ili 3.mesto u grupi i u 1/8 finala prolazimo Grcku ili Argentinu,a dalje sta nam Bog da.
Napred Srbija.

Croat

pre 9 godina

moze neko da mi objasni sta znaci i cemu sluzi onaj plus-minus odnos u statistici ?
(nanana, 24. avgust 2014 21:02)

To ti znaci kretanje rezultata dok je igrac bio na parketu.. Dakle, ako sam ja igrao prvih 5 minuta i izisao iz igre kod rezultata 13:8 za moju ekipu, stajat ce +5 meni u statistici.

splico

pre 9 godina

za taj kosarkaski novi zeland nikad ni cuo i oni vas mlate i to u sred beigrada, a sta da vam rade spanci, amerikanci, argentinci i drugi. za sve to sto izpasta hrvatska i srpska kosarka je kriva jadranska liga. I mi i srbi trebamo iztupiti iz jadranske lige i igrati domacu ligu, ali bi mogli uvesti HrvatskoSrpski kup gdi bi igrali sest hrvatskih i sest srpskih klubova pa da razbacimo u dvie grupe i eto uzbudljivih 10 tekmi+F6 (F6 sistem vaterppla u evropskoj LS) i to je samo trofej a ne ulaz u evropske kupove. Ovako se samo sve vise i vise zabijamo u slovenacko i bosansko mulje.
Nevrjedjam nikoga i zelim da komentar prodje, jer da ovo nie zalosno dopustiti da nas ragbijasi peljuse i to kao domacina "bilo bi smjesno".

Marko

pre 9 godina

Mislim da Teodosić kvari koncepciju igre,on odbranu ne igra nego se šećka u odbrani,zato smo i primili 100 poena,zato što je Teodosić rupa u odbrani.

Blaf

pre 9 godina

Сад сигурно нећу гледати ово првенство. Једном уцјењивачу је 'ладно опроштен незапамћен поступак у историји наше репрезентације а играчу који је дошао болестан на припреме се послије једне грешке (какве смо виђали и од других на овим припремама) на веома ружан начин уручује отказ. Настрану то што уцјењивач није показао ништа нарочито кад га не штите судије и не свирају му бар 20 бацања а Мицов је веома важан играч једног ЦСКА. Репрезентацији желим све најбоље, увијек сам уз Србију али док играју дављеници који клуб стављају изнад репрезентације и Србији уцјењују неиграњем да би им судије донијеле титулу стрмоглаво идемо на дно. Надам се да је ово последње такмичење у светом дресу за овог и све будуће уцјењиваче и да ће Србији представљати само они којима је она на срцу. Не подносим дволичност а овдје је она очигледна. Правда за Мицова, доле уцјењивачи.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Srbija - Hrvatska: 98 -75, bronzana medalja za nas a za susjede utesno 4 mesto. Zlato za nazalost za Amere protiv Brazila: 108 - 91, Spanci ispadaju od Hrvata u cetvrfinalu 76 - 72. Ko zeli lovu neka stavi ove rezultate a inace evo ako ne verujete utakmica Barselona - Elche igra se u 9 veceras i rezultat ce biti 0 - 0, crveni karton dobija Adrian Gonzales u 80 minutu. Ajde uzdravlje i da pomenem jos 12 Septembar, 2014 najznacajniji dan u istoriji nase civilizacije, najvece otkrice za ljudski rod dolazi za par nedelja.
(UFO - indigo, 24. avgust 2014 18:58)

Barcelonu si pogodio, još samo čekamo SP u košarci i taj famozni 12 septembar da vidimo šta je to. Sudeci po pogađanju rezultata Barcelone ja ne sumnjam da ce se obistiniti i ostalo što si naveo:P

nikola

pre 9 godina

hahahaha do juce je bilo: jurisamo na medalje, Ameri cuvajte se! Danas posle jednog poraza: daj boze i grupu da prodjemo. Iz krajnosti u krajnost, sa nama uvek neka komedija.... :P
(BB, 24. avgust 2014 19:45)

Upravo to.Jos je i posle svih tih silnih pobeda kada su svi bili u euforiji,hvalili igrace,selektora,najavljivali medalje...bilo par komentara da ce posle prvog poraza svi poceti da ih pljuju,verovatno ti isti koji su ih do juce hvalili.
Ovoj reprezentaciji fale 5-6 igraca i igracki gledano nije na nivou generacija iz 90-ti i ranih 2000-tih,ali to smo svi znali i ranije,a neki se toga sete samo kada izgubimo utakmicu.Sa ovim sastavom smo pobedili Francusku,Argentinu,Tursku,Hrvatsku,Kanadu... i mozemo svakoga da pobedimo,bez obzira na ovo danas.

bice bolje

pre 9 godina

Kosarka je generalno u krizi ne samo nasa, vise ni ameri nemaju superstarove kao nekad, bice ovo prvenstvo sa velikim oscilacijama tako da se ne zna sta ce biti do kraja. Falei nam jedna klasicna petica poput rebrace ili divca, sa bekovske strane smo solidni ali nemamo jednog jakog silovitog centra pod kosevima.

Marko

pre 9 godina

Ne moze igrac da se izdize iznad tima,bez obzira na njegovo ime.

A kako moze da tolerise ludorije Teodosica,kada je ovaj namerno loptom pogodio sudiju u glavu??? Ipak je u pitanju teo,velika zvezda.Sinisa 2 deo u najavi....

fenomen

pre 9 godina

Kuku lele. Gledao sam kao klinac Kiću, Moku, Praju i sve generacije posle njih ali je ovo sad veoma slabo bilo ko da je selektor. Svaka čast na trudu, zelji i borbenosti ali na ovom spisku nema vise od 5-6 kvalitetnih igraca. Sa Teom se nikad ne zna, Krle nije spreman, Bogdan jos uvek nije skroz sazreo. Bjelica solidan a Raduljica mnogo napredovao. Koliko smo pali kad na SP idu Bircevic, Simonovic, Stimac, Katic, Mitrovic, Jovic. Nodostaju nam ovi koji nece ili ih selektor nece ili su povrede u pitanju. Savan, Novica, Lucic, Erceg. Milosavljevic i Tepic su kvalitetniji od ovih sto idu. Ko je kriv za ovo sto nam se desava. U svakom slucaju svim srcem uz ove momke koji zele da igraju pa dokle god da doguraju bicu zadovoljan ali u buducnosti treba se nesto menjati. Srecno...Poz.

abc

pre 9 godina

za ovog UFO INDIGO:
lepo je kad se ne popiju lekovi koje ti propise doktor, ali ako vec hoces da ispadnes baja, bar prouci malo kostur SP u kosarci u kome u polufinalu mogu biti dve ekipe iz grupa A i B sa jedne strane i dve ekipe iz grupa C i D sa druge strane (da bi Spanija igrala finale sa USA)..posto si ti u polufinaliste svrstao tri ekipe iz grupa A i B (SRB,CRO,BRA) ocigledno je da zelis da budes interesantan,a ne polazi ti to od ruke..kao sto napisah ranije,sledece godine moze da se napravi solidna ekipa za EP koja bi bila konkurent za medalju:
PG-Teodosic,Markovic,Nedovic
SG-Bogdanovic, (Milosavljevic,Paunic,Tepic)
SF-Bjelica,Lucic
PF-Macvan, (Savanovic,Mitrovic),posto Erceg N-E-C-E
C-Krstic,Raduljica, (Stimac,Kuzmic)

aleksandar

pre 9 godina

Sta je vama ljudi,pa jel vi mislite da imamo bolje igrace od ovih ovde!? E pa nemamo! To je to,i takvi (a mislim da smo odlicna ekipa) uz malo srece mozemo daleko.Tam imamo jednu Spaniju koja je prvi favorit i SAD jedine ekipe koje realno svetreba da dobiju!Sa svima ostalima mozemo da igramo,a to znaci da se nadamo medalji,opet kazem uz malo srece!A ovi sto se dele grobari,delije, itd. Sto pljuju pojedine igrace,sramotite se porekla i vasih djedova i pradjedova vi ste naj veci mulj ove zemlje napacene!Zbog cega,zbog gluposti,Partizan i Zvezda e moji vi....

Nikola K

pre 9 godina

Dakle kao što je neko negde i pre izjavio,da če Micov kad tad otpasti,stvarno se to i desilo.Tako sam bio u meču,da to nisam ni primetio.Sada samo još jedan od 13.
Evo mog sastava:
Teodosić,Marković,Jović
Bogdanović
Kalinić,Simonović
Bjelica,Birčević,Mitrović
Raduljica,Krstić,Štimac
Ja osobno bi i Katića poveo ali kad več jednog treba odpisati.Čak sada kad je odpao Micov,nebi bio iznenađen da ide i Katić kao 4. centar i odpadne neko sa 4, jer i Katić može donekle odigrati na 4.
A to što smo izgubili, ne čudim se, jer ovi Novozelanđani šta sve su danas izpogađali, to je neverovatno.

Nolan

pre 9 godina

Setite se kako je Kari Pesic usred SP-a iz tima odstranio Radmanovica pa smo posle uzeli zlato.NAPRED SRBIJA,IZ OVOG PORAZA MOZE MNOGO DA SE DOBIJE!
(kralj, 24. avgust 2014 18:42)

A seti se Ljajića, Matića i Mihajlovića. Kako smo tad prošli?
2002. Radmanović je bio jedan od boljih ali smo imali mnogo bolje u timu.
Jer to znači da Teodosić sme da pesniči loptu sudijama u lice i ponaša se klinački, da Raduljica sme da odbrusi Saletu a Micov ne.
Jer to taj sistem???

Toliko

pre 9 godina

Vec je saopstio da je Micov najuren iz reprezentacije,dok je on selektor i u tome mu dajem potpunu podrsku.Ne moze igrac da se izdize iznad tima,bez obzira na njegovo ime.Drugi igrac koji ce otpasti,po meni je verovatno Katic jer ce se odluciti za mladjeg i borbenijeg Stimca.

Bojan_BL_FL

pre 9 godina

Kiviji nam ne istorijski ne leze ali je ovo ipak vrlo losa igra. Primili 102 poena od njih u Beogradu je vrlo zabrinjavajuce u zadnjoj provjeri pred SP. Nadam se da ce bolje to izgeldati na SP.

Sadista

pre 9 godina

Ostavite veliki komentatori i znalci selektora da radi svoj posao1 Dokole cemo biti veliki znanci za sve sportove. Postoji izreka "Ja znam da nista ne znam". Drzite se toga.

dzo moler

pre 9 godina

Slazem se sa onima koji trvde da su kljucni igraci ove ekipe: Teodosic, Bjelica i Krstic. Oni treba da budu osnovna poluga tima. A Markovic, Bogdanovic, Micov i RAduljica su trebali da budu ona grupa igraca koja ce da im olaksa da tim igra dobro. I tu su epozodne uloge Mitrovica, Stimca ili Katica i Kalinica. Ali....Selektor igra sistem rotacije - kod njega kao svi trebaju da igraju, a deset igraca da ima podjednaku minutazu. Ali mi NEMAMO TAJ KVALITET. Nemamo dovoljno kvalitetnih bekova ni cetvorki, a ni trojki, sem Bjelice...Micov nije usao u formu i nije se snasao u sistemu rotacije. On zeli da mu selektor da da odigra po 20 minuta bar dva meca zaredom da oseti igru i nije u stanju da udje u formu na ovaj nacin. Igraci su razliciti. I tu je problem. Sa ovako malo bekova (cetiri nako odstrtanivanja Micova, koji ionako nije klasican bek) mi cemo tesko nesto napraviti u Spaniji. Ako se setite da je Teodosic jos rovit, da je Jovic pukim slucajem u timu - pa to je kockanje! Cekaju nas Spanci jaki kao zemlja. Brazilci sa sjajnim timom. Iskusni Francuzi...U osmini finala cekalju jaki Grci ili napaljeni i nikada jaci Hrvati (posle 20 godina su napokon skockali tim). A Đorđevic trenira strogocu. Pa da taj Micov nije hteo d aigra ne bi 70 dana trenirao sa timom. Ode nam kosara dođavola. Bridece obrazi protiv Spnaca kao i prole godine na minus 40.

ac

pre 9 godina

kao i prosle godine kazem ugledajte se malo na ove kosarkasice i po ponasanju van terena , a i na terenu.kao i prosle godine pred put kazem da je ovo i ove godine propala inevsticija, 1/8finala je njihov maksimum.

Цоа

pre 9 godina

Нама сад нема ко да игра двојку осим Богдана, може мало Јовић и то је то, опет ће Богдан играти по 30 мин.

pa nije on grbav

pre 9 godina

ono kao kad nemas petlju da iz igre izvedes Teodosica (jer ne igra kako je dogovoreno vec kako on hoce) pa bes iskaljujes na Micovu.

5 do kraja

pre 9 godina

A zasto bi Micov ili ko god morao da trpi ribanje zbog gresaka drugih igraca (u ovom slucaju svetske zvezde Tea) kojima niko ne sme rec da kaze??

kiza dedinjac

pre 9 godina

kada nemacka fudbalska repka ide na evropsko ili svetsko prvenstvo igra protiv ,recimo ,lihtenstajna u minhenu. 70.000 gledalca na toj probnoj utakmici. kada moja srbija igra poslednju pripremnu utakmicu u basketu igra u BEOGRADU mom rodnom gradu ,dodje 4000 ljudi .ja samo mogu da kazem sram vas bilo grobari i delije. vasi klubovi su vise nego smesni u evrpi i u fudbalu (pogotovo) i u basketu ali tu punite severne i juzne tribine. pa ko je za vas vazan . vi se svi nazivate srbima. agde ste kad treba hala da se za srbiju napuni .dok sam ja ziveo u beogradu navijao sam za partizan ali kad moji basketasi pocnu da melju bio sam samo deo te jugoslovenske repke, voleo bih da i vi mladi ljudi se okanite tih klubaskih simpatija i podrzite nas basket za povrtak tamo gde pripada.znate da pljujete po ljudima sto otkazuju poziv za repku. pa ja bi pre pljuvao po onima koji ih ne motivisu da se oda zovu. a to su navijaci. jel posle vaterpola je basket ipak nas najbolji sort

BB

pre 9 godina

hahahaha do juce je bilo: jurisamo na medalje, Ameri cuvajte se! Danas posle jednog poraza: daj boze i grupu da prodjemo. Iz krajnosti u krajnost, sa nama uvek neka komedija.... :P

неко из масе

pre 9 godina

(milan, 24. avgust 2014 18:42)

Ауторитет се не стиче и кад не знаш граматику. Код тебе је то случај. Сви ви који браните Мицова имате проблем са елементарним кућним васпитањем. Наша игра је посебна прича. Посебна прича је и постављање Ђорђевића за селектора. О свему може да се дискутује осим о чињеници да у Србији има превише оних које је васпитавала улица.

Severijan

pre 9 godina

(B)Raduljuica na slici izgledna strasno mocno u nezaustavljivo. sa ovom bradom i frizurom taman da jos malo zastrasi protivnika. Pripreme je odigrao vrh!

pihh

pre 9 godina

Ja ne znam koji je vama djavo ljudi moji....narocito mi ovaj "poznavalac" nije jasan, sto kaze Sale odlazi... Pa covek jedva da je dosao zaboga! Nemam pojma sta se desilo sa Micovim, al ne tako davno, islo nam je i bez mnoooogo boljih od njega. Izgubili utakmicu od NZ, pa sta sad, gde gori??? Nismo mi bre Amerika da imamo rasadnik vrhunskih kosarkasa, nema vise, bilo nekad! To sto imamo, i sto nije povredjeno, to nam je, i neka im je sa srecom. I da, strasno je kako mi Srbi kratko pamcenje imamo, do juce vam je svima taj Sasa bio idol, kleli ste se u njega, a sad slepac, seljak, nema pojma i ostalo, bruka! P.s. Sa titulom il bez nje, Bogdan je najbolji igrac ove reprezentacije, uz Bjelicu, i ko to ne priznaje, ozbiljno mu nesto fali.

Josarian

pre 9 godina

Kakva odbrana? Kakav strucnjak od trenera, kakav autoritet... Jos jedan los ekperiment. Sinisa Mihajlovic II deo. Stavis bivseg igraca koji nikada nije bio trener da vodi reprezentaciju. On, em je sklepa, em ne zna nsta.

divna igra košarka

pre 9 godina

Samo neko ko nije pažljivo gledao utakmicu može da napiše ovakav naslov. Novi Zeland je danas pogađao neverovatne šuteve kakvi se retko viđaju. Naši odgovorili u napadu, ali džaba i onakva naša odbrana kad ljudi pogađaju u zadnjim sekundama i preko ruke.

Laslo Bogic

pre 9 godina

Teo u ekipi znači sledeće:
- pad odbrane;
- pad autoriteta trenera;
- sukobi u ekipi i narušena atmosfera;
(Pedja, 24. avgust 2014 17:46

Kako da ne Pedjo, a to sto sa Teom igraju panjevi, to nema veze. Vidi, Grobari vec poceli da traze krivicu za neuspeh, a ne primejuju da trenera niko ne smirgla, zato sto nema pojma..

marko

pre 9 godina

mislim da je micov tako reagovao iz razloga sto ima veliku zelju da igra za reprezentaciju i zao mi je ako ispadne jer ce pre njega ici mutin igrac, za koga je micov ismislio kosarku

east

pre 9 godina

Ok, znam da svako ima svoje komentare posebno sada, posle lose dve utakmice, svi su najpametniji, Srbija je ovo. Znam iz licnog iskustva, ali ajde ljudi, ako nam fudbaleri izgledaju kao ovce na livadi, za ove momke ne smete da kazete da ne zele da igraju i da im nije stalo. Idu na svetsko, treba im malo podrske :) Sad je kasno za menjanje postave, trenirali su, radili, pa cemo da vidimo. Sve do jedan igrac cita ove komentare, dajte, manje kritike, vise podrske!
Napred momci, mozete dosta da dogurate!

santa justa

pre 9 godina

Eh, u pocetku ih pustis da sutnu za 3, pa se oni razigraju, pa onda ulazi sve sto sutnu a i sto bace na kos. Ko zna zasto je ovo dobro. Nije ovo prava nasa slika a ni njihova.

anonimus

pre 9 godina

Lupajte koliko hocete minuseva,ali Sale veze nema...Inace sam veliki grobar tako da ne mislite da su neki navijacki kompleksi...ovo je mogao i pre da uradi,a ne sad pred Spaniju....

Миленко

pre 9 godina

Treba biti realni optimista, dakle ici sa zeljom, nadom i maksimalnom posvecenoscu, a biti svestan da smo mi druga ruka, ne spadamo u glavne favorite, bar ne po imenima. Nemamo previse vrhunskih igraca. Do sada se sve svodilo na Krstica i Teodosica, to su jedine zvezde tima. Teodosic cesto divlja, van kontrole je, ali je i cinjenica da cesto nije imao s kim da odigra akcije. Nije lako napraviti prednost kada se odbrana fokusira na jednog ili dvojicu igraca. Sada je tu i sve bolji Raduljica, Bogdanovic je veliki talenat, prvi posle niza godina. Selektor ima kvalitet da nesto napravi. Ako se svi stave u sluzbu tima, mozemo ocekivati solidan rezultat. Za medalju, cak polufinale, treba imati i srece.

Vladislav

pre 9 godina

ljudi pa gledali ste kako smo igrali sve utakmice osim poslednje dve. ja stvarno dugo nisam video bolju Srbiju. ali znate li ko se vratio??? Teo!!! Dobar je igrač ali je ekipa bolja bez njega. toliko.

kralj

pre 9 godina

Micov je jako bezobrazan i ako ne bude isao u Spaniju to ce biti samo pojacanje.Ionako nista nije pokazao a verovatno ce mu se pridruziti Kalinic koji takodje nista nije pokazao.Trener mora da se postuje,svidjalo se to nekom ili ne.Setite se kako je Kari Pesic usred SP-a iz tima odstranio Radmanovica pa smo posle uzeli zlato.NAPRED SRBIJA,IZ OVOG PORAZA MOZE MNOGO DA SE DOBIJE!

UFO - indigo

pre 9 godina

Srbija - Hrvatska: 98 -75, bronzana medalja za nas a za susjede utesno 4 mesto. Zlato za nazalost za Amere protiv Brazila: 108 - 91, Spanci ispadaju od Hrvata u cetvrfinalu 76 - 72. Ko zeli lovu neka stavi ove rezultate a inace evo ako ne verujete utakmica Barselona - Elche igra se u 9 veceras i rezultat ce biti 0 - 0, crveni karton dobija Adrian Gonzales u 80 minutu. Ajde uzdravlje i da pomenem jos 12 Septembar, 2014 najznacajniji dan u istoriji nase civilizacije, najvece otkrice za ljudski rod dolazi za par nedelja.

Srbija!

pre 9 godina

Navijaci Crvene Zvezde Beograd navikli da budu sampioni pripremnih utakmica pa im ovaj poraz nije jasan... A Sale se po mom misljenju pokazao kao bolji trener nego sto se ocekivalo. Sad jos samo da vidimo kako ce to funkcionisati na SPu.
PS. Ne ocekujte zlato...

Mrgud

pre 9 godina

Sebičnost, sebičnost, sebičnost... Jesu li naši igrači pogledali kako su nekad njihovi prethodnici ( Kića, Moka, Sale i ostali ) igrali. Pa sramota je da Kalinić 25 sekundi sam čeka da mu Teodosić da loptu, a on je uporno gura na drugu stranu. Za takvo ponašanje pravi selektor odmah izvuče igrača i ukaže mu na problem. A drugi put ga ostavi na klupi.

NY citizen

pre 9 godina

Mi poceli pripreme pre vise od mesec dana a spanci pre tri nedelje. izmisljamo visniske,morske, nizinske pripreme.Onda dodju povrede sasvim logicno,pocne prvenstvo i sve do kraja borimo da prodjemo grupu i odemo do cetvrtfinala.Onda smo prezadovoljni ulaskom u ctevrtfinale i pocne prica da je to zalog za buducnost i sledece EP koje je kfalifikacija za Rio.Tako je bilo i u Litvaniji kfalifikacija za London.I ne odosmo u London.Kada bi se racunale pripremne utakmice mi bi bili svetski prvaci.I jos nesto o Sasi Djordjevicu. Bio je vrhunski igrac ali trenerski CV mu je prazan.Covek se uci

dksla

pre 9 godina

Ja ne navijam za ovu reprezentaciju od kada je kradljivac pehara via kumovske veze upao u reprezentaciju. Koliko vidim on će da ide i na svetsko prventsvo.
Želim vam dragi Sale i vama Nešo Iliću, poraz u svakoj utakmici i poslednje mesto.

Pera

pre 9 godina

Da rezimiramo pripremne utakmice:
- 10 odigranih utakmica, rezultat 8:2
- Od 8 pobeda, 6 glatkih, dve tesne (Hrvatska i N.Zeland)
- Od 2 poraza, oba tesna (Grčka i N.Zeland)

Sasvim dobar rezultat.

Vrline srpske reprezentacije:
- U igri učestvuje veliki broj igrača
- Moguće brojne taktičke kombinacije i održavanja visokog tempa
- Dobra kontrola skoka i reketa (nadskakali smo sve protivnike)
- Relativno visok broj asistencija

Mane srpske reprezentacije:
- Nepouzdan šut sa distance i za tri poena
- Slaba odbrana protivničkih bekova i pick'n'roll-a
- Nepouzdana slobodna bacanja
- Nedostatak proverenih, uigranih akcija u napadu

Kada se sve sabere, može se reći da Srbija nastavlja da zapostavlja igru bekova: naši treneri već godinama ulažu svu pažnju u proizvodnju visokih igrača, kojima se podređuje i igra u celni. Utakmice sa N.Zelandom su ogolile ovu činjenicu. Razlog za to je što mi više nemamo klubove koji su dovoljno jaki da mogu da plaćaju vrhunske igrače celu karijeru, već žive od prodaje, a visoki igrači više koštaju.

Zbog toga, u završnih 12 mora biti mesta za Kalinića, kao pojačanja slabe bekovske linije.

Dakle: Teodosić, Marković, Jović - Bogdanović, Kalinić - Bjelica, Simonović - Mitrović, Štimac - Raduljica, Krstić.

sofronije

pre 9 godina

Sut im je bio preko 50% i za 2 i za 3. I pored toga smo imali sansu da preokrenemo rezultat na 2-3 minuta do kraja. Ne zaboravite, igramo sa istom ekipom u 3 dana razmaka, tesko je dobiti 2 puta. Sve ce biti kako treba na SP!

oj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njih

pre 9 godina

Ipak je Srbija, ne tako davno - 2008.g., bila viceprvak Evrope. Treba verovati u to.

Smehotresuljica

pre 9 godina

Sad se sve pomera sa Bjelicom koji ce da bude vise na niskom krilu, jer Micov ne ide na SP, pa ce rotacija bez Micova da bude:

Teo,
Markovic i
Bogdan
na bekovima sa maksimalnom minutazom za svu trojicu sa mnogo vecom minutazom Markovica nego sto bi trebalo, i manjom Bogdana na 3 sa svojih 1.98 jer sada mora svu minutazu da igra na 2 zbog izostanka Nedovica i evo sada i Micova.

Kalinic na tri kao starter, kaoi kod Dude, ali i na dva povremeno da trojica bekova iznad odmore. Simonovic koji minut isto ce da dobije na 3 zavisno od matchup-a.
Bjelica, podjednako na 3 i 4.

Bircevic, koji ce ocigledno imati minutazu.

Krle ce ako ne bude fizicki sprema imati mnogo manju minutazu nego Raduljica, nas neplanirano najboljeg igraca u primpremama izgleda i najbolji.
I na kraju Stimac s klupe kao borben low post igrac, i to je to.

milan

pre 9 godina

Autoritet jednog trenera se ne stiče tako što igrače pošalješ u kabini na pola utakmice. Respekt je nešto drugo a stvaranje atmosfere straha opet nešto treće i nimalo korisno. Ako imaš kapacitet kao trener ima će i igrači respekt od tebe a ako hoćeš to putem javnog ponižavanja igrača da postigneš samo se stvara u čitavoj ekipi nemir koji raste svakom drugom sličnom odlukom sa ekipom uplašenih igrača još niko nije ništa osvojio pa nećemo ni mi.

PAOK

pre 9 godina

Mislim da Bogdan treba da ima veću ulogu. Ako mu je već poklonjena titula da bi se odazvao treba mu dati i veću slobodu u igri.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (joker, 24. avgust 2014 17:37)

Nas Deda Mraz bas voli.Svake godine nam pokloni titulu

Samo za nas

pre 9 godina

Drago mi je sto se sve ovako dogodilo.Prvo da naglasim da nisam dezurni hejter i da UVEK navijam za nasu reprezentaciju bilo da gubi ili da pobedjuje.Ja rezervnu reprezentaciju i zemlju nemam! Dakle,drago mi je iz dva razloga: 1. Mislio sam da Djordjevic nije autoritet (sto je osnovno i najbitnije kod svakog trenera) ali danas me je demantovao i pozitivno iznenadio (apsolutno sam na njegovoj strani bilo da je isterao Micova,Tea,Krleta...selektor mora da se postuje). 2. Posle ovog poraza i kritika bicemo mnogo ozbiljniji i drugacije cemo razmisljati o utakmicama na SP tj. od previse pohvala covek se opusti i poleti ali poraz te uvek spusti na zemlju i opameti. Porazi su po meni bitniji nego pobede u pripremnom periodu jer se mnogo vise nauci iz njih nego iz pobeda. I na kraju momci kao sto kaze nasa kosarkaska himna:"Igraj i pobedi ponosno se vrati,donesi kuci zlato sto se zlati,Srbija ceka da dodjes iz daleka da nasa zemlja bude opet prvak sveta"! Ja sam uvek uz vas-bez obzira da li pobedjujete ili gubite,da li u timu ima vise Zvezdasa ili Partizanovaca....ja vas jedne imam i za vas navijam!

Ivan NK

pre 9 godina

Nisam vidio sta je uradio Micov, ali nakon povreda Nedovica i Micica, jako smo tanki na poziciji 2 koju bi Micov, prinudno, mogao da pokriva.
Sem Bogdana nemamo klasicnu "dvojku", pa bi bio veliki luksuz odreci se Micova 5 dana pred pocetak SP.
Samo ne bih volio da bude Djordjevic=Mihailovic, Micov=Matic.

hours of love

pre 9 godina

Ako nisi znao i Novozelandjane zovu kenguri .
(jovan, 24. avgust 2014 17:09)

Ne zovu ih.
Zovu ih "Tall blacks".
po uzoru na njihov ragbi tim ciji je nadimak "all blacks"

Komshija Hashim

pre 9 godina

Znao sam da ce pljuvanje po igracima i selektoru doci sa prvim sledecim porazom. Do juce ste ih dizali u nebesa i proricali sigurnu emdalju a vidi sad komentara. Smešni ste:)

Nolan

pre 9 godina

Koji haos, ne mogu da verujem. Cirkus i skandal.
Peni objasnio šta znači šuter. Tai Vebster igrač broj 15, koji je takođe objasnio neke stvari, ima 18 godina čisto da znate.
Igra danas blagi užas. Šteta zbog Nedovića, ovako ćemo morati da povedemo Markovića koji... ma nemam reči... u našem bloku se mogu naći bolji...

Krstić, Raduljica, Štimac, Birčević, Mitrović, Bjelica, Kalinić, Simonović, Bogdanović, Teodosić, Jović, Marković.
Ako kojim slučajem Micov bude na spisku, otpadaju ili Marković ili Mitrović.

Jura park

pre 9 godina

Nova ekspertiza - ne odgovara nam Novi Zeland. Nije nam odgovarao ni Stari Zeland, samo što ti košarku pratiš tek iz doba nove ere.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Igrac mora da postuje odluku trenera, zvao se on i Majkl Dzordan, a kamo li Vladimir Micov. Mora da postoji razlog zasto ga treneri nisu zvali sve ove godine, ili zbog toga sto znaju da nije dobar za atmosferu ili zato sto mozda on nije izrazavao zelju da igra. U svakom sl, red mora da se zna.
(Aleks, 24. avgust 2014 16:51)
...
Kad bi se radilo o nebitnom igraču, mladom igraču na početku karijere ili o timu koji ima pregršt odličnih košarkaša onda je potez Đorđevića pravi. Ovako Micov koji je za nas veoma kvalitetan igrač, verovatno otpada i to doživotno iz reprezentacije.Eto dragi moji to je problem naše košarke. Naši selektori, ljudi iz stručnog štaba i saveza već duže vreme svoj ego stavlaju ispred reprezentacije.Zato godinama nismo u dresu Srbije gledali majstore poput Stojakovića i Rakočevića.Ja sve koji oprvdavaju ovakve ne promišljene poteze selektora pitam samo jedno - hoće li Đorđević biti taj koji će ubacivati loptu u koš...Neka mora nešto i da se istrpi, a ne glavom kroz zid. Pešić je mogao da otera Radmanovića, ali je imao strašne igrače, tako da mu Radmanović i nije bio potreban.Možei Obradović da šačje u svlačionicu, jer se radi o bogatom timu koji može da dovede koga hoće, ali u reprezentaciji imaš određen broj igrača sa kojim raspolažeš i to je to. Đorđević je trebao u četiri oka da raspravi sa svojim igračem posle utakmice ili na poluvremenu a ne da svoju frustraciju ispaljuje na ovakav način.Inače da se red zna igračka legenda Sale ne bi bio selektor.

kad bi se lagali

pre 9 godina

Vazno je da mi temeljimo igru na odbrani. I to se vidi iz meca u mec. Sve smo bolji u tome. Takodje, imamo brz protok lopte, Bogdanovic rastura, Krstic ce za izvesno vreme, kad tad, da se oporavi od povrede, makar u polufinalu, Markovic postaje polako najbolji trojkas, Bircevic, Kalina i Jovic ce biti otkrovljenje prvenstva.... Ukratko, kosarka za medalju. Ovo danas je samo los dan, ulazilo im je sve i dali su 102 kosa na veliku srecu... E da, Sale postaje polako veliki trener.

SASASASASASA

pre 9 godina

Auuu..... izresetali na Novozelandjani, i Djrdjevic ispao saran, otera coveka, mada Micov je zasluzio, ali mi nemamo jos jednog beka, i ako Micov ode, ostadosmo samo sa bogdanovicem,...
Novi zeland gadja trojke i jednom rukom sa 10 metara, ako treba, neverovatno..
Pregsrt glupi faula, nervoza, 2 play, zbog glupih faula, sa 5 licnih, napustili igru, i od rutinke pobede, dozivesmo debakl, puce stotka, i izgubismo i atmosferu, i beka...
Auuuuu,..Djrodjevicu, zadnja tekma pred sampionat se igra na rezultat, a ne na deljenje minutaze igracima, toliko je barem jasno...
Sve sto smo gradili zadnjih mesec dana, izbgubismo ovom tekmom, i sad od pocetka...

alejandro

pre 9 godina

Igračina Micov! E moj Sale s kakvim ti biohemijama i mentalnim sklopovima imaš posla! Nipošto se nije smelo dozvoliti Novom Zenlandu da dobije ovu utakmicu jer videlo se da kipte od raspoloženja za razliku od Saletovih učenika koji su bili bezvoljni i neraspoloženi! Podsećaju pomalo na fudbalere za svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.! I oni su kako se početak prvnstva bližio u pripremnim utakmcama bili sve lošiji a glavni igrači redom ispadali iz forme da bi kad je prvenstvo počelo bili loši do neprepoznavanja! Od Saletove "čete" ne očekuje se neki vredan rezultat tako da će eventualni prolazak u drugu fazu biti uspeh a i ako ne prođu nema veze! Jednostavno ne deluju ozbiljno za velika dela!

veerghoen

pre 9 godina

Od Micova se ocekivalo da preuzme veliku odgovornost u prvoj petorci i mozda mu je taj teret veliki na ledjima. On uopste nije los igrac, naprotiv u CSKA je igrao vrlo dobro i napad i odbranu.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Indijanci su stvarno prava provera,sve ih je htelo,ko nekad Portoriko. Micov od pocetka nije hteo da igra.Olaksava odluku.Teo da bude 12-ti igrac i bicemo svetski prvaci.Ispada Bircevic otpada ni kriv ,ni duzan.Dobri smo,sa ovom ekipom Veliki Duda bi igrao za opstanak na Balkanskom prvenstvu.Morali smo ipak da izbacimo kao zvezdu, bar jednog mladog.

Daniel Ager

pre 9 godina

Nije ni cudo sto nam se kosarka raspada godinama kada jedan takav "igrac" kao sto je markovic odigra preko 100 meceva,drugo i bez ovog sukoba micov ne zasluzuje da ide na prvenstvo jer je katastrofa cele propreme kako po igri tako i po zalaganju.

NemanjaBB

pre 9 godina

Samo jos fali da i Micov ne igra. Nedovic se oseca da fali, ima jako dobar prodor.
Sta je sa Mitrovicem, nije ulazio? Nisam pratio od samog pocetka tekmu. Hvala :)

hggsvsg

pre 9 godina

Bez obzira na rezultat ovog meca, mnogi imaju totalno neralna ockivanja od ovoga LIMITIRANOG tima. Svaka suterska ekipa sa bryom igrom ima da nas razbije. Ovako: tri igfraca treba da budu nosioci nase igre - Krstic, Todosic i Bjelica. Dvojica su van forme - Krstic totalno, a To dlimicno. U grupi igraca koji su tu da im cuvaju ledja su: Raduljica, Bogdanovic, Micov, Markovic. Micov je van form, a i nma ga mnogo u igri ralno. Bogdanovic igra zadnje tri minute - sto je totalno nedovoljno, A MArkovic je u granicama svojih mogucnosti. Samo Raduljica tu pokazuje izvesnu formu.
Ili neko misli da ce Bircevic, Simonovic, Kalinic i Jovic odlucivati meceve na SP?
Ne znam dakle otkuda toliki neralni optimizam? Pre scega nasa vanjska linija igra SLABO. Sa ovim procentima trojki i ovako sablonskom igrom na centre mi smo procitana knjiga.
Prolazak u osminu je uspeh, a sve preko toga je puna saka brade.
(vojin, 24. avgust 2014 16:47)
TEodosic i skraceno TEo!

Iv

pre 9 godina

Ma ništa strašno, samo čovek ne trpi zvezde i zvezdice.
Izbacivali su i Obradović (akos e setimo nedavno), Pešić, vujošević i mnogi drugi...
Podržavam!

kole

pre 9 godina

pa to je duda+zeljko skola,smoris igrace zestokim nepotrebnim pripremama dok se pola ne povredi i onda cekas prvenstvo sa formom u padu.uz to ide da forsiras 2-3 igraca i 8 vojnika koji slusaju,i molis boga da prolaze trojke jer drugo nemamo.velika greska djordjevic,nije u poslu jos je zelen.

Thomas Müller

pre 9 godina

Ruzno sve to izgleda, ili Djordjevic nema pojma ili ga igraci ne razumeju, doduse koji igraci? Nasta spala nasa kosarka, idu stopama fudbalara! Ne zasluzuju dres Srbije, pa makar i ovaj ruzni kineski! Jos nije ni pocelo SP a mi vec izgubili.

Stari Zeland

pre 9 godina

Novi Zeland nam jednostavno ne odgovara i ekipa je protiv koje se nasi stalno muce. Sa vanserijskim igracima ih stizali i nekako preokrenuli u Indijanapolisu, u Atini dve godine kasnije izgubili, a i danas imamo probleme sa njima kada im krene sut za 3 poena. Zeland je poprilicno divlja ekipa koja se skoro iskljucivo oslanja na sut, nikada dovoljno za neki veliki rezultat, ali dovoljno da iznenade 1-2 favorita na svakom takmicenju. 2002. su u grupi iznenadili Ruse, otisli medju 8, a tamo dobili limitirani Portoriko. U mecu za 3. mesto od Nemaca na poluvremenu primili preko 70 poena! O nama mozemo svasta, ali pravo lice ce se videti na prvenstvu, pripreme su kako se ta rec tumaci - pripreme.

dr Ex

pre 9 godina

Hajde da se napravi peticija svim portalima da ne objavljuju navijački ostrašćene komentare, sačekajte da se završi sp pa onda udrite po Bogdanu, Simonoviću itd.

Sova7989

pre 9 godina

Ljudi ukapirajte da je teze igrati protiv ovih ekipa sto se kaze basketasa,lakse bi igrali sa amerima,teo uradi fintu ovaj ga gleda ko tele u sarena vrata

Cake UE

pre 9 godina

Koja titula poklonjena Partizanu?Mislis na onaj pehar sto ste ukrali i razbili a koji niste zasluzili da drzite,sramote jedne bar cutute

DedaMiloje

pre 9 godina

Nece Micov da igra za reprezentaciju to se vidi iz aviona, na sve nacine pokusava da izbegne. Pustite ga ako nece, na silu nista i ne treba nam.

fergi

pre 9 godina

Novi Zeland je pogodio sve sto je moguce i nemoguce na utakmici. Na SP videcete da od takve igre nema nista jer ovo ne moze da se ponovi. Mi smo morali prvenstveno u trecoj da igramo mnogo bolju odbranu. Vracamo se u cetvrtoj ali generalno sut nas nije sluzio i nismo igrali odbranu na nivou. Dobro je da se desila ovakva utakmica kao opomena pred prvu na SP. Krle jos nema snage a zadovoljan sam kako se Teo vraca u formu. Bice dobro, ovakvu utakmicu sumnjam da ce da ponovimo na SP posebno kada je sut za 3 u pitanju. Micov ne zasluzuje da ide na SP, nema tu rasprave sa selektorom i Sasa je doneo pravednu odluku i izbacio ga sa terena. Gde bi to vodilo da se svaki igrac tako ponasa, anarhija?? Odgovornost i to punu ima selektor ali se zna kome je odgovoran a najmanje svoje odluke treba da objasnjava Micovu.

abc

pre 9 godina

ovaj Micov je i prosle godine izjavljivao kako ga na silu teraju da igra, tako da ga ne treba vise zvati..sledece godine na njegovo mesto mogu ili Milosavljevic ili Tepic (bez obzira sta vi mislili o njemu-vrlo zahvalan igrac)..plus je i napredovao..

Onokao..

pre 9 godina

@vojin
Au momcino, da bi delio lekcije o kosarci i reprezentaciji, moras, pre svega, da znas da se nas plej preziva Teodosic, a ne Todosic, i da mu je nadimak Teo, a ne To, kako ti pises. Na sve to, zaboravio si da u nasoj ekipi postoji jos jedan jako bitan igrac, koji je klasa za Evropske pojmove, a to je Bjelica. Ne znam u koju bi grupu njega svrstao, ali sa njim ovi igraci koje si nabrojao vec cine jednu ozbiljnu ekipu. Za domete Bircevica i Jovica se slazem.
A sto se tice ovoga sa Micovim, ne mora to uopste da bude los potez Djordjevica...

Red,rad i disciplina

pre 9 godina

Dva primera iz proslosti: 1.Pesic zaveo disciplinu i isterao Radmanovica (kad je on mozda bio i najpotrebniji timu) - zlatna medalja za nas (SRJ tada)!
2.Obradovic tolerisao nedisciplinu Jarica i veceg dela ekipe - debakl nase reprezentacije !
Zato moja apsolutna podrska Djordjevicu! Bolje da ispadnemo u grupi kao tim koji je sve dao da pobedi ali nije uspeo nego da nas blamiraju usijane glave pojedinaca ma kakvi oni igraci bili. I da je umesto Micova bio Krstic,Teodosic .... selektor bi morao isto da reaguje! Disciplina na prvom mestu!!!! Bravo selektore!

Sava

pre 9 godina

Onaj za koga su NZ basketaši, pokazuje da nema pojma. NZ je sasvim solidna ekipa, uvek bili, a mi (SFRJ, SRJ, SCG, a sada i SRB smo se uvek mučili sa njima... ponekad i gubili.

Vd

pre 9 godina

Nisam razumeo, šta su tačno Micov i Đorđević rekli jedan drugom?

Zašto stalno te prepirke između igrača i trenera, stvarno mi nije jasno.

andrej kulundžić

pre 9 godina

Od reprezentativne košarke,su nam još samo gori fudbal i biciklizam,zna li iko kad će Pavlović u formulu 1,evo čekam pored ekrana 10 godina

Laik

pre 9 godina

Ovaj "nas" novozelandjanin svaka rec na Tajmautu mu je OK. Sramota je da primis blizu 100 koseva. Nasi trojke 8/29 znaci silovanje a maori 10/19.Na SP je uspeh ako udjemo u cetvrtfinale. Vise nismo kosarkaska nacija. Stravican pad kosarke u Srbiji.Odbrana ne postoji. Nema vadjenja da su novozelandjani niski i brzi od nas.Napravili nas majmunima.I u Vrscu su nas nadigrali.Izgubili su samo zbog losih bacanja.Svaka ekipakoja protiv nas bude igrala na trku i sa odlicnim suterima glat nas dobija

SASA

pre 9 godina

AH, kakav debakl, svadja na klupi, izbacivanje igraca, puce stotka, i suludi Novozelandjani koji su na kraju trojke ubacivali i sa 10 metara jednom rukom...
Auuu...ocaj...

madridista

pre 9 godina

realno raduljica,bjelica najbolji u ovoj tekmi pa i tu i teo. a najbolje mi je grobari sto dizu ovog bogdana kao da je lebron decko jedino protiv hrvata i na kraju peotiv turaka poslednjih 5/6 minuta covek baca er bolove i posle spominju simonovica nesto

vojin

pre 9 godina

Bez obzira na rezultat ovog meca, mnogi imaju totalno neralna ockivanja od ovoga LIMITIRANOG tima. Svaka suterska ekipa sa bryom igrom ima da nas razbije. Ovako: tri igfraca treba da budu nosioci nase igre - Krstic, Todosic i Bjelica. Dvojica su van forme - Krstic totalno, a To dlimicno. U grupi igraca koji su tu da im cuvaju ledja su: Raduljica, Bogdanovic, Micov, Markovic. Micov je van form, a i nma ga mnogo u igri ralno. Bogdanovic igra zadnje tri minute - sto je totalno nedovoljno, A MArkovic je u granicama svojih mogucnosti. Samo Raduljica tu pokazuje izvesnu formu.
Ili neko misli da ce Bircevic, Simonovic, Kalinic i Jovic odlucivati meceve na SP?
Ne znam dakle otkuda toliki neralni optimizam? Pre scega nasa vanjska linija igra SLABO. Sa ovim procentima trojki i ovako sablonskom igrom na centre mi smo procitana knjiga.
Prolazak u osminu je uspeh, a sve preko toga je puna saka brade.

Blaf

pre 9 godina

Још увијек имамо уцјењивача тако да нема проблема. Очекујем да сваку утакмицу даје око 35 поена и има по 20 бацања и све ће бити у реду.

jjjj

pre 9 godina

Krstic je jako los fizicki,nema sta da trazi protiv snaznijih centara,ne igra se vise na tehniku.Fali Nedovic i njegova eksplozivnost Bogdan neprimetan,nadam se fa ce se probuditi

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Mi smo cirkus od ekipe.U dve utakmice nas ovi "basketasi"guze.Prolaze kroz reket kao na basketu. Bogdanovic siluje trojke. Da nije Raduljice koji nas drzi u igri bila bi jos veca katastrofa. U svim utakmicama se pokazalo da nemamo sutere.Maori trce,pretrcavaju nas a mi "igramo odbranu".Krstic se sprema za sta?? Za finale???

hours of love

pre 9 godina

Ajmooooo kenguri!
(Komsa, 24. avgust 2014 16:33)

Novi Zeland nema apsolutno nikakve veze sa kengurima!
Dosao si.
Neuspesno provocirao.
I naucio nesto za danas.
Pozdrav komso

Necu zvaku ocu kusur

pre 9 godina

Pff,jeste prijateljska utakmica,jeste da tek sledi SP,ali da gubis cetvrtinu 30-14 od Novog Zelanda,pa i skolarce da uigravas malo je mnogo....

Lafayette

pre 9 godina

Ovog Kirka Penney-a bi odmah kupio ,kakav igrac...!!!Brza igra All Blacks-a nam ne odgovara ni malo! Ovi trce ko navijeni ,secam se da smo ih u polufinalu u Indianapolisu 2002 jedva dobili i to sa Divcem, Stojakovicem,Bodirogom !!!Micov se ovom utakmicom oprostio od reprezentacije !

pan

pre 9 godina

1. Kad smo mi u pitanju, ne može bez problema na relaciji selektor i poneki igrač.
2. Naši igrači se ovako ponašaju samo prema našim trenerima, a treneri moraju da štite autoritet.
3. Micov je jedan od poznatijih igrača u timu, a koji uopšte nije siguran za SP.
4. Ove egzotične ekipe su uvek bile nezgodne i pošto idemo na SP čekaće nas i tamo i dobro je igrati pripreme protiv njih, atipični, šutiraju dosta za 3, fizički jaki, sa kombinovanim odbranama, sa mnoštvom nepoznatih igrača čiji je kvalitet daleko iznad našeg poznavanja njihovih imena i prezimena.
5. Mi se ovde prepucavamo o Vilijamsu, te najbolji igrač koji je ikada došao u Srbiju, te nije, te ovo, te ono, bacamo gomile para na igrače poput njega, Šilba i drugih,
a onda dođe neki anonimus iz Novog Zelanda i ubaci našoj sasvim solidnoj reprezentaciji 20 poena u prvom poluvremenu.

Aleks

pre 9 godina

Igrac mora da postuje odluku trenera, zvao se on i Majkl Dzordan, a kamo li Vladimir Micov. Mora da postoji razlog zasto ga treneri nisu zvali sve ove godine, ili zbog toga sto znaju da nije dobar za atmosferu ili zato sto mozda on nije izrazavao zelju da igra. U svakom sl, red mora da se zna.

hours of love

pre 9 godina

Ajmooooo kenguri!
(Komsa, 24. avgust 2014 16:33)

Novi Zeland nema apsolutno nikakve veze sa kengurima!
Dosao si.
Neuspesno provocirao.
I naucio nesto za danas.
Pozdrav komso

Aleks

pre 9 godina

Igrac mora da postuje odluku trenera, zvao se on i Majkl Dzordan, a kamo li Vladimir Micov. Mora da postoji razlog zasto ga treneri nisu zvali sve ove godine, ili zbog toga sto znaju da nije dobar za atmosferu ili zato sto mozda on nije izrazavao zelju da igra. U svakom sl, red mora da se zna.

pan

pre 9 godina

1. Kad smo mi u pitanju, ne može bez problema na relaciji selektor i poneki igrač.
2. Naši igrači se ovako ponašaju samo prema našim trenerima, a treneri moraju da štite autoritet.
3. Micov je jedan od poznatijih igrača u timu, a koji uopšte nije siguran za SP.
4. Ove egzotične ekipe su uvek bile nezgodne i pošto idemo na SP čekaće nas i tamo i dobro je igrati pripreme protiv njih, atipični, šutiraju dosta za 3, fizički jaki, sa kombinovanim odbranama, sa mnoštvom nepoznatih igrača čiji je kvalitet daleko iznad našeg poznavanja njihovih imena i prezimena.
5. Mi se ovde prepucavamo o Vilijamsu, te najbolji igrač koji je ikada došao u Srbiju, te nije, te ovo, te ono, bacamo gomile para na igrače poput njega, Šilba i drugih,
a onda dođe neki anonimus iz Novog Zelanda i ubaci našoj sasvim solidnoj reprezentaciji 20 poena u prvom poluvremenu.

Lafayette

pre 9 godina

Ovog Kirka Penney-a bi odmah kupio ,kakav igrac...!!!Brza igra All Blacks-a nam ne odgovara ni malo! Ovi trce ko navijeni ,secam se da smo ih u polufinalu u Indianapolisu 2002 jedva dobili i to sa Divcem, Stojakovicem,Bodirogom !!!Micov se ovom utakmicom oprostio od reprezentacije !

vojin

pre 9 godina

Bez obzira na rezultat ovog meca, mnogi imaju totalno neralna ockivanja od ovoga LIMITIRANOG tima. Svaka suterska ekipa sa bryom igrom ima da nas razbije. Ovako: tri igfraca treba da budu nosioci nase igre - Krstic, Todosic i Bjelica. Dvojica su van forme - Krstic totalno, a To dlimicno. U grupi igraca koji su tu da im cuvaju ledja su: Raduljica, Bogdanovic, Micov, Markovic. Micov je van form, a i nma ga mnogo u igri ralno. Bogdanovic igra zadnje tri minute - sto je totalno nedovoljno, A MArkovic je u granicama svojih mogucnosti. Samo Raduljica tu pokazuje izvesnu formu.
Ili neko misli da ce Bircevic, Simonovic, Kalinic i Jovic odlucivati meceve na SP?
Ne znam dakle otkuda toliki neralni optimizam? Pre scega nasa vanjska linija igra SLABO. Sa ovim procentima trojki i ovako sablonskom igrom na centre mi smo procitana knjiga.
Prolazak u osminu je uspeh, a sve preko toga je puna saka brade.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Znao sam da ce pljuvanje po igracima i selektoru doci sa prvim sledecim porazom. Do juce ste ih dizali u nebesa i proricali sigurnu emdalju a vidi sad komentara. Smešni ste:)

Samo za nas

pre 9 godina

Drago mi je sto se sve ovako dogodilo.Prvo da naglasim da nisam dezurni hejter i da UVEK navijam za nasu reprezentaciju bilo da gubi ili da pobedjuje.Ja rezervnu reprezentaciju i zemlju nemam! Dakle,drago mi je iz dva razloga: 1. Mislio sam da Djordjevic nije autoritet (sto je osnovno i najbitnije kod svakog trenera) ali danas me je demantovao i pozitivno iznenadio (apsolutno sam na njegovoj strani bilo da je isterao Micova,Tea,Krleta...selektor mora da se postuje). 2. Posle ovog poraza i kritika bicemo mnogo ozbiljniji i drugacije cemo razmisljati o utakmicama na SP tj. od previse pohvala covek se opusti i poleti ali poraz te uvek spusti na zemlju i opameti. Porazi su po meni bitniji nego pobede u pripremnom periodu jer se mnogo vise nauci iz njih nego iz pobeda. I na kraju momci kao sto kaze nasa kosarkaska himna:"Igraj i pobedi ponosno se vrati,donesi kuci zlato sto se zlati,Srbija ceka da dodjes iz daleka da nasa zemlja bude opet prvak sveta"! Ja sam uvek uz vas-bez obzira da li pobedjujete ili gubite,da li u timu ima vise Zvezdasa ili Partizanovaca....ja vas jedne imam i za vas navijam!

Necu zvaku ocu kusur

pre 9 godina

Pff,jeste prijateljska utakmica,jeste da tek sledi SP,ali da gubis cetvrtinu 30-14 od Novog Zelanda,pa i skolarce da uigravas malo je mnogo....

hours of love

pre 9 godina

Ako nisi znao i Novozelandjane zovu kenguri .
(jovan, 24. avgust 2014 17:09)

Ne zovu ih.
Zovu ih "Tall blacks".
po uzoru na njihov ragbi tim ciji je nadimak "all blacks"

Daniel Ager

pre 9 godina

Nije ni cudo sto nam se kosarka raspada godinama kada jedan takav "igrac" kao sto je markovic odigra preko 100 meceva,drugo i bez ovog sukoba micov ne zasluzuje da ide na prvenstvo jer je katastrofa cele propreme kako po igri tako i po zalaganju.

marko

pre 9 godina

mislim da je micov tako reagovao iz razloga sto ima veliku zelju da igra za reprezentaciju i zao mi je ako ispadne jer ce pre njega ici mutin igrac, za koga je micov ismislio kosarku

Vladislav

pre 9 godina

ljudi pa gledali ste kako smo igrali sve utakmice osim poslednje dve. ja stvarno dugo nisam video bolju Srbiju. ali znate li ko se vratio??? Teo!!! Dobar je igrač ali je ekipa bolja bez njega. toliko.

BB

pre 9 godina

hahahaha do juce je bilo: jurisamo na medalje, Ameri cuvajte se! Danas posle jednog poraza: daj boze i grupu da prodjemo. Iz krajnosti u krajnost, sa nama uvek neka komedija.... :P

jjjj

pre 9 godina

Krstic je jako los fizicki,nema sta da trazi protiv snaznijih centara,ne igra se vise na tehniku.Fali Nedovic i njegova eksplozivnost Bogdan neprimetan,nadam se fa ce se probuditi

Stari Zeland

pre 9 godina

Novi Zeland nam jednostavno ne odgovara i ekipa je protiv koje se nasi stalno muce. Sa vanserijskim igracima ih stizali i nekako preokrenuli u Indijanapolisu, u Atini dve godine kasnije izgubili, a i danas imamo probleme sa njima kada im krene sut za 3 poena. Zeland je poprilicno divlja ekipa koja se skoro iskljucivo oslanja na sut, nikada dovoljno za neki veliki rezultat, ali dovoljno da iznenade 1-2 favorita na svakom takmicenju. 2002. su u grupi iznenadili Ruse, otisli medju 8, a tamo dobili limitirani Portoriko. U mecu za 3. mesto od Nemaca na poluvremenu primili preko 70 poena! O nama mozemo svasta, ali pravo lice ce se videti na prvenstvu, pripreme su kako se ta rec tumaci - pripreme.

kiza dedinjac

pre 9 godina

kada nemacka fudbalska repka ide na evropsko ili svetsko prvenstvo igra protiv ,recimo ,lihtenstajna u minhenu. 70.000 gledalca na toj probnoj utakmici. kada moja srbija igra poslednju pripremnu utakmicu u basketu igra u BEOGRADU mom rodnom gradu ,dodje 4000 ljudi .ja samo mogu da kazem sram vas bilo grobari i delije. vasi klubovi su vise nego smesni u evrpi i u fudbalu (pogotovo) i u basketu ali tu punite severne i juzne tribine. pa ko je za vas vazan . vi se svi nazivate srbima. agde ste kad treba hala da se za srbiju napuni .dok sam ja ziveo u beogradu navijao sam za partizan ali kad moji basketasi pocnu da melju bio sam samo deo te jugoslovenske repke, voleo bih da i vi mladi ljudi se okanite tih klubaskih simpatija i podrzite nas basket za povrtak tamo gde pripada.znate da pljujete po ljudima sto otkazuju poziv za repku. pa ja bi pre pljuvao po onima koji ih ne motivisu da se oda zovu. a to su navijaci. jel posle vaterpola je basket ipak nas najbolji sort

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Mi smo cirkus od ekipe.U dve utakmice nas ovi "basketasi"guze.Prolaze kroz reket kao na basketu. Bogdanovic siluje trojke. Da nije Raduljice koji nas drzi u igri bila bi jos veca katastrofa. U svim utakmicama se pokazalo da nemamo sutere.Maori trce,pretrcavaju nas a mi "igramo odbranu".Krstic se sprema za sta?? Za finale???

fergi

pre 9 godina

Novi Zeland je pogodio sve sto je moguce i nemoguce na utakmici. Na SP videcete da od takve igre nema nista jer ovo ne moze da se ponovi. Mi smo morali prvenstveno u trecoj da igramo mnogo bolju odbranu. Vracamo se u cetvrtoj ali generalno sut nas nije sluzio i nismo igrali odbranu na nivou. Dobro je da se desila ovakva utakmica kao opomena pred prvu na SP. Krle jos nema snage a zadovoljan sam kako se Teo vraca u formu. Bice dobro, ovakvu utakmicu sumnjam da ce da ponovimo na SP posebno kada je sut za 3 u pitanju. Micov ne zasluzuje da ide na SP, nema tu rasprave sa selektorom i Sasa je doneo pravednu odluku i izbacio ga sa terena. Gde bi to vodilo da se svaki igrac tako ponasa, anarhija?? Odgovornost i to punu ima selektor ali se zna kome je odgovoran a najmanje svoje odluke treba da objasnjava Micovu.

dr Ex

pre 9 godina

Hajde da se napravi peticija svim portalima da ne objavljuju navijački ostrašćene komentare, sačekajte da se završi sp pa onda udrite po Bogdanu, Simonoviću itd.

NY citizen

pre 9 godina

Mi poceli pripreme pre vise od mesec dana a spanci pre tri nedelje. izmisljamo visniske,morske, nizinske pripreme.Onda dodju povrede sasvim logicno,pocne prvenstvo i sve do kraja borimo da prodjemo grupu i odemo do cetvrtfinala.Onda smo prezadovoljni ulaskom u ctevrtfinale i pocne prica da je to zalog za buducnost i sledece EP koje je kfalifikacija za Rio.Tako je bilo i u Litvaniji kfalifikacija za London.I ne odosmo u London.Kada bi se racunale pripremne utakmice mi bi bili svetski prvaci.I jos nesto o Sasi Djordjevicu. Bio je vrhunski igrac ali trenerski CV mu je prazan.Covek se uci

Sava

pre 9 godina

Onaj za koga su NZ basketaši, pokazuje da nema pojma. NZ je sasvim solidna ekipa, uvek bili, a mi (SFRJ, SRJ, SCG, a sada i SRB smo se uvek mučili sa njima... ponekad i gubili.

Severijan

pre 9 godina

(B)Raduljuica na slici izgledna strasno mocno u nezaustavljivo. sa ovom bradom i frizurom taman da jos malo zastrasi protivnika. Pripreme je odigrao vrh!

Pera

pre 9 godina

Da rezimiramo pripremne utakmice:
- 10 odigranih utakmica, rezultat 8:2
- Od 8 pobeda, 6 glatkih, dve tesne (Hrvatska i N.Zeland)
- Od 2 poraza, oba tesna (Grčka i N.Zeland)

Sasvim dobar rezultat.

Vrline srpske reprezentacije:
- U igri učestvuje veliki broj igrača
- Moguće brojne taktičke kombinacije i održavanja visokog tempa
- Dobra kontrola skoka i reketa (nadskakali smo sve protivnike)
- Relativno visok broj asistencija

Mane srpske reprezentacije:
- Nepouzdan šut sa distance i za tri poena
- Slaba odbrana protivničkih bekova i pick'n'roll-a
- Nepouzdana slobodna bacanja
- Nedostatak proverenih, uigranih akcija u napadu

Kada se sve sabere, može se reći da Srbija nastavlja da zapostavlja igru bekova: naši treneri već godinama ulažu svu pažnju u proizvodnju visokih igrača, kojima se podređuje i igra u celni. Utakmice sa N.Zelandom su ogolile ovu činjenicu. Razlog za to je što mi više nemamo klubove koji su dovoljno jaki da mogu da plaćaju vrhunske igrače celu karijeru, već žive od prodaje, a visoki igrači više koštaju.

Zbog toga, u završnih 12 mora biti mesta za Kalinića, kao pojačanja slabe bekovske linije.

Dakle: Teodosić, Marković, Jović - Bogdanović, Kalinić - Bjelica, Simonović - Mitrović, Štimac - Raduljica, Krstić.

Red,rad i disciplina

pre 9 godina

Dva primera iz proslosti: 1.Pesic zaveo disciplinu i isterao Radmanovica (kad je on mozda bio i najpotrebniji timu) - zlatna medalja za nas (SRJ tada)!
2.Obradovic tolerisao nedisciplinu Jarica i veceg dela ekipe - debakl nase reprezentacije !
Zato moja apsolutna podrska Djordjevicu! Bolje da ispadnemo u grupi kao tim koji je sve dao da pobedi ali nije uspeo nego da nas blamiraju usijane glave pojedinaca ma kakvi oni igraci bili. I da je umesto Micova bio Krstic,Teodosic .... selektor bi morao isto da reaguje! Disciplina na prvom mestu!!!! Bravo selektore!

NemanjaVac8

pre 9 godina

Igrac mora da postuje odluku trenera, zvao se on i Majkl Dzordan, a kamo li Vladimir Micov. Mora da postoji razlog zasto ga treneri nisu zvali sve ove godine, ili zbog toga sto znaju da nije dobar za atmosferu ili zato sto mozda on nije izrazavao zelju da igra. U svakom sl, red mora da se zna.
(Aleks, 24. avgust 2014 16:51)
...
Kad bi se radilo o nebitnom igraču, mladom igraču na početku karijere ili o timu koji ima pregršt odličnih košarkaša onda je potez Đorđevića pravi. Ovako Micov koji je za nas veoma kvalitetan igrač, verovatno otpada i to doživotno iz reprezentacije.Eto dragi moji to je problem naše košarke. Naši selektori, ljudi iz stručnog štaba i saveza već duže vreme svoj ego stavlaju ispred reprezentacije.Zato godinama nismo u dresu Srbije gledali majstore poput Stojakovića i Rakočevića.Ja sve koji oprvdavaju ovakve ne promišljene poteze selektora pitam samo jedno - hoće li Đorđević biti taj koji će ubacivati loptu u koš...Neka mora nešto i da se istrpi, a ne glavom kroz zid. Pešić je mogao da otera Radmanovića, ali je imao strašne igrače, tako da mu Radmanović i nije bio potreban.Možei Obradović da šačje u svlačionicu, jer se radi o bogatom timu koji može da dovede koga hoće, ali u reprezentaciji imaš određen broj igrača sa kojim raspolažeš i to je to. Đorđević je trebao u četiri oka da raspravi sa svojim igračem posle utakmice ili na poluvremenu a ne da svoju frustraciju ispaljuje na ovakav način.Inače da se red zna igračka legenda Sale ne bi bio selektor.

sofronije

pre 9 godina

Sut im je bio preko 50% i za 2 i za 3. I pored toga smo imali sansu da preokrenemo rezultat na 2-3 minuta do kraja. Ne zaboravite, igramo sa istom ekipom u 3 dana razmaka, tesko je dobiti 2 puta. Sve ce biti kako treba na SP!

Ivan NK

pre 9 godina

Nisam vidio sta je uradio Micov, ali nakon povreda Nedovica i Micica, jako smo tanki na poziciji 2 koju bi Micov, prinudno, mogao da pokriva.
Sem Bogdana nemamo klasicnu "dvojku", pa bi bio veliki luksuz odreci se Micova 5 dana pred pocetak SP.
Samo ne bih volio da bude Djordjevic=Mihailovic, Micov=Matic.

Nolan

pre 9 godina

Setite se kako je Kari Pesic usred SP-a iz tima odstranio Radmanovica pa smo posle uzeli zlato.NAPRED SRBIJA,IZ OVOG PORAZA MOZE MNOGO DA SE DOBIJE!
(kralj, 24. avgust 2014 18:42)

A seti se Ljajića, Matića i Mihajlovića. Kako smo tad prošli?
2002. Radmanović je bio jedan od boljih ali smo imali mnogo bolje u timu.
Jer to znači da Teodosić sme da pesniči loptu sudijama u lice i ponaša se klinački, da Raduljica sme da odbrusi Saletu a Micov ne.
Jer to taj sistem???

santa justa

pre 9 godina

Eh, u pocetku ih pustis da sutnu za 3, pa se oni razigraju, pa onda ulazi sve sto sutnu a i sto bace na kos. Ko zna zasto je ovo dobro. Nije ovo prava nasa slika a ni njihova.

milan

pre 9 godina

Autoritet jednog trenera se ne stiče tako što igrače pošalješ u kabini na pola utakmice. Respekt je nešto drugo a stvaranje atmosfere straha opet nešto treće i nimalo korisno. Ako imaš kapacitet kao trener ima će i igrači respekt od tebe a ako hoćeš to putem javnog ponižavanja igrača da postigneš samo se stvara u čitavoj ekipi nemir koji raste svakom drugom sličnom odlukom sa ekipom uplašenih igrača još niko nije ništa osvojio pa nećemo ni mi.

PAOK

pre 9 godina

Mislim da Bogdan treba da ima veću ulogu. Ako mu je već poklonjena titula da bi se odazvao treba mu dati i veću slobodu u igri.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (joker, 24. avgust 2014 17:37)

Nas Deda Mraz bas voli.Svake godine nam pokloni titulu

NemanjaBB

pre 9 godina

Samo jos fali da i Micov ne igra. Nedovic se oseca da fali, ima jako dobar prodor.
Sta je sa Mitrovicem, nije ulazio? Nisam pratio od samog pocetka tekmu. Hvala :)

Vd

pre 9 godina

Nisam razumeo, šta su tačno Micov i Đorđević rekli jedan drugom?

Zašto stalno te prepirke između igrača i trenera, stvarno mi nije jasno.

abc

pre 9 godina

ovaj Micov je i prosle godine izjavljivao kako ga na silu teraju da igra, tako da ga ne treba vise zvati..sledece godine na njegovo mesto mogu ili Milosavljevic ili Tepic (bez obzira sta vi mislili o njemu-vrlo zahvalan igrac)..plus je i napredovao..

Mrgud

pre 9 godina

Sebičnost, sebičnost, sebičnost... Jesu li naši igrači pogledali kako su nekad njihovi prethodnici ( Kića, Moka, Sale i ostali ) igrali. Pa sramota je da Kalinić 25 sekundi sam čeka da mu Teodosić da loptu, a on je uporno gura na drugu stranu. Za takvo ponašanje pravi selektor odmah izvuče igrača i ukaže mu na problem. A drugi put ga ostavi na klupi.

andrej kulundžić

pre 9 godina

Od reprezentativne košarke,su nam još samo gori fudbal i biciklizam,zna li iko kad će Pavlović u formulu 1,evo čekam pored ekrana 10 godina

неко из масе

pre 9 godina

(milan, 24. avgust 2014 18:42)

Ауторитет се не стиче и кад не знаш граматику. Код тебе је то случај. Сви ви који браните Мицова имате проблем са елементарним кућним васпитањем. Наша игра је посебна прича. Посебна прича је и постављање Ђорђевића за селектора. О свему може да се дискутује осим о чињеници да у Србији има превише оних које је васпитавала улица.

kad bi se lagali

pre 9 godina

Vazno je da mi temeljimo igru na odbrani. I to se vidi iz meca u mec. Sve smo bolji u tome. Takodje, imamo brz protok lopte, Bogdanovic rastura, Krstic ce za izvesno vreme, kad tad, da se oporavi od povrede, makar u polufinalu, Markovic postaje polako najbolji trojkas, Bircevic, Kalina i Jovic ce biti otkrovljenje prvenstva.... Ukratko, kosarka za medalju. Ovo danas je samo los dan, ulazilo im je sve i dali su 102 kosa na veliku srecu... E da, Sale postaje polako veliki trener.

pa nije on grbav

pre 9 godina

ono kao kad nemas petlju da iz igre izvedes Teodosica (jer ne igra kako je dogovoreno vec kako on hoce) pa bes iskaljujes na Micovu.

kole

pre 9 godina

pa to je duda+zeljko skola,smoris igrace zestokim nepotrebnim pripremama dok se pola ne povredi i onda cekas prvenstvo sa formom u padu.uz to ide da forsiras 2-3 igraca i 8 vojnika koji slusaju,i molis boga da prolaze trojke jer drugo nemamo.velika greska djordjevic,nije u poslu jos je zelen.

Croat

pre 9 godina

moze neko da mi objasni sta znaci i cemu sluzi onaj plus-minus odnos u statistici ?
(nanana, 24. avgust 2014 21:02)

To ti znaci kretanje rezultata dok je igrac bio na parketu.. Dakle, ako sam ja igrao prvih 5 minuta i izisao iz igre kod rezultata 13:8 za moju ekipu, stajat ce +5 meni u statistici.

Srbija!

pre 9 godina

Navijaci Crvene Zvezde Beograd navikli da budu sampioni pripremnih utakmica pa im ovaj poraz nije jasan... A Sale se po mom misljenju pokazao kao bolji trener nego sto se ocekivalo. Sad jos samo da vidimo kako ce to funkcionisati na SPu.
PS. Ne ocekujte zlato...

Laslo Bogic

pre 9 godina

Teo u ekipi znači sledeće:
- pad odbrane;
- pad autoriteta trenera;
- sukobi u ekipi i narušena atmosfera;
(Pedja, 24. avgust 2014 17:46

Kako da ne Pedjo, a to sto sa Teom igraju panjevi, to nema veze. Vidi, Grobari vec poceli da traze krivicu za neuspeh, a ne primejuju da trenera niko ne smirgla, zato sto nema pojma..

dzo moler

pre 9 godina

Slazem se sa onima koji trvde da su kljucni igraci ove ekipe: Teodosic, Bjelica i Krstic. Oni treba da budu osnovna poluga tima. A Markovic, Bogdanovic, Micov i RAduljica su trebali da budu ona grupa igraca koja ce da im olaksa da tim igra dobro. I tu su epozodne uloge Mitrovica, Stimca ili Katica i Kalinica. Ali....Selektor igra sistem rotacije - kod njega kao svi trebaju da igraju, a deset igraca da ima podjednaku minutazu. Ali mi NEMAMO TAJ KVALITET. Nemamo dovoljno kvalitetnih bekova ni cetvorki, a ni trojki, sem Bjelice...Micov nije usao u formu i nije se snasao u sistemu rotacije. On zeli da mu selektor da da odigra po 20 minuta bar dva meca zaredom da oseti igru i nije u stanju da udje u formu na ovaj nacin. Igraci su razliciti. I tu je problem. Sa ovako malo bekova (cetiri nako odstrtanivanja Micova, koji ionako nije klasican bek) mi cemo tesko nesto napraviti u Spaniji. Ako se setite da je Teodosic jos rovit, da je Jovic pukim slucajem u timu - pa to je kockanje! Cekaju nas Spanci jaki kao zemlja. Brazilci sa sjajnim timom. Iskusni Francuzi...U osmini finala cekalju jaki Grci ili napaljeni i nikada jaci Hrvati (posle 20 godina su napokon skockali tim). A Đorđevic trenira strogocu. Pa da taj Micov nije hteo d aigra ne bi 70 dana trenirao sa timom. Ode nam kosara dođavola. Bridece obrazi protiv Spnaca kao i prole godine na minus 40.

Blaf

pre 9 godina

Још увијек имамо уцјењивача тако да нема проблема. Очекујем да сваку утакмицу даје око 35 поена и има по 20 бацања и све ће бити у реду.

veerghoen

pre 9 godina

Od Micova se ocekivalo da preuzme veliku odgovornost u prvoj petorci i mozda mu je taj teret veliki na ledjima. On uopste nije los igrac, naprotiv u CSKA je igrao vrlo dobro i napad i odbranu.

east

pre 9 godina

Ok, znam da svako ima svoje komentare posebno sada, posle lose dve utakmice, svi su najpametniji, Srbija je ovo. Znam iz licnog iskustva, ali ajde ljudi, ako nam fudbaleri izgledaju kao ovce na livadi, za ove momke ne smete da kazete da ne zele da igraju i da im nije stalo. Idu na svetsko, treba im malo podrske :) Sad je kasno za menjanje postave, trenirali su, radili, pa cemo da vidimo. Sve do jedan igrac cita ove komentare, dajte, manje kritike, vise podrske!
Napred momci, mozete dosta da dogurate!

Marko

pre 9 godina

Mislim da Teodosić kvari koncepciju igre,on odbranu ne igra nego se šećka u odbrani,zato smo i primili 100 poena,zato što je Teodosić rupa u odbrani.

DedaMiloje

pre 9 godina

Nece Micov da igra za reprezentaciju to se vidi iz aviona, na sve nacine pokusava da izbegne. Pustite ga ako nece, na silu nista i ne treba nam.

madridista

pre 9 godina

realno raduljica,bjelica najbolji u ovoj tekmi pa i tu i teo. a najbolje mi je grobari sto dizu ovog bogdana kao da je lebron decko jedino protiv hrvata i na kraju peotiv turaka poslednjih 5/6 minuta covek baca er bolove i posle spominju simonovica nesto

divna igra košarka

pre 9 godina

Samo neko ko nije pažljivo gledao utakmicu može da napiše ovakav naslov. Novi Zeland je danas pogađao neverovatne šuteve kakvi se retko viđaju. Naši odgovorili u napadu, ali džaba i onakva naša odbrana kad ljudi pogađaju u zadnjim sekundama i preko ruke.

Smehotresuljica

pre 9 godina

Sad se sve pomera sa Bjelicom koji ce da bude vise na niskom krilu, jer Micov ne ide na SP, pa ce rotacija bez Micova da bude:

Teo,
Markovic i
Bogdan
na bekovima sa maksimalnom minutazom za svu trojicu sa mnogo vecom minutazom Markovica nego sto bi trebalo, i manjom Bogdana na 3 sa svojih 1.98 jer sada mora svu minutazu da igra na 2 zbog izostanka Nedovica i evo sada i Micova.

Kalinic na tri kao starter, kaoi kod Dude, ali i na dva povremeno da trojica bekova iznad odmore. Simonovic koji minut isto ce da dobije na 3 zavisno od matchup-a.
Bjelica, podjednako na 3 i 4.

Bircevic, koji ce ocigledno imati minutazu.

Krle ce ako ne bude fizicki sprema imati mnogo manju minutazu nego Raduljica, nas neplanirano najboljeg igraca u primpremama izgleda i najbolji.
I na kraju Stimac s klupe kao borben low post igrac, i to je to.

5 do kraja

pre 9 godina

A zasto bi Micov ili ko god morao da trpi ribanje zbog gresaka drugih igraca (u ovom slucaju svetske zvezde Tea) kojima niko ne sme rec da kaze??

Nikola K

pre 9 godina

Dakle kao što je neko negde i pre izjavio,da če Micov kad tad otpasti,stvarno se to i desilo.Tako sam bio u meču,da to nisam ni primetio.Sada samo još jedan od 13.
Evo mog sastava:
Teodosić,Marković,Jović
Bogdanović
Kalinić,Simonović
Bjelica,Birčević,Mitrović
Raduljica,Krstić,Štimac
Ja osobno bi i Katića poveo ali kad več jednog treba odpisati.Čak sada kad je odpao Micov,nebi bio iznenađen da ide i Katić kao 4. centar i odpadne neko sa 4, jer i Katić može donekle odigrati na 4.
A to što smo izgubili, ne čudim se, jer ovi Novozelanđani šta sve su danas izpogađali, to je neverovatno.

oj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njih

pre 9 godina

Ipak je Srbija, ne tako davno - 2008.g., bila viceprvak Evrope. Treba verovati u to.

Laik

pre 9 godina

Ovaj "nas" novozelandjanin svaka rec na Tajmautu mu je OK. Sramota je da primis blizu 100 koseva. Nasi trojke 8/29 znaci silovanje a maori 10/19.Na SP je uspeh ako udjemo u cetvrtfinale. Vise nismo kosarkaska nacija. Stravican pad kosarke u Srbiji.Odbrana ne postoji. Nema vadjenja da su novozelandjani niski i brzi od nas.Napravili nas majmunima.I u Vrscu su nas nadigrali.Izgubili su samo zbog losih bacanja.Svaka ekipakoja protiv nas bude igrala na trku i sa odlicnim suterima glat nas dobija

Sova7989

pre 9 godina

Ljudi ukapirajte da je teze igrati protiv ovih ekipa sto se kaze basketasa,lakse bi igrali sa amerima,teo uradi fintu ovaj ga gleda ko tele u sarena vrata

Jura park

pre 9 godina

Nova ekspertiza - ne odgovara nam Novi Zeland. Nije nam odgovarao ni Stari Zeland, samo što ti košarku pratiš tek iz doba nove ere.

Cake UE

pre 9 godina

Koja titula poklonjena Partizanu?Mislis na onaj pehar sto ste ukrali i razbili a koji niste zasluzili da drzite,sramote jedne bar cutute

SASASASASASA

pre 9 godina

Auuu..... izresetali na Novozelandjani, i Djrdjevic ispao saran, otera coveka, mada Micov je zasluzio, ali mi nemamo jos jednog beka, i ako Micov ode, ostadosmo samo sa bogdanovicem,...
Novi zeland gadja trojke i jednom rukom sa 10 metara, ako treba, neverovatno..
Pregsrt glupi faula, nervoza, 2 play, zbog glupih faula, sa 5 licnih, napustili igru, i od rutinke pobede, dozivesmo debakl, puce stotka, i izgubismo i atmosferu, i beka...
Auuuuu,..Djrodjevicu, zadnja tekma pred sampionat se igra na rezultat, a ne na deljenje minutaze igracima, toliko je barem jasno...
Sve sto smo gradili zadnjih mesec dana, izbgubismo ovom tekmom, i sad od pocetka...

Sadista

pre 9 godina

Ostavite veliki komentatori i znalci selektora da radi svoj posao1 Dokole cemo biti veliki znanci za sve sportove. Postoji izreka "Ja znam da nista ne znam". Drzite se toga.

pihh

pre 9 godina

Ja ne znam koji je vama djavo ljudi moji....narocito mi ovaj "poznavalac" nije jasan, sto kaze Sale odlazi... Pa covek jedva da je dosao zaboga! Nemam pojma sta se desilo sa Micovim, al ne tako davno, islo nam je i bez mnoooogo boljih od njega. Izgubili utakmicu od NZ, pa sta sad, gde gori??? Nismo mi bre Amerika da imamo rasadnik vrhunskih kosarkasa, nema vise, bilo nekad! To sto imamo, i sto nije povredjeno, to nam je, i neka im je sa srecom. I da, strasno je kako mi Srbi kratko pamcenje imamo, do juce vam je svima taj Sasa bio idol, kleli ste se u njega, a sad slepac, seljak, nema pojma i ostalo, bruka! P.s. Sa titulom il bez nje, Bogdan je najbolji igrac ove reprezentacije, uz Bjelicu, i ko to ne priznaje, ozbiljno mu nesto fali.

lika

pre 9 godina

Bice to dobro ljudi.Ovaj poraz je bas dosao u pravo vreme.
Teodosic,Bogdanovic,Bjelica,Raduljica i Krstic su okosnica ovog tima,dok ce ostali svoje role odraditi vise nego korektno.
Licno smatram da sa odbranom necemo imati problema,dok u napadu vec vrlo dobro igramo. .
Najbitnije od svega je da vise ne bude povreda.
Inace,u potpunosti podrzavam Saleta Djordjevica.
Prognoza:2.ili 3.mesto u grupi i u 1/8 finala prolazimo Grcku ili Argentinu,a dalje sta nam Bog da.
Napred Srbija.

Onokao..

pre 9 godina

@vojin
Au momcino, da bi delio lekcije o kosarci i reprezentaciji, moras, pre svega, da znas da se nas plej preziva Teodosic, a ne Todosic, i da mu je nadimak Teo, a ne To, kako ti pises. Na sve to, zaboravio si da u nasoj ekipi postoji jos jedan jako bitan igrac, koji je klasa za Evropske pojmove, a to je Bjelica. Ne znam u koju bi grupu njega svrstao, ali sa njim ovi igraci koje si nabrojao vec cine jednu ozbiljnu ekipu. Za domete Bircevica i Jovica se slazem.
A sto se tice ovoga sa Micovim, ne mora to uopste da bude los potez Djordjevica...

aleksandar

pre 9 godina

Sta je vama ljudi,pa jel vi mislite da imamo bolje igrace od ovih ovde!? E pa nemamo! To je to,i takvi (a mislim da smo odlicna ekipa) uz malo srece mozemo daleko.Tam imamo jednu Spaniju koja je prvi favorit i SAD jedine ekipe koje realno svetreba da dobiju!Sa svima ostalima mozemo da igramo,a to znaci da se nadamo medalji,opet kazem uz malo srece!A ovi sto se dele grobari,delije, itd. Sto pljuju pojedine igrace,sramotite se porekla i vasih djedova i pradjedova vi ste naj veci mulj ove zemlje napacene!Zbog cega,zbog gluposti,Partizan i Zvezda e moji vi....

Komshija Hashim

pre 9 godina

Srbija - Hrvatska: 98 -75, bronzana medalja za nas a za susjede utesno 4 mesto. Zlato za nazalost za Amere protiv Brazila: 108 - 91, Spanci ispadaju od Hrvata u cetvrfinalu 76 - 72. Ko zeli lovu neka stavi ove rezultate a inace evo ako ne verujete utakmica Barselona - Elche igra se u 9 veceras i rezultat ce biti 0 - 0, crveni karton dobija Adrian Gonzales u 80 minutu. Ajde uzdravlje i da pomenem jos 12 Septembar, 2014 najznacajniji dan u istoriji nase civilizacije, najvece otkrice za ljudski rod dolazi za par nedelja.
(UFO - indigo, 24. avgust 2014 18:58)

Barcelonu si pogodio, još samo čekamo SP u košarci i taj famozni 12 septembar da vidimo šta je to. Sudeci po pogađanju rezultata Barcelone ja ne sumnjam da ce se obistiniti i ostalo što si naveo:P

Цоа

pre 9 godina

Нама сад нема ко да игра двојку осим Богдана, може мало Јовић и то је то, опет ће Богдан играти по 30 мин.

Josarian

pre 9 godina

Kakva odbrana? Kakav strucnjak od trenera, kakav autoritet... Jos jedan los ekperiment. Sinisa Mihajlovic II deo. Stavis bivseg igraca koji nikada nije bio trener da vodi reprezentaciju. On, em je sklepa, em ne zna nsta.

SASA

pre 9 godina

AH, kakav debakl, svadja na klupi, izbacivanje igraca, puce stotka, i suludi Novozelandjani koji su na kraju trojke ubacivali i sa 10 metara jednom rukom...
Auuu...ocaj...

hggsvsg

pre 9 godina

Bez obzira na rezultat ovog meca, mnogi imaju totalno neralna ockivanja od ovoga LIMITIRANOG tima. Svaka suterska ekipa sa bryom igrom ima da nas razbije. Ovako: tri igfraca treba da budu nosioci nase igre - Krstic, Todosic i Bjelica. Dvojica su van forme - Krstic totalno, a To dlimicno. U grupi igraca koji su tu da im cuvaju ledja su: Raduljica, Bogdanovic, Micov, Markovic. Micov je van form, a i nma ga mnogo u igri ralno. Bogdanovic igra zadnje tri minute - sto je totalno nedovoljno, A MArkovic je u granicama svojih mogucnosti. Samo Raduljica tu pokazuje izvesnu formu.
Ili neko misli da ce Bircevic, Simonovic, Kalinic i Jovic odlucivati meceve na SP?
Ne znam dakle otkuda toliki neralni optimizam? Pre scega nasa vanjska linija igra SLABO. Sa ovim procentima trojki i ovako sablonskom igrom na centre mi smo procitana knjiga.
Prolazak u osminu je uspeh, a sve preko toga je puna saka brade.
(vojin, 24. avgust 2014 16:47)
TEodosic i skraceno TEo!

Thomas Müller

pre 9 godina

Ruzno sve to izgleda, ili Djordjevic nema pojma ili ga igraci ne razumeju, doduse koji igraci? Nasta spala nasa kosarka, idu stopama fudbalara! Ne zasluzuju dres Srbije, pa makar i ovaj ruzni kineski! Jos nije ni pocelo SP a mi vec izgubili.

Iv

pre 9 godina

Ma ništa strašno, samo čovek ne trpi zvezde i zvezdice.
Izbacivali su i Obradović (akos e setimo nedavno), Pešić, vujošević i mnogi drugi...
Podržavam!

nikola

pre 9 godina

hahahaha do juce je bilo: jurisamo na medalje, Ameri cuvajte se! Danas posle jednog poraza: daj boze i grupu da prodjemo. Iz krajnosti u krajnost, sa nama uvek neka komedija.... :P
(BB, 24. avgust 2014 19:45)

Upravo to.Jos je i posle svih tih silnih pobeda kada su svi bili u euforiji,hvalili igrace,selektora,najavljivali medalje...bilo par komentara da ce posle prvog poraza svi poceti da ih pljuju,verovatno ti isti koji su ih do juce hvalili.
Ovoj reprezentaciji fale 5-6 igraca i igracki gledano nije na nivou generacija iz 90-ti i ranih 2000-tih,ali to smo svi znali i ranije,a neki se toga sete samo kada izgubimo utakmicu.Sa ovim sastavom smo pobedili Francusku,Argentinu,Tursku,Hrvatsku,Kanadu... i mozemo svakoga da pobedimo,bez obzira na ovo danas.

dksla

pre 9 godina

Ja ne navijam za ovu reprezentaciju od kada je kradljivac pehara via kumovske veze upao u reprezentaciju. Koliko vidim on će da ide i na svetsko prventsvo.
Želim vam dragi Sale i vama Nešo Iliću, poraz u svakoj utakmici i poslednje mesto.

bice bolje

pre 9 godina

Kosarka je generalno u krizi ne samo nasa, vise ni ameri nemaju superstarove kao nekad, bice ovo prvenstvo sa velikim oscilacijama tako da se ne zna sta ce biti do kraja. Falei nam jedna klasicna petica poput rebrace ili divca, sa bekovske strane smo solidni ali nemamo jednog jakog silovitog centra pod kosevima.

fenomen

pre 9 godina

Kuku lele. Gledao sam kao klinac Kiću, Moku, Praju i sve generacije posle njih ali je ovo sad veoma slabo bilo ko da je selektor. Svaka čast na trudu, zelji i borbenosti ali na ovom spisku nema vise od 5-6 kvalitetnih igraca. Sa Teom se nikad ne zna, Krle nije spreman, Bogdan jos uvek nije skroz sazreo. Bjelica solidan a Raduljica mnogo napredovao. Koliko smo pali kad na SP idu Bircevic, Simonovic, Stimac, Katic, Mitrovic, Jovic. Nodostaju nam ovi koji nece ili ih selektor nece ili su povrede u pitanju. Savan, Novica, Lucic, Erceg. Milosavljevic i Tepic su kvalitetniji od ovih sto idu. Ko je kriv za ovo sto nam se desava. U svakom slucaju svim srcem uz ove momke koji zele da igraju pa dokle god da doguraju bicu zadovoljan ali u buducnosti treba se nesto menjati. Srecno...Poz.

Blaf

pre 9 godina

Сад сигурно нећу гледати ово првенство. Једном уцјењивачу је 'ладно опроштен незапамћен поступак у историји наше репрезентације а играчу који је дошао болестан на припреме се послије једне грешке (какве смо виђали и од других на овим припремама) на веома ружан начин уручује отказ. Настрану то што уцјењивач није показао ништа нарочито кад га не штите судије и не свирају му бар 20 бацања а Мицов је веома важан играч једног ЦСКА. Репрезентацији желим све најбоље, увијек сам уз Србију али док играју дављеници који клуб стављају изнад репрезентације и Србији уцјењују неиграњем да би им судије донијеле титулу стрмоглаво идемо на дно. Надам се да је ово последње такмичење у светом дресу за овог и све будуће уцјењиваче и да ће Србији представљати само они којима је она на срцу. Не подносим дволичност а овдје је она очигледна. Правда за Мицова, доле уцјењивачи.

Nolan

pre 9 godina

Koji haos, ne mogu da verujem. Cirkus i skandal.
Peni objasnio šta znači šuter. Tai Vebster igrač broj 15, koji je takođe objasnio neke stvari, ima 18 godina čisto da znate.
Igra danas blagi užas. Šteta zbog Nedovića, ovako ćemo morati da povedemo Markovića koji... ma nemam reči... u našem bloku se mogu naći bolji...

Krstić, Raduljica, Štimac, Birčević, Mitrović, Bjelica, Kalinić, Simonović, Bogdanović, Teodosić, Jović, Marković.
Ako kojim slučajem Micov bude na spisku, otpadaju ili Marković ili Mitrović.

Bojan_BL_FL

pre 9 godina

Kiviji nam ne istorijski ne leze ali je ovo ipak vrlo losa igra. Primili 102 poena od njih u Beogradu je vrlo zabrinjavajuce u zadnjoj provjeri pred SP. Nadam se da ce bolje to izgeldati na SP.

Hijena

pre 9 godina

Niko nije veci od tima, a pogotovo ne Micov kome su ovo prve pripreme sa reprezentacijom. Vjerovatno je vec duze vrijeme zivcirao Sasu pa je ovo samo prelilo casu, i samo selektor ima pravo da izabere 12 na osnovu onoga sto su igraci pokazali do pocetka SP.

anonimus

pre 9 godina

Lupajte koliko hocete minuseva,ali Sale veze nema...Inace sam veliki grobar tako da ne mislite da su neki navijacki kompleksi...ovo je mogao i pre da uradi,a ne sad pred Spaniju....

kralj

pre 9 godina

Micov je jako bezobrazan i ako ne bude isao u Spaniju to ce biti samo pojacanje.Ionako nista nije pokazao a verovatno ce mu se pridruziti Kalinic koji takodje nista nije pokazao.Trener mora da se postuje,svidjalo se to nekom ili ne.Setite se kako je Kari Pesic usred SP-a iz tima odstranio Radmanovica pa smo posle uzeli zlato.NAPRED SRBIJA,IZ OVOG PORAZA MOZE MNOGO DA SE DOBIJE!

UFO - indigo

pre 9 godina

Srbija - Hrvatska: 98 -75, bronzana medalja za nas a za susjede utesno 4 mesto. Zlato za nazalost za Amere protiv Brazila: 108 - 91, Spanci ispadaju od Hrvata u cetvrfinalu 76 - 72. Ko zeli lovu neka stavi ove rezultate a inace evo ako ne verujete utakmica Barselona - Elche igra se u 9 veceras i rezultat ce biti 0 - 0, crveni karton dobija Adrian Gonzales u 80 minutu. Ajde uzdravlje i da pomenem jos 12 Septembar, 2014 najznacajniji dan u istoriji nase civilizacije, najvece otkrice za ljudski rod dolazi za par nedelja.

Marko

pre 9 godina

Ne moze igrac da se izdize iznad tima,bez obzira na njegovo ime.

A kako moze da tolerise ludorije Teodosica,kada je ovaj namerno loptom pogodio sudiju u glavu??? Ipak je u pitanju teo,velika zvezda.Sinisa 2 deo u najavi....

Миленко

pre 9 godina

Treba biti realni optimista, dakle ici sa zeljom, nadom i maksimalnom posvecenoscu, a biti svestan da smo mi druga ruka, ne spadamo u glavne favorite, bar ne po imenima. Nemamo previse vrhunskih igraca. Do sada se sve svodilo na Krstica i Teodosica, to su jedine zvezde tima. Teodosic cesto divlja, van kontrole je, ali je i cinjenica da cesto nije imao s kim da odigra akcije. Nije lako napraviti prednost kada se odbrana fokusira na jednog ili dvojicu igraca. Sada je tu i sve bolji Raduljica, Bogdanovic je veliki talenat, prvi posle niza godina. Selektor ima kvalitet da nesto napravi. Ako se svi stave u sluzbu tima, mozemo ocekivati solidan rezultat. Za medalju, cak polufinale, treba imati i srece.

splico

pre 9 godina

za taj kosarkaski novi zeland nikad ni cuo i oni vas mlate i to u sred beigrada, a sta da vam rade spanci, amerikanci, argentinci i drugi. za sve to sto izpasta hrvatska i srpska kosarka je kriva jadranska liga. I mi i srbi trebamo iztupiti iz jadranske lige i igrati domacu ligu, ali bi mogli uvesti HrvatskoSrpski kup gdi bi igrali sest hrvatskih i sest srpskih klubova pa da razbacimo u dvie grupe i eto uzbudljivih 10 tekmi+F6 (F6 sistem vaterppla u evropskoj LS) i to je samo trofej a ne ulaz u evropske kupove. Ovako se samo sve vise i vise zabijamo u slovenacko i bosansko mulje.
Nevrjedjam nikoga i zelim da komentar prodje, jer da ovo nie zalosno dopustiti da nas ragbijasi peljuse i to kao domacina "bilo bi smjesno".

alejandro

pre 9 godina

Igračina Micov! E moj Sale s kakvim ti biohemijama i mentalnim sklopovima imaš posla! Nipošto se nije smelo dozvoliti Novom Zenlandu da dobije ovu utakmicu jer videlo se da kipte od raspoloženja za razliku od Saletovih učenika koji su bili bezvoljni i neraspoloženi! Podsećaju pomalo na fudbalere za svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.! I oni su kako se početak prvnstva bližio u pripremnim utakmcama bili sve lošiji a glavni igrači redom ispadali iz forme da bi kad je prvenstvo počelo bili loši do neprepoznavanja! Od Saletove "čete" ne očekuje se neki vredan rezultat tako da će eventualni prolazak u drugu fazu biti uspeh a i ako ne prođu nema veze! Jednostavno ne deluju ozbiljno za velika dela!

abc

pre 9 godina

za ovog UFO INDIGO:
lepo je kad se ne popiju lekovi koje ti propise doktor, ali ako vec hoces da ispadnes baja, bar prouci malo kostur SP u kosarci u kome u polufinalu mogu biti dve ekipe iz grupa A i B sa jedne strane i dve ekipe iz grupa C i D sa druge strane (da bi Spanija igrala finale sa USA)..posto si ti u polufinaliste svrstao tri ekipe iz grupa A i B (SRB,CRO,BRA) ocigledno je da zelis da budes interesantan,a ne polazi ti to od ruke..kao sto napisah ranije,sledece godine moze da se napravi solidna ekipa za EP koja bi bila konkurent za medalju:
PG-Teodosic,Markovic,Nedovic
SG-Bogdanovic, (Milosavljevic,Paunic,Tepic)
SF-Bjelica,Lucic
PF-Macvan, (Savanovic,Mitrovic),posto Erceg N-E-C-E
C-Krstic,Raduljica, (Stimac,Kuzmic)

Toliko

pre 9 godina

Vec je saopstio da je Micov najuren iz reprezentacije,dok je on selektor i u tome mu dajem potpunu podrsku.Ne moze igrac da se izdize iznad tima,bez obzira na njegovo ime.Drugi igrac koji ce otpasti,po meni je verovatno Katic jer ce se odluciti za mladjeg i borbenijeg Stimca.

ac

pre 9 godina

kao i prosle godine kazem ugledajte se malo na ove kosarkasice i po ponasanju van terena , a i na terenu.kao i prosle godine pred put kazem da je ovo i ove godine propala inevsticija, 1/8finala je njihov maksimum.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Indijanci su stvarno prava provera,sve ih je htelo,ko nekad Portoriko. Micov od pocetka nije hteo da igra.Olaksava odluku.Teo da bude 12-ti igrac i bicemo svetski prvaci.Ispada Bircevic otpada ni kriv ,ni duzan.Dobri smo,sa ovom ekipom Veliki Duda bi igrao za opstanak na Balkanskom prvenstvu.Morali smo ipak da izbacimo kao zvezdu, bar jednog mladog.

Иван

pre 9 godina

Једно је сигурно: са оваквим навијачима нема оздрављења нашој кошарци! Јер, нека су нам играчи најразмаженији и шта све не - нема оправдања за онакав чин Обрадовића према Бјелици, Ђорђевића према Мицову, Пешића према Радмановићу (одстрањивање с постоља и додела медаље Смиљанићу), Вујошевића према Богдановићу, Ивковића према Миличићу, Ракочевићу и Вујанићу (оно лагање на прес-конференцијама)! Али то нико јавно не сме да помене! Ово су све били наши селектори - еј селектори - и нису смели, самог ђавола да су тренирали, себи да дозволе такве поступке, да их води сујета (Славнић је био најпоштенији; најмање је крио да је ташт) уместо мудрости и зрелости! Сви они бирали су непотребно јавно бламирање других а још више себе, и опет, наши паметни навијачи се баве - играчима?! Играчима који заправо једва да су играли за репрезентацију?! Па где је ту логика? Како они могу да буду криви за посртање наше репрезентативне кошарке више од селектора који су учествовали у акцијама националног тима, бирали репрезентативце, тактику у утакмицама, који су имали обавезу да науче нешто те половњаке које стално позивају у тим, који су, на крају крајева, имали много више шанси да унапреде нашу кошарку од одсутних играча? Уместо Ерцега, Лучића, Дангубића, ево и Мицова, нама ће играти Бирчевић, Симоновић, Калинић, Јовић... Не зато што желимо да проверимо неке нове снаге као Французи, Грци, Американци, Аустралијанци, већ зато што нико неће да игра за дрес Србије осим оних којима треба уговор.

boks

pre 9 godina

blaf ja ne podnosim kada neko mesa jekavicu sa ijekavicom...ili je bjelo ili bijelo...ne moze ucjenjivac i donijele...pozzz i tako redom...moze ucjenjivac i donjele...

Dejan

pre 9 godina

Dok je Raduljica bio kod vujoševića nije mogao koš da pogodi, a sad glavni igrač. Tako je to kad imaš više para nego pameti pa samo dovodiš igrače a ne znaš šta ćeš s njima.
(Musli, 25. avgust 2014 03:57

Majstore za tebe vreme stoji. Samo ti je Vujosevic pred ocima u neku ruku te razumem,13 godina se ne menja nista ista slika Dule sa peharom. Raduljica je inace igrao dok je Vlade Jovanovic bio trener.

cinjenice

pre 9 godina

A gde je Bogdanovic, kao da mu fale neke sudije...
(Niks, 24. avgust 2014 16:34)

A bio si u rupi neko vreme dok je Bogdan dobro igrao,ali si na tvoju srecu docekao da opet mozes da ostavis ovakav komentar.Ne mogu da verujem da ste ovoliko optereceni Bogdanom da u sred utakmice otvarate internet da pisete o njemu.Pricamo o najboljem mladom igracu EL,4.strelcu i nekom ko je dao po 20-tak poena Makabiju,Barsi,CSKA-u prosle sezone.

neverovatno

pre 9 godina

(Blaf, 24. avgust 2014 22:03)

Covece,ti(potpisujes se i kao Borky) si opterecen Bogdanom,mozda imas neki licni sukob sa njim,mozda ti je lupao neke samre u gradu.Nisi se javljao nekoliko utakmica dok je Bogdan dobro igrao i sada si docekao svoj trenutak da ponovo raspalis.Bogdan,kome trebaju sudije,je bio jedan od najboljih igraca Evrolige.Ili su ga i tamo stitile sudije?
I nemojte da ovo uporedujete sa Simonovicem,jer vi sami njega pljujete tokom citave sezone,a sada tvrdite da ga to grobari pljuju,a on vam je ustvari dobar?

Песимиста

pre 9 godina

Свака част Ђорђевићу као кошаркашу, али нажалост он није, нити ће икада да буде тренер. Очекује нас дебакл на Светском првенству, а после тога Бог зна како и куда даље.

.

pre 9 godina

Neki pisu da je ovo mozda dobar poraz da se malo spuste na zemlju.Mozda bi bio dobar da mi imamo vrhunske igrace i zvezde kao nekada,ali ova ekipa je svoju sansu na SP trebala da trazi upravo iz dobrog raspolozenja,samopouzdanja,iz nekog naleta dobrih igara koje smo imali na dosadanjim pripremnim utakmicama,a ovakav poraz moze da dovede do toga da svi oni shvate da ipak i nisu toliko dobri koliko su mislili.
Dobro je sto,ako se ne varam,prve 2 utakmice igramo sa autsajderima u grupi,pa mozemo tu da povratimo samopouzdanje.

u rupu

pre 9 godina

(Blaf, 24. avgust 2014 22:03)

Priznaj lepo da bi ti pljuvao Bogdana i da nije "ucenjivac" i da nije imao tu izjavu.Priznaj lepo da nije uopste u tome stvar.A inace nije nista posebno kada ga ne stite sudije,sem sto je bio jedan od najboljih igraca EL prosle sezone.

slatkorecivi

pre 9 godina

Napisao sam i posle utakmice u mom Vrscu, da su MIcov i Bogdan velike rupe u odbrani ( samo sam zaboravio da dodam Tea, ali to se podrazumeva ), sad je to malo poboljsano, ali nije moralo na ovakav nacin. Micov je od ove trojice realno najlosija opcija u napadu, ali i dalje imamo dvojicu velikih potrosaca. Bogdanovih 9:1 za 3 su, cini mi se, dovoljan dokaz da nemamo selekciju suta, vec sutira onaj koji ima najveci kredit u ekipi. Sa nepostovanjem lopte nam se ne pise dobro na SP. Za to ne moram biti doktor kosarke, vec samo obican internet strucnjak

Pozdrav

amerikanac trener

pre 9 godina

@opsa
ako baba ima onu stvar bice baba s onu stvar a ne deda.
pomirite se s tim da je selektor bivsi vrhunski kosarkas ali i priuceni trener.
ukratko, osim balkanaca, niko u razvijenom kosarkaskom svetu ne radi "bazicne pripreme"

Musli

pre 9 godina

Dok je Raduljica bio kod vujoševića nije mogao koš da pogodi, a sad glavni igrač. Tako je to kad imaš više para nego pameti pa samo dovodiš igrače a ne znaš šta ćeš s njima.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Može se govoriti svašta, ali jedno je sigurno: ova reprezentacija je više nego skromna i objektivno je na 15-20 mestu na svetu. Pad Srpske košarke je više nego evidentan, na struci je da se pronadju razlozi i da se radi na njihovm otlanjanju. Lično sam mišljenja da je košaraka kao uosalom i sav osali vrhunski sport, danas pre svega posao, a pošto je Srbija u poslu tamo gde je, takva nam je i košarka.

kiza

pre 9 godina

Petre,Kalinicu jeste a Mitrovicu nije ali po meni on i nije za reprezentaciju a i nikad nece biti neki igrac i ako je novi kapiten....igrac se ne postaje na silu i marketingom..Lazic je trebao da bude kapiten...

dksla

pre 9 godina

Ja ne navijam za ovu reprezentaciju od kada je kradljivac pehara via kumovske veze upao u reprezentaciju. Koliko vidim on će da ide i na svetsko prventsvo.
Želim vam dragi Sale i vama Nešo Iliću, poraz u svakoj utakmici i poslednje mesto.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Igrac mora da postuje odluku trenera, zvao se on i Majkl Dzordan, a kamo li Vladimir Micov. Mora da postoji razlog zasto ga treneri nisu zvali sve ove godine, ili zbog toga sto znaju da nije dobar za atmosferu ili zato sto mozda on nije izrazavao zelju da igra. U svakom sl, red mora da se zna.
(Aleks, 24. avgust 2014 16:51)
...
Kad bi se radilo o nebitnom igraču, mladom igraču na početku karijere ili o timu koji ima pregršt odličnih košarkaša onda je potez Đorđevića pravi. Ovako Micov koji je za nas veoma kvalitetan igrač, verovatno otpada i to doživotno iz reprezentacije.Eto dragi moji to je problem naše košarke. Naši selektori, ljudi iz stručnog štaba i saveza već duže vreme svoj ego stavlaju ispred reprezentacije.Zato godinama nismo u dresu Srbije gledali majstore poput Stojakovića i Rakočevića.Ja sve koji oprvdavaju ovakve ne promišljene poteze selektora pitam samo jedno - hoće li Đorđević biti taj koji će ubacivati loptu u koš...Neka mora nešto i da se istrpi, a ne glavom kroz zid. Pešić je mogao da otera Radmanovića, ali je imao strašne igrače, tako da mu Radmanović i nije bio potreban.Možei Obradović da šačje u svlačionicu, jer se radi o bogatom timu koji može da dovede koga hoće, ali u reprezentaciji imaš određen broj igrača sa kojim raspolažeš i to je to. Đorđević je trebao u četiri oka da raspravi sa svojim igračem posle utakmice ili na poluvremenu a ne da svoju frustraciju ispaljuje na ovakav način.Inače da se red zna igračka legenda Sale ne bi bio selektor.

Blaf

pre 9 godina

Још увијек имамо уцјењивача тако да нема проблема. Очекујем да сваку утакмицу даје око 35 поена и има по 20 бацања и све ће бити у реду.

Laslo Bogic

pre 9 godina

Teo u ekipi znači sledeće:
- pad odbrane;
- pad autoriteta trenera;
- sukobi u ekipi i narušena atmosfera;
(Pedja, 24. avgust 2014 17:46

Kako da ne Pedjo, a to sto sa Teom igraju panjevi, to nema veze. Vidi, Grobari vec poceli da traze krivicu za neuspeh, a ne primejuju da trenera niko ne smirgla, zato sto nema pojma..

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Mi smo cirkus od ekipe.U dve utakmice nas ovi "basketasi"guze.Prolaze kroz reket kao na basketu. Bogdanovic siluje trojke. Da nije Raduljice koji nas drzi u igri bila bi jos veca katastrofa. U svim utakmicama se pokazalo da nemamo sutere.Maori trce,pretrcavaju nas a mi "igramo odbranu".Krstic se sprema za sta?? Za finale???

vojin

pre 9 godina

Bez obzira na rezultat ovog meca, mnogi imaju totalno neralna ockivanja od ovoga LIMITIRANOG tima. Svaka suterska ekipa sa bryom igrom ima da nas razbije. Ovako: tri igfraca treba da budu nosioci nase igre - Krstic, Todosic i Bjelica. Dvojica su van forme - Krstic totalno, a To dlimicno. U grupi igraca koji su tu da im cuvaju ledja su: Raduljica, Bogdanovic, Micov, Markovic. Micov je van form, a i nma ga mnogo u igri ralno. Bogdanovic igra zadnje tri minute - sto je totalno nedovoljno, A MArkovic je u granicama svojih mogucnosti. Samo Raduljica tu pokazuje izvesnu formu.
Ili neko misli da ce Bircevic, Simonovic, Kalinic i Jovic odlucivati meceve na SP?
Ne znam dakle otkuda toliki neralni optimizam? Pre scega nasa vanjska linija igra SLABO. Sa ovim procentima trojki i ovako sablonskom igrom na centre mi smo procitana knjiga.
Prolazak u osminu je uspeh, a sve preko toga je puna saka brade.

Thomas Müller

pre 9 godina

Ruzno sve to izgleda, ili Djordjevic nema pojma ili ga igraci ne razumeju, doduse koji igraci? Nasta spala nasa kosarka, idu stopama fudbalara! Ne zasluzuju dres Srbije, pa makar i ovaj ruzni kineski! Jos nije ni pocelo SP a mi vec izgubili.

kad bi se lagali

pre 9 godina

Vazno je da mi temeljimo igru na odbrani. I to se vidi iz meca u mec. Sve smo bolji u tome. Takodje, imamo brz protok lopte, Bogdanovic rastura, Krstic ce za izvesno vreme, kad tad, da se oporavi od povrede, makar u polufinalu, Markovic postaje polako najbolji trojkas, Bircevic, Kalina i Jovic ce biti otkrovljenje prvenstva.... Ukratko, kosarka za medalju. Ovo danas je samo los dan, ulazilo im je sve i dali su 102 kosa na veliku srecu... E da, Sale postaje polako veliki trener.

Srbija!

pre 9 godina

Navijaci Crvene Zvezde Beograd navikli da budu sampioni pripremnih utakmica pa im ovaj poraz nije jasan... A Sale se po mom misljenju pokazao kao bolji trener nego sto se ocekivalo. Sad jos samo da vidimo kako ce to funkcionisati na SPu.
PS. Ne ocekujte zlato...

Blaf

pre 9 godina

Сад сигурно нећу гледати ово првенство. Једном уцјењивачу је 'ладно опроштен незапамћен поступак у историји наше репрезентације а играчу који је дошао болестан на припреме се послије једне грешке (какве смо виђали и од других на овим припремама) на веома ружан начин уручује отказ. Настрану то што уцјењивач није показао ништа нарочито кад га не штите судије и не свирају му бар 20 бацања а Мицов је веома важан играч једног ЦСКА. Репрезентацији желим све најбоље, увијек сам уз Србију али док играју дављеници који клуб стављају изнад репрезентације и Србији уцјењују неиграњем да би им судије донијеле титулу стрмоглаво идемо на дно. Надам се да је ово последње такмичење у светом дресу за овог и све будуће уцјењиваче и да ће Србији представљати само они којима је она на срцу. Не подносим дволичност а овдје је она очигледна. Правда за Мицова, доле уцјењивачи.

SASASASASASA

pre 9 godina

Auuu..... izresetali na Novozelandjani, i Djrdjevic ispao saran, otera coveka, mada Micov je zasluzio, ali mi nemamo jos jednog beka, i ako Micov ode, ostadosmo samo sa bogdanovicem,...
Novi zeland gadja trojke i jednom rukom sa 10 metara, ako treba, neverovatno..
Pregsrt glupi faula, nervoza, 2 play, zbog glupih faula, sa 5 licnih, napustili igru, i od rutinke pobede, dozivesmo debakl, puce stotka, i izgubismo i atmosferu, i beka...
Auuuuu,..Djrodjevicu, zadnja tekma pred sampionat se igra na rezultat, a ne na deljenje minutaze igracima, toliko je barem jasno...
Sve sto smo gradili zadnjih mesec dana, izbgubismo ovom tekmom, i sad od pocetka...

milan

pre 9 godina

Autoritet jednog trenera se ne stiče tako što igrače pošalješ u kabini na pola utakmice. Respekt je nešto drugo a stvaranje atmosfere straha opet nešto treće i nimalo korisno. Ako imaš kapacitet kao trener ima će i igrači respekt od tebe a ako hoćeš to putem javnog ponižavanja igrača da postigneš samo se stvara u čitavoj ekipi nemir koji raste svakom drugom sličnom odlukom sa ekipom uplašenih igrača još niko nije ništa osvojio pa nećemo ni mi.

Cake UE

pre 9 godina

Koja titula poklonjena Partizanu?Mislis na onaj pehar sto ste ukrali i razbili a koji niste zasluzili da drzite,sramote jedne bar cutute

splico

pre 9 godina

za taj kosarkaski novi zeland nikad ni cuo i oni vas mlate i to u sred beigrada, a sta da vam rade spanci, amerikanci, argentinci i drugi. za sve to sto izpasta hrvatska i srpska kosarka je kriva jadranska liga. I mi i srbi trebamo iztupiti iz jadranske lige i igrati domacu ligu, ali bi mogli uvesti HrvatskoSrpski kup gdi bi igrali sest hrvatskih i sest srpskih klubova pa da razbacimo u dvie grupe i eto uzbudljivih 10 tekmi+F6 (F6 sistem vaterppla u evropskoj LS) i to je samo trofej a ne ulaz u evropske kupove. Ovako se samo sve vise i vise zabijamo u slovenacko i bosansko mulje.
Nevrjedjam nikoga i zelim da komentar prodje, jer da ovo nie zalosno dopustiti da nas ragbijasi peljuse i to kao domacina "bilo bi smjesno".

Daniel Ager

pre 9 godina

Nije ni cudo sto nam se kosarka raspada godinama kada jedan takav "igrac" kao sto je markovic odigra preko 100 meceva,drugo i bez ovog sukoba micov ne zasluzuje da ide na prvenstvo jer je katastrofa cele propreme kako po igri tako i po zalaganju.

PAOK

pre 9 godina

Mislim da Bogdan treba da ima veću ulogu. Ako mu je već poklonjena titula da bi se odazvao treba mu dati i veću slobodu u igri.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (joker, 24. avgust 2014 17:37)

Nas Deda Mraz bas voli.Svake godine nam pokloni titulu

madridista

pre 9 godina

realno raduljica,bjelica najbolji u ovoj tekmi pa i tu i teo. a najbolje mi je grobari sto dizu ovog bogdana kao da je lebron decko jedino protiv hrvata i na kraju peotiv turaka poslednjih 5/6 minuta covek baca er bolove i posle spominju simonovica nesto

Vladislav

pre 9 godina

ljudi pa gledali ste kako smo igrali sve utakmice osim poslednje dve. ja stvarno dugo nisam video bolju Srbiju. ali znate li ko se vratio??? Teo!!! Dobar je igrač ali je ekipa bolja bez njega. toliko.

Necu zvaku ocu kusur

pre 9 godina

Pff,jeste prijateljska utakmica,jeste da tek sledi SP,ali da gubis cetvrtinu 30-14 od Novog Zelanda,pa i skolarce da uigravas malo je mnogo....

NY citizen

pre 9 godina

Mi poceli pripreme pre vise od mesec dana a spanci pre tri nedelje. izmisljamo visniske,morske, nizinske pripreme.Onda dodju povrede sasvim logicno,pocne prvenstvo i sve do kraja borimo da prodjemo grupu i odemo do cetvrtfinala.Onda smo prezadovoljni ulaskom u ctevrtfinale i pocne prica da je to zalog za buducnost i sledece EP koje je kfalifikacija za Rio.Tako je bilo i u Litvaniji kfalifikacija za London.I ne odosmo u London.Kada bi se racunale pripremne utakmice mi bi bili svetski prvaci.I jos nesto o Sasi Djordjevicu. Bio je vrhunski igrac ali trenerski CV mu je prazan.Covek se uci

Aleks

pre 9 godina

Igrac mora da postuje odluku trenera, zvao se on i Majkl Dzordan, a kamo li Vladimir Micov. Mora da postoji razlog zasto ga treneri nisu zvali sve ove godine, ili zbog toga sto znaju da nije dobar za atmosferu ili zato sto mozda on nije izrazavao zelju da igra. U svakom sl, red mora da se zna.

kralj

pre 9 godina

Micov je jako bezobrazan i ako ne bude isao u Spaniju to ce biti samo pojacanje.Ionako nista nije pokazao a verovatno ce mu se pridruziti Kalinic koji takodje nista nije pokazao.Trener mora da se postuje,svidjalo se to nekom ili ne.Setite se kako je Kari Pesic usred SP-a iz tima odstranio Radmanovica pa smo posle uzeli zlato.NAPRED SRBIJA,IZ OVOG PORAZA MOZE MNOGO DA SE DOBIJE!

Toliko

pre 9 godina

Vec je saopstio da je Micov najuren iz reprezentacije,dok je on selektor i u tome mu dajem potpunu podrsku.Ne moze igrac da se izdize iznad tima,bez obzira na njegovo ime.Drugi igrac koji ce otpasti,po meni je verovatno Katic jer ce se odluciti za mladjeg i borbenijeg Stimca.

Nolan

pre 9 godina

Koji haos, ne mogu da verujem. Cirkus i skandal.
Peni objasnio šta znači šuter. Tai Vebster igrač broj 15, koji je takođe objasnio neke stvari, ima 18 godina čisto da znate.
Igra danas blagi užas. Šteta zbog Nedovića, ovako ćemo morati da povedemo Markovića koji... ma nemam reči... u našem bloku se mogu naći bolji...

Krstić, Raduljica, Štimac, Birčević, Mitrović, Bjelica, Kalinić, Simonović, Bogdanović, Teodosić, Jović, Marković.
Ako kojim slučajem Micov bude na spisku, otpadaju ili Marković ili Mitrović.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Indijanci su stvarno prava provera,sve ih je htelo,ko nekad Portoriko. Micov od pocetka nije hteo da igra.Olaksava odluku.Teo da bude 12-ti igrac i bicemo svetski prvaci.Ispada Bircevic otpada ni kriv ,ni duzan.Dobri smo,sa ovom ekipom Veliki Duda bi igrao za opstanak na Balkanskom prvenstvu.Morali smo ipak da izbacimo kao zvezdu, bar jednog mladog.

alejandro

pre 9 godina

Igračina Micov! E moj Sale s kakvim ti biohemijama i mentalnim sklopovima imaš posla! Nipošto se nije smelo dozvoliti Novom Zenlandu da dobije ovu utakmicu jer videlo se da kipte od raspoloženja za razliku od Saletovih učenika koji su bili bezvoljni i neraspoloženi! Podsećaju pomalo na fudbalere za svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.! I oni su kako se početak prvnstva bližio u pripremnim utakmcama bili sve lošiji a glavni igrači redom ispadali iz forme da bi kad je prvenstvo počelo bili loši do neprepoznavanja! Od Saletove "čete" ne očekuje se neki vredan rezultat tako da će eventualni prolazak u drugu fazu biti uspeh a i ako ne prođu nema veze! Jednostavno ne deluju ozbiljno za velika dela!

Josarian

pre 9 godina

Kakva odbrana? Kakav strucnjak od trenera, kakav autoritet... Jos jedan los ekperiment. Sinisa Mihajlovic II deo. Stavis bivseg igraca koji nikada nije bio trener da vodi reprezentaciju. On, em je sklepa, em ne zna nsta.

hours of love

pre 9 godina

Ajmooooo kenguri!
(Komsa, 24. avgust 2014 16:33)

Novi Zeland nema apsolutno nikakve veze sa kengurima!
Dosao si.
Neuspesno provocirao.
I naucio nesto za danas.
Pozdrav komso

kole

pre 9 godina

pa to je duda+zeljko skola,smoris igrace zestokim nepotrebnim pripremama dok se pola ne povredi i onda cekas prvenstvo sa formom u padu.uz to ide da forsiras 2-3 igraca i 8 vojnika koji slusaju,i molis boga da prolaze trojke jer drugo nemamo.velika greska djordjevic,nije u poslu jos je zelen.

boks

pre 9 godina

blaf ja ne podnosim kada neko mesa jekavicu sa ijekavicom...ili je bjelo ili bijelo...ne moze ucjenjivac i donijele...pozzz i tako redom...moze ucjenjivac i donjele...

jjjj

pre 9 godina

Krstic je jako los fizicki,nema sta da trazi protiv snaznijih centara,ne igra se vise na tehniku.Fali Nedovic i njegova eksplozivnost Bogdan neprimetan,nadam se fa ce se probuditi

abc

pre 9 godina

ovaj Micov je i prosle godine izjavljivao kako ga na silu teraju da igra, tako da ga ne treba vise zvati..sledece godine na njegovo mesto mogu ili Milosavljevic ili Tepic (bez obzira sta vi mislili o njemu-vrlo zahvalan igrac)..plus je i napredovao..

UFO - indigo

pre 9 godina

Srbija - Hrvatska: 98 -75, bronzana medalja za nas a za susjede utesno 4 mesto. Zlato za nazalost za Amere protiv Brazila: 108 - 91, Spanci ispadaju od Hrvata u cetvrfinalu 76 - 72. Ko zeli lovu neka stavi ove rezultate a inace evo ako ne verujete utakmica Barselona - Elche igra se u 9 veceras i rezultat ce biti 0 - 0, crveni karton dobija Adrian Gonzales u 80 minutu. Ajde uzdravlje i da pomenem jos 12 Septembar, 2014 najznacajniji dan u istoriji nase civilizacije, najvece otkrice za ljudski rod dolazi za par nedelja.

Laik

pre 9 godina

Ovaj "nas" novozelandjanin svaka rec na Tajmautu mu je OK. Sramota je da primis blizu 100 koseva. Nasi trojke 8/29 znaci silovanje a maori 10/19.Na SP je uspeh ako udjemo u cetvrtfinale. Vise nismo kosarkaska nacija. Stravican pad kosarke u Srbiji.Odbrana ne postoji. Nema vadjenja da su novozelandjani niski i brzi od nas.Napravili nas majmunima.I u Vrscu su nas nadigrali.Izgubili su samo zbog losih bacanja.Svaka ekipakoja protiv nas bude igrala na trku i sa odlicnim suterima glat nas dobija

marko

pre 9 godina

mislim da je micov tako reagovao iz razloga sto ima veliku zelju da igra za reprezentaciju i zao mi je ako ispadne jer ce pre njega ici mutin igrac, za koga je micov ismislio kosarku

fenomen

pre 9 godina

Kuku lele. Gledao sam kao klinac Kiću, Moku, Praju i sve generacije posle njih ali je ovo sad veoma slabo bilo ko da je selektor. Svaka čast na trudu, zelji i borbenosti ali na ovom spisku nema vise od 5-6 kvalitetnih igraca. Sa Teom se nikad ne zna, Krle nije spreman, Bogdan jos uvek nije skroz sazreo. Bjelica solidan a Raduljica mnogo napredovao. Koliko smo pali kad na SP idu Bircevic, Simonovic, Stimac, Katic, Mitrovic, Jovic. Nodostaju nam ovi koji nece ili ih selektor nece ili su povrede u pitanju. Savan, Novica, Lucic, Erceg. Milosavljevic i Tepic su kvalitetniji od ovih sto idu. Ko je kriv za ovo sto nam se desava. U svakom slucaju svim srcem uz ove momke koji zele da igraju pa dokle god da doguraju bicu zadovoljan ali u buducnosti treba se nesto menjati. Srecno...Poz.

SASA

pre 9 godina

AH, kakav debakl, svadja na klupi, izbacivanje igraca, puce stotka, i suludi Novozelandjani koji su na kraju trojke ubacivali i sa 10 metara jednom rukom...
Auuu...ocaj...

oj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njih

pre 9 godina

Ipak je Srbija, ne tako davno - 2008.g., bila viceprvak Evrope. Treba verovati u to.

5 do kraja

pre 9 godina

A zasto bi Micov ili ko god morao da trpi ribanje zbog gresaka drugih igraca (u ovom slucaju svetske zvezde Tea) kojima niko ne sme rec da kaze??

Komshija Hashim

pre 9 godina

Znao sam da ce pljuvanje po igracima i selektoru doci sa prvim sledecim porazom. Do juce ste ih dizali u nebesa i proricali sigurnu emdalju a vidi sad komentara. Smešni ste:)

sofronije

pre 9 godina

Sut im je bio preko 50% i za 2 i za 3. I pored toga smo imali sansu da preokrenemo rezultat na 2-3 minuta do kraja. Ne zaboravite, igramo sa istom ekipom u 3 dana razmaka, tesko je dobiti 2 puta. Sve ce biti kako treba na SP!

anonimus

pre 9 godina

Lupajte koliko hocete minuseva,ali Sale veze nema...Inace sam veliki grobar tako da ne mislite da su neki navijacki kompleksi...ovo je mogao i pre da uradi,a ne sad pred Spaniju....

Nolan

pre 9 godina

Setite se kako je Kari Pesic usred SP-a iz tima odstranio Radmanovica pa smo posle uzeli zlato.NAPRED SRBIJA,IZ OVOG PORAZA MOZE MNOGO DA SE DOBIJE!
(kralj, 24. avgust 2014 18:42)

A seti se Ljajića, Matića i Mihajlovića. Kako smo tad prošli?
2002. Radmanović je bio jedan od boljih ali smo imali mnogo bolje u timu.
Jer to znači da Teodosić sme da pesniči loptu sudijama u lice i ponaša se klinački, da Raduljica sme da odbrusi Saletu a Micov ne.
Jer to taj sistem???

Lafayette

pre 9 godina

Ovog Kirka Penney-a bi odmah kupio ,kakav igrac...!!!Brza igra All Blacks-a nam ne odgovara ni malo! Ovi trce ko navijeni ,secam se da smo ih u polufinalu u Indianapolisu 2002 jedva dobili i to sa Divcem, Stojakovicem,Bodirogom !!!Micov se ovom utakmicom oprostio od reprezentacije !

Red,rad i disciplina

pre 9 godina

Dva primera iz proslosti: 1.Pesic zaveo disciplinu i isterao Radmanovica (kad je on mozda bio i najpotrebniji timu) - zlatna medalja za nas (SRJ tada)!
2.Obradovic tolerisao nedisciplinu Jarica i veceg dela ekipe - debakl nase reprezentacije !
Zato moja apsolutna podrska Djordjevicu! Bolje da ispadnemo u grupi kao tim koji je sve dao da pobedi ali nije uspeo nego da nas blamiraju usijane glave pojedinaca ma kakvi oni igraci bili. I da je umesto Micova bio Krstic,Teodosic .... selektor bi morao isto da reaguje! Disciplina na prvom mestu!!!! Bravo selektore!

DedaMiloje

pre 9 godina

Nece Micov da igra za reprezentaciju to se vidi iz aviona, na sve nacine pokusava da izbegne. Pustite ga ako nece, na silu nista i ne treba nam.

Ivan NK

pre 9 godina

Nisam vidio sta je uradio Micov, ali nakon povreda Nedovica i Micica, jako smo tanki na poziciji 2 koju bi Micov, prinudno, mogao da pokriva.
Sem Bogdana nemamo klasicnu "dvojku", pa bi bio veliki luksuz odreci se Micova 5 dana pred pocetak SP.
Samo ne bih volio da bude Djordjevic=Mihailovic, Micov=Matic.

bice bolje

pre 9 godina

Kosarka je generalno u krizi ne samo nasa, vise ni ameri nemaju superstarove kao nekad, bice ovo prvenstvo sa velikim oscilacijama tako da se ne zna sta ce biti do kraja. Falei nam jedna klasicna petica poput rebrace ili divca, sa bekovske strane smo solidni ali nemamo jednog jakog silovitog centra pod kosevima.

dzo moler

pre 9 godina

Slazem se sa onima koji trvde da su kljucni igraci ove ekipe: Teodosic, Bjelica i Krstic. Oni treba da budu osnovna poluga tima. A Markovic, Bogdanovic, Micov i RAduljica su trebali da budu ona grupa igraca koja ce da im olaksa da tim igra dobro. I tu su epozodne uloge Mitrovica, Stimca ili Katica i Kalinica. Ali....Selektor igra sistem rotacije - kod njega kao svi trebaju da igraju, a deset igraca da ima podjednaku minutazu. Ali mi NEMAMO TAJ KVALITET. Nemamo dovoljno kvalitetnih bekova ni cetvorki, a ni trojki, sem Bjelice...Micov nije usao u formu i nije se snasao u sistemu rotacije. On zeli da mu selektor da da odigra po 20 minuta bar dva meca zaredom da oseti igru i nije u stanju da udje u formu na ovaj nacin. Igraci su razliciti. I tu je problem. Sa ovako malo bekova (cetiri nako odstrtanivanja Micova, koji ionako nije klasican bek) mi cemo tesko nesto napraviti u Spaniji. Ako se setite da je Teodosic jos rovit, da je Jovic pukim slucajem u timu - pa to je kockanje! Cekaju nas Spanci jaki kao zemlja. Brazilci sa sjajnim timom. Iskusni Francuzi...U osmini finala cekalju jaki Grci ili napaljeni i nikada jaci Hrvati (posle 20 godina su napokon skockali tim). A Đorđevic trenira strogocu. Pa da taj Micov nije hteo d aigra ne bi 70 dana trenirao sa timom. Ode nam kosara dođavola. Bridece obrazi protiv Spnaca kao i prole godine na minus 40.

неко из масе

pre 9 godina

(milan, 24. avgust 2014 18:42)

Ауторитет се не стиче и кад не знаш граматику. Код тебе је то случај. Сви ви који браните Мицова имате проблем са елементарним кућним васпитањем. Наша игра је посебна прича. Посебна прича је и постављање Ђорђевића за селектора. О свему може да се дискутује осим о чињеници да у Србији има превише оних које је васпитавала улица.

Песимиста

pre 9 godina

Свака част Ђорђевићу као кошаркашу, али нажалост он није, нити ће икада да буде тренер. Очекује нас дебакл на Светском првенству, а после тога Бог зна како и куда даље.

andrej kulundžić

pre 9 godina

Od reprezentativne košarke,su nam još samo gori fudbal i biciklizam,zna li iko kad će Pavlović u formulu 1,evo čekam pored ekrana 10 godina

Stari Zeland

pre 9 godina

Novi Zeland nam jednostavno ne odgovara i ekipa je protiv koje se nasi stalno muce. Sa vanserijskim igracima ih stizali i nekako preokrenuli u Indijanapolisu, u Atini dve godine kasnije izgubili, a i danas imamo probleme sa njima kada im krene sut za 3 poena. Zeland je poprilicno divlja ekipa koja se skoro iskljucivo oslanja na sut, nikada dovoljno za neki veliki rezultat, ali dovoljno da iznenade 1-2 favorita na svakom takmicenju. 2002. su u grupi iznenadili Ruse, otisli medju 8, a tamo dobili limitirani Portoriko. U mecu za 3. mesto od Nemaca na poluvremenu primili preko 70 poena! O nama mozemo svasta, ali pravo lice ce se videti na prvenstvu, pripreme su kako se ta rec tumaci - pripreme.

kiza dedinjac

pre 9 godina

kada nemacka fudbalska repka ide na evropsko ili svetsko prvenstvo igra protiv ,recimo ,lihtenstajna u minhenu. 70.000 gledalca na toj probnoj utakmici. kada moja srbija igra poslednju pripremnu utakmicu u basketu igra u BEOGRADU mom rodnom gradu ,dodje 4000 ljudi .ja samo mogu da kazem sram vas bilo grobari i delije. vasi klubovi su vise nego smesni u evrpi i u fudbalu (pogotovo) i u basketu ali tu punite severne i juzne tribine. pa ko je za vas vazan . vi se svi nazivate srbima. agde ste kad treba hala da se za srbiju napuni .dok sam ja ziveo u beogradu navijao sam za partizan ali kad moji basketasi pocnu da melju bio sam samo deo te jugoslovenske repke, voleo bih da i vi mladi ljudi se okanite tih klubaskih simpatija i podrzite nas basket za povrtak tamo gde pripada.znate da pljujete po ljudima sto otkazuju poziv za repku. pa ja bi pre pljuvao po onima koji ih ne motivisu da se oda zovu. a to su navijaci. jel posle vaterpola je basket ipak nas najbolji sort

Sadista

pre 9 godina

Ostavite veliki komentatori i znalci selektora da radi svoj posao1 Dokole cemo biti veliki znanci za sve sportove. Postoji izreka "Ja znam da nista ne znam". Drzite se toga.

abc

pre 9 godina

za ovog UFO INDIGO:
lepo je kad se ne popiju lekovi koje ti propise doktor, ali ako vec hoces da ispadnes baja, bar prouci malo kostur SP u kosarci u kome u polufinalu mogu biti dve ekipe iz grupa A i B sa jedne strane i dve ekipe iz grupa C i D sa druge strane (da bi Spanija igrala finale sa USA)..posto si ti u polufinaliste svrstao tri ekipe iz grupa A i B (SRB,CRO,BRA) ocigledno je da zelis da budes interesantan,a ne polazi ti to od ruke..kao sto napisah ranije,sledece godine moze da se napravi solidna ekipa za EP koja bi bila konkurent za medalju:
PG-Teodosic,Markovic,Nedovic
SG-Bogdanovic, (Milosavljevic,Paunic,Tepic)
SF-Bjelica,Lucic
PF-Macvan, (Savanovic,Mitrovic),posto Erceg N-E-C-E
C-Krstic,Raduljica, (Stimac,Kuzmic)

Mrgud

pre 9 godina

Sebičnost, sebičnost, sebičnost... Jesu li naši igrači pogledali kako su nekad njihovi prethodnici ( Kića, Moka, Sale i ostali ) igrali. Pa sramota je da Kalinić 25 sekundi sam čeka da mu Teodosić da loptu, a on je uporno gura na drugu stranu. Za takvo ponašanje pravi selektor odmah izvuče igrača i ukaže mu na problem. A drugi put ga ostavi na klupi.

Smehotresuljica

pre 9 godina

Sad se sve pomera sa Bjelicom koji ce da bude vise na niskom krilu, jer Micov ne ide na SP, pa ce rotacija bez Micova da bude:

Teo,
Markovic i
Bogdan
na bekovima sa maksimalnom minutazom za svu trojicu sa mnogo vecom minutazom Markovica nego sto bi trebalo, i manjom Bogdana na 3 sa svojih 1.98 jer sada mora svu minutazu da igra na 2 zbog izostanka Nedovica i evo sada i Micova.

Kalinic na tri kao starter, kaoi kod Dude, ali i na dva povremeno da trojica bekova iznad odmore. Simonovic koji minut isto ce da dobije na 3 zavisno od matchup-a.
Bjelica, podjednako na 3 i 4.

Bircevic, koji ce ocigledno imati minutazu.

Krle ce ako ne bude fizicki sprema imati mnogo manju minutazu nego Raduljica, nas neplanirano najboljeg igraca u primpremama izgleda i najbolji.
I na kraju Stimac s klupe kao borben low post igrac, i to je to.

pihh

pre 9 godina

Ja ne znam koji je vama djavo ljudi moji....narocito mi ovaj "poznavalac" nije jasan, sto kaze Sale odlazi... Pa covek jedva da je dosao zaboga! Nemam pojma sta se desilo sa Micovim, al ne tako davno, islo nam je i bez mnoooogo boljih od njega. Izgubili utakmicu od NZ, pa sta sad, gde gori??? Nismo mi bre Amerika da imamo rasadnik vrhunskih kosarkasa, nema vise, bilo nekad! To sto imamo, i sto nije povredjeno, to nam je, i neka im je sa srecom. I da, strasno je kako mi Srbi kratko pamcenje imamo, do juce vam je svima taj Sasa bio idol, kleli ste se u njega, a sad slepac, seljak, nema pojma i ostalo, bruka! P.s. Sa titulom il bez nje, Bogdan je najbolji igrac ove reprezentacije, uz Bjelicu, i ko to ne priznaje, ozbiljno mu nesto fali.

Nikola K

pre 9 godina

Dakle kao što je neko negde i pre izjavio,da če Micov kad tad otpasti,stvarno se to i desilo.Tako sam bio u meču,da to nisam ni primetio.Sada samo još jedan od 13.
Evo mog sastava:
Teodosić,Marković,Jović
Bogdanović
Kalinić,Simonović
Bjelica,Birčević,Mitrović
Raduljica,Krstić,Štimac
Ja osobno bi i Katića poveo ali kad več jednog treba odpisati.Čak sada kad je odpao Micov,nebi bio iznenađen da ide i Katić kao 4. centar i odpadne neko sa 4, jer i Katić može donekle odigrati na 4.
A to što smo izgubili, ne čudim se, jer ovi Novozelanđani šta sve su danas izpogađali, to je neverovatno.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Može se govoriti svašta, ali jedno je sigurno: ova reprezentacija je više nego skromna i objektivno je na 15-20 mestu na svetu. Pad Srpske košarke je više nego evidentan, na struci je da se pronadju razlozi i da se radi na njihovm otlanjanju. Lično sam mišljenja da je košaraka kao uosalom i sav osali vrhunski sport, danas pre svega posao, a pošto je Srbija u poslu tamo gde je, takva nam je i košarka.

east

pre 9 godina

Ok, znam da svako ima svoje komentare posebno sada, posle lose dve utakmice, svi su najpametniji, Srbija je ovo. Znam iz licnog iskustva, ali ajde ljudi, ako nam fudbaleri izgledaju kao ovce na livadi, za ove momke ne smete da kazete da ne zele da igraju i da im nije stalo. Idu na svetsko, treba im malo podrske :) Sad je kasno za menjanje postave, trenirali su, radili, pa cemo da vidimo. Sve do jedan igrac cita ove komentare, dajte, manje kritike, vise podrske!
Napred momci, mozete dosta da dogurate!

Samo za nas

pre 9 godina

Drago mi je sto se sve ovako dogodilo.Prvo da naglasim da nisam dezurni hejter i da UVEK navijam za nasu reprezentaciju bilo da gubi ili da pobedjuje.Ja rezervnu reprezentaciju i zemlju nemam! Dakle,drago mi je iz dva razloga: 1. Mislio sam da Djordjevic nije autoritet (sto je osnovno i najbitnije kod svakog trenera) ali danas me je demantovao i pozitivno iznenadio (apsolutno sam na njegovoj strani bilo da je isterao Micova,Tea,Krleta...selektor mora da se postuje). 2. Posle ovog poraza i kritika bicemo mnogo ozbiljniji i drugacije cemo razmisljati o utakmicama na SP tj. od previse pohvala covek se opusti i poleti ali poraz te uvek spusti na zemlju i opameti. Porazi su po meni bitniji nego pobede u pripremnom periodu jer se mnogo vise nauci iz njih nego iz pobeda. I na kraju momci kao sto kaze nasa kosarkaska himna:"Igraj i pobedi ponosno se vrati,donesi kuci zlato sto se zlati,Srbija ceka da dodjes iz daleka da nasa zemlja bude opet prvak sveta"! Ja sam uvek uz vas-bez obzira da li pobedjujete ili gubite,da li u timu ima vise Zvezdasa ili Partizanovaca....ja vas jedne imam i za vas navijam!

pa nije on grbav

pre 9 godina

ono kao kad nemas petlju da iz igre izvedes Teodosica (jer ne igra kako je dogovoreno vec kako on hoce) pa bes iskaljujes na Micovu.

ac

pre 9 godina

kao i prosle godine kazem ugledajte se malo na ove kosarkasice i po ponasanju van terena , a i na terenu.kao i prosle godine pred put kazem da je ovo i ove godine propala inevsticija, 1/8finala je njihov maksimum.

aleksandar

pre 9 godina

Sta je vama ljudi,pa jel vi mislite da imamo bolje igrace od ovih ovde!? E pa nemamo! To je to,i takvi (a mislim da smo odlicna ekipa) uz malo srece mozemo daleko.Tam imamo jednu Spaniju koja je prvi favorit i SAD jedine ekipe koje realno svetreba da dobiju!Sa svima ostalima mozemo da igramo,a to znaci da se nadamo medalji,opet kazem uz malo srece!A ovi sto se dele grobari,delije, itd. Sto pljuju pojedine igrace,sramotite se porekla i vasih djedova i pradjedova vi ste naj veci mulj ove zemlje napacene!Zbog cega,zbog gluposti,Partizan i Zvezda e moji vi....

Musli

pre 9 godina

Dok je Raduljica bio kod vujoševića nije mogao koš da pogodi, a sad glavni igrač. Tako je to kad imaš više para nego pameti pa samo dovodiš igrače a ne znaš šta ćeš s njima.

fergi

pre 9 godina

Novi Zeland je pogodio sve sto je moguce i nemoguce na utakmici. Na SP videcete da od takve igre nema nista jer ovo ne moze da se ponovi. Mi smo morali prvenstveno u trecoj da igramo mnogo bolju odbranu. Vracamo se u cetvrtoj ali generalno sut nas nije sluzio i nismo igrali odbranu na nivou. Dobro je da se desila ovakva utakmica kao opomena pred prvu na SP. Krle jos nema snage a zadovoljan sam kako se Teo vraca u formu. Bice dobro, ovakvu utakmicu sumnjam da ce da ponovimo na SP posebno kada je sut za 3 u pitanju. Micov ne zasluzuje da ide na SP, nema tu rasprave sa selektorom i Sasa je doneo pravednu odluku i izbacio ga sa terena. Gde bi to vodilo da se svaki igrac tako ponasa, anarhija?? Odgovornost i to punu ima selektor ali se zna kome je odgovoran a najmanje svoje odluke treba da objasnjava Micovu.

NemanjaBB

pre 9 godina

Samo jos fali da i Micov ne igra. Nedovic se oseca da fali, ima jako dobar prodor.
Sta je sa Mitrovicem, nije ulazio? Nisam pratio od samog pocetka tekmu. Hvala :)

hours of love

pre 9 godina

Ako nisi znao i Novozelandjane zovu kenguri .
(jovan, 24. avgust 2014 17:09)

Ne zovu ih.
Zovu ih "Tall blacks".
po uzoru na njihov ragbi tim ciji je nadimak "all blacks"

dr Ex

pre 9 godina

Hajde da se napravi peticija svim portalima da ne objavljuju navijački ostrašćene komentare, sačekajte da se završi sp pa onda udrite po Bogdanu, Simonoviću itd.

Marko

pre 9 godina

Mislim da Teodosić kvari koncepciju igre,on odbranu ne igra nego se šećka u odbrani,zato smo i primili 100 poena,zato što je Teodosić rupa u odbrani.

Marko

pre 9 godina

Ne moze igrac da se izdize iznad tima,bez obzira na njegovo ime.

A kako moze da tolerise ludorije Teodosica,kada je ovaj namerno loptom pogodio sudiju u glavu??? Ipak je u pitanju teo,velika zvezda.Sinisa 2 deo u najavi....

Hijena

pre 9 godina

Niko nije veci od tima, a pogotovo ne Micov kome su ovo prve pripreme sa reprezentacijom. Vjerovatno je vec duze vrijeme zivcirao Sasu pa je ovo samo prelilo casu, i samo selektor ima pravo da izabere 12 na osnovu onoga sto su igraci pokazali do pocetka SP.

pan

pre 9 godina

1. Kad smo mi u pitanju, ne može bez problema na relaciji selektor i poneki igrač.
2. Naši igrači se ovako ponašaju samo prema našim trenerima, a treneri moraju da štite autoritet.
3. Micov je jedan od poznatijih igrača u timu, a koji uopšte nije siguran za SP.
4. Ove egzotične ekipe su uvek bile nezgodne i pošto idemo na SP čekaće nas i tamo i dobro je igrati pripreme protiv njih, atipični, šutiraju dosta za 3, fizički jaki, sa kombinovanim odbranama, sa mnoštvom nepoznatih igrača čiji je kvalitet daleko iznad našeg poznavanja njihovih imena i prezimena.
5. Mi se ovde prepucavamo o Vilijamsu, te najbolji igrač koji je ikada došao u Srbiju, te nije, te ovo, te ono, bacamo gomile para na igrače poput njega, Šilba i drugih,
a onda dođe neki anonimus iz Novog Zelanda i ubaci našoj sasvim solidnoj reprezentaciji 20 poena u prvom poluvremenu.

divna igra košarka

pre 9 godina

Samo neko ko nije pažljivo gledao utakmicu može da napiše ovakav naslov. Novi Zeland je danas pogađao neverovatne šuteve kakvi se retko viđaju. Naši odgovorili u napadu, ali džaba i onakva naša odbrana kad ljudi pogađaju u zadnjim sekundama i preko ruke.

Onokao..

pre 9 godina

@vojin
Au momcino, da bi delio lekcije o kosarci i reprezentaciji, moras, pre svega, da znas da se nas plej preziva Teodosic, a ne Todosic, i da mu je nadimak Teo, a ne To, kako ti pises. Na sve to, zaboravio si da u nasoj ekipi postoji jos jedan jako bitan igrac, koji je klasa za Evropske pojmove, a to je Bjelica. Ne znam u koju bi grupu njega svrstao, ali sa njim ovi igraci koje si nabrojao vec cine jednu ozbiljnu ekipu. Za domete Bircevica i Jovica se slazem.
A sto se tice ovoga sa Micovim, ne mora to uopste da bude los potez Djordjevica...

Pera

pre 9 godina

Da rezimiramo pripremne utakmice:
- 10 odigranih utakmica, rezultat 8:2
- Od 8 pobeda, 6 glatkih, dve tesne (Hrvatska i N.Zeland)
- Od 2 poraza, oba tesna (Grčka i N.Zeland)

Sasvim dobar rezultat.

Vrline srpske reprezentacije:
- U igri učestvuje veliki broj igrača
- Moguće brojne taktičke kombinacije i održavanja visokog tempa
- Dobra kontrola skoka i reketa (nadskakali smo sve protivnike)
- Relativno visok broj asistencija

Mane srpske reprezentacije:
- Nepouzdan šut sa distance i za tri poena
- Slaba odbrana protivničkih bekova i pick'n'roll-a
- Nepouzdana slobodna bacanja
- Nedostatak proverenih, uigranih akcija u napadu

Kada se sve sabere, može se reći da Srbija nastavlja da zapostavlja igru bekova: naši treneri već godinama ulažu svu pažnju u proizvodnju visokih igrača, kojima se podređuje i igra u celni. Utakmice sa N.Zelandom su ogolile ovu činjenicu. Razlog za to je što mi više nemamo klubove koji su dovoljno jaki da mogu da plaćaju vrhunske igrače celu karijeru, već žive od prodaje, a visoki igrači više koštaju.

Zbog toga, u završnih 12 mora biti mesta za Kalinića, kao pojačanja slabe bekovske linije.

Dakle: Teodosić, Marković, Jović - Bogdanović, Kalinić - Bjelica, Simonović - Mitrović, Štimac - Raduljica, Krstić.

BB

pre 9 godina

hahahaha do juce je bilo: jurisamo na medalje, Ameri cuvajte se! Danas posle jednog poraza: daj boze i grupu da prodjemo. Iz krajnosti u krajnost, sa nama uvek neka komedija.... :P

lika

pre 9 godina

Bice to dobro ljudi.Ovaj poraz je bas dosao u pravo vreme.
Teodosic,Bogdanovic,Bjelica,Raduljica i Krstic su okosnica ovog tima,dok ce ostali svoje role odraditi vise nego korektno.
Licno smatram da sa odbranom necemo imati problema,dok u napadu vec vrlo dobro igramo. .
Najbitnije od svega je da vise ne bude povreda.
Inace,u potpunosti podrzavam Saleta Djordjevica.
Prognoza:2.ili 3.mesto u grupi i u 1/8 finala prolazimo Grcku ili Argentinu,a dalje sta nam Bog da.
Napred Srbija.

Jura park

pre 9 godina

Nova ekspertiza - ne odgovara nam Novi Zeland. Nije nam odgovarao ni Stari Zeland, samo što ti košarku pratiš tek iz doba nove ere.

hggsvsg

pre 9 godina

Bez obzira na rezultat ovog meca, mnogi imaju totalno neralna ockivanja od ovoga LIMITIRANOG tima. Svaka suterska ekipa sa bryom igrom ima da nas razbije. Ovako: tri igfraca treba da budu nosioci nase igre - Krstic, Todosic i Bjelica. Dvojica su van forme - Krstic totalno, a To dlimicno. U grupi igraca koji su tu da im cuvaju ledja su: Raduljica, Bogdanovic, Micov, Markovic. Micov je van form, a i nma ga mnogo u igri ralno. Bogdanovic igra zadnje tri minute - sto je totalno nedovoljno, A MArkovic je u granicama svojih mogucnosti. Samo Raduljica tu pokazuje izvesnu formu.
Ili neko misli da ce Bircevic, Simonovic, Kalinic i Jovic odlucivati meceve na SP?
Ne znam dakle otkuda toliki neralni optimizam? Pre scega nasa vanjska linija igra SLABO. Sa ovim procentima trojki i ovako sablonskom igrom na centre mi smo procitana knjiga.
Prolazak u osminu je uspeh, a sve preko toga je puna saka brade.
(vojin, 24. avgust 2014 16:47)
TEodosic i skraceno TEo!

Sava

pre 9 godina

Onaj za koga su NZ basketaši, pokazuje da nema pojma. NZ je sasvim solidna ekipa, uvek bili, a mi (SFRJ, SRJ, SCG, a sada i SRB smo se uvek mučili sa njima... ponekad i gubili.

Bojan_BL_FL

pre 9 godina

Kiviji nam ne istorijski ne leze ali je ovo ipak vrlo losa igra. Primili 102 poena od njih u Beogradu je vrlo zabrinjavajuce u zadnjoj provjeri pred SP. Nadam se da ce bolje to izgeldati na SP.

Iv

pre 9 godina

Ma ništa strašno, samo čovek ne trpi zvezde i zvezdice.
Izbacivali su i Obradović (akos e setimo nedavno), Pešić, vujošević i mnogi drugi...
Podržavam!

Severijan

pre 9 godina

(B)Raduljuica na slici izgledna strasno mocno u nezaustavljivo. sa ovom bradom i frizurom taman da jos malo zastrasi protivnika. Pripreme je odigrao vrh!

Komshija Hashim

pre 9 godina

Srbija - Hrvatska: 98 -75, bronzana medalja za nas a za susjede utesno 4 mesto. Zlato za nazalost za Amere protiv Brazila: 108 - 91, Spanci ispadaju od Hrvata u cetvrfinalu 76 - 72. Ko zeli lovu neka stavi ove rezultate a inace evo ako ne verujete utakmica Barselona - Elche igra se u 9 veceras i rezultat ce biti 0 - 0, crveni karton dobija Adrian Gonzales u 80 minutu. Ajde uzdravlje i da pomenem jos 12 Septembar, 2014 najznacajniji dan u istoriji nase civilizacije, najvece otkrice za ljudski rod dolazi za par nedelja.
(UFO - indigo, 24. avgust 2014 18:58)

Barcelonu si pogodio, još samo čekamo SP u košarci i taj famozni 12 septembar da vidimo šta je to. Sudeci po pogađanju rezultata Barcelone ja ne sumnjam da ce se obistiniti i ostalo što si naveo:P

nikola

pre 9 godina

hahahaha do juce je bilo: jurisamo na medalje, Ameri cuvajte se! Danas posle jednog poraza: daj boze i grupu da prodjemo. Iz krajnosti u krajnost, sa nama uvek neka komedija.... :P
(BB, 24. avgust 2014 19:45)

Upravo to.Jos je i posle svih tih silnih pobeda kada su svi bili u euforiji,hvalili igrace,selektora,najavljivali medalje...bilo par komentara da ce posle prvog poraza svi poceti da ih pljuju,verovatno ti isti koji su ih do juce hvalili.
Ovoj reprezentaciji fale 5-6 igraca i igracki gledano nije na nivou generacija iz 90-ti i ranih 2000-tih,ali to smo svi znali i ranije,a neki se toga sete samo kada izgubimo utakmicu.Sa ovim sastavom smo pobedili Francusku,Argentinu,Tursku,Hrvatsku,Kanadu... i mozemo svakoga da pobedimo,bez obzira na ovo danas.

kiza

pre 9 godina

Petre,Kalinicu jeste a Mitrovicu nije ali po meni on i nije za reprezentaciju a i nikad nece biti neki igrac i ako je novi kapiten....igrac se ne postaje na silu i marketingom..Lazic je trebao da bude kapiten...

Sova7989

pre 9 godina

Ljudi ukapirajte da je teze igrati protiv ovih ekipa sto se kaze basketasa,lakse bi igrali sa amerima,teo uradi fintu ovaj ga gleda ko tele u sarena vrata

Vd

pre 9 godina

Nisam razumeo, šta su tačno Micov i Đorđević rekli jedan drugom?

Zašto stalno te prepirke između igrača i trenera, stvarno mi nije jasno.

Croat

pre 9 godina

moze neko da mi objasni sta znaci i cemu sluzi onaj plus-minus odnos u statistici ?
(nanana, 24. avgust 2014 21:02)

To ti znaci kretanje rezultata dok je igrac bio na parketu.. Dakle, ako sam ja igrao prvih 5 minuta i izisao iz igre kod rezultata 13:8 za moju ekipu, stajat ce +5 meni u statistici.

Миленко

pre 9 godina

Treba biti realni optimista, dakle ici sa zeljom, nadom i maksimalnom posvecenoscu, a biti svestan da smo mi druga ruka, ne spadamo u glavne favorite, bar ne po imenima. Nemamo previse vrhunskih igraca. Do sada se sve svodilo na Krstica i Teodosica, to su jedine zvezde tima. Teodosic cesto divlja, van kontrole je, ali je i cinjenica da cesto nije imao s kim da odigra akcije. Nije lako napraviti prednost kada se odbrana fokusira na jednog ili dvojicu igraca. Sada je tu i sve bolji Raduljica, Bogdanovic je veliki talenat, prvi posle niza godina. Selektor ima kvalitet da nesto napravi. Ako se svi stave u sluzbu tima, mozemo ocekivati solidan rezultat. Za medalju, cak polufinale, treba imati i srece.

Иван

pre 9 godina

Једно је сигурно: са оваквим навијачима нема оздрављења нашој кошарци! Јер, нека су нам играчи најразмаженији и шта све не - нема оправдања за онакав чин Обрадовића према Бјелици, Ђорђевића према Мицову, Пешића према Радмановићу (одстрањивање с постоља и додела медаље Смиљанићу), Вујошевића према Богдановићу, Ивковића према Миличићу, Ракочевићу и Вујанићу (оно лагање на прес-конференцијама)! Али то нико јавно не сме да помене! Ово су све били наши селектори - еј селектори - и нису смели, самог ђавола да су тренирали, себи да дозволе такве поступке, да их води сујета (Славнић је био најпоштенији; најмање је крио да је ташт) уместо мудрости и зрелости! Сви они бирали су непотребно јавно бламирање других а још више себе, и опет, наши паметни навијачи се баве - играчима?! Играчима који заправо једва да су играли за репрезентацију?! Па где је ту логика? Како они могу да буду криви за посртање наше репрезентативне кошарке више од селектора који су учествовали у акцијама националног тима, бирали репрезентативце, тактику у утакмицама, који су имали обавезу да науче нешто те половњаке које стално позивају у тим, који су, на крају крајева, имали много више шанси да унапреде нашу кошарку од одсутних играча? Уместо Ерцега, Лучића, Дангубића, ево и Мицова, нама ће играти Бирчевић, Симоновић, Калинић, Јовић... Не зато што желимо да проверимо неке нове снаге као Французи, Грци, Американци, Аустралијанци, већ зато што нико неће да игра за дрес Србије осим оних којима треба уговор.

Dejan

pre 9 godina

Dok je Raduljica bio kod vujoševića nije mogao koš da pogodi, a sad glavni igrač. Tako je to kad imaš više para nego pameti pa samo dovodiš igrače a ne znaš šta ćeš s njima.
(Musli, 25. avgust 2014 03:57

Majstore za tebe vreme stoji. Samo ti je Vujosevic pred ocima u neku ruku te razumem,13 godina se ne menja nista ista slika Dule sa peharom. Raduljica je inace igrao dok je Vlade Jovanovic bio trener.

santa justa

pre 9 godina

Eh, u pocetku ih pustis da sutnu za 3, pa se oni razigraju, pa onda ulazi sve sto sutnu a i sto bace na kos. Ko zna zasto je ovo dobro. Nije ovo prava nasa slika a ni njihova.

Цоа

pre 9 godina

Нама сад нема ко да игра двојку осим Богдана, може мало Јовић и то је то, опет ће Богдан играти по 30 мин.

neverovatno

pre 9 godina

(Blaf, 24. avgust 2014 22:03)

Covece,ti(potpisujes se i kao Borky) si opterecen Bogdanom,mozda imas neki licni sukob sa njim,mozda ti je lupao neke samre u gradu.Nisi se javljao nekoliko utakmica dok je Bogdan dobro igrao i sada si docekao svoj trenutak da ponovo raspalis.Bogdan,kome trebaju sudije,je bio jedan od najboljih igraca Evrolige.Ili su ga i tamo stitile sudije?
I nemojte da ovo uporedujete sa Simonovicem,jer vi sami njega pljujete tokom citave sezone,a sada tvrdite da ga to grobari pljuju,a on vam je ustvari dobar?

veerghoen

pre 9 godina

Od Micova se ocekivalo da preuzme veliku odgovornost u prvoj petorci i mozda mu je taj teret veliki na ledjima. On uopste nije los igrac, naprotiv u CSKA je igrao vrlo dobro i napad i odbranu.

cinjenice

pre 9 godina

A gde je Bogdanovic, kao da mu fale neke sudije...
(Niks, 24. avgust 2014 16:34)

A bio si u rupi neko vreme dok je Bogdan dobro igrao,ali si na tvoju srecu docekao da opet mozes da ostavis ovakav komentar.Ne mogu da verujem da ste ovoliko optereceni Bogdanom da u sred utakmice otvarate internet da pisete o njemu.Pricamo o najboljem mladom igracu EL,4.strelcu i nekom ko je dao po 20-tak poena Makabiju,Barsi,CSKA-u prosle sezone.

u rupu

pre 9 godina

(Blaf, 24. avgust 2014 22:03)

Priznaj lepo da bi ti pljuvao Bogdana i da nije "ucenjivac" i da nije imao tu izjavu.Priznaj lepo da nije uopste u tome stvar.A inace nije nista posebno kada ga ne stite sudije,sem sto je bio jedan od najboljih igraca EL prosle sezone.

slatkorecivi

pre 9 godina

Napisao sam i posle utakmice u mom Vrscu, da su MIcov i Bogdan velike rupe u odbrani ( samo sam zaboravio da dodam Tea, ali to se podrazumeva ), sad je to malo poboljsano, ali nije moralo na ovakav nacin. Micov je od ove trojice realno najlosija opcija u napadu, ali i dalje imamo dvojicu velikih potrosaca. Bogdanovih 9:1 za 3 su, cini mi se, dovoljan dokaz da nemamo selekciju suta, vec sutira onaj koji ima najveci kredit u ekipi. Sa nepostovanjem lopte nam se ne pise dobro na SP. Za to ne moram biti doktor kosarke, vec samo obican internet strucnjak

Pozdrav

.

pre 9 godina

Neki pisu da je ovo mozda dobar poraz da se malo spuste na zemlju.Mozda bi bio dobar da mi imamo vrhunske igrace i zvezde kao nekada,ali ova ekipa je svoju sansu na SP trebala da trazi upravo iz dobrog raspolozenja,samopouzdanja,iz nekog naleta dobrih igara koje smo imali na dosadanjim pripremnim utakmicama,a ovakav poraz moze da dovede do toga da svi oni shvate da ipak i nisu toliko dobri koliko su mislili.
Dobro je sto,ako se ne varam,prve 2 utakmice igramo sa autsajderima u grupi,pa mozemo tu da povratimo samopouzdanje.

amerikanac trener

pre 9 godina

@opsa
ako baba ima onu stvar bice baba s onu stvar a ne deda.
pomirite se s tim da je selektor bivsi vrhunski kosarkas ali i priuceni trener.
ukratko, osim balkanaca, niko u razvijenom kosarkaskom svetu ne radi "bazicne pripreme"